FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

loptica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la loptica » 07 okt 2011, 08:47

Bolje da je došao neki mali klub strani nego ovo ,još smo balkanizam,propust policije,organizacije,žalosno da spetakl ne može bit,kao cigani se ponašaju svi,medijska prašina,sramota kakve slike su prikazane čuj naslov kao 92.Žao mi nastradalih ljudi,a sve ostalo politika,politika,politika.....
I opet nakon Banja Luke sijedi kući kakav fudbal nema to kod nas u 21 stoljeću.
Razočarenje,sramota za vlast sport i narod sve nas jb..... :roll: uvijek ista priča.
Fi hajati.
GO Bosno.

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 07 okt 2011, 08:52

195 je napisao/la:u ovom cijelom neredu svaki drugi post pričate o hercegovcima ?

ako vam je lakše i dalje se držite te teme , ali baš da tolika mržnja vlada u sarajevu prema tim ljudima :roll:

istinu o zbivanjima ,koga zanima može naći na stranici prije
U pravu si fakat
i popi torca batine kad su najmanje ocekivali :D
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 07 okt 2011, 08:53

Ja još ne mogu sebi doći od očaja i razočaranosti...
Bio sam kod elektroprivrede i vidio većinu dešavanja ali nisam učestvovao jer nisam znao za dešavanja na jugu prije tekme, kontam pobili se klinci, lafo huligani, neka ih...

A evo šta prava torca misli o svemu sinoć: NE BIH PRERANO OSUĐIVAO ALI IMAM FILING DA SU NAŠI ZAKUHALI..ako nije tako isprika..

žao mi je jako..simpatiziram" sve" iz bosne..i želju i sarajevo i velež..
draga raja..bosna je naša druga domovina..hrvati su konstitutivni u bosni..

imam osjećaj da ovakvih priča nije bilo u mandatu ŽANA..ili se varam..žan je držao red...mogao si napraviti sranje ali bi i letio...
pišem neko vrijeme da gubimo navijače ..skupljaju se rasisti..šovinisti.huče se i mrzi svom žestinom..
dokad..

NA REDU JE TORCIDA..I HAJDUK....ISPRIČAJTE SE IZ SVEGA SRCA AKO SU naši zakuhali..
ispričajte sei MOLITE LJUDE DA PRIHVATE ISPRIKU..

ako su isprike uopće moguće za ovakve stvari..

Evo i link na tekst i komentare, tamo 90% njih osuđuje jučerašnji ispad i krivo ima je pravo, prava splitska raja: http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/ ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 okt 2011, 09:30

bus koji izlazi sa stadiona nema tablice bih,pored hera su bili i iz dubrovnika izgleda
slika

hordas1987
Kontakt:

Post Postao/la hordas1987 » 07 okt 2011, 09:30

zubizareta je napisao/la:
hordas1987 je napisao/la:hahahhaaha TORCIDA 123
hahahaha dobili degenek a svi vasi povrijedjeni
i u konjicu se sasrali kad su ih kamenovali
HAHAHAHAHAHAHAHA
e moj sinko ti sebe nazivas navijacem a drago ti kad je druga grupa kamenovana,da ides na gostovanja znao bi koliko je jadno kad te neko kamenuje jer nema damu da ti pridje,i za ovog ULTRASA,vidjeces uskoro kako ce Torca DA SE OBRACUNA SA COBANIMA KOJE NEMOGU ORGANSKI DA SMISLE I KOJI IM UPROPASTE ONOLIKI PUT IZ sPLITA
znam ja to sve da to nije fino al kad su htjeli da glume mangupe onda su to trebali ostati do kraja !!!
znam ja sta je kamen ne boj see ;)

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 okt 2011, 09:46

glavni krivac za sve je policija i njihov broj na ulicama,pa jel bilo tesko pretpostaviti da :

1. 200 navijaca ne mogu cuvati 10 zastitara koji btw redovno pobjegnu,ne znam koji klinac ih zovu uopste kad ih 1% smije raditi svoj posao kako treba
2.bilo je tesko skontati da ce da usljedi osveta manijaka kao logican sljed nakon svega sto se desilo,steta sto su batine dobili ljudi koji nisu imali veze sa onim na stadionu
3.policija dolazi tek 10 min nakon tuce kod palme i na mostu,a sat vremena nakon tuce na stadionu,kad se sve sabere.i to dolaze prvo obicni policajci,pa nakon njih 10-15 specijalaca.
4.prava jedinica za podrsku,ne oni koji su stitove stavili pred tekmu,dolazi tek na kraj sukoba,tj kad je sve gotovo

