Olimpik Sarajevo

sonik24
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la sonik24 » 01 jul 2013, 20:54

Hoce li ovaj Olimpik ikad vratit svoje pravo ime OLIMPIK :roll:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 01 jul 2013, 21:00

sonik24 je napisao/la:Hoce li ovaj Olimpik ikad vratit svoje pravo ime OLIMPIK :roll:
Hoce ako obecas da vise neces biti tako nostalgican :?
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 01 jul 2013, 21:10

Jako sam prijatno iznenadjen jucerasnjim rezultatom.Rezultat i nije toliko bitan koliko poletnost i efikasnost ove mlade ekipe.Ocito da cemo igrati mnogo brze i odgovornije nego do sada.Kako sam primjetio da je samo cetiri ili pet igraca iznad 23 godine a ostalo neki novi klinci.Niko ne zna sa sigurnoscu reci sta se desava unutar kluba dali i ko dovodi igrace i hoce li biti novih imena.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 01 jul 2013, 21:55

arhimed89 je napisao/la: Bravo kolega @mokroguz
Nego kakva su ocekivanja za narednu sezonu? Koliko realno mozemo dobaciti sa ovim novim mladicima u timu?
Siguran sam da ce i "nova" uprava dovesti par ciljanih pojacanja.Sa Kokotom su uboli :mrgreen:
Realno: Zavisi koliki su misici protivnika. :P
Jer svaki covjek ne moze pametne odluke da goni na terenu i da sa tehnickim spremnosti to podrzava, a svaki covjek moze misice da nabilda.
Ja iskreno mislim da ce trajati do sljedece sezone da se malo uhodaju i postanu fizicki i mentalno jaci, k'o sto je Duljevic sada dobio. Ove prosle sezone nije puno golova i asista napravio, a sad moze da valja golove svim redom. Imaju tehnicki osnov, ali u Premijer Ligi nisu svi protivnici druga djeca ili mladici.

Dobro je da su na primjer oni malo stariji igraci otisli iz drugih ekipa, kao Hadzic i Torlak iz FKS, Bekric i Bogicevic iz Zelje, i haman pola ekipe iz Radnika Bijeljine(na primjer) i jos takvih iskusnih igraca u drugim ekipama. Ipak ce to malo olaksati mladim igracima, a i te druge ekipe dovode mladih igraca.
FK Sarajevo je sad dosta mlada ekipa isto, kod njih igra Almir Aganspahic trenutno. Protiv njih ce biti vrlo interesantno igrati zato sto hem je gradski derbi, hem su obadvoje mladi, hem moze FKS da odigra sa Aganspahicem mozda, i meni bi bilo zanimljivo viditi kakva mu je reakcija dok igra protiv svojih.

Ove godine mora da su se Jusufovic i Islamagic uhodali dovoljno kao i Duljevic, a Fejzic je otisao pa Hamzic brani dok se Lakota ne uhoda. Tako isto trebaju pomalo poceti da uhodaju ove druge talente da nebi bilo kasno poslije. Samo da malo vise snage nabiju i mentalitet zaostre, i Olimpic ce osigurati sebi trece mjesto PL BiH 2015. :)
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 02 jul 2013, 01:11

arhimed89 je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:Hoce li ovaj Olimpik ikad vratit svoje pravo ime OLIMPIK :roll:
Nije da mene nema ali imam posla jako puno u piceriji.Lijepo smo se provodili sa mojim gostom iz Sarajeva.Znam da raja koja radi u OLIMPICU savjesno obavlja svoje poslove u ovom prijelaznom roku.Imam info svakog dana,,,,,,,ko je napustio klub,ko je na probi itd.Radujem se što su neki mladi nogometaši blizu prve momčadi.VELIKI GOSPODIN NIJAZ GRACIĆ je saopštio svoju odluku.idemo daljeeeeeeeeeeeeeeee

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 02 jul 2013, 01:38

Anonimac je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:Nijaz Gracic nije vise u Olimpicu ;) 8-) :mrgreen:
Ako je ovo istina, mogao bi Olimpik lagano u niži rang za koju godinu. Niti imaju navijača niti su u našoj državi sponzori toliko jaki da održavaju klub a i ne igraju u Evropi tako da keša nema.
Zavisi od vise faktora. Ako i jos dalje opstina nije uvrstila Olimpic u budzetu, onda tu vec fali para.
Gracic je veliki sponzor klubu, da prestane sponzirati bi trebalo popuniti sa drugim sponzorom koji moze makar dati 75% od sta je Gracic dao, ako ne nadju jos vise sponzora da podijele taj teret.

