Isto pitanje vazi i za Džeku kad se pravi komparacija sa Van Bastenom

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Isto pitanje vazi i za Džeku kad se pravi komparacija sa Van Bastenom
U prevodu, Van Basten je bolji igrac, ali Džeko svojim stilom igre podsjeca na njega..."Džeko ima tehničke kvalitete, ali Van Basten je imao nešto više, ali Džeko je u ovom trenutku s napadačkog aspekta sigurno jedan od onih igrača koji imaju sličnosti s Van Bastenom", kazao je Capello.
Zbog cega Ibra ne ulazi u 1. kategorijuDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:24Ne znam, kad neko kaže svjetski špic pomislim na Suareza, Lewandowski, Ronaldo9, Raul Gonzalez.
Dzeko je na nivou, Ibrahimovica, Van Nistelrooy-a, dakle samo ta jedna stepenica ispod svjetske klase.
Pa Capello ih je usporedio. nisam ja niti ss.ba.marconato je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:18U prevodu, Van Basten je bolji igrac, ali Džeko svojim stilom igre podsjeca na njega..."Džeko ima tehničke kvalitete, ali Van Basten je imao nešto više, ali Džeko je u ovom trenutku s napadačkog aspekta sigurno jedan od onih igrača koji imaju sličnosti s Van Bastenom", kazao je Capello.![]()
Ne znam, nabrojani su bolji jer su bolje igrali u Ligama sampiona i dali vise u reprezentativnim karijerama. Male su razlike, ali ipak bi ga razdvojio od elite....marconato je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:29Zbog cega Ibra ne ulazi u 1. kategorijuDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:24Ne znam, kad neko kaže svjetski špic pomislim na Suareza, Lewandowski, Ronaldo9, Raul Gonzalez.
Dzeko je na nivou, Ibrahimovica, Van Nistelrooy-a, dakle samo ta jedna stepenica ispod svjetske klase.![]()
Grijeh je stavljati Lewandowskog ispred Ibre!DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:42
Ne znam, nabrojani su bolji jer su bolje igrali u Ligama sampiona. Male su razlike, ali ipak bi ga razdvojio od elite....
Nema sanse da je Lewa ispred Ibre,ni po kojem parametru...marconato je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:48Grijeh je stavljati Lewandowskog ispred Ibre!DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:42
Ne znam, nabrojani su bolji jer su bolje igrali u Ligama sampiona. Male su razlike, ali ipak bi ga razdvojio od elite....
On je samo imao peh da je odlazio iz klubova neposredno nego ce uzeti LŠ. Inace, uz R9, Shevu, Henrya i Drogbu (mozda sam nekog zab) pojam za napadaca u prosloj deceniji! Apsolutna i neupitna klasa!
Ovo je jedan način da se posmatra to. Drugi način je da je njegov odlazak itekako doprinio tom osvajanju LŠ, jer on nije neko ko će se podrediti ekipi. I mislim da je ovo drugo mnogo bliže istini.
Hoces da kazes da Inter s njim ne bi 2010 uzeo LŠ ili Barca 2011?Donnie Darko je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:55Ovo je jedan način da se posmatra to. Drugi način je da je njegov odlazak itekako doprinio tom osvajanju LŠ, jer on nije neko ko će se podrediti ekipi. I mislim da je ovo drugo mnogo bliže istini.
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑07 maj 2020, 19:29Pa ti ti je isto kao da poredis Mercedes 500 SEL, koji je u svoje vrijeme bilo najbolje auto i nadašnju S Klassu.![]()
Danas je puno veca konkurancija i citavu deceniju pored Mesija i Ronalda niko nije mogao doci do izrazaja.
Dzeko se dokazao u 3 raličite lige, 3 različita stila igranja.
Za reprezentaciju je postigao vise golova, a u klubskom futbalo van Basten mu "bjezi" 3. Dzeko ce do kraja karijere sigurno zabiti barem 4.![]()
I jedan i drugi napadaci, sta se broji? Golovi.
