Safet Sušić - Pape

Scof1eld
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Scof1eld » 28 mar 2011, 09:04

MostaracVelezovac je napisao/la:Neznam....

Ja sam kritikovao Papeta dosta, ali moram priznati da je pokazao nesto juce sto nisam ranije vidio kod njega - muda za odluku. Lijepo me je iznenadio. Necu reci da sam Susicev pristalica - jer iskreno nisam - ali hocu reci da nije debil koji sam mislio da jeste.

Jos treba utakmica da se igra, da mogu procijeniti koliki je takticar. Ipak je Rumunija "onako" ekipa. Trebam da ga vidim protiv nekih jacih pa da mogu reci jeli zasluzio sansu ili ne. Ali jucer je uradio super posao.
Ajd javi nam onda kad odlucis hoces li mu pruziti sansu pa da mozemo pronaci neko rjesenje za buducnost nakon tvoje mudre odluke :roll: :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 mar 2011, 09:29

jest stvarno bruka... susiceva taktika je stvarno bezveze... postavio je igru tako da su rumuni svega nekoliko puta dosli u nas kazneni prostor... vidi se da je neznalica...

trebao je predvidjet' individualne pogreske mujdze i spahica.. trebao je znat' da ce se centarsut odbit' od naseg igraca i zavrsit' u negama protivnickog napadaca... osim toga trebao je rec' hasagicu gdje ce lopta zavrsit', kako bi se pravovremeno postavio.. uzasna taktika... nema sta...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 mar 2011, 09:29

Saban je napisao/la:Kao sto sam ispravno procjenio protiv Meksika, Mravac se pokazao kao dobro rjesenje pored lava Spahe. Solidan igrac, ne sami evropski vrh, ali za nase uslove vrlo dobar. Neko je pricao o malim vizljastim igracim...Istina, to mu je najveci problem, ali tu je Spaha da take kupi.
Nego, neci citam vise nista od zadnje stranice pa mi recite pojedoste li vi Antibosanci ono "ono" (znate vi koje). "Susicu Odlazi", "Teleci pogledu odlazi", "Susic je trenerska nula" "Susic i Alija prinose previse zrtava :o :o :o :o "
"Susicu j.... ti f.... odlazi" "treba ga smjeniti sad, dok ne bude kasno"...
Da vidim u dva reda da ste stali i sageli se da naidjem da vas sve p...... po glavi. Vrabac, Pauk, Zeljovac, Cartman, No name, Monolog. Bosco buha, Avenija, Noah, Kruezi...onako s'pika kojih se sjecam, ali ni vi ostali ne brinite, bice i za vas, evo upravo tamanim drugi karton corone uz pjesmu "OJ SAFETE SAJO SARAJLIJO"
1. Vidimo ko je oličenje nepristojnosti i vulgarnosti, te ko je po ko zna koji put pokaz'o da je nick uzeo zbog karakterne osobine.

2. Također vidimo ko laže, a to ćemo vrlo lako dokazati. Naime, napisao si da nisi čit'o prethodne stranice, zar ne? Pa da ih nisi čit'o, sigurno da bi i dalje pisao "anti Bosanci", tako da bih te molio da se okaniš ćorava posla, šabane.

3. Drži se ti Corone i tako pokaži ko je pravi Bosanac i Hercegovac. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 28 mar 2011, 09:30

Kada smo vidjeli poslovično hladnokrvnog selektora Safeta Sušića kako skače od sreće nakon "zlata vrijednog" gola Edina Džeke, bilo je jasno koliko mu trijumf protiv Rumuna zaista znači. Bura emocija ga je preplavila kao nikada ranije, dao je sebi oduška, nakon svih pritisaka i problema sa kojima se mora nositi. Selektor je znao dostojno i proslaviti pobjedu.

Mnogi bi, ma svi treneri, najavu suspenzije iskoristili kao alibi za eventualni neuspjeh, ali Safet je prije meča jasno i glasno poručio da se neće vaditi na statut ako ne pobjedimo. I zato mu naklon do poda!

Ispunilo se sve što je najavljivao: atmosfera, publika koja je nosila "zmajeve", trijumf.... Sušić je ostao pri svojoj tvrdnji datoj nakon njegovog selektorskog debija na Bilinom polju.