5. i najvaznije,eto prebili smo ih,dobili su batina svi znaju,A KLADIM SE DA NEKO KO NEMA VEZE SA NAVIJACIMA UOPSTE SAD ZADOVOLJNO TRLJA RUKE,KO GOD ON BIO
Zakljucak svega,koji smo mi levati sveukupno,mi sitna buranija :lol: :lol:

na klipu ispod se mogu provjeriti moje tvrdnje,obratiti paznju na vrijeme dolaska murije
[youtube][/youtube]
5:57 grmi sa grbavice do mosta,tako je trebalo biti 8-)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 okt 2011, 09:56

Aco kome idu bodovi? :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 okt 2011, 10:03

SLOBODNA DALMACIJA

NA SREĆU BEZ MRTVIH Boli se noževima, palili, bacali u Miljacku, Splićani zadržani u bolnici!; Ante Bilić: Žao nam je zbog svega (FOTO, VIDEO)

Sramota u Sarajevu!

Prijateljski susret između Željezničara i Hajduka koji je trebao biti odigran na stadionu na Grbavici otkazan je zbog velikih navijačkih nereda na stadionu i izvan njega uoči susreta i mnogo ozlijeđenih navijača među kojima i onih vrlo teško.

Prema posljednjim sinoćnjim informacijama od glasnogovornice bolnice na Koševu Biljane Jandrić devet je osoba zaprimljeno na liječenje, među njima je šest državljana Hrvatske i trojica građana Sarajeva, no dvojica su navijača zaradila teže ozljede.

Radi se o dvojici Splićana te su obojica za razliku od ostalih zadržani u bolnici. Najteže je ozlijeđen Splićanin M.B. (rođen 1983. godine) koji je zbog ozljede glave i operiran, a prema dostupnim informacijama po svemu sudeći je u navijačkom obračunu dobio kamenom u glavu.

Prema zadnjim ponoćnim informacijama operacija je bila uspješna.

- Radilo se o kompliciranoj frakturi lubanje, ali liječnici kažu kako je operacija bila uspješna i kako je pacijent došao svijesti - kazala je glasnogovornica Biljana Jandrić.

Drugi navijač iz Splita I.S. (rođen 1987.) je doveden u bolnicu bez svijesti. CT glave nije pokazao ništa, a sam navijač se ubrzo po dolasku probudio.

Ipak zadržan je u bolnici na promatranju. Preostala četiri hospitalizirana navijača iz Hrvatske imala su uglavnom ozlijede u vidu posjekotina, a radi se o A.Č. iz Metkovića (rođen 1982. godine), J. K. (rođen 1990.) i LJ. N. (rođen 1981.) obojici iz Zadra te Z.S. (rođen 1979.) iz Bjelovara.

Među lakše ozlijeđenih navijačima su i jedan četrnaestogodfšnji navijač Željezničara koji je na stadionu zadobio ubodnu ranu nožem, a ozlijeđeni su i pojedini navijači Hajduka iz Čitluka, odnosno okoline tog mjesta.

Detonator nereda bila su događanja koja su se zbila sat i 45 minuta prije početka susreta koji je bio zakazan u 18.30 sati. Veća grupa navijača Hajduka uglavnom iz Hercegovine koji su prvi stigli na stadion, od njih dvjestotinjak koji su u to vrijeme bili na Grbavici, prešla je sa istočne na južnu tribinu stadiona i napala grupicu od četvero mlađih navijača Željezničara, Manijaka koji su u to vrijeme postavljali transparente i koreografiju za proslavu devedesetog rođendana svog kluba.

Navijači Željezničara su žestoko pretučeni, jedan i izboden nožem, a koreografija i transparenti uništeni. Pokušali su se mladići braniti i bakljama, ali bezuspješno. Ostalo je međutim potpuno nejasno kako se snagama osiguranja koji su bili na stadionu moglo dogoditi da navijači odu s jedne tribine na drugi i sukobe se.

