Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rajaz
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Rajaz » 15 mar 2015, 20:40

Ovako kako priča @Duke sada je identično onome kako su pričali navijači Barcelone i Bayerna iz Munchena. Trener je bio Van Gaal :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 mar 2015, 20:55

Kakvo je rasulo ostavio iza sebe ne vrijede mu one titule. U Barci su ga dva puta otjerali metlom, u Bayernu jedva dočekali da ode. Nakon što je napustio Bayern ovaj klub je konstantno ili najjači ili jedan od par najjačih u Europi, a kad je odlazio Bayern ni u Njemačkoj nije mog'o meda. Od kada je tačno nekakav uspjeh s Bayernom jednom osvojit' Bundesligu?

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 mar 2015, 21:18

DukeOfWellington je napisao/la:Kakvo je rasulo ostavio iza sebe ne vrijede mu one titule. U Barci su ga dva puta otjerali metlom, u Bayernu jedva dočekali da ode. Nakon što je napustio Bayern ovaj klub je konstantno ili najjači ili jedan od par najjačih u Europi, a kad je odlazio Bayern ni u Njemačkoj nije mog'o meda. Od kada je tačno nekakav uspjeh s Bayernom jednom osvojit' Bundesligu?
Ja bi prije rekao da je on taj koji napravi rez i pripremi teren za buduće trenere koji se trofejima kite na njegov račun. Tako je bilo u Barceloni tako je bilo i u Bayernu. Ja ne očekujem od njega da se u Unitedu zadrži duže od 2-3 sezone, ali očekujem da posloži stvari na svoje mjesto i vrati klub u sam svjetski vrh. Mislim da ne postoji bolji čovjek od njega po tom pitanju. Strpljenje je ključno

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 mar 2015, 21:20

Osvojio titulu pa narednu godinu bio treći i isp'o iz svih kupova. To nikako ne može da bude to o čemu ti govoriš, baš suprotno.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 15 mar 2015, 21:49

Po meni sve ovo pada u vodu ako nas Liv digne next weak.Jedino sto bi ja zelio da izadje sa identicnom postavom.Di Maria klupa !

LeBronfan
Kontakt:

Post Postao/la LeBronfan » 15 mar 2015, 21:51

MrParanoic je napisao/la:Po meni sve ovo pada u vodu ako nas Liv digne next weak.Jedino sto bi ja zelio da izadje sa identicnom postavom.Di Maria klupa !
tako je, to je zaslužio
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 mar 2015, 21:54

DukeOfWellington je napisao/la:Osvojio titulu pa narednu godinu bio treći i isp'o iz svih kupova. To nikako ne može da bude to o čemu ti govoriš, baš suprotno.
Govoriš za Bayern ?
Zar nije igrao finale LP a nakon njega su uzeli i titulu i konstantno su u vrhu ( polufinala, finala ) ?
Ja mislim da je upravo on postavio temelje Bayerna kakvog danas gledamo.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 mar 2015, 21:58

MrParanoic je napisao/la:Po meni sve ovo pada u vodu ako nas Liv digne next weak.Jedino sto bi ja zelio da izadje sa identicnom postavom.Di Maria klupa !
Angel mora da se izbori za mjesto u ekipi, a ne da igra zbog dobre forme na pocetku sezone te cinjenice da je astronomski placen.

Isto vrijedi za Persija, a ne da igra na osnovu zasluga (tako ispada).
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 15 mar 2015, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 mar 2015, 21:58

Rajaz je napisao/la: Ja mislim da je upravo on postavio temelje Bayerna kakvog danas gledamo.
To je bila prva sezona, problem je druga, a on je logično otiš'o nakon druge, nije nakon prve.

Nikakve on temelje nije postavio, nakon njega su došli bolji i sposobniji i od tad Bayern predstavlja konstantu u strogom vrhu europskog fudbala. Za njegovo vrijeme to nije bio slučaj.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 mar 2015, 21:59

topnik1 je napisao/la:Crkne mi laptop svaki put kad ti postaviš gif :crazy:
Pitanje koje se nameće iz ovoga jeste kol'ko ti to laptopa onda imaš :tralala:

Kad je kapiten u pitanju, ništa nije skupo, Cartmanu pogotovo :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 15 mar 2015, 22:03

Nebitno je skroz kakav je u bayernu bio. Bitno je da je sila od covjeka da cemo dugo dogurati sa njim i da nas 2/3 boda dijele od drugog mjesta, uvjeren sam da je ovo nas pocetak neke nove ere. I naravno da ce se kriticarima poput nekih ovdje posrati u usta, u to sam vise nego uvjeren
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 15 mar 2015, 22:14

... za promjenu, dobra, dobro posložena igra i utakmica gdje nismo morali pojesti nokte od nerviranja. MOTM: Fellaini. Čovjek je tako napredovao u igri "nogom" da je to nevjerovatno. Onaj prijem, ulaz, pozicioniranje, šut, majstorski. A na stranu sav onaj prljavi posao koji je obavio... Kad pomislim da smo ga htjeli prodati budzašto tokom ljeta. Wayne, beton također. Onaj solo kroz četvoricu, pravi vintage Rooney, nema šta. Carrick, majstor, što neko reče, da je kako skinuti 5 godina starosti, stvarno je uživanje gledati njegovo postavljanje. Isto tako, igrač matinog kalibra mora imati mjesto u ekipi. Sjajno uklopljeni Herrera i Blind i već standardno dobar Young. Uglavnom, večeras je to imalo i glavu i rep, mada ne mogu da se ne osvrnem na igru naše bajne odbrane. Jones je sa svoja dva banzai pasa bio opasniji po De geu nego kompletan napadački red Totenhema i zaista prioritet mora biti da se dovede novi "šef" odbrane, jer ovako smo zaista izloženi, a zbog njih trpi i vezni red koji mora stajati jako duboko i djelovati kao osigurač. LVG često spominje balans, a mi ga nećemo imati, bar dok imamo ovakve centralne defanzivce.
Sada ide opasno gostovanje na Anfield, pravo mjesto da vidimo da li su se kockice konačno počele slagati ili je ovo samo jedan slučajni bljesak. Daj bože da je ovo prvo.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 15 mar 2015, 22:17

