Neka se odigra jos jedna sezona sa 16 klubova, siguran sam da bi bila bar 3 kluba iz RS-a sto bi ucestvovala u toj ligi 10 i jos svake godine dobiju po jednog iz svog entitetasamerloff je napisao/la:i onda dodje dodik i pita zasto iz rs-a samo 2 kluba ?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
M.Delac 2
Ma vala ako Travnik ima 3000 sjedećih ima svako. Ono se meni tamo ne čini da je tri milje već puno manje.DzoleZeljo je napisao/la:rammstein je napisao/la:samerloff je napisao/la:i onda dodje dodik i pita zasto iz rs-a samo 2 kluba ?
Timovi koji ne mogu odrzavati travnjake, tj teren, NS neka naredi da se postavi plastika, plus rasvjeta na svaki stadion premier lige. Minimalno 3.000 sjedecih mjesta je vec ostvareno, a neka sljedeca faza bude, natkrivanje tih minimalnih 3.000 sjedecih mjesta.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Odlicna ideja, pa mislim da bi kvalitet i posjecenost skocili u znacajnoj mjeri...FKS1946 je napisao/la:Liga 10 ili 12 za bolji fudbal :
FK SARAJEVO
FK ŽELJEZNIČAR
NK ŠIROKI BRIJEG
HNK ZRINJSKI
FK BORAC
NK ČELIK
FK OLIMPIC
FK VELEŽ
FK SLAVIJA
NK JEDINSTVO ili FK SLOBODA
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
a kako se pokrece incjativa, klubovi ili sta ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ma samo savez to moze uraditi kada im bude u interesu. Tako da od toga nema nista ..fedeltafrotta je napisao/la:a kako se pokrece incjativa, klubovi ili sta ?
-
- Kontakt:
Ma dobro a pređe li željo centar ili je još u svojoj avliji 

- SarajlijaTM
Imate finu ekipu, ali jos neuigranu. Najveci utisak na mene je ostavio stojcev, ostali prosjek uz duzno postovanje.
U napadu fino kombinujete, ali zato se pogubite na svojoj polovini.
Nakon dugo vremena lijepa tekma za gledati.
Mislim da revanš moze biti samo bolji, vi sigurno uigraniji, a mi kompletni i zdravi nadam se.
Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
U napadu fino kombinujete, ali zato se pogubite na svojoj polovini.
Nakon dugo vremena lijepa tekma za gledati.
Mislim da revanš moze biti samo bolji, vi sigurno uigraniji, a mi kompletni i zdravi nadam se.
Pokušavaš biti duhovit????meme pitar je napisao/la:Ma dobro a pređe li željo centar ili je još u svojoj avliji

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Ma nema nista od toga, bilo bi dobro, najbolje rijesenje, ali savez brigu vodi oko reprezentacije i Brazila dok smo na listi sto i prva ligafedeltafrotta je napisao/la:a kako se pokrece incjativa, klubovi ili sta ?

M.Delac 2
Ovo bi odlicno bilo, sam kvalitet bi se digao za pola sezone jer bi svako kolo donosilo jake duele i samim tim svi bi se trebali vise truditi.FKS1946 je napisao/la:Liga 10 ili 12 za bolji fudbal :
FK SARAJEVO
FK ŽELJEZNIČAR
NK ŠIROKI BRIJEG
HNK ZRINJSKI
FK BORAC
NK ČELIK
FK OLIMPIC
FK VELEŽ
FK SLAVIJA
NK JEDINSTVO ili FK SLOBODA
Ali sve dok je ovih iz rs ovo nece moci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
ma ja.. nek igraju igraci iz hajduka... sta ima veze neka nasa liga tavori na dnu... samo kad bi se smanjila kakv bi to napredak bio u milion oblasti.. ali izgleda pusti snoviFKS1946 je napisao/la:Ma nema nista od toga, bilo bi dobro, najbolje rijesenje, ali savez brigu vodi oko reprezentacije i Brazila dok smo na listi sto i prva ligafedeltafrotta je napisao/la:a kako se pokrece incjativa, klubovi ili sta ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
- SarajlijaTM
Ne ide to bas tako sa skracivanjem lige. Ne bi ni rs ni hercegovci na to pristali.
