FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 30 jan 2019, 20:05

Na muci se poznaju junaci.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 jan 2019, 20:45

Ako jedan dodje od ovih, puna kapa.
Havertz nece ispod, 50-60 mil, kolike su sanse da to nasi plate :)
Ove price o Lucasu je cisto bacanje prasine naivnima.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 jan 2019, 21:24

Treba dovesti Kaia, on je mlad može mu se prodavati priča zašto je bitno da igra 15 minuta po utakmici i da se takmiči sa Mullerom.

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 30 jan 2019, 22:32

coelho41 je napisao/la:Treba dovesti Kaia, on je mlad može mu se prodavati priča zašto je bitno da igra 15 minuta po utakmici i da se takmiči sa Mullerom.
Havertz se uklapa ipak u tim kakav Bayern pravi, dok se James sa 27 ne uklap, ali Müller sa 29 savrseno pase ovom sistemu..tako se ovdje prica. James izgleda treba stvarno da ide, citam nesto da je nedavno zakasnio i na trening..vjerovatno ni sam nece da ostane tu vise, zbog Kovaca.. Ipak cemo se nadati naglom obrtaji situacije protiv Leverkusena, u suprotnom ne znam sta ovekuje Kovac kako da uigra ekipu bez Müllera za Liverpool(koji se realno moze izbaciti sa trenutnim igrackim kadrom, ako se izvede najbolje sto imamo), bez obzira bio to James il neko treci..

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 30 jan 2019, 22:37

Huseinagic je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:Treba dovesti Kaia, on je mlad može mu se prodavati priča zašto je bitno da igra 15 minuta po utakmici i da se takmiči sa Mullerom.
Havertz se uklapa ipak u tim kakav Bayern pravi, dok se James sa 27 ne uklap, ali Müller sa 29 savrseno pase ovom sistemu..tako se ovdje prica. James izgleda treba stvarno da ide, citam nesto da je nedavno zakasnio i na trening..vjerovatno ni sam nece da ostane tu vise, zbog Kovaca.. Ipak cemo se nadati naglom obrtaji situacije protiv Leverkusena, u suprotnom ne znam sta ovekuje Kovac kako da uigra ekipu bez Müllera za Liverpool(koji se realno moze izbaciti sa trenutnim igrackim kadrom, ako se izvede najbolje sto imamo), bez obzira bio to James il neko treci..
Mi ako izbacimo pool mi idemo do finala daj boze ali veliki sam peaimista zivi bili pa vidjeli
Pravda za Tyson Furya

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 jan 2019, 23:09

Huseinagic je napisao/la:
kako da uigra ekipu bez Müllera za Liverpool(koji se realno moze izbaciti sa trenutnim igrackim kadrom, ako se izvede najbolje sto imamo)
Ko se u šta uklapa neću komentarisati, Muller je naš reumdeuter, nije problem da on igra i da se rotira sa nekim, nekad se samo previše forsira, bespotrebno.

Ma evo nije ni Liverpool u nekoj formi, zadnje dvije-tri utakmice malo kašljucaju, ali meni je zanimljivo da se našim igračima opasni diže na himnu LP. Nama je polufinale LP postalo standard, nekad zbog dobre igre, a poslije jednostavno i igrači su navikli, čak i s Anćelotijem kad smo igrali jedan od lošijih nogometa u posljednjih 5-6 godina, uključujući i ovaj sada, igrači su na teren izlazili nabrijani, pa je samo sreća protivnike sačuvala da nas prođu, mislim na Real, uz to dodamo nafaku Nika Kovača i tu smo 50-50 sa Liverpoolom. Nama je iskustvo prednost, njihova ekipa je relativno neiskusna.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 31 jan 2019, 09:52

Odgledao sam sve utakmice liverpoola otkad smo ih izvukli ,jako su loši u pozicijskoj igri i djeluju krajnje bezopasno.Niko u jacim utakmicama igra defenzzivno s orijentacijom na kontra napade .Po stilu igre bi nam englezi mogli jos i odgovarati.Ključno je izdrzati 15minuta pocetnih na anfieldu .Vjerujem da sto više bude odmicala utakmica da cemo mi sve više rasti.