Znam da je ukupno doslo oko 15.000 prosle sezone da gledaju utakmice.
Koliko su zaradili zavisi od cijena karte za svaku utakmicu. Cini mi se da je standardna cijena bila 10 KM. Ako je to prosijecna cijena, onda su zaradili oko 150.000 KM ove sezone na karte samo, znaci 75.000 €, i jos prodali Kadrica za 100.000 € i sad Subasica za 200.000 € i imaju jos Duljevica kome ce isteci ugovor sljedece godine pa ide vani garant. Ukupno 375.000 € = 750.000 KM. Ali te transfer pare nebi trebali da placaju za plate, nego da pomognu povecati plate da mogu dovesti jos skupljih igraca i da mogu pruzati vece plate igracima da produze ugovore da nebi morali napustati djaba ili za 50.000 € kao sto su FK Sarajevo Husejinovica, nego da ih zadrze dok ne dobiju dobru ponudu za igrace.

Nisam bas upoznat sa platama i sistem u BiH PL sto se tice plata, ali da podjemo od pretpostavci da placaju igracima po sezoni.
Ako svaki igrac zaradjuje po 45.000 KM po sezoni, i ako imaju 25 igraca, onda ce im biti 1.125.000 KM samo plate igracima. Medjutim ne zaradjuju svi igraci tako puno, i ima sponzora koji daju dosta para. Cak i Gracic rece neke godine kad su dogurali do polu-finala kupa BiH da ako pobijede dobice 200.000 KM klub. A takvi bonusi su samo manji dio od koliko sponzor pruza ukupno. Ipak je ocito da Olimpic ulaze u mladim igracima, i oni niti mogu ocekivati da ikakav klub im dadne velike pare od jednom, niti mogu svi ocekivati da uspiju od jednom postati zvijezde nego vecina igraca trebaju neko vrijeme u klubovima u ligama kao u Bosni da se postepeno penju u karijeri. Zato je laksi teret vec tu Olimpicu, a i drugim klubovima koji odgajaju mladu raju kao FK Sarajevo.

Tako da i ako je Gracic otisao, za ove godine izgleda sigurno Olimpicu, ako saberemo pare transfera, i ako bude ista kolicina gledalaca kao i prosle sezone, napustili su starijih igraca, prodali su par igraca i dobili dobre pare itd.
A sta ce se desiti sljedece godine ce mo vidjeti. Mozda se rijesi u toku godine, nadju jos kojeg sponzora(jer bi onda Europlakat ostavio slobodno mjesto tu za novog sponzora), i nadam se da ce vise dobiti tu zasluzenu licencu da idu u Evropu i mozda dobiju velike pare za Duljevica. To bi im pomoglo mnogo kao ovaj transfer Subasica.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 02 jul 2013, 01:50

Mokroguz je napisao/la:
Anonimac je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:Nijaz Gracic nije vise u Olimpicu ;) 8-) :mrgreen:
Ako je ovo istina, mogao bi Olimpik lagano u niži rang za koju godinu. Niti imaju navijača niti su u našoj državi sponzori toliko jaki da održavaju klub a i ne igraju u Evropi tako da keša nema.
Zavisi od vise faktora. Ako i jos dalje opstina nije uvrstila Olimpic u budzetu, onda tu vec fali para.
Gracic je veliki sponzor klubu, da prestane sponzirati bi trebalo popuniti sa drugim sponzorom koji moze makar dati 75% od sta je Gracic dao, ako ne nadju jos vise sponzora da podijele taj teret.

Znam da je ukupno doslo oko 15.000 prosle sezone da gledaju utakmice.
Koliko su zaradili zavisi od cijena karte za svaku utakmicu. Cini mi se da je standardna cijena bila 10 KM. Ako je to prosijecna cijena, onda su zaradili oko 150.000 KM ove sezone na karte samo, znaci 75.000 €, i jos prodali Kadrica za 100.000 € i sad Subasica za 200.000 € i imaju jos Duljevica kome ce isteci ugovor sljedece godine pa ide vani garant. Ukupno 375.000 € = 750.000 KM. Ali te transfer pare nebi trebali da placaju za plate, nego da pomognu povecati plate da mogu dovesti jos skupljih igraca i da mogu pruzati vece plate igracima da produze ugovore da nebi morali napustati djaba ili za 50.000 € kao sto su FK Sarajevo Husejinovica, nego da ih zadrze dok ne dobiju dobru ponudu za igrace.

