Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

merdanovic
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la merdanovic » 30 dec 2012, 19:49

Sto bi rekao D10S, isto k'o da zidu pricas :mrgreen:
Ja nemam nista protiv naninih dzempera,ali ne zelim nositi ISKLJUCIVO nanine dzempere. Zelim nositi ono sto mi se svidja,tj. ne zelim da mi iko namece izbor. Ja tebe ne nazivam primitivcem zato sto navijas za domaci klub, nazivam te primitivcem jer mislis da taj izbor kluba mora biti nametnut od strane geografije. Meni je svejedno jel ti navijas za Zelju ili za Real. Ne namecem ti izbor,ne mislim ako za Real navijas da si inteligentniji ili tako nesto. Samo ti ne shvatas da moj izbor kluba,odjece,muzike zavisi od mene i SAMO od mene. Ne od grada i drzave u kojoj zivim.
Sto se tice recenice da ti nista na svijetu ne moze zamijeniti čaršiju,to je diskutabilno jer da bi to bio u stanju reci,morao si proputovati svijet,a ne samo ovo malo Juge bivse. I meni se recimo Sarajevo svidja,ali isto tako svidja mi se i Valencia,St. Petersburg. Ne vidim zasto bih sebe ogranicio na grad u kojem sam rodjen i zivim ? Mozda postoji negdje u Irskoj gradic koji mi puno vise odgovara od ova tri? Mozemo se mi ovdje natezati da bosanskog duha nema nigdje drugog i da je film Kod amidze Idriza dokaz ljepote tog duha, kad obojica znamo da nismo vidjeli ni milioniti dio sta ovaj svijet pruza, i da nismo ni priblizno kompetentni dati takvu vrstu izjave. Lijepo je bilo i u podrumima tokom rata, svi se zblize, svi su kao familija pa opet ne zelis u tom podrumu zivjeti ostatak zivota,zar nije tako? Shvatas li me,bar malo?
Evo sto se tiče iskljucivo nositi nesto i te stvari da ti neko nameće
Ja ti dolazim iz Cazinske Krajine gdje je najveca firma prije rata bila Agrokomerc.Meni je stari ovako rekao nedavno,da prije rata nista na tom prostoru Cazinske Krajine nisi mogao uzeti neki prehrambeni proizvod a da ne bude proizvod Agrokomerca i on nije želio da to kupuje iako kaže da je bilo kvalitetno nego je isao u nabavku u druge gradove.Kaže da mu je to bilo glupo,međutim sad kad taj gigant ne radi shvatio je da je to bila prava stvar samo to je bilo drugacije vrijeme i on to nije mogao da shvati.
Ja ne mogu reci opet prosao sam Njemačku nisam se zadržavao nego isao u Švedsku i gore je bolje,vece mogucnosti,lakše je naci posao,bolji uslovi za mlade milion stvari.To stoji definitivno ali vjeruj kad te nostalgija ufati j*bo bi takav život u tuđini.
Eh sad čaršija je složen pojam.Vise to nije ko sto je nekad bilo sve se rasulo na strane.Neko studira,neko u inostranstvu neko radi,neko je u komuni :D.Ali se je to izmjenilo i recimo vece čaršije kao sto je Sarajevo imaju malo broj pravih sarajlija zbog doseljenika sa svih strana.
Ja se nikad ne mogu složiti da neko može u Bosni navijati za United i nervirati se zbog poraza ukoliko nema korisit.Ja isto pratim Englesku,Špansku,Rusku,Srbijanski pa i nasu i imam tamo neke timove koje stavljam ispred svih recimo Everton(zbog managera) i Real Sociedad ali oni i kad pobijede i kad izgube ja se isto osjecam.
Odi na temu Reala ili Barce i upitaj za ograničenja u Španskoj ligi o registracijama igrača koji nemaju državljanstvo EU,o registracijama igrača i milion drugih stvari za lige petice pa da vidimo koliko ce ih znati(90%nece).Eh a meni je krivo upravo ti sto pricaju o fudbalu transferima a ne znaju te neke "sitne" stvari.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 jan 2013, 09:35

PatrickBateman je napisao/la:
anonimni je napisao/la:kakva god da je, naša je ;)
Znaci ne nosas Adidas tene nego domace neke,nema Newyorkera nego heklane nanine dzempere ? Samo domace filmove i domacu muziku ? Tuzne li logike,majko draga.
I ne volis svoje roditelje nego neke komsije koje su uspjesniej u zivotu.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 03 jan 2013, 11:43

koji ku*ac se pravite pametni?

