AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 19 jul 2022, 15:11

Beduin je napisao/la:
19 jul 2022, 14:32
Raonffa je napisao/la:
19 jul 2022, 14:29
Ma dobar je CdK, polivalentan, ja bih ga nekako nazvao all around igračem, taman kao što @edox reče neka verzija Mullera.

Nije on klasična "prefinjena desetka", ali njegov dolazak bi sasvim sigurno donio dodatnu raznovrsnost u ofanzivi, uvjeren sam da bi nam bio mnogo korisniji od Diaza.
Sto i nike tesko :mrgreen:
Nije teško za klub koji dovede normalne igrače, ali kod nas je prodefilovalo toliko nekih bezveze igrača koji su se vrtili na tim pozicijama, tako da fakat jeste uspjeh dovesti nešto bolje od Diaza :mrgreen:

@meepo

Havertz je isto dobro poređenje, možda i bolje nego Muller, s ozbirom na konstituciju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 19 jul 2022, 15:13

Ja sam nekako više priželjkivao Szoboszlaya ali i CDK je veliki zalog za budućnost. Pored njega još dovesti na krilo Ziyecha na posudbu i to bi bio najveći i najvažniji posao.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 19 jul 2022, 15:28

meepo je napisao/la:
19 jul 2022, 14:55
Beduin je napisao/la:
19 jul 2022, 13:18
Ne znam, iskreno nisam pratio CdK-a da dajem neki objektivan sud, pa sam maksuz odgledao neke yt klipove (iako ne bas relevantno da sudis o igracu) i na osnovu toga mogu reci da mi Adli ima daleko bolju tehniku i solucije sa loptom u nogama od CdK. Adlia sam gledao vise puta, tek treba da se dokaze u ozbiljnijem klubu i visem nivou fudbala, ali i CdK treba takodjer.
Adli bi mogao biti odlicna solucija uz Tonalija/Benacera gdje bi imao vecu slobodu s loptom, ali i ovisno od protivnika i stanja na terenu. Mozda cak i sa 3 vezna, umjesto sadasnja 2 + AMF, ne znam. Svasta se moze desiti pa i da silom prilika ga se gurne i pokusa stvoriti od njega ta cista 10ka, ne znam, vidicemo.

Sto se tehnike tice ne bi se bas slozio da mu nije profinjena tehnika. Uostalom kakav je bio De Bruyne sa 21 godinu ?
Ja mislim da se sa tehnikom i vizijom igre radjas. To se tesko da istrenirati. Kad pogeldas npr Tonalija i Benasera, jasno vidis tu razliku u tehnici i svakom dodiru sa loptom koja je nastrani Benasera.
CdK je bas tako all rounder, ali meni on vuce na klasnog napadaca. Najvise zbog tog osjecaja da uvijek na prwvom mjestu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2022, 15:44

meepo je napisao/la:
19 jul 2022, 14:55
Beduin je napisao/la:
19 jul 2022, 13:18
Ne znam, iskreno nisam pratio CdK-a da dajem neki objektivan sud, pa sam maksuz odgledao neke yt klipove (iako ne bas relevantno da sudis o igracu) i na osnovu toga mogu reci da mi Adli ima daleko bolju tehniku i solucije sa loptom u nogama od CdK. Adlia sam gledao vise puta, tek treba da se dokaze u ozbiljnijem klubu i visem nivou fudbala, ali i CdK treba takodjer.
Adli bi mogao biti odlicna solucija uz Tonalija/Benacera gdje bi imao vecu slobodu s loptom, ali i ovisno od protivnika i stanja na terenu. Mozda cak i sa 3 vezna, umjesto sadasnja 2 + AMF, ne znam. Svasta se moze desiti pa i da silom prilika ga se gurne i pokusa stvoriti od njega ta cista 10ka, ne znam, vidicemo.

Ja jesam jos prvi put kad se spomenuo. Nisam sad nesto puno pratio , ali eto. CDK je profinjen igrac. Dosta klipova na youtube su jos od vremena kad je imao 19 godina. Utakmica protiv PSG-a je nesto relevantnija i sad kad bi ga uporedjivao s nekim igracem to bi bio Kai Havertz. CDK je igrac koji je igrao na najvisem nivou i to protiv protivnika kao sto su PSG, Man United , Dortmund , City , Leipzeig , Lazio i za igraca od 21 godinu , koji igra u Belgiji, ima poprilicno iskustva u Europskim takmicenjima. Uostalom ne treba zaboraviti i da je postigao prvijenac u dresu Belgije i to protiv Italije.

CDK bi mogao igrati i kao napadac tj tzv lazna 9 ili krilo. Tako da on i Adli ne iskljucuju jedan drugog kad je u pitanju pozicija ofanzivnog veznog.

Sto se tehnike tice ne bi se bas slozio da mu nije profinjena tehnika. Uostalom kakav je bio De Bruyne sa 21 godinu ?
Zato i kazem, nisam ga pratio pa ne mogu ni donositi neki svoj sud osim odgledanih par klipova i tacno vidim da su starije izvedbe ubacivane. Adli ima finu tehniku i neke karakteristicne finte, fino iznosenje lopte pa zato kazem sve je na njemu. Tako i CdK, sve je na njemu. Samo da jos dodje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 19 jul 2022, 15:50

edoox je napisao/la:
19 jul 2022, 15:28
Ja mislim da se sa tehnikom i vizijom igre radjas. To se tesko da istrenirati. Kad pogeldas npr Tonalija i Benasera, jasno vidis tu razliku u tehnici i svakom dodiru sa loptom koja je nastrani Benasera.
CdK je bas tako all rounder, ali meni on vuce na klasnog napadaca. Najvise zbog tog osjecaja da uvijek na prwvom mjestu.

