Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 feb 2015, 19:05

topnik1 je napisao/la:Gibbs odigra jednu lošu utakmicu i ti bi ga tjerao iz kluba, a hladno braniš Girouda. :problem:
Prvo Gibbs je stalno povrijedjen. Drugo, istjerao ga Monreal iz prvih 11 koji je u najbolju ruku prosjecan igrac. Trece, Gibbs ne pokazuje napredak koji je potreban Arsenalu.

Kada se sredi stoper i lijevi bek onda je red na spicu. Mada u svemu tome bi trebao Chuba isplivat.
Celik!3,2,2.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 27 feb 2015, 19:11

Pa ti si ga prvi branio čovječe ko lud po forumu, a sad ti odjednom ne valja. Pa ako je Monreal o formi šta fali ako je igrao. Nije on neko sa puta pokupljen pa da kažemo vidi ovaj diletant isjterao Gibbsa iz prve.

I ne bi se složio sa tom tvojom pričom nije Giroud kriv što je odbrana primila 3 gola jer u mnogome jeste. Da je on zabio jednu od 5 šansi, mi ne bi morali jurišat ko kreteni u napad, te ostavljat onoliko prostora nazad. Mašao je i kod 1:0 i kod 2:0 i znači apsulutno ima udjela što smo primali golove. Jedno povlači drugo
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 feb 2015, 19:12

Gibbs nije za prve postave, u Arsenalu jeste jer mu je konkurencija Monreal ali u bilo kojem velikom klubu bi tesko upao u prvih 11.
Sto se tice napadaca vidjeli smo prosle godine Chelsea sa napadackim trijom Torres, Ba i Eto

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 27 feb 2015, 19:16

Ja bi prvo maknuo Girouda i onda Wengera poslije, trece su polovnjaci u ekipi i mislim da su to nasi najveci problemi...

Imam osjecaj da bi dolaskom sjajnog spica Arsenal poceo igrati kao nekada u velikim mecevima, prejadni smo kada dodje neki derbi, sagnemo se u dudlamo qurac njihov jer nemamo muda da izdominiramo mec pa pustimo da oni nas izdominiraju..

Nazalost u Arsenalu ima mnogo problema i kad bi nabrajao post bi bio predugacak ali najveci problem je sto se nijedan belaj uskoro nece rijesiti nazalost.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 feb 2015, 19:21

Pet sansi? Hajd necemo lagat. Dvije sanse dobre koje je morao dati, ostalo ni bolji ne bi dali. Ovdje se provlaci prica kao da je imao 5 sansi sve cist gol.

Da je odbrana imala disciplinu ne bi se Per sklonio kod prvog gola, istrcao na igraca kod drugog i isao bi na igraca kod treceg gola. Dakle tri gola tri greske Pera. Nema to veze sa kontrom. Niti sa jurisanjem rezultata, to je jednostavno ovogodisnja kvaliteta Pera.

@VGS Chelsea prosle godine nije imao asistenta kao Cesca. I opet im na kraju 4 boda falilo(koje su izgubili radi Mourinovih pokusaja da zatvori utakmicu u 60. minuti).
Celik!3,2,2.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 feb 2015, 19:23

Cesc jeste dosta pogurao Chelsea ali je isto toliko ucinio i Costa.
Da je Giroud igrao ove sezone za plavce on bi pola Costinih golova profulio.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 27 feb 2015, 19:25

@AA23 MI druže ne dominiramo jer nemamo jake sredine, trebaš to razumiti. Pa nas je jedan Monako pojeo na sredini jer je mi faktički nismo ni imali. Imali smo 2 ofanzivna vezna i jednog defanzivnog veznog. Nijedna budala ne bi tako igrala u LP.

Treba nam pravi balans snaga na sredini da bi dominirali u nečemo. Ekipa koja preuzme sredinu ima utakmicu u 90% slučajeva.
Plus nešto što mnogi zaboravljaju a tiče se te ljepote u igri. Ovaj tim ne igra dugo zajedno, pa gotovo čitav tim je doveden u zadnje 2 3 godine.

@AGB nije 5 nego 4, ako ćemo precizno. To što smo mi njemu toliko spustili standarde pa da je njemu šansa jedino prazan gol je samo pokazatelj kakvog napadača imamo.

Opet ti ponavljam, odbrana ne može imati disciplinu kad juriš rezultat, jednostavno ideš na sve ili ništa. Ne branim Pera, čak štaviše zna se moje mišljenje o njemu (isto kao i tvoje) ali ne bi on bio u onim situacijama da je Giroud pogađao. Kao što sam rekao jedno povlači drugo
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 feb 2015, 19:38

Nedvojbeno je da je Costa bolji. Giroud bi od njegovih 18 golova dao 10-13.