kakve tene,kakva glazba i gluposti.ovdje pricamo o nogometu - klubovima.ne morate sve odvodit u glupe rasprave kao sto sam procitao.

ja sam simpatizer barcelone.naravno da mi je drago kad pobijedi.ali citam na ovom forumu da se (ajde napisat cu) navijaci barcelone nazivaju cules.sami sebe.ili od drugih forumasa.pa pitam vas ja jel to normalno?

sta recimo ja imam s navijacima barcelone - culesima da sam sebe tako anzivam :roll:

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 03 jan 2013, 23:48

ASD je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:
anonimni je napisao/la:kakva god da je, naša je ;)
Znaci ne nosas Adidas tene nego domace neke,nema Newyorkera nego heklane nanine dzempere ? Samo domace filmove i domacu muziku ? Tuzne li logike,majko draga.
I ne volis svoje roditelje nego neke komsije koje su uspjesniej u zivotu.
Druze,mjesas naciju i porodicu. Roditelji su ucinili nesto konkretno za mene,neko ko zivi u istom gradu sa mnom i ko jedva zna za moje postojanje nije, i ne gledam ga favorizano samo zato sto dijelimo isti grad,isto selo,istu drzavu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 jan 2013, 21:54

Još ću jednom reći nek voli šta ko hoće.... Ja sam protiv toga, ali sam i protiv toga da neko nekoga gleda sa visine zbog onog što osjeća.... Mi narodi bivše Juge smo se napatili, živimo u depresivno sivim društvima gdje nema nikakvog progresa, gdje nam je klupski sport sem Partizana u basketu i vaterpolu, kao i Zagreba i Celja u rukometu čist amaterizam i propast... Normalno je da težimo boljim i uspješnijim stranim klubovima... Makar da na zabava ne bude smorna kao realnost... Nažalost tako se lako prelazi preko toga da na taj način sve više gubimo svoj identitet, isti onaj zbog koga smo se onako bratski lemali godinama međusobno... Ali šta da se radi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jan 2013, 22:27

PatrickBateman je napisao/la: Druze,mjesas naciju i porodicu. Roditelji su ucinili nesto konkretno za mene,neko ko zivi u istom gradu sa mnom i ko jedva zna za moje postojanje nije, i ne gledam ga favorizano samo zato sto dijelimo isti grad,isto selo,istu drzavu.
Vodeci se tom logikom onda ne treba navijati ni za jedan klub jer niko nije nista ucinio za tebe.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jan 2013, 22:29

Ova tema je inače puna nebuloza većinom. Ali neki opšte ne znaju šta znači podržavat jedan klub i da se klub može podržavat na više načina. Pa postoje fan klubovi svugdje u svijetu (pa u novije vrijeme i kod nas) koji su često potvrđeni od strane samih fudbalski klubova, ljudi u tim fan klubovima plaćaju članarinu , kupuju artikle, proizvode voljenog kluba. E sad ako ti daješ pare za svoj voljeni klub u tom slučaju kao ti nisi dovoljan navijač jel? E sad ako to neko opovrgava, onda je samo smiješan. Jedan od načina je ići i bodriti klub na stadionu. E sad nekom nisu ni pravi navijači koji odu na stadion i mirno posmatraju utakmicu. Znamo da kod nas se samo pravim navijačima često smatraju huligani, to je ona naša stara balkanska koja nas je dovela dovde dokle nas je dovela (do ruba svakog mogućeg kolapsa i propasti).