Vidi CDK itekako ima tehniku i viziju. Znaci lik izabere onu najbolju opciju kad je u pitanju odigravanje pasa. Nevjerovatno koliko to jednostavno izgleda.
Dribling mu je isto odlican, 1 na 1 moze , moze cak i da zagradi loptu zbog svoje fizicke konstitucije.

Ono sto mi se svidja kod njega je sto kad probija po strani ne salje pas u peterac vec na rub 16. To me dosta nerviralo prosle sezone kad Theo prodje on pokusa na silu "kroz igraca" da posalje loptu i tako propadne dosta dobrih priika.

Jako je agresivan igrac i ne setka se po terenu vec radi pritisak. Voli se vratiti po loptu. U pocetku je igrao beka pa ima i te defanzivne kvalitete.

Izuzetno razorna ljevica , ali ne i toliko sjajna zavrsnica.

Igra glavom mu je isto veliki plus, iako cesto pada (sto mora popraviti) vazda gleda da se dokopa lopte ili da je proslijedi.

Sto se tice dugog pasa , spomenuo sam da je igrao beka u pocetku. Ima sjajan dugi pas , jako precizan.

Eh da ne zaboravim jako je brz igrac s obzirom na visinu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2022, 16:06

Al ga nahvali brat Meepo, misterija mi kako ga vec nisu kaparisali Real, City, PSG, Bayern i Chelsea 😁

075 ❤

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 19 jul 2022, 16:46

U najmanju ruku Sevcenko ;)
Salu na stranu, ima on tehnike i vizije daleko da nema, ali je to u kolicini mozda manjoj nego Diaz (doduse njega yebu druge stvari). Na ovu tekmu necu vise, ostavit cemo da vrijeme pokaze njegove kvalitete i talente.

Kad sam neki dan procitao da brada ima jos godinu posudbe , slagiro sam se. Jesu oni besplatno dali Samu-a?
Kad pogledas ovako , trenutno sada , mi smo pokreiveni na svim pozicijma. Neovisno o kvaliteti pojedinaca, ali to je to. (Izuzetak je CdK). Znaci moze doci neko, samo u slucaju da prvo neko napusti klub.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 jul 2022, 17:13

Ante brat drugi igrac kako su krenule pripreme :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 jul 2022, 18:02

Beduin je napisao/la:
19 jul 2022, 16:06
Al ga nahvali brat Meepo, misterija mi kako ga vec nisu kaparisali Real, City, PSG, Bayern i Chelsea 😁
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 19 jul 2022, 18:09

Beduin je napisao/la:
Kad ne možemo dovesti kvalitetnog igrača, onda se zalimo, a kada dovedemo kvalitetnog igrača pitamo se sto ga neko drugi nije doveo.

Malo povjerenja u Maldinija i Moncadu :mrgreen:

Isto da bi dali tolike pare, da ne vrijedi.

Za dvije godine prelazi u Real umjesto Benza :mrgreen:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 jul 2022, 19:22

Ante Rebic je odlucio da ovu sezonu pokaze da vrijedi, nadam se da ce i njega povrede zaobici

Nego zna li se ista kad bi ovaj Origi mogao poceti trenirati, jbt jesmo ga doveli povrijedjenjog

Sta je sa Lazeticem, zasto njega nema na pripremama sa prvom ekipom?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2022, 19:54

nextterrain je napisao/la:
19 jul 2022, 18:09
Beduin je napisao/la:
Kad ne možemo dovesti kvalitetnog igrača, onda se zalimo, a kada dovedemo kvalitetnog igrača pitamo se sto ga neko drugi nije doveo.

Malo povjerenja u Maldinija i Moncadu :mrgreen:

Isto da bi dali tolike pare, da ne vrijedi.

Za dvije godine prelazi u Real umjesto Benza :mrgreen:
To se ja malo salim sa Meepom. Itekako sam pozitivan i vjerujem im brate ko sebi. Titula me jos uvijek drzi i dugo cu je pamtiti pa nakon svega kako im ne vjerovati i dati podrsku. ❤️

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 jul 2022, 00:19

Renato Sanches is getting impatient and is ready to accept Milan’s offer should PSG and Lille fail to reach an agreement in the upcoming 48 hours

Milan will meet Club Brugge tomorrow to understand if there is a possibility to close the De Ketelaere deal. Milan ready to offer €32M, if Brugge try to create a bidding war using offers from PL Milan would end talks and go for a more ready profile like Ziyech

In addition to Tanganga, Milan are also interested in Eintracht Frankfurt defender Evan Ndicka. Though everything depends on how talks for De Ketelaere conclude
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 20 jul 2022, 07:43

Izgleda da je ova sedmica ključna :D
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 jul 2022, 07:48

Investcorp vrati se, sve ti je oprošteno !
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 jul 2022, 08:27

Zašto?
Il Club più titolato al mondo!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 jul 2022, 10:07

Zato što bi do sada imali 75% rostera riješeno u jeku priprema za novu sezonu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 jul 2022, 10:27

Ne kapiram, na osnovu čega si donio takav zaključak?
Il Club più titolato al mondo!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 jul 2022, 10:39

Konstatovali smo ranije da se ne slažemo u vezi tih stvari i prihvatio sam to.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 jul 2022, 11:05

:mrgreen:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.