neno#4 je napisao/la:
Nermine, iskreni savjet za tebe i ostale. Ne pricajte ono o cemu veze nemate. Ne pricajte o patetisanju kada se svaki korak pet puta procjenjuje i ocjenjuje od ljudi koji ne znaju elementarne stvari o kosarci. Shvatam ja da je tebi tesko priznati da je neko uradio lavovski posao, jer smatras da mozes bolje. To je ok i zato ti kazem izvoli i pokazi da mozes bolje. Kritikuje se selektor, Savez sto se ne objavljuju informacije, sto se ne moze procitati poneki trac, sto se ne moze naci neka zamjerka. I da ti iskreno kazem, uzivam u svakom trenutku ovog dana. Uzivam u svakom trenutku nedjelje, petka protiv Ceske ili Belgije na Ilidzi u nedjelju. Malo je degutantno pisati zasto neko ne igra ili igra, a mi smo u cetvrtfinalu. Mozda je to tebi normalno, mozda mislis da se to radi "lijevom nogom", ali nisi svjestan koliko se varas. Nisi svjestan kroz sta se sve proslo da bi imali reprezentacije u A diviziji, da bi se nasli na kosarkaskoj karti Europe. A kako stizu cestitke od priznatih ljudi iz Europe, koji kazu da je Bosna i Hercegovina najvece cudo Europe. Prosle godine u B diviziji, a od ove medju osam. Kraj price. A sad trazi dlaku u jajetu i pricaj kako "neko radi samo solidan posao".
Dragi Neno, izvini, ali meni je i ovaj post patetika ispade sada da eto Harun radi nadljudski posao i da je malo ljudi kao on, ali na isti nacin mogu onda smatrati sebe nadcovjekom jer i ja licno radim lalvovski dio posla svaki mjesec na svom poslu u ovoj kaljugi od naseg trzista, a poznajem ljudi koji su daleko veci lavovi od mene jer rade redovno po 12 sati 6 dana sedmicno i privedzuju velike novce, ali bez pompe i prikazivanja tog posla kao don kihotovsku borbu, a takodzer je cinjenica da harun taj posao ne radi bez profita jer on ce profitirati na ovaj ili onaj nacin
Cinjenica je da harun radi dobar posao, mada je olakasvajuca okolnost da se prije njega nije radilo pa samim tim kada neko radi ispada cudotvorac, ali opet naglasavam on radi DOBAR posao
radi posao koji radi i mnogi drugi po drugim zemljama ili mislis da je npr. ukrajinski kosarkaski savez prije rata ili gruziski savez imao lagan posao, pa opet i oni su nalazili cifre i dovodili strucnjake i niko ih nije zvao cudotvorcima nego dobrim radnicima
Odradio je on dosta dobrih poslova, ali je imao nekoliko i propusta i nekoliko zabrljanih poslova (najbolji trenutni primjer je nurkic), mada je u globalu pozitivan, ali u ovoj nasoj zemlji vazda se mora graditi kult neke licnosti pa eto pokusavaju i od njega, ali ipak to je pretjerano
pri tome ljudi ne zaboravljaju da je u KS BiH pored njega nekoliko malo reci mutnih likova, dovoljno je reci samo dino konakovic i odmah kod vjernih navijaca nastane (apsolutno opravdano) sumnja i strah, a u strahu su velike oci, a obzirom da je kumunizam prosao i da je KS BiH javna ustanova, ne znam sta se ljutite sto ljudi kritikuju i zapitkuju, pa to je odlika neke demokratije, dok KS BiH neke stvari krije kao guja noge a sto nebi PR radio svoj posao pa malo kumunicirao sa javnoscu pa umanjio te kritike
Kritikuje se selektor, Savez sto se ne objavljuju informacije, sto se ne moze procitati poneki trac, sto se ne moze naci neka zamjerka
a ovo je po meni paranoja ili nesto jos gore, molim te nadzi gdje to vecina vjernih navijaca tako nesto radi ili se sada na padobrance vadite, a ljubav prema reprezentaciji ne pokusavajte vise privatizovati jer i mi volimo ovu zemlju i pratimo neki decenijama ovu reprezentaciju i mnogo je vole cak i vise nego ljudi koji rade u savezu
zato ponavljam ti mani se patetike i uzivaj u pobjedi, ali i istrpi i kritiku jer sve ima dvije strane medalje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10