Druga stvar, ako je neko proveo u drugoj državi određeno vrijeme i vezao se za tu državu, to sad kao nenormalno da navija za tamošnje timove. A odkud nekom pravo da sudi o drugim ljudima i npr da u startu zna ko je i na koji način bodrio klub? Dal mi to možemo ovde znati dal je neki navijač Barce otišao na utakmicu Barce, dal ima orginal dres Barce ili dres Reala, Lazija ili drugog kluba kojeg i ovde kroz forumsku diskusiju podržava?
Iskreno ovu sam temu zaobilazio često, jer mi je dosta smiješna. Ona je puna predrasuda pojedinih osoba.
A znate šta je za mene jedina glupost, glupost je bilo zbog domaćih, bilo zbog ovih inostranih klubova druge vrijeđat. To je jadno, kad se npr. ljudi zbog klubova ovde krve (pa odu i majke na pazar skoro i padnu teške riječi). Svaka , pa i žešća diskusija je ok, svako simpatiziranje i navijanje je ok, dok ono druge ne uznemirava i dok ne narušava red u državi u kojoj živiš. Jadno je i kada se pomakljaju dvije grupe ljudi zbog susjednih država na ulicama naših gradova. Takve stvari, kada ugrožavaš i uznemiravaš druge ljude i poredak države u kojoj živiš su jadne. Sve drugo je slavljenje fudbala i divno je kada ljudi nešto istinski vole , simpatiziraju i navijaju. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jan 2013, 01:33

@effe šta dozivjeh!! Da mi se svidi tvoj post... Ozbiljno, odličan post, ne slažem se sa svime, ali mi se sviđa napisano..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 11 jan 2013, 02:17

effe_sa je napisao/la:Ova tema je inače puna nebuloza većinom. Ali neki opšte ne znaju šta znači podržavat jedan klub i da se klub može podržavat na više načina. Pa postoje fan klubovi svugdje u svijetu (pa u novije vrijeme i kod nas) koji su često potvrđeni od strane samih fudbalski klubova, ljudi u tim fan klubovima plaćaju članarinu , kupuju artikle, proizvode voljenog kluba. E sad ako ti daješ pare za svoj voljeni klub u tom slučaju kao ti nisi dovoljan navijač jel? E sad ako to neko opovrgava, onda je samo smiješan. Jedan od načina je ići i bodriti klub na stadionu. E sad nekom nisu ni pravi navijači koji odu na stadion i mirno posmatraju utakmicu. Znamo da kod nas se samo pravim navijačima često smatraju huligani, to je ona naša stara balkanska koja nas je dovela dovde dokle nas je dovela (do ruba svakog mogućeg kolapsa i propasti).

Druga stvar, ako je neko proveo u drugoj državi određeno vrijeme i vezao se za tu državu, to sad kao nenormalno da navija za tamošnje timove. A odkud nekom pravo da sudi o drugim ljudima i npr da u startu zna ko je i na koji način bodrio klub? Dal mi to možemo ovde znati dal je neki navijač Barce otišao na utakmicu Barce, dal ima orginal dres Barce ili dres Reala, Lazija ili drugog kluba kojeg i ovde kroz forumsku diskusiju podržava?
Iskreno ovu sam temu zaobilazio često, jer mi je dosta smiješna. Ona je puna predrasuda pojedinih osoba.
A znate šta je za mene jedina glupost, glupost je bilo zbog domaćih, bilo zbog ovih inostranih klubova druge vrijeđat. To je jadno, kad se npr. ljudi zbog klubova ovde krve (pa odu i majke na pazar skoro i padnu teške riječi). Svaka , pa i žešća diskusija je ok, svako simpatiziranje i navijanje je ok, dok ono druge ne uznemirava i dok ne narušava red u državi u kojoj živiš. Jadno je i kada se pomakljaju dvije grupe ljudi zbog susjednih država na ulicama naših gradova. Takve stvari, kada ugrožavaš i uznemiravaš druge ljude i poredak države u kojoj živiš su jadne. Sve drugo je slavljenje fudbala i divno je kada ljudi nešto istinski vole , simpatiziraju i navijaju. ;)
@Effe, svaka čast... Dijelim tvoje mišljenje. Upravo kao što kažeš, za nas je navijanje kad se 2 grupe pobiju, i još neko i nastrada u svemu tome... a nije recimo navijanje to što neko (konkretno neki moji prijatelji) u grad ne izlaze i što prate svaku utakmicu, daju po 100 KM za dres njihovog najdražeg igrača, troše tolike pare na njihov klub, već je za nas (naš mentalitet :? ) navijanje to što se napiješ i odeš i psuješ svima sve po spisku, tad si pravi navijač...