Nisam bas upoznat sa platama i sistem u BiH PL sto se tice plata, ali da podjemo od pretpostavci da placaju igracima po sezoni.
Ako svaki igrac zaradjuje po 45.000 KM po sezoni, i ako imaju 25 igraca, onda ce im biti 1.125.000 KM samo plate igracima. Medjutim ne zaradjuju svi igraci tako puno, i ima sponzora koji daju dosta para. Cak i Gracic rece neke godine kad su dogurali do polu-finala kupa BiH da ako pobijede dobice 200.000 KM klub. A takvi bonusi su samo manji dio od koliko sponzor pruza ukupno. Ipak je ocito da Olimpic ulaze u mladim igracima, i oni niti mogu ocekivati da ikakav klub im dadne velike pare od jednom, niti mogu svi ocekivati da uspiju od jednom postati zvijezde nego vecina igraca trebaju neko vrijeme u klubovima u ligama kao u Bosni da se postepeno penju u karijeri. Zato je laksi teret vec tu Olimpicu, a i drugim klubovima koji odgajaju mladu raju kao FK Sarajevo.

Tako da i ako je Gracic otisao, za ove godine izgleda sigurno Olimpicu, ako saberemo pare transfera, i ako bude ista kolicina gledalaca kao i prosle sezone, napustili su starijih igraca, prodali su par igraca i dobili dobre pare itd.
A sta ce se desiti sljedece godine ce mo vidjeti. Mozda se rijesi u toku godine, nadju jos kojeg sponzora(jer bi onda Europlakat ostavio slobodno mjesto tu za novog sponzora), i nadam se da ce vise dobiti tu zasluzenu licencu da idu u Evropu i mozda dobiju velike pare za Duljevica. To bi im pomoglo mnogo kao ovaj transfer Subasica.
BRAVO I TO JE TO U SUŠTINI-KO JE SHVATO ,,,,SHVATIO JE a ko nije JBG ali tako je.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 02 jul 2013, 09:30

Nisam ovlasten da iznosim stvari koje se desavaju u klubu ali moram reci da je klub po sugestiji prezidenta odlucan da napravi zaokret u svom poslovanju.Oslanjanje na omladinski pogon i gradnja kampa su glavne stvari na kojima ce se bazirati dalji rad kluba.Mislim da se u prvom koliko toliko uspjelo mada se ocekuju jos dva do tri pojacanja.Kamp je prioritet i sve je usmjereno ka tome.Klub godinama ima svoje budjetne i investicione planove koje donosi prezident a zaposlenici moraju sprovesti.Kada su sponzori u pitanju(prihodi su oko 300 000 KM)spadamo u sami vrh a i po prodaji igraca smo tu negdje,tako da sigurno svoj budjet punimo blizu 50%.I bez ocekivane pomoci drustvenih zajednica ovaj mali klub ima se ipak cemu nadati.Nije stavljen naglasak na obavezan izlazak u evropu a ako se u tome uspije onda imamo BINGO.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 02 jul 2013, 09:36

Kako bi sada izgledala pocetna ekipa??
Ja kontam da ovako moze da izgleda:
(Debljim slovima su svi igraci koji su vec od prosle sezone regularni igraci u Olimpicu)

-----------------Hamzic-----------------

--Rizvanovic--Regoje-Islamagic---Merajic--

-Vila/Sehovic-Durak-Muharemovic-Duljevic-

--------Kokot/Kapic-----Smajic----------

Zamijene:
Jusufovic <-> Vila/Sehovic
Kapic/Kokot <-> Kokot/Kapic
Mujezinovic <-> Rizvanovic
Lakota <-> Hamzic

Znaci:
Hamzic
Rizvanovic
Regoje
Vila
Durak
Muharemovic
Duljevic
Smajic

Ovi su svi od prije tu i igraju vec odavno dosta utakmica. Nego sad umjesto Karica ce Kokot i Kapic dijeliti napad sa Smajicem, i umjesto Ivetica ce Vila i Sehovic dijeliti prazne strane sredine.

Jedino nisam bas upoznat kakav je Islamagic, ali mislim da ga hoce da uvedu kao regularnog, ili da ga pocnu ubacivati kao substituciju regularno pa da tako postane regularan. Merajic ce sigurno dobro odigrati na svom mjestu.