Nekad davno sam cuo da je jedan prijedlog mogao proci a sto nije ne znam.
Naime, fudbal u bih bi trebao po tome ovako izgledati :
Premijer liga 12 trokruzno
Prva liga - po 4 kluba iz plbih, 1 lige rs i 1 lige fbih
1 liga rs
1 liga fbih
Tako nekako, s tim da bi se domacinstvo u trecoj utakmici odlucivalo na osnovu prethodne dvije
Abd pa da jednom i ovo docekamo, smijali bi se srbiji i hrvatskoj za par godina
Nekad davno sam cuo da je jedan prijedlog mogao proci a sto nije ne znam.
Naime, fudbal u bih bi trebao po tome ovako izgledati :
Premijer liga 12 trokruzno
Prva liga - po 4 kluba iz plbih, 1 lige rs i 1 lige fbih
1 liga rs
1 liga fbih
Tako nekako, s tim da bi se domacinstvo u trecoj utakmici odlucivalo na osnovu prethodne dvije
Abd pa da jednom i ovo docekamo, smijali bi se srbiji i hrvatskoj za par godina
-
- Kontakt:
Druga liga bi tad bila jaca nego sadasnja premier liga 
Politika to jos dugo nece dozvoliti.

Politika to jos dugo nece dozvoliti.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Snovi su jedno, a stvarnost drugo. Na ligu 10 čelnici iz FSRS nikada nebi pristali jer oni direktno rade po naređenju svojih nadređenih političkih funkcionera. Očito su neki već zaboravili poput tebe zadnju skupštinu FSBiH kada su vršeni razgovori oko skraćivanja lige i gdje su čelnici iz FSRS pristali samo na jedan jedini prijedlog, a to je da liga sadrži 12 klubova pod uslovom da 4 kluba budu iz RS-a, a sve ostale prijedloge nisu htjeli ni da čuju tako da o ligi 10 možeš sanjati možda za 5,10,15 ili 20 godina. Idemo dalje spominješ jedinstvenu prvu ligu od 10 klubova 5 iz Federacije i 5 iz RS-a, pa ti si lud lik jer na takvo što nikada nebi pristali ljudi iz Federacije, a ne bih ni ja jer samo mi reci po čemu su ovi iz RS-a zaslužili da imaju 5 klubova u prvoj ligi??? Možda kvalitetom, infrastrukturom, potencijalom iliDzoleZeljo je napisao/la:Bravo..rammstein je napisao/la:nek rs ulozi u klubove i bit ce ¸5samerloff je napisao/la:i onda dodje dodik i pita zasto iz rs-a samo 2 kluba ?
Pusti se te price, neka ulozi kao sto u kosarku ulaze pa ce imati klubova svojih.
Inace, misljenja sam da nam podhitno treba liga od 10 timova, plus jedinstvena prva liga takoder od 10 sa pet timova iz Federacije, 5 timova iz RS kao pocetna varijanta, a onda kasnije po zaslugama i ostvarenim rezultatima.
U Premier ligi od 10, dva bi tima ispadala direktno, a treci od dna bi igrao neki vid play off, sa trecim iz prve lige za ulazak, odnosno odlazak u nizi rang.
Timovi koji ne mogu odrzavati travnjake, tj teren, NS neka naredi da se postavi plastika, plus rasvjeta na svaki stadion premier lige. Minimalno 3.000 sjedecih mjesta je vec ostvareno, a neka sljedeca faza bude, natkrivanje tih minimalnih 3.000 sjedecih mjesta.