Svašta prolazilo kroz glavu

- Nadavao sam se golova i bilo je velikih duela u Sarajevu, Parizu, reprezentaciji.., ali ovakvu atmosferu i emocije ne pamtim. Nikada me nije preplavilo slično uzbuđenje. I sada se naježim kad pomislim na momenat kada je Džeko postigao gol, skakao sam od sreće i radovao se kao malo dijete - priznao je Sušić reporterskoj ekipi «Sana» koja ga je prva posjetila u «Hercegovini».

Jo nije stigao pročitati stotine primljenih poruka i čestitki sa svih strana, od poznatih i nepoznatih. Vrtio je film «horora».

- Pomislio sam na najgore kada su Rumuni poveli, iako sam vjerovao u svoj tim. Bez obzira što tada nisam vodio reprezentaciju, sjetio sam se svih prijašnjih nesretnih utakmica, pa i ona dva poraza od Rumuna. I tada smo igrali i dominirali, ali su nas ipropaštavali neki baksuzni golovi. U Francuskoj ima izraz "nikad dva zla ne idu bez trećeg!". Srećom, kod nas je upalila je ona naša izreka, "treća sreća" - izjavio je Sušić.

Najavljivao je teško prvo poluvrijeme. I pogodio.

- Igrali smo fenomenalno i vidio sam da se možemo vratiti u meč. Sramota bi bilo da je drugačije, jer Rumuni nisu imali nijedne šanse.Rekao sam momcima na pauzi da samo nastave u istom tempu i da se ne smiju pomiriti sa porazom. Doduše, rekao sam im da mogu postići tri gola bez problema. Zamalo da pogodim - tvrdi popularni Pape.

Selektor i igrači su fenomenalnom pobjedom poslali najbolju poruku "foteljašima" iz saveza.

- Preokreti su mogući i svakodnevni, pogotovo ako imate igrače koji mogu u svakom trenutku odlučiti utakmicu. Nisam siguran da takve "igrače" imamo i u Savezu. Rado bih upro prstom na onog ko je odgovoran, ali ne znam više ni sam, i mene su izludili - istakao je bh. selektor i nastavio:

- Svima je konačno stalo da se nešto napravi, imamo fantastičnu klimu, perspektivnu reprezentaciju, fudbalere svih nacionalnosti. Šteta bi bilo da ovi momci "plate kaznu" za ono što nisu odgovorni, da im se uskrati da igraju na Evropskom prvenstvu - naglašava Sušić.

Igrajte kao Alveš!

Pulene hvali redom, ali jednog posebno...

- Zaboravio sam da kažem da svim igračima dajem čistu desetku, ali samo je Lulić zaslužio ocjenu "jedanaest". Rekao sam njemu i Mujdži prije utakmice: «ako može jedan Alves u Barseloni toliko "špartati" gore-dole na terenu, onda možete i vi! Poslušali su me. Inače, Lulić više nije nikakvo iznenađenje. On je za mene nezamjenjiv od prve utakmice. Nadam se da će vrlo brzo preći u jači klub - priželjkuje Sušić.

Jedva čeka da se vrati još jedan sjajni ljevak, Sead Salihović,

- Sead me je zvao i čestitao. Kao i ja, već razmišlja o narednom duelu protiv Rumuna. Možda ćemo tada nastupati u zatvorenijoj varijanti, na bod, a Lulić i Salihović će igrati zajedno, jedan ispred drugog - optimistično najavljuje Pape, svjestan da podvigom u Zenici nije ništa riješeno. Samo smo zakomplikovali stvari i probudili "duhove" u kvalifikacionoj grupi

- Ni Rumuni nisu izgubili šanse, mada jesu minimalne. Imaju kvalitet i mogu pobjediti svakoga, pa i selekciju Francuske. Po meni su puno ozbiljniji rival od ostalih, bez obzira na dobre partije Albanije i Bjelorusije - zaključio je Sušić u razgovoru za "San". Ostaje u Sarajevu još nekoliko dana, da vidi na licu mjesta kakva će sudbina zadesiti njegove "zmajeve".

