Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

AYAN
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la AYAN » 31 jan 2012, 17:56

Limuntos je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:A pu sto nam nije doso Island ili Slovacka ,al sta je tu je
brate moj, island bi nas satr'o k'o mraz paprike koliko su oni jaki...i njemacka je sila, al ipak imamo vise sansi protiv njih neg protiv islandjana sigurno...
Sve ja to znam, ali sad sam promjenio taktiku nadanja. Nadam se da ćemo dostojanstveno ispast, a priželjkujem senzaciju svjetskih razmjera... t.j. da prođemo. :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 31 jan 2012, 18:02

Ako su Poljaci mogli razbit njemce,zasto mi nebi mogli?..Hrabro u njemackoj izgubit 1-2 razlike i onda u paklenoj atmosferi ih dotuci :D

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 31 jan 2012, 18:15

& " $ / у "
TREĆI PUT ČASTIMO

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 31 jan 2012, 18:16

ja se nadam saricu,i on sa 15 odbrana u njemackoj,izgubimo jedan razlike,a onda ovdje cudo se desi.sto da ne,vrijeme je za iskorak,iako su apsolutni favoriti
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 31 jan 2012, 18:20

borac_sampion je napisao/la:& " $ / у "
sve najbolje njemu,igracina ce biti,samo da ne odluci nekad u karijeri da igra za srbiju,ipak je ovo njegova domovina,u ovom rukometu je sve moguce,pa cak i mijenjanje reprezentacije.nista lose ne mislim ;)
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 31 jan 2012, 22:20

@paolomontero a zašto Tahirović ne bi imao 20 odbrana, prošle sezone je izabran za najboljeg golmana Bundeslige, najjače lige na svijetu. Sjeti se kako je zaustavio Hamburg imao je preko 20 odbrana. Šarić ako hoće da brani za reprezentaciju i da joj pomogne bujrum ako neće ne treba ga moliti jer ipak je to njegov izbor.

http://www.sportsport.ba/rukomet/enid-t ... lige/58839" onclick="window.open(this.href);return false;
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 feb 2012, 08:33

Ko hoće da igra bujrum, ko neće neka mu je sretno!
Priželjkujem tijesnu pobjedu Njemačke u prvoj tekmi - 1 razlike.
U revanšu veliko iznenađenje i našu pobjedu aBd. :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 feb 2012, 14:44

PRESS povodom predstojećih utakmica rukometaša BiH - Igra li se utakmica baraža u Goraždu?

Na press konferenciji održanoj u prostrijama UO MRK Goražde vođen je razgovor o predstojećoj utakmici baraža koju rukometna reprezentacija BiH igra sa Njemačkom.

Čelnici kluba su iznenađeni informacjama koje su se pojavile u javnosti koje kažu da će domaćin spomenute utakmice biti Sarajevo s obzirom da tvrde kako postoji dogovor RS BiH i Uprave MRK Goražde da se utakmice kvalifikacija i baraža, ukoliko do njega dođe, igraju u Goraždu.

-Kad je reprezentacija bila u rezultatskoj krizi i kad niko nije htio biti domaćin, mi smo pristali na to, kaže Suad Došlo, član UO MRK Goražde.

-Mi smo razgovarali sa RS BiH i u vrijeme kvalifikacija nije bilo drugih opcija osim Goražda, istakao je Zafir Kajević, predsjednik UO MRK Goražde.

Upravni odbor· je poslao i zvaničnu aplikaciju za organizaciju utakmice a na narednoj sjednici Uprave biće formiran i Organizacioni odbor koji će u skladu sa ranijim dogovorima raditi na pripremi utakmice.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 02 feb 2012, 19:40

Mozda Gorazde i nije losa opcija.Zasto to nebi bilo RUKOMETNO Bilino Polje...Iznenadili bi Svabe i osjecali bi se mozda malo i klaustofobicno sto ne bi bilo lose.Nisu navikli na tako nesto...
Ma ako bude dobar rezultat u Njemackoj svagdje ce biti pakao gdje god dodju...
Ali treba i nagraditi ljude.Kad niko nije htjeo domacinstvo oni su...treba to postovati.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 feb 2012, 21:23

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 02 feb 2012, 21:31

Nece samo u jednom slucaju.Ako zgazimo Svabe,morace braniti u Spaniji... :D
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 feb 2012, 21:37

vidovitadjemila je napisao/la:
Nece samo u jednom slucaju.Ako zgazimo Svabe,morace braniti u Spaniji... :D
Pa on eto kaže da poslije baraža završava karijeru,i ne želi više igrati,za repku jedino ako selektor želi igrača koji neće trenirati 6-7 mjeseci u timu.
On ide u Španiju,ako prođemo .