Pogotovo što se od kada je susret najavljen znalo kako se navijači Hajduka u večini, pogotovo najviše oni iz Hercegovine, protive odigravanju susreta u Sarajevu zbog učestalih sukoba navijača hrvatskih i bošnjačkih klubova u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi.

Nakon što se pronijela vijest o napadu uslijedila je žestoka osveta navijača Željezničara. Napadani su na više mjesta u gradu navijači Hajduka koji su još pristizali na susret, u sukobima je korišteno razno oružje, topovski udari, baklje dok je najžešće bilo na Most kod Socijalnog, petstotinjak metara od stadiona.

Grupica navijača Hajduka koja je kombijem dolazila na susret je upala u zamku, jedan od navijača je od mnoštva iscipelaren, ležao je na tlu dok ga je mnoštvo gazilo, dok je drugi bačen u rijeku Miljacku!

Okružili su tada Manijaci i stadion, s kojem je policija krenula ispratiti navijače Hajduka kako bi se donekle sve primirilo i susret ipak odigrao. Navijači Hajduka tada su tražili razgovor s igračima 'bijelih' koji su se taman počeli zagrijavati i zatražili su od kapetan Srđana Andrića da se ako ih izbace sa stadiona susret ni ne odigra, odnosno da igrači napuste travnjak.

Policija je za to vrijem ostale navijače Hajduka koji su stizali iz Splita i ostatka Dalmacije zaustavila na Bradini, tridesetak kilometar od Sarajeva i nije ih puštala na susret kako sukob ne bi eskalirao. Policija je tada ispratila navijače Hajduka sa stadiona no nimalo jednostavno.

Nastala je velika tučnjava. policija je pendrecima uvodila red, dok su žestoko uzvraćali navijači Hajduka pa čak i upaljenim bakljama. Na koncu su ih nekako uspjeli izvesti sa stadiona i sprovesti izvan grada uz veliku policijsku pratnju.

Tek tada je ostale navijače Željezničara policija pustila na Grbavicu. Bilo je žestokih prosvjeda domaćih navijača protiv gostujućih, no u odnosu na ono što se prije toga dogodilo bila je to sitnica. Međutim susret nakon svega ipak nije odigran jer se situacija izvan stadiona teško primirivala uz mnogo uhićenih navijača. Nakon što je prvotno bio odgođen za 19 sati, u 19.20 sati delegat je susret definitivno otkazao.

- Žalimo zbog svega, ali ne možemo mi utjecati na događanja izvan stadiona - kazao je nakon susreta direktor Željezničara Dželaludin Muharemović.

Razočaranje ovim skandalom koji se kad-tad morao dogoditi nije krio sportski direktor Željezničara Bulend Biščević. Bivšem hajdukovcu to je trebala biti oproštajna utakmica, a na koncu je molio navijače obiju momčadi da se smire.

- Nažalost opet je primitivizam odnio pobjedu. Još iz ovih krajeva nije iščezao balkanski primitivizam. Tko zna kada će opet zaigrati Željezničar i Hajduk. Propusta je bilo, to je sigurno, nemoguće je da jedna grupa navijača probije osiguranje - žalio je Biščević.

Glasnogovornik MUP-a kantona Sarajevo Irfan Nefić govorio je tek o osmorici ozljeđenih.

- Šestorica su navijači, a dvoje ozlijeđenih su policajci od kojih jedan ima ozlijede koje se tretiraju težih ozljedama (nap.a. teška ozljeda ruke). Svi navijači Hajduka sigurno su napustili prostor kantona Sarajevo - naglasio je Nefić.

U obračunima navijača kamenjem, bocama, bakljama i drugim oružjem koji im se našao pri ruci bilo je i mnogo oštećene imovine.

- Prema dosadašnjim informacijama oštećeno je 14 vozila sa hrvatskim i bosanskohercegovačkim registracijskim oznakama - potvrdio je Nefić.

Bilo je i priča o zapaljenim vozilima, kombijima, ali je Nefić to negirao.

- Nemam tih informacija, 14 vozila je oštećeno - ponovio je.

