Rekonstrukcija stadiona u BiH

isx
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la isx » 04 feb 2017, 16:41

Dobro ovo napreduje, svaka cast.

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 04 feb 2017, 17:43

HNKBranitelj je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Termin naselje je u BiH vise statisticka jedinica nego bilo sta drugo odnosno u punom nazivu "naseljeno mjesto". Tipa opcina Maglaj se sastoji od naseljenog mjesta Maglaj i ostalih naseljenih mjesta tipa Misurići, Moševac, itd. Postoji i u Općini Centar Sarajevo ista stvar gdje imas "Sarajevo - dio" i onda naseljena mjesta Nahorevo, Poljine, Radava, Mrkovići i Vića.
MortemHz je napisao/la:Vrapčići su onda nesto slicno k'o sto su nama Vogošća i Ilidža samo sto su ova 2 nasa navedena doooosta veca.
Ilidza i Vogosca su samo zaslugom politike i borbe izmedju SDP-a i SDA van teritorija Grada Sarajevo (posto su oboje tvrdjave SDA). Vrapcici se mogu prije usporediti sa Semizovcem. Da samo kazem da ovim uopste nikoga ne zelim degradirati (da li je nesto selo ili grad za mene nije bitno koliko drugi parametri) vec dati adekvatnu paralelu.
Semizovac je Las Vegas za Vrapčiće. ;) ;)

Svaka čast svima, jer se konačno nešto i počelo raditi na infrastrukturi u ovoj državi.
Samo naprijed !! :bih:

Psst :shhh:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 feb 2017, 19:32

irfo je napisao/la:Znali neko da li ce se smanjivat kapacitet za evropske utakmice? Posto vidim da u ligi sampioni i ligi evropi je uvijek manji kapacitet na stadionima zbog sigurnosti
Minimum od 5% se mora odvojiti za gostujuce navijace (gostujuci VIP nisu ukljuceni u tu cifru) + koridor izmedju tog sektora i domacih navijaca. Moje misljenje jeste da ce kapacitet za domace navijace biti za nekih 1000 mjesta manje nego sto ima sjedecih mjesta tako da ce za domace gledaoce biti nekih 12000 mjesta kada se jos oduzmu mjesta za VIP (domace i gostujuce) i medije.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 05 feb 2017, 02:35

eto tek se na tom videu vidi kakvo su Vrapcici selo. Pa jarane, Stolac, pola sata od Vrapcica, je velegrad u odnosu na taj jad

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 feb 2017, 04:19

Ima ovdje prostora, desno od magistrale za finu industrijsku zonu :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 05 feb 2017, 09:08

Dobro je zaključili smo da su vrapčići selendra, a sad dajte slike radova na grbavici.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 feb 2017, 09:26

isx je napisao/la:Dobro je zaključili smo da su vrapčići selendra, a sad dajte slike radova na grbavici.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 05 feb 2017, 11:21

avenija je napisao/la:13862 BP
13588 Grbavica ako su tacni podatci , kapacitet skoro indentican nakon izgradnje istoka .
To je broj stolica, a ne kapacitet. Na Jug Grbavice (stajanje) može stati preko 3000 ljudi. Što dovodi do brojke između 16500-17000 posjetilaca (kapacitet = stolice+stajanje)

slika

HNKBranitelj
Kontakt:

Post Postao/la HNKBranitelj » 05 feb 2017, 12:04

MrBean je napisao/la:

Psst :shhh:
Nije mi jasno što si htio sa ovim videom dokazati ili pokazati.
Ovdje ja samo vidim divlje izgrađene kuće bez ikakvog reda od strane izbjeglica iz Istočne Hercegovine koje su nikle poslije rata, a sa lijeve strane najveću sramotu našega grada tzv. tržnicu u Vrapčićima koja je oličenje ciganluka i peksinluka.

Sretno na uređivanju stadiona da se bar malo to naselje pođe ličiti na naselje a ne na kasabu 21.stoljeća :bih: :bih:
HNK Branitelj Mostar 1992

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 feb 2017, 12:10

carsijaba je napisao/la:
13588 Grbavica ako su tacni podatci , kapacitet skoro indentican nakon izgradnje istoka .
To je broj stolica, a ne kapacitet. Na Jug Grbavice (stajanje) može stati preko 3000 ljudi. Što dovodi do brojke između 16500-17000 posjetilaca (kapacitet = stolice+stajanje)

slika
Dobro radovi napreduju :thumbup:
Samo mi nije jasno.. kad stadion vec nema atletsku stazu, zasto se izmislja atletska staza? Pogledaj na toj slici kolko su stolice udaljene od gola? :?
Mozda se meni i samo cini, jer sam naucio na Bilinom da mogu pljunut golmana kad dobavlja loptu :D

