Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Dovođenje novih igrača iz "dijaspore" je pohvalno, ali ono ne smije biti na uštrb trenutnih reprezentativaca. Šta vrijedi dovođenje Kulenovića, Baždara, Malića, Katića i koga već kada si faktički izgubio Hadžikadunića, Huseinbašića, Gazibegovića, Tabakovića koji su manje više bolji igrači od nabrojanih.
To dovođenje se na kraju anulira ili čak ode i u negativnu vrijednost kada se sve sabere i oduzme. Ne možeš ti svakom igraču koji ima mogućnost igranja za nas obećati mjesto na spisku uvijek bez obzira na njegovu formu ili stanje u klubu. Kakva se poruka šalje trenutnim reprezentativcima koji su uvijek bili tu i uvijek korektno odrađivali svoj posao, bez obzira jesu li bili na terenu, na klupi ili na tribinama?
A da je do sada bila takva praksa, da se pridošlicama obeća mjesto na spisku uvijek bez obzira na formu, minute, stanje u klubu je činjenica. Baždar i Kulenović su primjeri toga, a može se reći to i za Burnića i Katića.
To dovođenje se na kraju anulira ili čak ode i u negativnu vrijednost kada se sve sabere i oduzme. Ne možeš ti svakom igraču koji ima mogućnost igranja za nas obećati mjesto na spisku uvijek bez obzira na njegovu formu ili stanje u klubu. Kakva se poruka šalje trenutnim reprezentativcima koji su uvijek bili tu i uvijek korektno odrađivali svoj posao, bez obzira jesu li bili na terenu, na klupi ili na tribinama?
A da je do sada bila takva praksa, da se pridošlicama obeća mjesto na spisku uvijek bez obzira na formu, minute, stanje u klubu je činjenica. Baždar i Kulenović su primjeri toga, a može se reći to i za Burnića i Katića.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Npr Mujakic. Momak je od pocetka sa ekipom, zato je na spiskovimababoedindzeko09 je napisao/la: ↑19 avg 2025, 18:51Dovođenje novih igrača iz "dijaspore" je pohvalno, ali ono ne smije biti na uštrb trenutnih reprezentativaca. Šta vrijedi dovođenje Kulenovića, Baždara, Malića, Katića i koga već kada si faktički izgubio Hadžikadunića, Huseinbašića, Gazibegovića, Tabakovića koji su manje više bolji igrači od nabrojanih.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Najace protiv San Marina stavi dizelase Katica,Sunjica i ofanzivno limitiranog Malica u prvih 11.
I cudi se sto nismo nista kreirali
I cudi se sto nismo nista kreirali

Sta Sunjic ima sa tim? On mora igrati u prvih 11, ofanziva nije njegov zadatak.
Naprijed moras imati ove tipa Memica, Kerima, Hasica, Esmira i jos jednog u sredini, tip Misketa makar da ima 50% njegovih sposobnosti. A ne Tahira, Gigovica, Harisa, Cimirota i slicnih
Sunjic ne mora igrati pogotovo ne protiv amatera jer je tehnicki teski amater. Jedino sto ima je trka I to ga jos drzi u profi fudbalu. U utakmicama u kojima imas posjed on je igrac manje na terenu tj prakticno beskoristan sto SE uostalom pokazalo I zadnji put protiv San marina.soko je napisao/la: ↑19 avg 2025, 20:00Sta Sunjic ima sa tim? On mora igrati u prvih 11, ofanziva nije njegov zadatak.
Naprijed moras imati ove tipa Memica, Kerima, Hasica, Esmira i jos jednog u sredini, tip Misketa makar da ima 50% njegovih sposobnosti. A ne Tahira, Gigovica, Harisa, Cimirota i slicnih
Kockar da ima grama mozga koristio bi burnica na prirodnoj poziciji umjesto ovog menadzerskog petokolonasa. Zajedno SA gigovicem ima li bi fluidan vezni red. Ali neka gigovica na krilu, malica na beku, memica na klupi, mujakica na beku sve moze kod barbe..voljni momenat je bitan a NE to sto burnic Koji je desnjak I veznjak nikad u zivotu nije igrao lijevog beka.