Ipak najveće iznenađenje uslijedilo je na kraju. Nakon velikih nereda zbog čije je moguće daljnje eskalacije susret otkazan, mnoštva ozlijeđenih, logično je da ima i mnogo privedenih navijača. Uslijedilo je veliko iznenađenje, baš nevjerojatno.

- Nemamo informacija da je bilo osoba lišenih slobode - zaključio je Nefić.

Gotovo dva sata proveli su igrači Hajduka još na stadionu na Grbavici nakon što je susret konačno otkazan prije nego što su ispraćeni do hotela u kojem su odsjeli. Uz veliku policijsku pratnju koja je zaustavila promet na baš svim cestovnim raskrižjima po Sarajevu 'bijeli' su u rekordnom vremenu autobusom stigli do hotela 'Hollywood' na Ilidži, a pritom nije bilo incidenata s navijačima.

Hajduk je i planirao prespavati u Sarajevu nakon utakmice i sutra se vratiti u grad pod Marjanom, ali ne pod ovakvim okolnostima.

Neugodno iznenađenje u režiji dijela navijača zateklo je 'bijele'. Praznih pogleda igrači su stajali isptred klupskog autobusa čekajući odlazak u hotel, strahujući za sudbine ljudi koji su došli na utakmicu, raspitivajući se o glasinama o ozlijeđenim navijačima. Među njima i onima koji su im prijetili ako zaigraju susret ako ih policija makne sa tribine i stadiona.

- Zbog sigurnosnih razloga susret je najprije bio odgođen, a onda je delegat kazao da se susret ne može igrati. Žao nam je što je došlo do ovoga, došli smo s namjerom da susret odigramo i uveličamo feštu Željezničara - kazao je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 07 okt 2011, 10:09

Ma ljudi moji, ne treba još uvijek igrati tekme sa drugim jugoslovenskim klubovima, sve je to puno nacionalne mržnje, divljaštva itd Zato ne bih volio da se FKS ili FKŽ sretnu u evropskim takmičenjima s nekim od "velike čevorke" niti susrete reprezentacija. **** ga, u svim novinama je izašao naslov sukobi u sarajevu, bačena je ljaga na grad, a tek negdje dole u članku pravi razlog sukoba.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 07 okt 2011, 10:18

POD HITNO organizovati proslavu rođendana tekmom sa FK SARAJEVO i to 25. Novembra za DAN DRŽAVNOSTI naše JEDNE JEDINE , pa da vide levati iz hercegovine i ostali kako se slavi............
Jer si JEDAN JEDINI...........

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 okt 2011, 10:36

195 je napisao/la:citati momaka koji su bili u tim dešavanjima :arrow:

Nisu iz hercegovine nego iz hrvatske i ne vjerujte sve u medijima sto pise , tablice su bile DU, ST 4-5 kombija znaci ekipe Trocide i auta a ne nekih hercegovaca sto ce se vdijet na slikama i snimcima , Torcida ako je postena a jeste priznace sve kako je bilo , od toga kako su usli na jug gdje nije bilo nijednog drota a nas 5 i 10 mladjih momaka do inidenta na ulici ... Dokazali su mangupluk navijacki al su i dobili batine i izvukli deblji kraj na ulici i ko kaze da su to bili neki hercegovci taj nije bio tu wink.gif

....

Taman doša u ST. Sad mi se neda pisat, jer iden leć, ali u par stranica šta sam pročita ima toliko dezinformacija da je to čudo.

- Niti jedan kombi, bus ili auto Torcide nije zapaljen. Razbijeno je par ZG auta/kombija.
- Upadi u grad nemaju veze sa navijačima iz Hercegovine.
- 30-ak km prije sarajeva je zadržano oko 250 ljudi. Nije bilo buseva.
- Kontakti predsjednika Želje sa vodstvom Torcide. A, šta reć na to.
- Osim momka koji je osta u bolnici, niko od strane Torcide nije ozljeđen.
- Ekipa koje je bila isprid stadiona NIJE ekipa koja je bila na stadionu! U fajtu su se držali dobro s obzirom na okolnosti i nije DEFINITIVNO bilo skakanja po glavama i bacanja u Miljacku.
- Ovo u medijima je preuveličano za jedno 100000 puta.