Ali rukometom se više profesionalno neće baviti ,tako bar kaže ;)

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 02 feb 2012, 22:18

Malo je ljudi poput Enida Tahirovica,patriota veliki,gospodin pravi..Najvise zbog njega bi volio da Bog da cudo i da prodjemo baraz,da se na najbolji nacin oprosti od reprezentacije naravno na svjetskom prvenstvu.Enide hvala ti,ti si ikona rukometa u BIH.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 03 feb 2012, 12:32

Dobar je enid al njemacka je prejaka za nas imaju na svakoj poziciji vrhunske igrace od golmana pa na dalje.Nemo pise nema im Hensa,Kleina,Hassa ti igraci i nisu standarndi i ne igaju mnogo Hass je igro jer nije bilo Mihajela Krausa koji je bolji od njega puno,Klein grije klupi Gencajmeru on ipak najbolje krilo na svije a Hens isto tako pored Kaufmana i beka berlina.Pored toga njemcima je falio Jakob Hail na poziciji pivota igrac Flezgurga.Jedino u tome ima dobro sto neki nasi igraci ako se pokazu imaju priliku da ih neko vidi iz njemacke i pozove u najjacu ligu svijete.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2012, 13:04

Njemačka je jaka ima vrhunske igrače ,ali nije to kao prije i oni nisu toliki kvalitet,pisao sam imaju jaka krila i specijalca za odbranu ostalo je prosjek i bekovi koji se najlakše zaustavljaju .
Oko ovih izostanaka ,mi imamo više štete ,nego koristi .
Hens bolje za nas da on igra ,podjelio bi minutažu sa Kaufmanom i njegovim igranjem naše šanse su veće ,ali nažalost nismo mi te sreće .Ja se od Njemaca najviše bojim Kufmana :roll: to je čudan tip igrača ,komad budale ,ali ubi ,i kad ga ide i kad ga ne ide on pokušava šutirati i uvijek je na svome prosjeku od 5-6 golova ;)
Hass je svakako bolje da igra nego Kraus ,obojica su povrijeđeni ,ne znam kakvo je stanje sa Krausom on od SP u Švedskoj nakon slične povrede kao Hass na ovom prvenstvu ne igra skoro nikako i nije to onaj stari Kraus ,ali svakako je opasan kao i Hass kojeg smo vidjeli na EP u Srbiji,i sigurno da je dobra stvar izostanak jednog srednjaka ,jer teško jedan srednjak može izdržati čiav meč sam .Najbolje smo to vidjeli kod Danaca na ovom prvenstvu ,dok je Mogensen bio sam i provodio po 60 minuta u igri,Danci nisu ličili ni na šta ;)
Dolaskom Speleberga odma je to bila druga priča i druga Danska ;)
Klain je po meni najveći dobitak za nas (njegovo ne igranje ) taj momak je sjajan posebno u odbrani kada igra prednjeg u formaciji 5:1 ,agresivan i dobar odbranbeni igrač.
Da ne pričam da će svaku šansu u napadu iskoristiti ,Genshaimer nije taj kalibar u odbrani.

Samo da naši svi budu spremni ;)
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 03 feb 2012, 15:22, ukupno mijenjano 2 puta.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 mar 2012, 18:56

bit ce zeznuto protiv njemaca jaka ekipa,pua iskustva sa velikih natjecanja i svi igraju u najacim ligama po europi,uglavnom sretno bih
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 12 mar 2012, 20:24

Rosas7 je napisao/la:bit ce zeznuto protiv njemaca jaka ekipa,pua iskustva sa velikih natjecanja i svi igraju u najacim ligama po europi,uglavnom sretno bih
ajd molim te nabroj mi te sve svabe koji igraju u najJacim ligama po europi...
imperator, prodavac magle

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 mar 2012, 20:46

imeime je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:bit ce zeznuto protiv njemaca jaka ekipa,pua iskustva sa velikih natjecanja i svi igraju u najacim ligama po europi,uglavnom sretno bih
Pa dovoljno im je što je njihova liga najjača u Evropi, oni svi igraju u njoj i odma svi igraju u najjačoj Evropskoj ligi.
E sad što su u njihovim klubovima, glavni igrači stranci, to je druga priča ;)

U nas ovaj sastav solidan, nema Malinovića :o :mrgreen:
Pozvan Delić ;)
Ko je ovaj Kodžo :?:

Ostalo sve kao i prije, Šarića opet nema :?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 12 mar 2012, 21:17

legenda reala je napisao/la:
imeime je napisao/la:
.......Ko je ovaj Kodžo :?:
Ostalo sve kao i prije, Šarića opet nema :?

@''legenda reala''

Džono a ne Kodžo 8-)
Nikola Džono, desni bek slovenačkog šampiona Cimosa iz Kopra.
Rođen 14. 01. 1986. godine u Metkoviću, visok je 193 cm.
Karijeru je započeo u Čapljini, nakon čega je igrao za Metković, pa ponovno za Čapljinu. Kratko je igrao za sarajevsku Bosnu i Zagreb.
Zatim je nastupao za Čakovec, Karlovac i Sisciu iz Siska.
Bio je član reprezentacije Hrvatske u svim mlađim kategorijama.

@''imeime''
Ne znam čemu sarkazam na post ''Rosas7'' koji je možda, pretpostavljam, napravio lapsus i umjesto najjačim klubovima napisao ligama!?
A njemačka liga je najjača liga u Europi sa brojčano najkvalitetnijim klubovima u Europi u kojima igra skoro sve što vrijedi u rukometnom svijetu i to je velika prednost za njemačke-'domaće' igrače jer stasavaju uz velikane, mada imaju manju minutažu nego što bi im bilo potrebno.
Španska liga je bila vrhunska ali zadnju sezonu se svela na 2-3 vrhunska kluba, kao i ostale (ne sve) evropske države koje imaju1-2 kvalitetna, evropska, kluba.
Ma, znaš ti to.

Reprezentacija Njemačke je kvalitetnija od naše, ali to ne mora biti presudno, iznenađenja u sportu su uvijek prisutna.
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 12 mar 2012, 22:47

ko pise najaci ne pravi lapsuse ;)
imperator, prodavac magle

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.