Činjenica je da skoro niko od nas nema novaca da ode na utakmicu svoga kluba, obzirom na to kakvo je stanje u državi. Još sad da neko izdvaja 300 KM da bi otišao i pogledao jednu utakmicu, mnogi nemaju taj luksuz.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 jan 2013, 02:42

Barca u srcu grijesis! Navijanje je kad odes na stadion ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 11 jan 2013, 03:21

Sarajlijc@ je napisao/la:Barca u srcu grijesis! Navijanje je kad odes na stadion ;)
A šta je onda kad pratiš klub preko tv-a svaku utakmicu, kad se nerviraš zbog svake šanse, kupuješ svaki mogući novi dres, i rado bi bio tamo i navijao a jednostavno nemaš para da odeš u London da bi gledao Chelsea, Arsenal...

Za tebe ovo nije navijanje, za mene jest :)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 jan 2013, 03:24

Barca u srcu je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Barca u srcu grijesis! Navijanje je kad odes na stadion ;)
A šta je onda kad pratiš klub preko tv-a svaku utakmicu, kad se nerviraš zbog svake šanse, kupuješ svaki mogući novi dres, i rado bi bio tamo i navijao a jednostavno nemaš para da odeš u London da bi gledao Chelsea, Arsenal...

Za tebe ovo nije navijanje, za mene jest :)
Simpatizer
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 11 jan 2013, 10:51

A ja,sta fali tome sto ste simpatizeri,to je skoro ,za mrvicu,pa navijac
Ajvatar

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 11 jan 2013, 14:28

Jeste vi meni cudni,to nigdje nema.Pa tjerate svoje,pa svoje.Kako onda po vasoj logici United (primjer) ima klubove navijaca u Indoneziji,Amerikama,Singapuru,ostalim dijelovima Europe.Zasto mi nesmijemo imati takav klub na nasim prostorima.Tu spadaju navijaci koji nisu u prilici da dolaze na utakmice,iako bi to silno zeljeli.Po teoriji,nisu navijaci,ali u dusi i srcu sigurno jesu.Evo gledam,kako ovi veci klubovi idu u daleke i udaljene zemlje Svijeta (Indonezija,pr.) da bi upoznali svoje navijace,poklanjali i potpisivali dresove,da djeca vide svoje idole...To mozda jeste neka para u klubu,ali opet,ti navijaci stvarno vole te klubove i okupi se selo iz Afrike ispred televizora dijagonale 50 cm da gledaju utakmice voljenoga im kluba,da gledaju svoje idole.Njima je taj klub pojam zivota.I kako bi vi onda mogli reci tim ljudima,djeci i ostalima,da oni nisu navijaci,koga boli qrac za njih,oni su nitko i nista.Mogu se glavom okladiti da na cijelom Svijetu ima vise strastvenih i pravih srcanih navijaca nekog kluba u Engleskoj,nego u samoj Britaniji,nego ostalih navijaca koji idu na utakmice tih klubova.Mogu shvatiti po teoriji da netko nije navijac ako ne ide na utakmice i nije iz te drzave,ali svi su oni navijaci.Simpatizeri su ljudi koji prate i gledaju taj klub,i svidja im se iz nekih razloga.Ja jesam simpatizer Citiya.Ne osjecam neku ljubav i ne navijam za njih,samo mi se svidaju.To sto govorim u 1.licu mnozine o njima je vise neka navika.Ja zapravo ni nisam navijac nijednog kluba.Podrzavam City,volim pratiti i citati i pisati i raspravljati o Juveu,Realu,Barci,Zelji i Sarajevu,Stuttgartu,Bayernu,BvB-u,PSG-u,Milanu,Interu,Napoliju,Romi,vecini eng. klubova.Mislim da za ova prva 3,4 kluba znam dovoljno za jednog navijaca,jer pratim taj klub u pravom smislu te rijeci,sve vezano za njega.Jednostavno,nisam navijac nijednog kluba posebno,nego navijac sporta,fudbala,nogometa...Onoga sto spaja sve ljubitelje sporta.
Keep walking.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 12 jan 2013, 10:10

Kolko nam ova zimska pauza traje u prvenstvu svi postanemo simpatizeri nekih klubova vani....svi jedva cekamo PROLJECE
Ajvatar

