Čini mi se da je njegov prajm Dortmund imao više stila i ideje ali ovaj Liverpool je snažniji i spremniji. Ko je gledao protiv PSG-a mogao je vidjeti kada su u 35 minuti preuzeli loptu i postavili se u linije radili su nevjerovatan presing do 80-te minute - ono wtf?. Fizički i tempom to je nešto neviđeno. Također i protiv Mančestera gdje su čitavih 90 minuta uz par minuta odmora radili sličnu stvar igrajući sve, i praveći nevjerovatan pritisak, imajući kreaciju u zadnjoj trećini, praveći šanse, radeći kretnje, sve. Junajted je jednostavno upao u vrtlog prije reći maelstrom iz kojeg se nisu nikako uspjeli izvući. Ono što nama ide u korist je činjenica da takvu igru niko nikad nije mogao održati, niti će, na duže staze. Da l će pasti prije, i zaletiti se opet ili pasti kad budu igrali sa nama pitanje je njihove dubine i povreda.
A kako se treba igrati protiv njih je skupiti linije da nemaju prostora za zamah, pa kombinacijama igrača koji su tu blizu razbijati njihove presing šeme, staviti dvojicu zadnjih veznih koji će zajedno pokrivati prostore koji oni pritišću i onda upošljavati krila da šire igru i razbijaju njihove šeme, ili da se igra postavi visoko da lopta bude daleko od njihovih prednjih igrača gdje bi morali izlaziti iz pozicija da uzimaju loptu ili da brane. Opet tekma protiv PSG-a, šta se može uzeti kao zaključak: njihovi (PSG) štoperi i bekovi su odigrali tekmu kakvu nisu u pet godina - Tuhel je pobjedio taktički a ne ukupnom igrom ekipe, na foru je dok se ovi nisu postavili napao preko onih "indijanaca" i zabijao golove, kasnije su pali - postavio je blok Markinjosa i Verrattija koji su bili pregaženi (iako je Nejmar dosta pomogao odbrani Mbappe i Kavani nisu ništa radili) a da kasnije TT nije ojačao taj blok izbacujući Cavanija a Mbappea postavio gore da ometa build up i ovamo Čuponešto... i ko je već ušao da udupla blok oko Veratija, ko zna kako bi završili. Pep je radio preskakanje igre protiv Dortmunda da bi neutralisao presing (koji tada nama šta da presinguje).
Mi nemamo individualna krila kao što su Nej i Mbappe, i nemamo tako mobilne štopere, niti to isto, za većinu igrača sredine terena. Thiago i Goretzka bi trebali igrati. Mislim da su dovoljno iskusni da znaju razbijati i postavljati se gdje treba. Igrao bi i James koji bi se mogao gurnuti ispred njih da kreira, izbacije krila a isto tako on može raditi odličan presing. Na krila bih postavio brze igrače koji bi imali zadaću samo da idu što dalje sa loptom ne zadržćavajući je na jednom mjestu dugo. Lewa naprijed svakako i on može taj biti kotra teg da pokušamo i mi odigrati presing spuštajući loptu na njega. E odbrana. To je velik problem. Rafku zaboravimo, Kimmich nek igra gore. Alaba može proći. Štoperi su upitnik. Nit su mobilni nit su brzi a to je bitno, jer sad Liverpool ima dosta akcija preko krila, ne samo uključujući ona tri šošona već i bekove. Morat će biti dosta trke, pomaganja i borbe. Ribery i Robben nikako od prve, mogu odigrati 20 minuta kad padne tempo. Bitna stavka bi i bila tajming pogotka kao ono ko ga prvi zabije.