Ipak ostavimo sad ligu prvaka,ima do toga jos.Sad je jedno od bitnijih kola ,mi u leverkusenu zutokljunci u frankfurtu.Nezgodna gostovanja

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 31 jan 2019, 09:55

Build up im nije nešto, ali su na kontrama ko NutriBullet. A naravno mi se patimo sa ekipama koje grade igru nikad nas niko nije na kontre naguzio :kafa:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 31 jan 2019, 10:23

Odoi sinoc ni na klupi..dajte ga u Bayern chifuti :mrgreen: Samo ce propasti kod vas...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 31 jan 2019, 13:14

Odlazak Wagnera je dobitak za klub s obzirom kakvu je imao ulogu i minutazu.
Nisam za dovodenje zamjene slicnih kvaliteta jer je to bacanje novca, bolje davati vise minuta Jamesu, Daviesu, a Lewu moze odmoriti i Muller.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 jan 2019, 14:58

Balance je napisao/la:Odlazak Wagnera je dobitak za klub s obzirom kakvu je imao ulogu i minutazu.
Nisam za dovodenje zamjene slicnih kvaliteta jer je to bacanje novca, bolje davati vise minuta Jamesu, Daviesu, a Lewu moze odmoriti i Muller.
Problem su razlozi zašto je imao takvu ulogu i minutažu. Zar nismo svi svjesni važnosti rotiranja. Odnos vremena igranja Lewe nasuprot njega nije bio 5:1 ili 3:1, kao kod Juppa, već 10 : 1.

Razlozi takvog odnosa mogu biti:

- Nepovjerenje u njega samog u njegov individulani kvalitet i generalno kvalitet - ali ako se na njega računa kao bekap koji bi rotirao u manje važnim tekmama onda ovaj razlog ne valja a i postavlja se pitanje kako je kod Juppa bio bolji i više igrao, i zašto je inače doveden.
- Ultimatum, uslov, klauzula Lewe da igra sve tekme i da ganja rekorde i statistiku. Ovo je isto manje moguće jer danas ako ne odmaraš nećeš ni biti u prilici da ganjaš bilo šta. Toga je svako svjestan.
- Baziranje napadačke igre na individualni kvalitet pa time i svođenje rizika loših rezultata ili serije loših rezultata uzrokovanih manjkom individualne kvalitete na minimum. - Ovo je najprije. Nisi u mogućnosti napraviti igru u kojoj svako profitira i bojiš se serije loših rezultata koji bi bili uzrokovani eventualno lošim partijama napadačke opcije jer se kreacija bazira na individualni kvalitet a manje na timski.
- Lewa bolje odrađuje defanzivne zadatke ili je bolji u timskoj igri - svjedeno da je supermen on mora odmoriti, i zato je bolje da ga mijenja napadač nego li "zadnji vezni".

Tačno je da je to više minuta za druge, al je upitno koliko je to minuta (s ovim ne bi ni onaj Šabani bio zadovoljan), ali ovo Mullerovo nije dobro jer i on mora odmoriti (on igra često, skoro kao Lewa) i on nije klasični napadač, bilo je i tih prilika pa smo vidjeli na šta je to ličilo.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 31 jan 2019, 15:23

Pa normalno da Wagner neće igrat kad ganjate rezultat, da ste imali +9 a ne -9 bodova bilo bi više prilika i za njega.

A ima sigurno puno i u načinu igre, vama u principu ne treba sidraš.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jan 2019, 15:41

Ima do bivola od trenera. Na isti način će otjerati Jamesa. Wagner ionako nije ni igrao, na kraju nam dođe isto sa njim ili bez njega. I da se Lewandowski povrijedio ovaj ga ne bi mijenjao. Prije bi Kimmich igrao tamo nego on kod pragmatičara.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 31 jan 2019, 16:32

Jupp je imao nacin iz kojeg je znao napraviti tim.
U tom timu Wagner bi imao vecu minutazu i sasvim sigurno imao i bolji ucinak, pa jedan van Buyten je djelovao svjetski u njegovoj ekipi.
Kovac do sada nije pronasao nacin i sve to djeluje da se gura na individualni kvalitet slicno kao kod Karla.