D. Jerković

Selektor o izjavi Sandua

Sušić je za "San" prokomentarisao izjavu Mirčea Sandua, predsjednika rumunskog fudbalskog saveza i ujedno člana Izvršnog komiteta UEFA, koji je prenio poruku FIFA i UEFA o izvjesnoj suspenziji NSBiH. Sandu je navodno "jako zabrinut za sudbinu naše reprezentacije", jer bi nam utakmica sa Rumunima mogla biti posljednja.

- Jedva je dočekao da nam zaprijeti, jer to njegovim Rumunima i najviše odgovara. Možda će biti i pristrasnosti i lobiranja u najvišim krugovima, ali neću uopšte da se petljam u takve stvari - gospodski rezonuje Sušić.

Proslavio sa Tomom i Baljićem

Selektor nije želio odbiti ponudu svojih saradnika i prijatelja Tome Piplice i Elvira Baljića, koji su mu sugerisali da se «ne muči» u krevetu, već da zaliju pobjedu. Otišli su do Bosne, zapjevali, malo se opustili, a prije prvih šetača na Ilidži selektor je bio na nogama. Skroman kao i uvjek primao je čestitke sa svih strana. Neki drugi bi likovali, a on je ostao čvrsto na zemlji. Nerado odgovara na sms poruke, zahvaljuje svim čestitarima, hvali navijače, NK Čelik... Zahvaljuje i medijima koji su imali razumjevanja i bili maksimalno korektni tokom okupljanja, ničim ne remeteći željeni mir. - Ovo je i vaša pobjeda - zahvaljivao je Sušić i novinarima. Kakav stručnjak i gospodin. Iako je najzaslužniji, slavu i zasluge dijeli svima.

Špancima visoke ocjene

Saznajemo kako je holandski kontrolor dao vrlo visoke ocjene španskoj sudijskoj trojki. Navodno 8 .5. Da smo se mi pitali, bila bi petica, ali negativna. No, kad se selektor ne ljuti na sudije, zašto bi smo mi. Važna je pobjeda. I Salem Prolić i Elmir Pilav su sretni što je sve prošlo korektno. Pilav je odmah nakon utakmice pohitao ka Splitu. Sa asistentima Daliborom Draškovićem i Hrvojem Turudićem, sudit će u Splitu meč mladih sastava Hrvatske i Mađarske. Zabrinula nas je informacija koju smo dobili od Aska Idrizovića, koji je otkrio kako neki turski klubovi ne pitaju za cijenu samo da dovedu Sušića. Pape nije krio da mu je želja voditi Galatu, Fener, Bešiktaš, ali ako baš mora ići, neka ide u PSG, ali nakon što zmajeve odvede na EP u Poljsku i Ukrajinu!
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 mar 2011, 09:39

Ja sam kritikovao Papeta dosta, ali moram priznati da je pokazao nesto juce sto nisam ranije vidio kod njega - muda za odluku. Lijepo me je iznenadio. Necu reci da sam Susicev pristalica - jer iskreno nisam - ali hocu reci da nije debil koji sam mislio da jeste.

Jos treba utakmica da se igra, da mogu procijeniti koliki je takticar. Ipak je Rumunija "onako" ekipa. Trebam da ga vidim protiv nekih jacih pa da mogu reci jeli zasluzio sansu ili ne. Ali jucer je uradio super posao.

taktika nekad upali, a nekad ne... cesce ovo drugo... rumunija je sad 'onako' ekipa zato sto su ih nasi igraci zalaganjem, a trener taktikom 'spustili'... sadsnja bih ima daleko slabije pojedince od one reprezentacije koju su rumuni rasturili dva puta u kvalifikacijama za euro 2004... a rumuni ni tad nisu bili nesto posebno...

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 28 mar 2011, 12:54

Poklonite se Sušiću.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 28 mar 2011, 13:13

Podijeljeno je nekoliko bannova, a voljan sam jos dijeliti, pa da vidimo ko će prvi... Vratiti se temi pls...