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 jan 2015, 23:19

Da ozivim ovu zamrlu temu, moram negdje ovo napisati :)
Najjaci su mi ovi simpatizeri Reala i Barcelone, 90% utakmica u prvenstvu lagano dobiju sa pola snage, na tabeli zauzimaju prvo i drugo mjestu uz gol razliku 50 postignutih i 3 primljena ali onda izgube jednu utakmicu i krene kukanje: nemamo ekipu, nemamo trenera, sve igrace treba otjerati, moramo dovesti hrpu pravih pojacanja...
Pa onda se bace na psovanje legendi kluba... kloc, majmun, hebem ti sve zivo,...
Sta bi tek bilo da navijaju za neke normalne ekipe koje se za svaki osvojeni bod moraju dobro namuciti? :roll:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 jan 2015, 23:29

calcio je napisao/la:Da ozivim ovu zamrlu temu, moram negdje ovo napisati :)
Najjaci su mi ovi simpatizeri Reala i Barcelone, 90% utakmica u prvenstvu lagano dobiju sa pola snage, na tabeli zauzimaju prvo i drugo mjestu uz gol razliku 50 postignutih i 3 primljena ali onda izgube jednu utakmicu i krene kukanje: nemamo ekipu, nemamo trenera, sve igrace treba otjerati, moramo dovesti hrpu pravih pojacanja...
Pa onda se bace na psovanje legendi kluba... kloc, majmun, hebem ti sve zivo,...
Sta bi tek bilo da navijaju za neke normalne ekipe koje se za svaki osvojeni bod moraju dobro namuciti? :roll:
začudi se Juventin...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2015, 00:21

Smatram da je normalno navijati za neki inostrani klub, jbg, nemam ništa protiv toga.

Međutim kad uđem na pdf Serija A, na momenat pomislim da su neke stvari ipak poremećene. Ti momci se poistovjećuju sa klubovima za koje navijaju, isto kao da su svake sedmice na stadionima u Rimu, Torinu ili Milanu. Kada mi navijač Juventusa kaže da je Lulić smeće i da ne može vodu donositi u Juventusu, onda sam još više siguran da je to nešto poprilično bolesno i da prelazi sve granice zdravog razuma. Oni su sigurni šta se desilo u aferi Calciopoli, imaju hrpu dokaza i bolesno su sigurni u ono što govore, bez obzira što je to za njih nešto nedodirljivo i nikad neće biti dio toga.

Npr. ja sam takav samo kad je Željo u pitanju, zato jer je to moj klub, mogu ga osjetiti, odrastao sam uz njega i doživljavao ga, kupujem ulaznice, rekvizite i direktno mu pomažem. Tako da mi je poprilično normalno nervirati se, biti bijesan kad izgubi, komentarisati rad uprave, i sve vezano za klub.

Dakle, vezano za temu, granica mora postojati, a ovo što dobar dio njih radi je poprilično besmisleno i iluzorno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 jan 2015, 11:11

Virtu4l je napisao/la:Smatram da je normalno navijati za neki inostrani klub, jbg, nemam ništa protiv toga.

Međutim kad uđem na pdf Serija A, na momenat pomislim da su neke stvari ipak poremećene. Ti momci se poistovjećuju sa klubovima za koje navijaju, isto kao da su svake sedmice na stadionima u Rimu, Torinu ili Milanu. Kada mi navijač Juventusa kaže da je Lulić smeće i da ne može vodu donositi u Juventusu, onda sam još više siguran da je to nešto poprilično bolesno i da prelazi sve granice zdravog razuma. Oni su sigurni šta se desilo u aferi Calciopoli, imaju hrpu dokaza i bolesno su sigurni u ono što govore, bez obzira što je to za njih nešto nedodirljivo i nikad neće biti dio toga.

Npr. ja sam takav samo kad je Željo u pitanju, zato jer je to moj klub, mogu ga osjetiti, odrastao sam uz njega i doživljavao ga, kupujem ulaznice, rekvizite i direktno mu pomažem. Tako da mi je poprilično normalno nervirati se, biti bijesan kad izgubi, komentarisati rad uprave, i sve vezano za klub.

Dakle, vezano za temu, granica mora postojati, a ovo što dobar dio njih radi je poprilično besmisleno i iluzorno.
fino rečeno....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 jan 2015, 13:22

Ma ja sam prije 3 godine batalio te strane klubove, Sad samo Sarajevo. :cool:

Inače odkad znam za sebe "simpatiso" sam Real Madrid zbog Raula. A sad sam totalno ohladio od tih stranih klubova, mogu pogledat Ligu Prvaka, i ovako neke derbije.

Živjela nama Premijer Liga. :bih:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.