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 feb 2017, 12:34

FliX je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:

slika
Samo mi nije jasno.. kad stadion vec nema atletsku stazu, zasto se izmislja atletska staza? Pogledaj na toj slici kolko su stolice udaljene od gola? :?
Mozda se meni i samo cini, jer sam naucio na Bilinom da mogu pljunut golmana kad dobavlja loptu :D
Davno je napravljena ta tribina, a kad se sjever izgradio onda se odmako teren i priblizio sjeveru, ali kad se bude pravio jug bice odmah iza gola
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2017, 12:36

MrBean je napisao/la:Hehe odakle da počnem od ovog idiota koji kaže da je Stolac pola sata od Vrapčića ili od ovih pičaka koji i dalje misle da su Vrapčići selo majku vam **** u picku svima :njanjanja:
:urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 05 feb 2017, 12:38

MortemHz je napisao/la:
MrBean je napisao/la:Hehe odakle da počnem od ovog idiota koji kaže da je Stolac pola sata od Vrapčića ili od ovih pičaka koji i dalje misle da su Vrapčići selo majku vam **** u picku svima :njanjanja:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 feb 2017, 12:50

Sarajlijica1946 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
hahahahhahaha
nemojte ga banovati molim vas :salut:
Nad tobom sunce najljepše sja

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 feb 2017, 13:07

:clap: :clap: :clap:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 05 feb 2017, 14:26

FliX je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:

slika
Grbavica je nekada imala atletsku stazu. Naravno prije izgradnje gornjeg dijela JUGA, na kojem se vide stolice. Tada o sjeveru niko nije ni pomišljao da će se praviti, a evo napravi se aBd i Istok.

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 05 feb 2017, 16:07

Gdje ce bit gostujuci navijaci kad se izgradi istok ? Hordama bi trebalo da se da citav sjever a zdenke da budu tampon zona... a ostallim grupama koje dodju u manjem broju da se da sredina sjevera?? kako li ce to vec ic?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 feb 2017, 16:44

Jug je odmaknut kada je Grbavica imala neku vrstu atletske staze. Atletska staza se uklonila nekada sedamdesetih tokom rekonstrukcije kada je izgradjena sada srusena istocna tribina.
pravnik1981 je napisao/la:Gdje ce bit gostujuci navijaci kad se izgradi istok ? Hordama bi trebalo da se da citav sjever a zdenke da budu tampon zona... a ostallim grupama koje dodju u manjem broju da se da sredina sjevera?? kako li ce to vec ic?
Horde nece dobiti ni izgradnjom istoka citavu sjevernu tribinu jer bi onda dobili 3200 sjedalica (gdje pise FK Željo), a ostatak stadiona bi imao oko 8500 sjedalica sto nema sanse da ce se desiti. Neka neko me ispravi, ali ja mislim da ce i dalje ostati trenutna zdenka za gostujuce navijace (osim za derbi gdje ce sigurno Sarajevo dobiti nesto vise mjesta) jer istok nece imati krov za pocetak pa ce ljudi i dalje ici na sjever zbog vremena (sunce koje izravo ide u oci ili kisa).

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 05 feb 2017, 17:20

AnelZ je napisao/la:Jug je odmaknut kada je Grbavica imala neku vrstu atletske staze. Atletska staza se uklonila nekada sedamdesetih tokom rekonstrukcije kada je izgradjena sada srusena istocna tribina.
pravnik1981 je napisao/la:Gdje ce bit gostujuci navijaci kad se izgradi istok ? Hordama bi trebalo da se da citav sjever a zdenke da budu tampon zona... a ostallim grupama koje dodju u manjem broju da se da sredina sjevera?? kako li ce to vec ic?
Horde nece dobiti ni izgradnjom istoka citavu sjevernu tribinu jer bi onda dobili 3200 sjedalica (gdje pise FK Željo), a ostatak stadiona bi imao oko 8500 sjedalica sto nema sanse da ce se desiti. Neka neko me ispravi, ali ja mislim da ce i dalje ostati trenutna zdenka za gostujuce navijace (osim za derbi gdje ce sigurno Sarajevo dobiti nesto vise mjesta) jer istok nece imati krov za pocetak pa ce ljudi i dalje ici na sjever zbog vremena (sunce koje izravo ide u oci ili kisa).
Mozda na sjeverozapad ako se sta rijesi s prilazom za autobuse? Realnije je

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 05 feb 2017, 17:36

Ovako ova BORDO linija je kuda mi dolazimo na derbi, PLAVA je gdje se krecu navijači FK Željezničar, a ova ŽUTA gdje je zabranjeno i tu bude policija. Ovako je do sada bilo, sada me interesuje ako neko zna kako će biti npr. naredni derbi na Grbavici ili da mi ranije dolazimo ili neko drugo mjesto? Jer ne kontam kuda vi prolazite na ISTOK, jer kad je derbi ovo sve bude zatvoreno kuda mi dolazimo. Ako može odgovor, nekog ko zna. Hvala!
slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.