Ne znam dali ce Nail Sehovic biti umjesto Vile i Jusufovica, i koji od onih drugih igraca gdje ce biti, ali ovo je od koliko ja znam do sada.
Nadam se da mogu prodati Fejzica, Vidovica i Djelmica za 100.000 € ukupno makar da im se isplati malo bolje.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 02 jul 2013, 09:44

Vila,Djelmic su raskinuti ugovori.Vidovicu je istekao ugovor.Lijevog bocnog ce igrati najvjerovatnije Merajic,povratnik iz Lokomotive Zgb.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 02 jul 2013, 09:51

svejedno je napisao/la:Nisam ovlasten da iznosim stvari koje se desavaju u klubu ali moram reci da je klub po sugestiji prezidenta odlucan da napravi zaokret u svom poslovanju.Oslanjanje na omladinski pogon i gradnja kampa su glavne stvari na kojima ce se bazirati dalji rad kluba.Mislim da se u prvom koliko toliko uspjelo mada se ocekuju jos dva do tri pojacanja.Kamp je prioritet i sve je usmjereno ka tome.Klub godinama ima svoje budjetne i investicione planove koje donosi prezident a zaposlenici moraju sprovesti.Kada su sponzori u pitanju(prihodi su oko 300 000 KM)spadamo u sami vrh a i po prodaji igraca smo tu negdje,tako da sigurno svoj budjet punimo blizu 50%.I bez ocekivane pomoci drustvenih zajednica ovaj mali klub ima se ipak cemu nadati.Nije stavljen naglasak na obavezan izlazak u evropu a ako se u tome uspije onda imamo BINGO.
Drago mi je. A i da bi najgori slucaj se desio da ispadnu iz lige; i dalje ce nada nastaviti - da se vrate. :P
Nedam Olimpica svog. Doci ce Evropa kad tad, jedva cekam da pocne nova sezona da navijam opet. :D :D :D

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 02 jul 2013, 09:57

Siguran sam da nismo nista losiji od prethodne sezone.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 02 jul 2013, 17:58

Ok, znaci Nijaz ostaje u Olimpiku. To sam samo i pitao. :D

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 jul 2013, 18:05

arhimed89 je napisao/la:
pa vjeruj mi da jesam, ja sam odrastao uz Olimpik, zivio sam tada par minuta od stadiona, dok nam je u ligi bio Brotnjo, Troglav, itd, dok nije bilo stolica, šarenila po stadionu, licno sam jednom pratio tekmu sa Zajkom Zebom, jer je Olimpik tada bio vrlo popularan medju rajom, kasnije su pbjedili Sarajevo na Koševu, da podsjetim to je bila ona liga sa Herceg Bosnom, takozvanom... negdje oko 2001 godine... pazi, Olimpik je jedna realnost!

Olimpik u srcu ;)

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 02 jul 2013, 19:46

Sjecam se jednog mladog igraca iz Sarajeva koji je igrao u Svedskoj, Svicarskoj, Holandiji, Francuskoj i Spaniji, a ima samo 25 godina sad. Rodjen u Sarajevo, ima i Bosansko i Svedsko drzavljanstvo, medjutim nije igrao za Svedsku A reprezentaciju, ne znam dali bi igrao za Bosnu.

Nego kontam da bi on nekad mogao postati Olimpicu sta je Husejinovic bio FK Sarajevu. Bas me zanima kako bi mu islo u klubu, volio bi da igra za nas jer je ipak Sarajlija i solidan kao igrac, a i za nasu reprezentaciju da igra ako bude senzacionalan.

Ovo mu je profil na transfermarkt:
http://www.transfermarkt.com/en/emra-ta ... 36228.html

Nekad je imao vrijednost od 1.500.000 €, kao sto je Husejinovic bio skoro 900.000 €, vrlo skup. Sad posto je bez kluba bio dugo vremena, spala mu vrijednosti na standarde klubova u nasoj ligi. A bas jucer presao u jedan od klubova u Svicarskoj drugoj ligi(FC Wil 1900). I Adis Jahovic tu igra odkad je presao iz Sarajeva, sad ce igrati u istoj ligi protiv Harisa Handzica u Vaduzu.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 02 jul 2013, 20:48

Danas na transfermarket objavljen transfer Subasica u OHL.Obestecenje Olimpicu 200.000 euro.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 02 jul 2013, 22:53

svejedno je napisao/la:Danas na transfermarket objavljen transfer Subasica u OHL.Obestecenje Olimpicu 200.000 euro.
Da, samo ima jos igraca u spisku Olimpica na transfermarkt koji ne znam dali su vise tu, trebali bi pocistiti.
Vidovic i Markic su valjda otisli ili ukinuli sporazum ili nesta tako? I Alen Basic?
I Sehovic je dosao, cini mi se. Znam da je igrao utakmice u onom turniru, i vidio sam ga na slikama.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 02 jul 2013, 22:56

@svejedno Pogodi ko će te sada pokušati demantovati? :D
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 03 jul 2013, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 03 jul 2013, 01:26

Mancini je napisao/la:@svejedno Pogodi ko će te sada demantovati?:-)
NAGRADNA IGRA...........POLECEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Al pashino
Kontakt:

Post Postao/la Al pashino » 03 jul 2013, 15:32

kad se igra ovo sa velezom ?
www.facebook.com/pirotehniksarajevo

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.