Iako mi je cak s jedne strane drago sto imamo bracu Kovac i Hasana na celu naseg omiljenog kluba i nitko sretniji od mene kad bi to super funkcioniralo, ali oni jednostavno nemaju ni priblizno kvalitet za klub tog ranga i ne zelim da grade novi Bayern i svojim, neznanjem, nesposobnoscu i nekvalitetom dovode u pitanje uspjesnost kluba.
S obzirom na to jos je i dobro da se Uli i Rumeni pitaju i odlucuju o pojacanjima jer oni ipak gledaju da to budu igraci koji ce i nakon Kovaca i Hase igrat bitnu ulogu u klubu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 jan 2019, 16:50

Balance je napisao/la:S obzirom na to jos je i dobro da se Uli i Rumeni pitaju i odlucuju o pojacanjima jer oni ipak gledaju da to budu igraci koji ce i nakon Kovaca i Hase igrat bitnu ulogu u klubu.
Ova logika te dođe ko medvjedu salo odnosno težina. Što više je imaš lakše ćeš prebroditi zimu ali time povećavaš rizike da te ona ubije, napravi grešku to je kraj. U ovoj politici treba znati gornju granicu dokle možeš ići da se petljaš treneru u posao jer svaki trener ima svoju ideju, igru i za tu igru profile igrača koji mu trebaju. Najbolji primjer ti je Pep, ili, recimo, da si Juppu uvalio Rodea na Javijevo mjesto a na Robbenovo doveo Odoia za kasnije, doveo si igrače ali ti sad ne trebaju i ko zna kome će. Mislim da se treba gledati u budućnost ali ne previše, problemi se inače rješavaju sad a ne nekad u budućnosti ako se dese.

Najbolji način da se radi taj posao i generalno posao sa mlađim i telentima je da dovodiš djecu, razvijaš ih u svojoj akademiji i kad dođu u seniore da im daš trenera koji je iz te akademije. Skupljanje igrača raznih profila i stila po bijelom svijetu i pravljenje tima sa trenerom koji nije opet lokalac teško da može.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 feb 2019, 14:48

Bayern would have had to pay an extra €16m of taxation on the top of €80m if they decided to activate the release clause of Lucas Hernández in January. A total of €96m which made the operation too overpriced. [El País]
Nije ni čudo što su odustali pa nije yebeni Maldini.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 01 feb 2019, 15:10

Nismo mi Man Utd da imamo svog Fergusona desetljecima pa da se dovode igraci koj samo on zeli za svoju uspjesnu filozofiju. Danas su igraci iznad trenera pa se oni svake dvije tri godine smjenjuju i svaki sljedeci koji dode mora radit s onim sta ima na raspolaganju.

Slazem se da treneru treba omoguciti poneki igrac kojeg zeli za svoju ideju, ali samo ako je u pitanju neka klasa odnosno veliki potencijal.
Kao primjer se moze navesti Pep i Neymar.
Ali sta vrijedi Kovacu dat slobodne ruke da si dovodi Rebica i slicne. Skrsit ce brdo love, nece imat sigurno neki veci uspjeh, ubrzo ce biti bivsi i onda ti igraci na transfer listu i sve ispocetka.
Mislim da bi najprije trebalo utvrditi filozofiju, ideju i put kojim klub zeli ici i na osnovu tog birati trenera i igrace koji su potrebni za taj sustav.
Kad se krenulo s Pepom s kojim su svi u upravi bili zadovoljni, zasto se nakon njega nije doveo trener koji gaji slicnu filozofiju nego cista suprotnost.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 feb 2019, 15:13

Prolaz u 1/4 finale završavate već u prvoj tekmi, revanš u Minkenu je samo formalnost.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 01 feb 2019, 15:50