Nebitno
Kontakt:

Post Postao/la Nebitno » 28 mar 2011, 13:43

The Prodigy je napisao/la:Podijeljeno je nekoliko bannova, a voljan sam jos dijeliti, pa da vidimo ko će prvi... Vratiti se temi pls...
Banuj i dalje, nije problem. Međutim, ako si brisao moj post, koji je, uzgred rečeno, bio samo odgovor na Šabanove uvrede (mene nije nikad niko pišao po glavi nigdje pa neće ni ovdje a obično meni ližu jaja, nisam dosad probao obrnutu situaciju) onda je red da istom mjerom uradiš i ovom drugom - dakle brisanje posta, ban kao i meni.

Vaša selektivna objektivnost i selektivno držanje pravila su stvarno legendardni.

Banujte, brišite, nije problem. Samo od 2008. kada sam se ja registrovao, do danas, ovaj forum je prošao put od odličnog do lakrdije.

Pozdrav.

Nebitno
Kontakt:

Post Postao/la Nebitno » 28 mar 2011, 13:47

Saban je napisao/la:Da vidim u dva reda da ste stali i sageli se da naidjem da vas sve p...... po glavi. Vrabac, Pauk, Zeljovac, Cartman, No name, Monolog. Bosco buha, Avenija, Noah, Kruezi...onako s'pika kojih se sjecam, ali ni vi ostali ne brinite, bice i za vas, evo upravo tamanim drugi karton corone uz pjesmu "OJ SAFETE SAJO SARAJLIJO"
Saban je napisao/la:Ma jarane moj vrati se malo nekih mozda 10-20 stranica pa ces vidjeti kakve sam ja "frontalne borbe" vodio sa ovim hajvanima. Sada se jedan po jedan ko kuje polovare i one jajare privlace pa ko fol milo im sto su bili i krivu. Gade mi se, pa moram sa koronom da spiram ovu gorcinu kad pomislim koje smo mi funjare...Od mene ce im biti oprosteno tek kad donesu potvrdu licno od Papeta da su mu jajcad oblizali.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 28 mar 2011, 17:29

Tajna Papetovog uspjeha je u "Mantilu" kad je nosio trenirku gubili smo u Zenici je nosio "mantil" i naravno triumf!!! :mrgreen:
Nesto me je podsjetio na jednog prejakog neprikosnovenog takticara ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2011, 17:31

Za_raju je napisao/la:Tajna Papetovog uspjeha je u "Mantilu" kad je nosio trenirku gubili smo u Zenici je nosio "mantil" i naravno triumf!!! :mrgreen:
Nesto me je podsjetio na jednog prejakog neprikosnovenog takticara ;)
Jah u junu,da bude jadnik u goloj vodi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 mar 2011, 17:52

nick je napisao/la:

rumunija je onako ekipa a mi smo sila nebeska... imamo ukupno 7 standardnih igraca...
pa normalno da je slaba ekipa. a mi smo sila.
Dzeko-City, vecinom klupa, od njega se lopta odbija.
Vedo - Hoffenheim, krampa.
Miske-dynamo, 6 mjeseci lezao.
Pjanic-Lyon, manje vise klupa.
Medo-Maccabi, jaka izraelska liga. Top notch.
Rahimic-CSKA, klupa, (star cojk) zadnju tekmu odigrao prije?
Lulic-YBB, jaka svicarska liga. Niko za njega nije znao prije 5 mjeseci.
Mravac-Westerlo, sta se tu ima reci
Mujdza, Freiburg, OK
Spahic-monterpil, igra jednu, pet ne igra, pa jednu igra pa opet dvije ne.
Keno-IBB, covjek pod inekcijama, vise ne igra neg igra.
Maletic-Borac, 30god, cuj nasa liga.
Ibro-lokomotiv. i on je klupa.
Muslimovic-Paok, od pocetka sezone skupio je mozda 5 tekmi