Da je vise ovakvih ko Fellaini Tony, i kapiten,ti vidis da je to spremno izginut.Jedva cekam da se s nase grbace skine Falcao.Di Maria budel se kurcio klupa mu ne gine pa nek propadne ko trosjed

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 mar 2015, 22:19

DukeOfWellington je napisao/la:
Rajaz je napisao/la: Ja mislim da je upravo on postavio temelje Bayerna kakvog danas gledamo.
To je bila prva sezona, problem je druga, a on je logično otiš'o nakon druge, nije nakon prve.

Nikakve on temelje nije postavio, nakon njega su došli bolji i sposobniji i od tad Bayern predstavlja konstantu u strogom vrhu europskog fudbala. Za njegovo vrijeme to nije bio slučaj.
On je taj koji je doveo Robbena, izvukao Badstubera i Mullera, od Schweinsteigera napravio jednog od najboljih veznjaka na svijetu ( prije njega je igrao krilo ) i instalirao 4-2-3-1 u Bayern. Ovo su ključni potezi koje je povukao. Jupp Heynckes je kasnije uzeo ligu prvaka inteligentno koristeći što mu je ovaj gore ostavio i pripremio.
Ovo je ponavljao kada su mu drugi solili pamet u Munchenu '' Ich bin prozesstrainer''.

Pogledaj malo ovo gore kada kazes '' nikakve temelje on nije postavio ''. Za mene su ovo temelji na kojima Bayern i dan danas uzima titule

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 15 mar 2015, 22:21

al kaže u intervjuu poslije meča..

"I don't want to answer this question because it is ridiculous" :D

2 boda od drugog mjesta..

što reći?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 mar 2015, 22:22

Pusti ti priču koga je on doveo i koga je koristio na kojoj poziciji. I kod nas je Rooney igrao sve od golmana do špica. Suština priče je da ti igrači kod njega nisu dobro funkcionisali a kod Juppa jesu. I to je sva filozofija, njegove rotacije i transferi nisu doprinijeli velikom kvalitativnom skoku Bayerna pod vodstvom Heynckesa. Dakle, apsolutno se ne slažem sa tvojim razmišljanjem na tu temu.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 15 mar 2015, 22:25

eric_cantona je napisao/la:al kaže u intervjuu poslije meča..

"I don't want to answer this question because it is ridiculous" :D

2 boda od drugog mjesta..

što reći?
ispali iz FA cupa!
Sta reci???

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 mar 2015, 22:33

DukeOfWellington je napisao/la:Pusti ti priču koga je on doveo i koga je koristio na kojoj poziciji. I kod nas je Rooney igrao sve od golmana do špica. Suština priče je da ti igrači kod njega nisu dobro funkcionisali a kod Juppa jesu. I to je sva filozofija, njegove rotacije i transferi nisu doprinijeli velikom kvalitativnom skoku Bayerna pod vodstvom Heynckesa. Dakle, apsolutno se ne slažem sa tvojim razmišljanjem na tu temu.
Kako da pustim kada su to ključne stvari koje je ovaj uradio za Bayern ?
Robben je njegov transfer, danas najbolji igrač Bayerna i igrač koji im je svojim golom u finalu LP donio titulu.
Pod Juppom je ekipa sazrila i bila dodatno pojačana. Ne trebam ni spominjati da mu je glavni veznjak bio Schweinsteiger kojeg je Gaal napravio takvim. Mullera isto tako ne treba zaboravljati. Poštujem mišljenje ali ja sam ubijeđen da je on taj koji je postavio temelje Heynckesovog Bayerna. Previše je slučajnosti da ne bude tako. Slično je bilo i sa Barcelonom.
Vidjećeš kako će izgledati United kroz sezonu-dvije, makar ovaj ne bio više na klupi njegov rukopis će ostati.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 15 mar 2015, 22:35

Koja glupost, kao da je jedini menadžer u historiji koji je doveo nekog igrača koji je bio pun pogodak.

Inače Arsenal je imao najlošiji start u historiji EPL-a pa je na bod od tog drugog famoznog mjesta, čisto da stavimo u perspektivu.

Meni je ovo očajno što radi LvG. Kad je vidio da je zagustilo odjednom je odustao od svoje filozofije sa 3 igrača nazad.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 mar 2015, 22:40

topnik1 je napisao/la:Koja glupost, kao da je jedini menadžer u historiji koji je doveo nekog igrača koji je bio pun pogodak.

Inače Arsenal je imao najlošiji start u historiji EPL-a pa je na bod od tog drugog famoznog mjesta, čisto da stavimo u perspektivu.

Meni je ovo očajno što radi LvG. Kad je vidio da je zagustilo odjednom je odustao od svoje filozofije sa 3 igrača nazad.
Glupost je ovo što si ti napisao. Ja ti napisah da je pored Robbena povukao još pun ku.rac ključnih poteza a ti se uhvatio jednog. I da, Robben nije običan igrač već jedan od najboljih na svijetu, top3 vjerovatno, neprocjenjiv za Bayern. Oko takvog igrača se gradi igra.

Pametan čovjek mijenja mišljenja, vidio je da tako ne ide i sada mijenja.
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 15 mar 2015, 23:14, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.