Njemačka je jaka ima vrhunske igrače ,ali nije to kao prije i oni nisu toliki kvalitet,pisao sam imaju jaka krila i specijalca za odbranu ostalo je prosjek i bekovi koji se najlakše zaustavljaju .
Oko ovih izostanaka ,mi imamo više štete ,nego koristi .
Hens bolje za nas da on igra ,podjelio bi minutažu sa Kaufmanom i njegovim igranjem naše šanse su veće ,ali nažalost nismo mi te sreće .Ja se od Njemaca najviše bojim Kufmana

to je čudan tip igrača ,komad budale ,ali ubi ,i kad ga ide i kad ga ne ide on pokušava šutirati i uvijek je na svome prosjeku od 5-6 golova
Hass je svakako bolje da igra nego Kraus ,obojica su povrijeđeni ,ne znam kakvo je stanje sa Krausom on od SP u Švedskoj nakon slične povrede kao Hass na ovom prvenstvu ne igra skoro nikako i nije to onaj stari Kraus ,ali svakako je opasan kao i Hass kojeg smo vidjeli na EP u Srbiji,i sigurno da je dobra stvar izostanak jednog srednjaka ,jer teško jedan srednjak može izdržati čiav meč sam .Najbolje smo to vidjeli kod Danaca na ovom prvenstvu ,dok je Mogensen bio sam i provodio po 60 minuta u igri,Danci nisu ličili ni na šta
Dolaskom Speleberga odma je to bila druga priča i druga Danska
Klain je po meni najveći dobitak za nas (njegovo ne igranje ) taj momak je sjajan posebno u odbrani kada igra prednjeg u formaciji 5:1 ,agresivan i dobar odbranbeni igrač.
Da ne pričam da će svaku šansu u napadu iskoristiti ,Genshaimer nije taj kalibar u odbrani.
Samo da naši svi budu spremni

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.