Sunjic mora igrati.Diadora je napisao/la: ↑19 avg 2025, 20:47Sunjic ne mora igrati pogotovo ne protiv amatera jer je tehnicki teski amater. Jedino sto ima je trka I to ga jos drzi u profi fudbalu. U utakmicama u kojima imas posjed on je igrac manje na terenu tj prakticno beskoristan sto SE uostalom pokazalo I zadnji put protiv San marina.soko je napisao/la: ↑19 avg 2025, 20:00Sta Sunjic ima sa tim? On mora igrati u prvih 11, ofanziva nije njegov zadatak.
Kockar da ima grama mozga koristio bi burnica na prirodnoj poziciji umjesto ovog menadzerskog petokolonasa. Zajedno SA gigovicem ima li bi fluidan vezni red. Ali neka gigovica na krilu, malica na beku, memica na klupi, mujakica na beku sve moze kod barbe..voljni momenat je bitan a NE to sto burnic Koji je desnjak I veznjak nikad u zivotu nije igrao lijevog beka.
Kakav ba fluid sa cvajtasima. Cvajtas Burnic je menedzerski igrac.
Ni nemamo tehnicara, nemas igraca koji zna poslati loptu.
Znaci kad se izgubi lopta mora neko da zaustavi protivnika. Nece dizelas burnic i slicni to da rade.
Zahirovic vs Medunjanin slican primjer
-
- Kontakt:
Decko ima potencijal al treba jos jace da grize u svom klubu i da se tek dokaze. Ne kazem da ga se nije moglo pozvati sve je to u pet deka kako sada stvari stoje al nije ni neka velika greska kao sto se predstavlja ovdje.invincible1921 je napisao/la: ↑19 avg 2025, 09:51Ma daj covjece jesi ti ozbiljan? Esmir macak u vrecu..pa sta su onda Ifet, Kulenovic, Basic, itd? Oni nisu macak u vreci jer znas sta od njih mozes dobit...jedno veliko nista.MostarNeretva je napisao/la: ↑19 avg 2025, 04:16Bajraktarevic jos uvijek macak u vreci. Mnogi kazu zovu se neki drugi igrachi koji isto nemaju puno minuta .. al vecina tih igracha ime puno bolje motoricke sposobnosti od Barjaktarevica. Ja od njega vise ne ocekujem neki potez ili dribling. Prvi put kada odigra tekmu nekih 70+ minuta i neka dokaze da moze da sparta naprijed nazad i da pokriva odredjeni dio terena u obadvije faze u Evropskom tempu za Barbu ce biti neupitan.
Pa svi mi zelimo da je vec sada Bajraktarevic novi Pjanic i sl.
Koliko se prije para mjeseci lajalo na Barbu i trosilo energije u vezi Muftica, doduse od onih narkomana is Svrakinog i Dobrinje najvise. Pa je sada toliko jasno da decko ima milion mana i da je nezreo za bilo kakvog poziva.
To je odprilike to sto sada imamo i nadati se najbolje. Barbi podrska sto ne odustaje od koncepije igra i trazi najbolje igrache koji se odgovarati koncepciji. Dodavanje novih mladih igracha investicija za buducnost, neprocjenjivo.
Necu da glumim advokata esmiru ali zaista ono sam vise puta pisao je tolko logicno da je nemoguce da i ovakav ublehas poput barbe to ne vidi. Dakle poenta je da ti prema naprijed si tanak ko rizla...i imas u Esmiru atipcnog igraca koji ti moze uc i donijet dosta toga prema naprijed ako ganjas rezultaz. Sto je pokazao i protiv holandije i madjarske ..nezgodan igrac totalno, a zna s loptom vise nego 90% ekipe. Ok izgubimo od Austrije mozda nista ne bi pokazo, al makar znas da ako mu das 10/15 min da ce MOZDA nesto uradit.
Niko ne kaze da Esmir treba igrat 90min, al jbt doces u situaciju da ce ti trebat go i imaces ko protiv SM na klupi samo prekobrojne defanzivce i ponekog loseg ofanzivca kojeg svakako ne mislis ubacivat...
Pa jbt nama je trebo dzeko ulazit protiv ybnog San Marina da damo go...nismo im sutnuli na go do tad i ti kazes STA CE NAM ESMIR? Ja mislim da bi protiv SM on sa svojom tehnikom i bezobrazlukom povaljo ove amatere ko bekane..