Igrao bi se trokruzni sistem, sa tim da svih pet susreta ide direktno, ili mogu par raditi neke multi prenose kao na Areni kada je liga prvaka. Da derbi kola bude u centru paznje, a na ostale da se ukljucuju po sansi, tj golu.

SRETAN BROJ - 1725
Dupovac me odusevio toliko da sam ga morao na avatar nakaciti,odigro je za 20+ u svakom smislu,prvo ko neko ko je vodio ekipu a drugo na terenu je bio da svrsis,gledam i nevjerujem ovo Amer Dupovac wtf,ljubim ti **** decko,tako se gine tako se bori,a prvi sam sumjao da je zelen za ovako nesto,ali muda si pokazao do zemlje
Neda se meni sad nesta duzi komentar pisati ko je kakav bio sve je vec ispisano vjerovatno,samo sam njega morao spomenuti jel sam i sad sjeban kolko je mangupski odigrao
I svakako da nakon toliko godina i mi jednom kazemo bravo kondicioni treneri,toliko seremo i seremo unazad da nam je to najlosija karika,e sad imaju snage za jos jedan derbi al veceras odma da ga igraju istrcat ce ga hladno
Bravo momci,puna podrska Jarniju,Dzeni i svim ostalima
Neda se meni sad nesta duzi komentar pisati ko je kakav bio sve je vec ispisano vjerovatno,samo sam njega morao spomenuti jel sam i sad sjeban kolko je mangupski odigrao
I svakako da nakon toliko godina i mi jednom kazemo bravo kondicioni treneri,toliko seremo i seremo unazad da nam je to najlosija karika,e sad imaju snage za jos jedan derbi al veceras odma da ga igraju istrcat ce ga hladno
Bravo momci,puna podrska Jarniju,Dzeni i svim ostalima

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ljudi da ne bi gušili ovu temu, imate temu
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=460" onclick="window.open(this.href);return false; pa tamo opletite, ima i moj jedan prijedlog koji bi možda bio u najbolji. KOmpromis svih strana.
Da mi počnemo priču o narednom premijerligaškom kolu gdje samo pobjeda dolazi u obzir, koliko god naš naredni protivnik bio opasan.
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=460" onclick="window.open(this.href);return false; pa tamo opletite, ima i moj jedan prijedlog koji bi možda bio u najbolji. KOmpromis svih strana.
Da mi počnemo priču o narednom premijerligaškom kolu gdje samo pobjeda dolazi u obzir, koliko god naš naredni protivnik bio opasan.
Mladost je tvrd orah, kad pomislim da smo protiv njih kuci prosuli bodove zijanim se. Jedino me raduje nasa dobra igra i sprema, valjda ce to biti dovoljno bar za minimalac jer nismo nesto efikasni i uigrani.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
E sada da napišem nešto o utakmici koju smo sinoć odigrali.
Najslabije karike našeg tima sinoć su bili Barić i Tadejević jer realno nisu ništa uradili prema naprijed, a Bilbija će morati proraditi hitno jer realno i on kako vrijeme prolazi kredit ispucava. Jajalu i Stojčevu ponuditi već sada novi ugovor jer su vanserijski igrači za naše lige jer dok je njih biti će i našeg veznog reda jer ako oni odu jednog dana teško se nama ponovno. Utakmica je sinoć bila kvalitetna zahvaljujući većinski FK Sarajevu jer je igralo maksimalno otvoreno i zato što FK Sarajevo posjeduje veoma kvalitetene pojednice koji donose veliku prevagu na terenu. Željezničar je također morao otvoreno igrati radi domaćeg terena, a da li će potpuno otvoreno odigrati na Koševu sumnjam jer ako tako nastupe mogli bi izgubiti sa 2 gola razlike bez problema. Tako da će utakmica na Koševu biti po mome mišljenju puno lošija i previše će se taktizirati. Želim pohvaliti brojnost navijača Sarajeva uprkos zabrani ipak su pokazali ogromnu odanost klubu. Onaj alkos iz Željezničara profuli šansu što nebi prefulili igrači Turbine i Famosa. O jabuci je suvišno pričati jer po tome vidimo dokle je primitivizam došao i očito je najveće sniženje cijena jabuka u kantonu Sarajevo na Grbavici. Dupovac je odigrao extra tekmu, ali ono guranje u 91 minuti sa čupavim Bučanom je ipak trebao kazniti jednim šamarom jer onakvo Bučanovo grananje rukama, mangupisnje i poziv Bučana na fajt poslije tekme je nedopustivo. Sve u svemu historija se nastavila od 2011 godine i zadovoljan sam igrom i ostali su još završni radovi na Koševu i onda možemo čekati ime novog protivnika u polufinalu kupa.