....

evo sad san dosa doma pa iman snage jos nesto napisat..

sve je krenilo jos rano ujutro kad su otkazani busevi koji su bili organizirani od strane torcide..nakon toga se ekipa snalazi na sve moguce nacine i misli se oce uopce krenit gori..snaslo se ka i uvik i krece par kombija i auta.dogovor je bia da cemo se nac u jablancu al na kraju su nas pricekali posli onog tunela..medutim samo je za kombije bila osigurana pratnja a osobne aute je pustalo da samo ulaze u grad i riskiraju glavu.taman kad je tribalo krenit negdi izmedu 12-17 kombija i par auta dolaze jos neki momci i dok su ih ovi pretresli i sve dosla je dojava da se ne pusta nikoga..da se krenilo nebi se vracalo to je sigurno.nakon toga rade mobiteli u nemogucnosti da ista napravimo jer nemozemo ni doma ni u sarajevo.

nasa 3 busa i par kombija vam je uslo ujutro u grad nije vas bilo nigdi.utakmica je otkazana a koreografiju napravite za neki drugi rodendan.za te dogadaje u gradu nisan upucen najbolje sve je to rekla/kazala ka i uvik i svaki put ima 100 prica..zasto nemozete bit **** objektivni jedan put.
uslo se u grad razjebalo rodendan i sve ostalo..znaci to je napravilo 300-400 ljudi dok je 200 jos cekalo na ulaz u grad.sta ti ocekujes na gostujucem terenu di te jedva cekaju prigazit mozes cili dan izdrzat u tom omjeru.normalno da je neko dobija u glavu i da je da protivniku.bitno je to da je sve ovako dobro zavrsilo jer su se i mrtvi spominjali a koliko god se mrzili to nam ne triba.mi smo svoje odradili i pokazali ko smo i sta smo kad ocemo bit ozbiljni.takoder ne triba manijake pljuvat radi te koreografije.moze se to svima desit al triba rec po ovin svim pricama da nisu ispale picke i da su bili u najmanju ruku korektni u ovome svemu sta se desavalo.stali su i branili su svoj grad i nemozete ocekivat da torcida zauzme sarajevo.ko da nama u split upadne 500 maniaca i zauzme grad.to je ljudi moji nemoguce.moguce je upast u grad i nesto napravit al zauzet grad domacina koji nije smijesan spada u znastvenu fantastiku.u nas mozda ima 10 ozljedenih al sve ce to proc al za ovakva gostovanja i adrenalin se zivi.

iden ca lec neman sta vise pametno napisat osin da smo dosli ( neki ) svoje napravili i odradiili ovo gostovanje koliko smo mogli.steta mozda sta nije bilo utakmice jer bi bilo zanimljivo da su svi koji su se uputili dosli na tribinu al eto.i budite malo objektivni i nenasjedajte na ova novinarska **** koji su danas nasrali toliko prica nebi da je beirut danas bia

:idea:
mozeli mi neko,ako zna naravno,objasniti ovo u vezi Zuje i vodstva Torcide :?: :?:
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 07 okt 2011, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 07 okt 2011, 10:37

edinedin je napisao/la:POD HITNO organizovati proslavu rođendana tekmom sa FK SARAJEVO i to 25. Novembra za DAN DRŽAVNOSTI naše JEDNE JEDINE , pa da vide levati iz hercegovine i ostali kako se slavi............
To bi bilo najbolje, svaka cast na postu, pa da vide primitivci kako se navija i vole klubovi u sarajevu. NECEMO NIKAKVE HAJDUKE DINAME I OSTALA SRANJA HOCEMO NASE KOMSINE I JEDAN PRAVI DREBI ZA RAJU DA SE ODIGRA A OVI MAJORIZOVANE KO J.EBE
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

TORCIDA123
Kontakt:

Post Postao/la TORCIDA123 » 07 okt 2011, 10:37

DIO TORCIDE IZ HRVATSKE JE DOŠAO DO STADIONA. zar torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(i ostatka slavonije)kao i iz metkovića, dubrovnika, nije iz Hrvatske. Prije ulaska u sarajevo je zaustavljena Torcida iz Splita, točnije svi oni koji su organizirano krenuli iz Splita. Ali torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(slavonije) je ušla u grad i došla do stadiona jer oni u bih ulaze sa sasvim druge strane, a ušli su u grad i došli do stadiona i torcidaši iz metkovića, dubrovnika jer nisu išli organizirano sa ekipom iz Splita i pošli su ranije. . Nije istina da je sranje započela isključivo ekipa iz bih, tu je bila torcida iz zagreba, osijeka, karlovca, slavonskog broda, kao i ovi sa juga(metković, dubrovnik) iz koji nisu išli sa ekipom iz splita-organizirano. to se jako dobro vidi na brojnim slikama nereda, registracije kombija, auta(index i drugi portali objavili slike), a to i znaju svi koji nisu indijanci. Bilo je ekipe iz Kiseljaka, Livna, a najmanje onih iz hercegovine. A sarajevski mediji su odmah požurili okriviti navijače hajduka iz bosne i hercegovine, koristeći to u političke svrhe, zna se kakva je situacija u bih. A manijaci su jaki u bacanju kamenja... da su ušli u sarajevo i oni autobusi iz Splita, pomeli bi vas, a i ovako su manijaci osramoćeni u svome gradu na svome stadionu.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 07 okt 2011, 10:38

TORCIDA123 je napisao/la:DIO TORCIDE IZ HRVATSKE JE DOŠAO DO STADIONA. zar torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(i ostatka slavonije)kao i iz metkovića, dubrovnika, nije iz Hrvatske. Prije ulaska u sarajevo je zaustavljena Torcida iz Splita, točnije svi oni koji su organizirano krenuli iz Splita. Ali torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(slavonije) je ušla u grad i došla do stadiona jer oni u bih ulaze sa sasvim druge strane, a ušli su u grad i došli do stadiona i torcidaši iz metkovića, dubrovnika jer nisu išli organizirano sa ekipom iz Splita i pošli su ranije. . Nije istina da je sranje započela isključivo ekipa iz bih, tu je bila torcida iz zagreba, osijeka, karlovca, slavonskog broda, kao i ovi sa juga(metković, dubrovnik) iz koji nisu išli sa ekipom iz splita-organizirano. to se jako dobro vidi na brojnim slikama nereda, registracije kombija, auta(index i drugi portali objavili slike), a to i znaju svi koji nisu indijanci. Bilo je ekipe iz Kiseljaka, Livna, a najmanje onih iz hercegovine. A sarajevski mediji su odmah požurili okriviti navijače hajduka iz bosne i hercegovine, koristeći to u političke svrhe, zna se kakva je situacija u bih. A manijaci su jaki u bacanju kamenja... da su ušli u sarajevo i oni autobusi iz Splita, pomeli bi vas, a i ovako su manijaci osramoćeni u svome gradu na svome stadionu.

Sta ima u Citluku :?:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 okt 2011, 10:42

TORCIDA123 je napisao/la:DIO TORCIDE IZ HRVATSKE JE DOŠAO DO STADIONA. zar torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(i ostatka slavonije)kao i iz metkovića, dubrovnika, nije iz Hrvatske. Prije ulaska u sarajevo je zaustavljena Torcida iz Splita, točnije svi oni koji su organizirano krenuli iz Splita. Ali torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(slavonije) je ušla u grad i došla do stadiona jer oni u bih ulaze sa sasvim druge strane, a ušli su u grad i došli do stadiona i torcidaši iz metkovića, dubrovnika jer nisu išli organizirano sa ekipom iz Splita i pošli su ranije. . Nije istina da je sranje započela isključivo ekipa iz bih, tu je bila torcida iz zagreba, osijeka, karlovca, slavonskog broda, kao i ovi sa juga(metković, dubrovnik) iz koji nisu išli sa ekipom iz splita-organizirano. to se jako dobro vidi na brojnim slikama nereda, registracije kombija, auta(index i drugi portali objavili slike), a to i znaju svi koji nisu indijanci. Bilo je ekipe iz Kiseljaka, Livna, a najmanje onih iz hercegovine. A sarajevski mediji su odmah požurili okriviti navijače hajduka iz bosne i hercegovine, koristeći to u političke svrhe, zna se kakva je situacija u bih. A manijaci su jaki u bacanju kamenja... da su ušli u sarajevo i oni autobusi iz Splita, pomeli bi vas, a i ovako su manijaci osramoćeni u svome gradu na svome stadionu.
covjece ,ti nisi dobar...sreca pa ima dosta klipova koja pokazuju ta hercegovacko-hrvatska damu. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 07 okt 2011, 10:46