4? Daj ba. Nabaci mu na glavu sa 11 metara i treba dat? 2 su sanse prave, ono ostalo je polusansa. Ako da dobro je, ako ne da nije on kriv.

Ma nema sta odbrana gubit disciplinu makar svi otisli u napada nema sta to Per raditi. Prvo bez obzira na sve Monaco NIJE SMIO povesti. Sta smo tad ganjali? Dakle da nije bilo tog sigurno ne bi bilo ni ostalih golova. Dakle ako je Giroud promasio ono i to je ogromna greska i jest, onda je i Per napravio istu ako ne i vecu gresku, jer kad spic ne da gol i dalje ostaje 0 kad stoper profula onda ekipa gubi.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 27 feb 2015, 19:47

Monako je dao prvi gol iz nicega prakticki,to se nama cesto zna desiti,zovite to nesrecom ili kako god hocete..

Giroud mora davati golove pogotovo kada mu saigraci namjeste 6 šuteva i to sve u kaznenom prostoru,to je njegov posao i takvi golovi ga održavaju u životu s obzirom da on nije špic koji ce sam sebi namjestiti šansu ili iz nicega poentirati..

Ne mogu shvatiti tvoje razmišljanje AGB,ako da dobro je ako ne nije kriv,a ko je onda kriv ? Igrali smo ofanzivno,na gol više a napadac u toj utakmici bi fulio i bazen da je ikako mogao.Direktno je svojim promašajima uticao i na rezultat ali i na samu igru,nije isto igrati kod rez.1-1 gdje bi vjerovatno golom i publiku probudio ali i protivnika stavio pod veci pritisak..

Možemo se složiti da nismo smjeli primiti tri gola i da je Monaku ostavljeno i suviše prostora za kontre ali da Giroud uz Peru u najvecoj mjeri snosi krivicu za poraz,to stoji,.Prvi je zakazao u svojim zadacima a drugi u svojim,nema tu neke razlike..

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 27 feb 2015, 19:53

Olivier Giroud missed 4 clear-cut chances vs Monaco; no player has missed as many in a Champions League match since Torres vs Nordsjælland in December 2012 (5).

Dakle koliko god da je Per kriv toliko isto je Giroud ako ne i više. Obojica zaslužuju da lete iz prve postave do daljnjeg.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 27 feb 2015, 19:58

Normalno da je Giroud najjveći krivac uz Pera, njegov posao je da daje golove a u utamkmici sa Monacom je morao dati minimalno 2 gola iz onakvih prilika.
Pld W D L
38 26 12 0

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 27 feb 2015, 20:35

Nisam upratio sve golove Coste, ali mislim da bi Giroud maksimalno dao 10. Prosto one sto sam vidio, bilo je dosta protrcavanja i brzog snalazenja, sto Giroudu nije bas vrlina.

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 27 feb 2015, 20:57

AllGunsBlazing je napisao/la:Kako je Kondogbia razbio Arsenal? Mislite kako je Kondogbia razbio Cazorlu i Ozila? Ni prvi ni zadnji koji je to ove godine uradio. Vraga bi on ista razbijao da je tu bio bilo ko drugi osim Cazorle.

Covjek imao srece sto Toulalan ima kartone i zato igrao, i odjednom igracina koji bi rijesio sve probleme Arsenala(isto kao i onaj iz Sportinga).

Da nije dao gol o njemu se uopste ne bi ni pricalo(jer je Arsenal stvorio 3 100% sanse i dao gol), a za gol moze slobodno poslati Peru tortu.

pa nama bi kondogbija došao kao budali šamar u odnosu na ove naše patuljke u vezi i trebice na dmf-u,jednostavno nam trebaju takva bar 2-3 igrača kao nekad viera,sol,gilberto...da se ponekad dobije tekma i na mišiće kad se nemože igrom ništa napraviti,ima i boljih igrača od kondogbije,samo što papreno koštaju

iz engleskih medija

"Arsenal nije mogao da dobije nijedan duel, Kondogbija je igrač koga je Venger trebalo da dovede", rekao je sinoć analitičar i nekadašnji fudbaler Liverpula, Džejmi Rednap.

Strelac vodećeg gola za Monako jeste bio na meti Vengera, ali je procenjeno da je preskup, on je više od svih sinoć pravio razliku.