Najslabije karike našeg tima sinoć su bili Barić i Tadejević jer realno nisu ništa uradili prema naprijed, a Bilbija će morati proraditi hitno jer realno i on kako vrijeme prolazi kredit ispucava. Jajalu i Stojčevu ponuditi već sada novi ugovor jer su vanserijski igrači za naše lige jer dok je njih biti će i našeg veznog reda jer ako oni odu jednog dana teško se nama ponovno. Utakmica je sinoć bila kvalitetna zahvaljujući većinski FK Sarajevu jer je igralo maksimalno otvoreno i zato što FK Sarajevo posjeduje veoma kvalitetene pojednice koji donose veliku prevagu na terenu. Željezničar je također morao otvoreno igrati radi domaćeg terena, a da li će potpuno otvoreno odigrati na Koševu sumnjam jer ako tako nastupe mogli bi izgubiti sa 2 gola razlike bez problema. Tako da će utakmica na Koševu biti po mome mišljenju puno lošija i previše će se taktizirati. Želim pohvaliti brojnost navijača Sarajeva uprkos zabrani ipak su pokazali ogromnu odanost klubu. Onaj alkos iz Željezničara profuli šansu što nebi prefulili igrači Turbine i Famosa. O jabuci je suvišno pričati jer po tome vidimo dokle je primitivizam došao i očito je najveće sniženje cijena jabuka u kantonu Sarajevo na Grbavici. Dupovac je odigrao extra tekmu, ali ono guranje u 91 minuti sa čupavim Bučanom je ipak trebao kazniti jednim šamarom jer onakvo Bučanovo grananje rukama, mangupisnje i poziv Bučana na fajt poslije tekme je nedopustivo. Sve u svemu historija se nastavila od 2011 godine i zadovoljan sam igrom i ostali su još završni radovi na Koševu i onda možemo čekati ime novog protivnika u polufinalu kupa.
SRETAN BROJ - 1725
-
- Kontakt:
glupo je uopste sto ove teme pisete ovdje,a posebno sto kazes dolazila hitna po nekog,koga ste pogodili kamenom,to je dno dna,ako nemas hrabrosti pusti se kamenjanja,iza zgrada i gadjaj d aubijes nekogjug-onostalgicar je napisao/la:Armala je napisao/la:A gdje si ti danas?*Djorkaeff je napisao/la:armala smekeru juce smekas mjesto okupljanja a ovdje pricu prosipas![]()
dal ce ova djeca ikad doci pameti
![]()
Koji si ti jad, trebao si da pomognes drugarima da ne bjeze po parkovima, ja konto Djorkaef supremen ce doci
i opet hitna dolazila po vaseg na kraju....
nek admin pobrise ovo moje i od ovog maloljetnika na cije sam citiranje odgovorio
Čestitam i Sarajevu i Želji na vrlo dobroj utakmici. Stvarno je bilo ugodno gledati napokon, jedan veći ritam utakmice u našoj PL a i veći nivo kvaliteta. Sarajevo još u potpunosti ne štima kao ekipa,ali kako vidim tendencija je da će to leći na svoje, dok Željo po meni, kao neutralnom navijaču, ima blistaviju budućnost, jer se okrenuo svojim mladim snagama.