Jedan startu iz Amsterdama, drugi iz razvaljenog Sarajeva.
Ako cemo porediti da poredimo sve.![]()
Naravno svako moze imati svoje misljenje, ali po meni Marco moze da čisti Džeksonu kopačke.
Moguce, a mozda bi i rijesio utakmicu makazicama ili projektilom s 30 m...
Da, pogotovo Inter. Misliš da bi se on uklopio u onu Murinjovu disciplinovanu mašineriju, da bi prihvatio kao Eto'o da igra beka na Nou Campu? Bi al u klincu. A jedini razlog što su prošli je bio taj što je svaki igrač igrao svoju veoma specifičnu ulogu skoro svih 180 minuta.marconato je napisao/la: ↑07 maj 2020, 21:09Hoces da kazes da Inter s njim ne bi 2010 uzeo LŠ ili Barca 2011?Donnie Darko je napisao/la: ↑07 maj 2020, 20:55Ovo je jedan način da se posmatra to. Drugi način je da je njegov odlazak itekako doprinio tom osvajanju LŠ, jer on nije neko ko će se podrediti ekipi. I mislim da je ovo drugo mnogo bliže istini.
Pa što nije riješio kad je mogao, evo konkretno zašto nije riješio Intera 2010., odnosno zašto je zamijenjen u obje utakmice oko 60. minute zato što je bio beskoristan? Odgovor si i ti dao, zato što nije timski igrač, već je individualac koji zabija atraktivne golove, čiji se momenat inspiracije čeka pa došao ne došao, a kada treba orat i igrati potrebnu ulogu nema ga, i uvijek je bio baš to. Bio je igračina, ali to su činjenice.
Ibrahimović se jednostavno nije uklapao u Barcin stil igre. To nema veze sa njegovim (ne)kvalitetom. Za Barcu nisu igraci tipa on, Drogba, Džeko...nego ove "prce" sto se izvlace na stranu i nemaju nikakve veze sa "target man" igrom.Donnie Darko je napisao/la: ↑07 maj 2020, 22:51
Da, pogotovo Inter. Misliš da bi se on uklopio u onu Murinjovu disciplinovanu mašineriju, da bi prihvatio kao Eto'o da igra beka na Nou Campu? Bi al u klincu. A jedini razlog što su prošli je bio taj što je svaki igrač igrao svoju veoma specifičnu ulogu skoro svih 180 minuta.
Barcelona je isto bila automatski dosta fluidnija i bolja kad su mogli Messija fokusirati 100% u centralnoj ulozi, sa igračima na krilima koji su bili voljni i sposobni igrati tu ulogu.
Postoji razlog zašto Ibrahimović nije osvojio nikad LP, pogotovo u tih par sezona kad su klubovi u kojima je on igrao osvojili tri LP u nizu, i igrom slučaja on nije bio u tim ekipama te sezone, i taj razlog nije nafaka.
Pa što nije riješio kad je mogao, evo konkretno zašto nije riješio Intera 2010., odnosno zašto je zamijenjen u obje utakmice oko 60. minute zato što je bio beskoristan? Odgovor si i ti dao, zato što nije timski igrač, već je individualac koji zabija atraktivne golove, čiji se momenat inspiracije čeka pa došao ne došao, a kada treba orat i igrati potrebnu ulogu nema ga, i uvijek je bio baš to. Bio je igračina, ali to su činjenice.
Koliko golova je u bitnim utakmicama zavrsnice lige prvaka zabio takav gol? Toliko koliko je i procenat sansi da bi se to desilo...Ibrahimovic je igrac koji se ponasa kao anjbolji na svijetu a nikada to nije bio i taj karakter i stav ga je i kostao toga da nikada nije bio glavna zvijezda ekipe koja je medju najjacima na svijetu
Trenutno korisnika/ca: Homelander i 42 gosta.