Personalni recap naših transfera u januaru:

Došli su:
- Pavard - meni malo iznenađenje da je uprava tako brzo reagovala i dovela ga, tj. potvrdila prije ljeta, trenutno je povrijeđen, nadam se da će do kraja pomoći Stuttgartu da izbori opstanak i da će uletiti u formu, igrati u Francuskoj i biti spreman za nas, u Stuttgartu igra isključivo na poziciji stopera(sa 3 stopera), u Francuskoj igra beka, nadam se da će kod nas igrati na stoperu Boa valjda odlazi, a može polako izbaciti Hummelsa iz prve da imamo mlade stopere Sulea i njega, jer grehota bi bilo Kimmicha sa beka sklonit, realno ima najbolje predispozicije da postane najbolji bek na svijetu, a i brojke to govore.
- Davies - već sam rekao da imam predrasudu prema svemu što ima dvije noge, igra muški fudbal i dolazi van prostora Europe i Južne Amerike, nadam se da će tu predrasudu mlađahni Kanađanin razbiti, za sad je imao dobru fintu na Telecom Kupu i 15 motivisanih minuta u ligi. Nisam siguran tačno šta igra, u jednom intervjuu je rekao da mu je Thiago 'rolemodel' igrača kakav on želi da bude, s druge strane fizičke predispozicije su mu za krilo, a tu je i igrao ova 2 puta i inače igrao na krilu u Vankuveru, e sad nadam se da mu nije takvo shvaćanje nogometa da se kao krilo poredi sa Thiagom
- Richards - igrao je za nas na ICC-u ljetos, stoper, mlad, kaže da se nada da će biti kao Boateng, ja mu to ne želim, osim da ponovi njegovu karijeru u smislu klubova za koje je potonji igrao, na ICC-u dok je Richards igrao Bayern primio 3 gola, a bez njega 6, što će reći da ima i kvaliteta, ai bio je više motivisan za revijalnu utakmicu od ostalih.

Otišli su:
- Wagner- već sam napisao gore iznad za njega, nije se uklapao u Nikine planove o zamjeni Lewe, a i leddar je napisao da je možda problem to što jurimo prvo mjesto, a nismo inače prvi, sviđa mi se mišljenje, a i nek je Wagner otišao da glumi Boga u Kinu i sa Azijatkinjama razmjenjuje sjemene tečnosti.
- Franck Evina - posudba u Kiel, očigledno je da nije kapacitet da ide u posudbu u Bundesligaša iz prve lige, poput Alabe ili Lahma, ali postoji neka tanka nit za koju se drži uprava misleći da će možda eksplodirati pa da ga vrate, ali ne vjerujem. Simpatično je bilo pratiti ICC sa nekim novim Franckom, ali nema od toga ništa.

Flopp:
- Hernandez - od početka mi je izgledalo nemoguće, na kraju se to potvrdilo, visoka cijena, Atletiko bi izgledao neozbiljno da ga pusti u Januaru da ide u Bayern. Odbrana će nam izdržat sa i bez Hernandeza, na papiru Hummels, Sule, Boa + Javi izgleda jako, u praksi Kovač ih ne može posložiti, s tim što Sule i Hummels ne izgledaju loše.
- De Light - simpatična priča, igrali smo s Ajaxom, 1999. godište ne vjerujem da bi nam nešto donijelo u odbrani, valjda smo nešto komunicirali ali nema potrebe da dolazi u Januaru, ima u Ajaxu sezonu da se još dokaže, uključujući LP gdje se spremaju na senzaciju.
- Oddoi - sve je rečeno, previše se ovo dalo u medije, neprofesionalan pristup ponude ko na pijaci.

Ocjena od 1 do 5: kao što su učiteljice davale svojim učenicima dvicu za trud, ja našem Bayernu dajem dvicu za trud, neiskusno Haso, valjda je nešto naučio.
Evropa generalno nije bila aktivna, pa nije ni Bayern.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 01 feb 2019, 16:56

bez Nojera sutra

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.