Evo jes da je ruzno rec, al nek zovne 2/3 menadzerakih ako vec mora, ali jbt Barbarezu pola spiska su igraci koji samo popunjavaju broj..nijednog od njih niti misli uvodit niti ce oni sta pokazat ako ih uvede..dobro mu je jucer reko onaj novinar...sa druge strane imas sigurno 4/5 igraca koje ne zoves a koji bi mogli bit korisni
Evo za Muftica ja prvi kazem nema sta da trazi u rep zato sto je jednostavno prenizak i koliko god dobro brani sklon kiksevima...proslo kolo mu dade lik go polujakim sutem sa 30 metara U NJEGOV UGAO.Medjutim sam je selektor rekao da ce 3. golman bit uvijek iz PL..pa sta fali da bude 3. ak je vec najbolji ili jedan od najboljih golmana lige? Lik laze bezobzirno i pravi nas budalama...
Ove dvje tekme je fokus na Austriju i kada su se zvali igrachi onda je to bilo u pitanj Austrija, plan A, plan ,C itd ..
Neke sitnice koje mozda mi i ne znamo.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
mostarska ubleha koja je u talu s menadzerima, otjerao bar 5 boljih igraca i doveo otpatke za koje je uzeo pinku 99%
- Beduin
- Kontakt:
Daj tih barem pet boljih na svojim pozicijama, cisto onako informativno da svi mogu procitati i podsjetiti se, a ne "menadzeraki dovodi igrace" (bez dokaza), "imamo daleko bolje igrace" (a koji ni ne igraju u klubovima i sl.QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:33mostarska ubleha koja je u talu s menadzerima, otjerao bar 5 boljih igraca i doveo otpatke za koje je uzeo pinku 99%
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Tabakovic, Bajraktarevic, Gazibegovic, Huseinbasic, Hadzikadunic.Beduin je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:36Daj tih barem pet boljih na svojim pozicijama, cisto onako informativno da svi mogu procitati i podsjetiti se, a ne "menadzeraki dovodi igrace" (bez dokaza), "imamo daleko bolje igrace" (a koji ni ne igraju u klubovima i sl.QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:33mostarska ubleha koja je u talu s menadzerima, otjerao bar 5 boljih igraca i doveo otpatke za koje je uzeo pinku 99%
Kolega vjerovatno misli na te igrače, koji i jesu bolji od ovih sa spiska.
- Beduin
- Kontakt:
Od koga je Huseinbasic bolji na svojoj poziciji? Ja ga ne vidim konkurencija Tahirovicu/Sunjicu, a zakmicarski je totalno van forme i minutaze, ako cemo realno.jasmin10 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:06Tabakovic, Bajraktarevic, Gazibegovic, Huseinbasic, Hadzikadunic.Beduin je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:36Daj tih barem pet boljih na svojim pozicijama, cisto onako informativno da svi mogu procitati i podsjetiti se, a ne "menadzeraki dovodi igrace" (bez dokaza), "imamo daleko bolje igrace" (a koji ni ne igraju u klubovima i sl.QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:33mostarska ubleha koja je u talu s menadzerima, otjerao bar 5 boljih igraca i doveo otpatke za koje je uzeo pinku 99%
Kolega vjerovatno misli na te igrače, koji i jesu bolji od ovih sa spiska.
Dennis jeste bolja opcija umjesto Malica npr (ne znam jel' Radeljic pozvan?), ali opet dolazimo na pitanje forme i minutaze u odnosu na konkurenciju. I ja sam za to da je on u ekipi, gotivim ga opasno kao osobu i igraca.
Tabakovic sam i sam vidio na prosirenom spisku, ako nista.
Esmir? Vecina vas vidi Naila kao konkurenciju mu (ako je pozvan), a Nail sve u repki je odigrao na desnom beku pa je konkurencija Gazibegovicu, a ne Esmiru. Jusuf je i bez minutaze klasa za Naila, to smo svi saglasni i najvise zalim sto on nije pozvan i kao opcije lijevo, ako nista.