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 28 mar 2011, 17:58

soko je napisao/la:
nick je napisao/la:

rumunija je onako ekipa a mi smo sila nebeska... imamo ukupno 7 standardnih igraca...
pa normalno da je slaba ekipa. a mi smo sila.
Dzeko-City, vecinom klupa, od njega se lopta odbija.
Vedo - Hoffenheim, krampa.
Miske-dynamo, 6 mjeseci lezao.
Pjanic-Lyon, manje vise klupa.
Medo-Maccabi, jaka izraelska liga. Top notch.
Rahimic-CSKA, klupa, (star cojk) zadnju tekmu odigrao prije?
Lulic-YBB, jaka svicarska liga. Niko za njega nije znao prije 5 mjeseci.
Mravac-Westerlo, sta se tu ima reci
Mujdza, Freiburg, OK
Spahic-monterpil, igra jednu, pet ne igra, pa jednu igra pa opet dvije ne.
Keno-IBB, covjek pod inekcijama, vise ne igra neg igra.
Maletic-Borac, 30god, cuj nasa liga.
Ibro-lokomotiv. i on je klupa.
Muslimovic-Paok, od pocetka sezone skupio je mozda 5 tekmi

to sokole,neka si nam rek'o...ali ti isti razmontirase Rumune...
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 mar 2011, 18:07

padobranac,
a sta ces.
Ovi nasi momci u svojim timovima malo igraju, a vecina timova i nisu neki jaki timovi.
Onda oni dodju sa ovim "papkom" na celu, sastave se i igraju protiv ti slabi Rumuna i imaju 65% posjed lopte.
Kako samo neko moze da pljuje po njima onda a pogotovo po Papi sto i slozi.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 mar 2011, 18:20

Veoma bitna je cinjenica, da nasi igraci veoma, veoma jako igraju za reprezentaciju. Dakle i kada je forma u klubovima losija, ili kada sjede na klupi, za reprezentaciju se gine. Kao sto sam procitao, da su to i rumunski komentatori izrazili, kad su ukazali na Dzeku, millionera, sa dobro ukaljanim dresom i preoranim terenom. A to je najbitnije. Klose i Podolski se u ligi ne znaju sa loptom sastaviti, ali na SP razbijaju. 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 mar 2011, 18:30

Repka me veoma ugodno iznenadila.
Igracima zaista svaka cast na zalaganju i razbijanju Rumunjske.
Nespretno i nezasluzeno smo primili gol, a mislim da je i golman morao bolje reagovat, ali eto
sreca nam se napokon osmijesila i uspjeli smo zabiti 2 koja su bila dovoljna za pobjedu.
Nadam se da cemo ovakvim putem da nastavimo pa makar i imali izbornika koji ne zna sastaviti dvije recenice.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 28 mar 2011, 21:58

Principatus je napisao/la:Veoma bitna je cinjenica, da nasi igraci veoma, veoma jako igraju za reprezentaciju. Dakle i kada je forma u klubovima losija, ili kada sjede na klupi, za reprezentaciju se gine. Kao sto sam procitao, da su to i rumunski komentatori izrazili, kad su ukazali na Dzeku, millionera, sa dobro ukaljanim dresom i preoranim terenom. A to je najbitnije. Klose i Podolski se u ligi ne znaju sa loptom sastaviti, ali na SP razbijaju. 8-)
I ja sam vise puta istakao vaznosti konstantnog igranja u timu za koji nastupaju. Trenutno nam kljucni igraci nisu standardni ali opet su pruzili maksimum.

Iz onog klipa koji je postavio momak, prije par dana, vidjelo se da je nama navijacima bitno da ostave srce na terenu, da igraju kao da im je zadnja utakmica, bez obzira da li vodimo ili gubimo.

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 28 mar 2011, 22:03

Scof1eld je napisao/la:

Ajd javi nam onda kad odlucis hoces li mu pruziti sansu pa da mozemo pronaci neko rjesenje za buducnost nakon tvoje mudre odluke :roll: :roll:
hahaha :lol:

Pape majstore pa ti si B*g :mrgreen:
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:06

slika

- Ukoliko UEFA suspenduje savez i zabrani reprezentaciji i klubovima da se takmiče, ne postoji razlog za moj ostanak na čelu državnog tima- poručio je Sušic.

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 29 mar 2011, 17:11

4ever alone? je napisao/la:slika

- Ukoliko UEFA suspenduje savez i zabrani reprezentaciji i klubovima da se takmiče, ne postoji razlog za moj ostanak na čelu državnog tima- poručio je Sušic.
I upravu je. On je trener, i sta mu je poenta biti tu ako nece biti u mogucnosti da TRENIRA niti vodi repku? Mozda bi trebao ostati da bude ukras?!? :roll:
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.