ANTIFA ! je napisao/la:

Sta ima u Citluku :?:
:lol: :lol:
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 07 okt 2011, 10:50

edinedin je napisao/la:POD HITNO organizovati proslavu rođendana tekmom sa FK SARAJEVO i to 25. Novembra za DAN DRŽAVNOSTI naše JEDNE JEDINE , pa da vide levati iz hercegovine i ostali kako se slavi............
hehe...
jarane,o tome nisam htjeo da pisem prije utakmice,mozda bi me pogresno shvatili,ali evo sad par recenica...
FK Zeljeznicar i FK Sarajevo,su oduvijek bili i ostali simboli ovoga grada,dvije institucije,
dva renomirana protivnika,dva kluba sa tradicijom,dva sportska prijatelja...
zasto,na inicijativu uprave Zelje nije organizovana prijateljska utakmica u okviru obiljezavanja i proslave
90 godina FKZ,sa starim gradskim i vjecitim rivalom FCS :?:
sa ciljem poboljsanja odnosa izmedju dva kluba i dvije navijacke skupine :!:
napraviti pressicu,pa i partiju,druzenje igraca...
a onda na terenu odigrati utakmicu,onako za raju,3-3,sa sto vise atraktivnih poteza...
navijaci,napraviti koreografiju i sa jedne i sa druge strane,poslati pozitivnu sliku u svijet...
nakon svih desavanja u zadnje vrijeme...
sarajevo grade moj...
F.K.SARAJEVO

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 07 okt 2011, 10:52

da "pomeli" bi nas vjerovatno a sta bi tek otkrili na dnu miljacke, auuuu, dole bi se se tek zakuhala, bilo bi ko ce prije u miljacku jal torca iz splita jal ovi sateliti
idi ba vise i ti u svoj kamenjar i popusti svetu boju
Sretno zmajevi veceras
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 okt 2011, 10:56

molotovljev je napisao/la:
hehe...
jarane,o tome nisam htjeo da pisem prije utakmice,mozda bi me pogresno shvatili,ali evo sad par recenica...
FK Zeljeznicar i FK Sarajevo,su oduvijek bili i ostali simboli ovoga grada,dvije institucije,
dva renomirana protivnika,dva kluba sa tradicijom,dva sportska prijatelja...
zasto,na inicijativu uprave Zelje nije organizovana prijateljska utakmica u okviru obiljezavanja i proslave
90 godina FKZ,sa starim gradskim i vjecitim rivalom FCS :?:
sa ciljem poboljsanja odnosa izmedju dva kluba i dvije navijacke skupine :!:
napraviti pressicu,pa i partiju,druzenje igraca...
a onda na terenu odigrati utakmicu,onako za raju,3-3,sa sto vise atraktivnih poteza...
navijaci,napraviti koreografiju i sa jedne i sa druge strane,poslati pozitivnu sliku u svijet...
nakon svih desavanja u zadnje vrijeme...
sarajevo grade moj...
evi brate ,sad smo mi na potezu....sad je nasa godisnjica i mislim kad vec ne moze dresden doci ja bih najradije gledao derbi...lafo se partizan spominjo kod nas ,pa da mi se ovdje sjati citav sljam iz RS da bude mrtvih na sve strane..necu vala ni fener ni neke turke..najveci adrenalin je kada igramo protiv komsija i to je to..
FK SARAJEVO.

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 07 okt 2011, 10:57

Uskoro organizovati utakmicu sa pitarima...Sigurno bi stadion bio kao sibica i navijanje bi bilo drama sa obje strane 100%.To treba uraditi i pokazati balkanu,evropi i svijetu kako se igra i navija u Sarajevu i Bosni...

Sigurno su to 2 NAJVECA KLUBA U DRZAVI,samo sto je ZELJO malo veci i trofejniji ali nema veze :D

Ovu tekmu organizovati radi dusmana koji hoce da nas rasture i pokazati im sta su 2 najveca kluba i sta su 2 najvece navijacke grupe...

FORZA ZELJO ! ! !
INTER SIAMO NOI ! ! !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 15 gostiju.