Grem Sunes kaže da Monako nije veliki tim, ali je oduvao Arsenal fizičkom snagom i organizacijom igre. On dodaje da Vengerova ideja fudbala ne daje rezultate.
:kafa: kratko i jasno

"Guneri" su se raspali u februaru kao i obično, a jasno je da je Venger prošlost, njegov tim nikada više neće osvajati velike trofeje. Ispadali su u Evropi od onog finala protiv Barse, ali protiv jačih timova. Monako je bio najlakši žreb, ali na kraju su završili u suzama. :kafa:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 27 feb 2015, 21:31

Promet raste, profit raste, a kupuju se sve skuplja pojačanja :problem: . Majku mu jel vrijeme da se to i na teren prenese

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 feb 2015, 22:05

Ja nisam rekao da Giroud nije kriv. Ekipa citava je kriva, a najveci krivcu su Giroud i Per od igraca.

Samo mi je smijesno da Wenger nije naucio iz prethodnih utakmica i da je opet Pero igrao. Giroud do sad niej bio ovako los, nije fulao, i igrao je solidno i niko nije znao da ce biti los. Pero nije, i svi smo mi to znali osim Wengera. Svi smo znali da Cazorla ne mzoe, osim Wengera. Mislim da je on na kraju krajeva najveci krivac za to.

Mijenja Monreala, a na drugom beko jos jedan ofanzivan bek. Ne mozes imati oba ofanzivna beka. Jedan mora biti povuceniji, a Gibbs prakticki kad igra uopste nije bek.

Covjek je igrao sa tri igraca odbranu(i to po ko zna koji put, plus jedan od tih je operisan od trcanja) i ispusio je utakmicu.
Celik!3,2,2.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 27 feb 2015, 22:13

Ako smo išta od Wengera naučili do sad je to da on ne mjenja početni sastav koliko god da su igrači u lošoj formi.
Pld W D L
38 26 12 0

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 27 feb 2015, 22:16

Čovjek samo u FA kupu zna postavit formaciju :mrgreen:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 feb 2015, 23:08

AllGunsBlazing je napisao/la:Ah, eto sa Van Persijem svake godine je bilo finale LP i barem jedn kup, a nerijetko cak i liga sama.

Ukoliko je ekipa jaka i ima glavu i rep onda ti komotno Chuba Akpoom moze igrat spica. Medjutim, ako nemas odbrane, onda moras imati jakog spica(sto je bilo sa Van Persijem). Ekipa za titulu mora imati 2/3 odlicna dijela na terenu, te taj treci kao solidan. Arsenal ima odbranu(minus Per) te vezni red. U spicu komotno moze igrati Chuba. Utakmicu protiv Monaca nije prelomio Giroud jer je sramota primiti tri gola od Monaca, i da je odbrana bila normalna ta bi utakmica zavrsila 1-0 za Arsenal cak i sa svim onim promasajima.

Arsenalu sad odmah treba ili Ramsey u formi ili igrac tipa Pogba. Vise nego bilo koji spic na svijetu. Pored toga, hitno treba da Per leti iz ekipe i da povede i Gibbsa i Monreala. Dakle lijevi bek. Ovo su kriticne pozicije.
Pa koje su to ekipe sto sa tim Chubama Akpomima osvajaju trofeje? Sve ove sto osvajaju ja im samo vidim World Class igrace u napadu a ne Chuba Akpomem i Giroudeve...Nama poslije DMFa najvise fali spic, cak ni Mertesacker niej los odbrambeni koliko je Giroud los spic. Vidjeli smo sad protiv Monaca kako ti ne treba dobar spic, pored svih mana u igri i ostalim dijelovima terena mi smo opet stvorili dovoljno sansi gdje bi klasa od napadaca utrpala minimalno 2 gola sto bi nam bilo od velike koristi ovako imamo panja zbog kojeg imamo nemogucu situaciju u revansu...

Giroud bi od Costinih 18. golova realno zabio 6-7 u najboljem slucaju, pa conversion rate tok kloca je u rangu igraca Leauge one...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Re: $: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 27 feb 2015, 23:22

topnik1 je napisao/la:Promet raste, profit raste, a kupuju se sve skuplja pojačanja :problem: . Majku mu jel vrijeme da se to i na teren prenese
Dok se ne desi promjena na klupi nista od toga.
Pogledaj kako igracki jaci postaju Wenger sve vise i vise pokazuje svoju pogubljenost.

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 feb 2015, 11:34

Jah na nivou League two, ne jedan. Cuj Per bolji, lik hladno kriv za tri gola u ovoj i Bog zna koliko golova u svim utakmicama. I zaboravljas da je vec Giroud dao tih 8 golova, tako da ne bi isao ispod da je igrao kao Costa i imao te prilike. Ja sam ti dao primjere ko je osvajao ligu bez WC spica, naravno tebi je jedan igrac kad da 15 golova wc, drugi sa 15 nije, ja to ne mogu promjenit.

p.s. kad vec pricamo o DM-u sta to sad Coquelin vise ne valja?
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: tutankamon1905 i 1 gost.