Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Marvin
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Marvin » 07 jul 2016, 18:23

Format je napisao/la:Ja stvarno postujem Juve jer je velikan al kako neki pricaju i podcjenjuju United to je katastrofa. Pa vise bi vi dobili sa tih 120 miliona nego mi sa Pogbom,uzeli bi 3,4 igraca i bili jos jaci i malo postovanja prema velikom Unitedu,glupo je

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mislim da taj neki blagi animozitet od pojedinih dolazi iz nekoliko razloga. Juve i United su bili top timovi kroz istoriju sa nekim normalnim ulaganjima,nisu kako se to kaze kupovali trofeje. Real je veliki klub koji je kupio manje vise svaku titulu koju ima,upropastili su vise dobrih igraca nego sto su United i Juve napravili dobrih igraca od kloceva. Niko ne voli takve klubove. Real bi bez sumanute kupovine bio donji dio tabele u primeri. Ono sto je meni licno postalo antipaticno kod Uniteda je to sto je u zadnjih nekoliko godina postao Real,ali bez rezultata. Svu karizmu i uspjeh Uniteda je izgleda Ferguson odnio sa sobom.
Potcjenjivanja sto se tice i ne pretjeruje se tu pravise,engleska liga treba promjene,engleski fudbal u globalu,klupski i reprezentativni je jako los.
United je jaci od Juventusa iskljucivo finansijski.
Kao tim je znatno slabiji,mislim da je to jasno ko dan. Juventus moze osvojiti LP,apsolutno je ravnopravan najjcim evropskim timovima,love se svi trofeji,atmosfera u ekipi je pozitivna i tu je vise nego dovoljno razloga da Pogbin prelazak u United realno bude korak nazad u njegovoj karijeri. United je velikan i postujem tu ekipu,kao i ekipu Milana,ali realnost je trenutno takva.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 07 jul 2016, 18:52

Hvala prvo na odgovoru.

Ima istine u dosta stvari sto pises. Ljudi su navikli na jedan United,na onaj koji je vodio SAF i znao se njegov plan i sve ostalo. Desile su mnoge promjene i greske koje su unazadile klub na rezultatskom planu.

Mislim da se tim gradi od trenera pa makar su tek shvatili to i doveli po meni pravog covjeka koji pokusava ispravit greske kolega koji su vodii klub prije. United je finansiski premocan,novac dolazi u klub od razmoraznih sponzora preko tv prava itd,trose sopstveni novac,nikskve seici,krediti itd,normalno je da ce ostali klubovi probat izvuci maksimum od Engleskih timova a oni trose nemilosrdno jer imaju.

Ako mene pitas,i na temi Uniteda pisem,za mene je apsurdno dati toliki novac ali koji klub nebi volio da bude tako mocan,koji navijac to nebi zelio? Mislim uz toliki novac da ce rezultat morat doci a malo je glupo poredit Milan i United iz dosta razloga,prije svega tih finansija.

Sto se tice Juveta i prednosti nad Unitedom i tu se slazem,juve radi sjajno i drago mi je i neka osvojite LP,ali brzo cete biti iza nekih ENg klubova jer nemoguce je pratit taj silni novac to je tako.

Izvinite na postu,uzivajte

Zeljeznicar! 1921 !

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 07 jul 2016, 18:55

Najveći engleski klubovi su i sad daleko finansijski ispred Juventusa, a u onom najbitnijem, odnosno rezultatskom segmentu niti jedan nije ni blizu Juventusa.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 07 jul 2016, 18:56

Format je napisao/la:Ja stvarno postujem Juve jer je velikan al kako neki pricaju i podcjenjuju United to je katastrofa. Pa vise bi vi dobili sa tih 120 miliona nego mi sa Pogbom,uzeli bi 3,4 igraca i bili jos jaci i malo postovanja prema velikom Unitedu,glupo je

Ako misliš na mene samo da objasnim - Prem je prije 5-10 godina bila izuzetno jaka liga, u nedavnoj prošlosti nerijetko i najjača liga. Međutim, ulaskom (pre)velike love se stvari mjenjaju i kreće silazna putanja. Mislili su da je lova dovoljna za napravit dobar tim, međutim nije. Jer postoji tu još klubova van Engleske čije igrače zaboli ona stvar za Premiershipom - Barca, Real, Bayern, PSG pa i Juve. Englezi, bez obzira na velik novac, trebaju imati jaku scout ekipu i nalaziti talente jer ako tog istog talenta uzme jedan od nabrojanih klubova, taj nikad neće vidjeti Engleske.

I ovo s Pogbom kad je iz Uniteda prelazio u Juve je vrlo simptomatično. Ok, čovjeku nije bilo drago što ne igra i htjeo je pošto-poto promjeniti sredinu. Međutim, pravo pitanje koje se tu postavlja je zašto je prešao u Juventus i tamo neku siromašnu talijansku ligu? Gdje su bili scouti City-ja, Liverpoola, Arsenala, Chelsea? Zašto nije prešao u te klubove? Kako je moguće da je jedan takav megatalent prošao ispod radara svima i završio u Juventusu? Jer Englezi ne pridaju niti malo pažnje scoutingu misleći da im, uz ogroman budžet kojeg imaju, to nije potrebno. Drugim riječima, grješe u koracima.

Prije par godina Pogba za džaba iz Uniteda u Juventus, sada isti taj United nudi 120 mil eura za istog igrača. Da sam navijač Uniteda sramio bih se, matere mi.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jul 2016, 19:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Italia je napisao/la: Da se ne lazemo, kao sto Sissoko kaze, taj je opasno poceo da lupa zadnje 2-3 godine kada je dobio na znacaju. Sada je kvantite>kvalitet, a kvalitet ga je doveo do ovog statusa.
Što se tiče Uniteda gotovo sve je prvi objavio, i onda je čak i Sky Sports od njega preuzimao, dakle očito mu je izvor Raiola ili neko iz njegovog kampa.

Italia je napisao/la:I ajmo logicki, koji motiv ima Pogba da predje u United. Momak koji je osvojao haman sve trofeje izuzev Evropskih, evo i na EP-u gura daleko. I jedini preostali cilj u karijeri mu je LP, a kakve su sanse da to osvoji sa Utd-om u sljedecih 5-6 godina. Vrlo male, ako se ne lazemo.
Pa ja nisam ni rekao da će otići, nego samo prenosim ovo što je Di Marzio objavio. Naravno da je tu do Juvea sve, neće on sad forsirati transfer, nego vjerujem da je ovo u smislu da ako vi pristanete na našu ponudu on se neće protiviti transferu.
Pa pratis dovoljno da sam budes svjestan da Juventusu nisu potrebne pare. Da su bile potrebne utalili bi Vidala nekom drugom, a ne ispostovali ili igracevu zelju ili taj prijateljski odnos sa Bayernom (a bit ce da je ovo drugo kad vidis po kojoj cijeni dobivamo Benatiju). Ako si prosle godine odbio 90 miliona za sjajnog Pogbu, jer ti je bitniji nego ta para, nema sumnje da ce danas odbiti i 120 miliona za LIDERA Pogbu, jer je decko prva zvijezda ove ekipe. Sve se svodi na zelju Pogbe i to je jasno svima. I zato kazem, koje su njegove ambicije da igra u Unitedu (iako je to najveci engleski klub, jedan od najvecih klubova na svijetu), ali i Juventus je to pa se jedan Robinho sprdao sa Juventusom u vrijeme kada smo bili 2. u Serie A. Pare moze dobiti i u Citiju, PSGu, Realu, da mu je do para otisao bi proslo ljeto.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 jul 2016, 21:50

CLAMOROSO; Juve forte su @ECavaniOfficial Edi veramente non vuole rinnovare col #Psg! C'è la Juve dietro, obbiettivo concreto, pronti 40 mln

Con #Cavani c'è accordo totale, 6,5 l'anno per 4 anni. Edi vuole fortemente la Juve.
#MercatoJuve
Sad ili nikad. Hajmooooo :clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 07 jul 2016, 21:51

Luca Marchetti: "Offerte choc per Pogba e Bonucci, ma la Juve dice di no. Benatia sostituirà Caceres, Cuadrado non esclude Pjaca"

Sky sport 24
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 jul 2016, 22:03

Logicno. 3-5-2 ce da ubija ove sezone.

Gesendet von meinem SM-T230 mit Tapatalk

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 07 jul 2016, 22:06

IlCapitano je napisao/la:
CLAMOROSO; Juve forte su @ECavaniOfficial Edi veramente non vuole rinnovare col #Psg! C'è la Juve dietro, obbiettivo concreto, pronti 40 mln

Con #Cavani c'è accordo totale, 6,5 l'anno per 4 anni. Edi vuole fortemente la Juve.
#MercatoJuve
Sad ili nikad. Hajmooooo :clap:
Ko je izvor ove vijesti?
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 jul 2016, 22:42

J_Mercato na twitteru
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jul 2016, 22:54

Pouzdaniji od Di Marzia :mrgreen

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 07 jul 2016, 23:02

Jedini pouzdan guru za područje Italije je Zuliani, ali on ni ne lupa dok nije skoro siguran u nesto... di Marzio je "jak" ali u zadnje vrijeme je izlupao svasta ponesta... imao je troduplo vise promasaja nego pogodaka... a pamti se onaj strasan blam sa draxlerom gdje je pisao cak i satnice kad ce mali doci u torino na preglede...
Uglavnom u nedjelju nakon finala, ili cak prije, ce pogba podijeliti pljuske ovima sa PDFa Utd da ce se obrazi crveniti samo tako... kao i "pouzdanom" di Marziu koji se uzima kao relevantan ili jos mnogo smijesniji palmieri, a ne to sto je Pogba rekao da ce produziti ugovor...

I da J Mercato je trenutno u vezi Juventusa ubjedljivo najpouzdaniji ako se ne racuna zuliani (puno veci zicer od di Marzia)... ljudi su prvi objavili da su pjanic i dani alves gotovi... doduse fulali su za mascherana ali sta da se radi... isto tako prije 5 dana su objavili i za benatiu koji je "gotov" pa da vidimo da li u slucaju marokanca fulati...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jul 2016, 23:14

Di Marzio je dosad za United pogodio sve, i defnitivno nije imao troduplo više promašaja nego pogodaka. Imao je promašaja, ali za veliku većinu toga ima odlične izvore.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 07 jul 2016, 23:21

Kakvo unistavanje Pogbe na zadnjem veznom od strane Deschampsa!
Max Allegri

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 07 jul 2016, 23:29

Itekako ima vise promasaja nego pogodaka... i to mnogo... evo konkretno ovo ljeto sto mi pada napamet... "dovedeni" a gomes, mascherano, pjaca sve "dogovorio", batschu nešto na pragu-sitnice ostale, pogba pred potpisom za real, a pero i marotta demontovase da je bila ikakva ponuda...ovo su samo neki biseri doticnog a sigurno ih je bilo dosta vise...
Zbog klikova je frajer postao trac transfer guru, a prije 2-3 god je bio sila koja je maltene sve znala unaprijed...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jul 2016, 23:34

Ja ti kažem da je za United sve, bukvalno sve dosad naveo puno prije bilo koga (što znači da mu je izvor sam Mino ili neko njemu blizak), a te što spominješ nije nigdje rekao da su gotovi, nego da je bilo interesa, kao što i jest. Isto i za Draxlera, pa to ste sami potvrdili, bio je na pragu Juvea, i onda ste vi odustali. Mislim da on ima uvjerljivo najbolje izvore od svih aktuelnih, i nije ograničen samo na jednu ligu.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 07 jul 2016, 23:35

Apolstno se slazem da je Di Marizio jedan od onih sa najboljim informacijama oko transfera. Ali majku mu, pa evo na ovom forumu osim vijesti oko Juventusa i Italije ima jos par klubova i navijaca istih koji prenose njegove informacije ! I on je tip koji je veliki navijac Juventusa, ima informacija koje svjenso uradi radi neceg i nekog. Npr kad Juventus zeli da zastiti nesto on to nikad nece objaviti, recimo Marek Hamsik ili kad je stvar zavesena on objavi sliku koja govori vise od 1000 rijeci, transfer Vidala !
Max Allegri

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 07 jul 2016, 23:47

Bio je najbolji dok nije počeo da se bavi nagadjanjima... i zbog tog sad ima milion failova i općenito je medju juventinima predmet sprdnje trenutno zbog tih failova.. kao npr što je i torinski tuttosport koji je na nivou avazovog sporta...
U zadnje 2 god u kontekstu Juventusa je prvi pogodio samo u slucaju Vidala... i to, da nece u Englesku i da ce u Bayern... to je prvi objavio... ovo ostalo fail teski.... ali za draxlera nake satnice slijetanja objavljivao... jbt zivot....
Zato samo Zuliani i njegove vijesti jer on objavi samo gotove i skoro gotove transfere... jbg kad je tu oko Juventusa blizak sa upravom...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jul 2016, 00:11

Pa za Draxlera ste i bili blizu, bilo je sve dogovoreno i onda ste odustali zbog par miliona. On je i dalje sa najboljim izvorima u cijeloj Evropi, a takvi kao Zuliani su specijalisti za jedan klub i to je to.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 08 jul 2016, 00:18

Ma tu i menadžeri odrađuju svoj posao slanjem dezinformacija, čime automatski dižu cijenu svojim igračima ili ih stavljaju na licitaciju. Nedavno kad je Said Husejinović dolazio u Sarajevo, ja sam vidio kakva su sorta menadžeri.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.