Ne znam, sve je to u pet deka i po kvalitetu i po formi. Jedni malo iskusniji i bez minutaze, drugi nesto neiskusniji i sa iole nekakvom minutazom, u vecini slucajeva. Previse se place za pojedincima, Huseinbasic ama bas nista u reprezentaciji nije odigrao, Jusuf nit smrdi niti mirise (ali i dalje je trebao biti tu), dok je Haris prica za sebe, vrhunske dvije sezone u Cvajti i onda nista na vecem nivou zasad. Ova sezone mozda i bude nesto bolja, vidicemo.
Bazdar/Kulenovic je neko morao biti nepozvan ili na prosirenom spisku da bude. Sve ostalo je bare-bare. Neka rezultat u naredne svije utakmice govori za sebe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Huseinbasic je sigurno bolji od Ifeta. Nail je pozvan kao krilo i suvišno je govoriti da je Esmir miljama kvalitetniji igrac. Tabakovic je bolji od Kulenovića sigurno. Hadzikadunic je Nesta za Radeljica.Beduin je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:49Od koga je Huseinbasic bolji na svojoj poziciji? Ja ga ne vidim konkurencija Tahirovicu/Sunjicu, a zakmicarski je totalno van forme i minutaze, ako cemo realno.
Dennis jeste bolja opcija umjesto Malica npr (ne znam jel' Radeljic pozvan?), ali opet dolazimo na pitanje forme i minutaze u odnosu na konkurenciju. I ja sam za to da je on u ekipi, gotivim ga opasno kao osobu i igraca.
Tabakovic sam i sam vidio na prosirenom spisku, ako nista.
Esmir? Vecina vas vidi Naila kao konkurenciju mu (ako je pozvan), a Nail sve u repki je odigrao na desnom beku pa je konkurencija Gazibegovicu, a ne Esmiru. Jusuf je i bez minutaze klasa za Naila, to smo svi saglasni i najvise zalim sto on nije pozvan i kao opcije lijevo, ako nista.
Ne znam, sve je to u pet deka i po kvalitetu i po formi. Jedni malo iskusniji i bez minutaze, drugi nesto neiskusniji i sa iole nekakvom minutazom, u vecini slucajeva. Previse se place za pojedincima, Huseinbasic ama bas nista u reprezentaciji nije odigrao, Jusuf nit smrdi niti mirise (ali i dalje je trebao biti tu), dok je Haris prica za sebe, vrhunske dvije sezone u Cvajti i onda nista na vecem nivou zasad. Ova sezone mozda i bude nesto bolja, vidicemo.
Bazdar/Kulenovic je neko morao biti nepozvan ili na prosirenom spisku da bude. Sve ostalo je bare-bare. Neka rezultat u naredne svije utakmice govori za sebe.
A Gazibegovic Dani Alves za Malica.
Bespotrebno je sada porediti, samo sam se nadovezao na post iznad.
Najveća šteta je za Esmira i Jusufa. Jer drugačije je kada udje zadnjih 20 minuta Esmir a drugačije kada udje Omerovic. Ljudi se samo mogu smijati kao sto su se i smijali kada bi god ovaj bio na terenu.
- invincible1921
- Kontakt:
Kulenovic, Ifet, Mujakic, Basic pa i onaj Saric nemaju sta traziti na spisku...bolje nek zovne iz nase lige nekoga da osjete atmosferuBeduin je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:36Daj tih barem pet boljih na svojim pozicijama, cisto onako informativno da svi mogu procitati i podsjetiti se, a ne "menadzeraki dovodi igrace" (bez dokaza), "imamo daleko bolje igrace" (a koji ni ne igraju u klubovima i sl.QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:33mostarska ubleha koja je u talu s menadzerima, otjerao bar 5 boljih igraca i doveo otpatke za koje je uzeo pinku 99%
=\_1921_/=
Iz naše lige nema niko mjesta na spisku. Ni na prosirenom.
Druga stvar je to sto je selektor lažov pa se izletio da će sigurno treći golman biti iz naše lige.
Druga stvar je to sto je selektor lažov pa se izletio da će sigurno treći golman biti iz naše lige.
Zgadit će mi narod ovog malog Esmira prave od njega Messia dijete 100 minuta ozbiljnog fudbala ima u nogama.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA