Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Isnar
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la Isnar » 16 avg 2010, 17:00

kksiroki je napisao/la: U državi je najbolja širokobriješka škola košarke , u zadnji 5 godina smo stvorili 1-og A reprezentativca , 3 U20 i 1 U18 i svi igraju u A divizijama tj. svijetskim i europskim prvenstvima .
Pricamo o skolama kosarke ciji clanovi igraju za BiH, sta ja imam od tog sto imate najbolju skolu, kad vam svi iz nje odu igrat za Hrvatsku, yebo te to :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 16 avg 2010, 18:56

Ljudi šta je bilo ovog puta sa Krupalijom da li je bio na širem spisku je li otkazao ili.. koliko znam imao je zadnje dvije solidne sezone u francuskoj a uvijek je davao solidne partije za repku uz uvijek veliku borbenost.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 16 avg 2010, 21:37

Imam jedno pitanje:
Sta mislite kakav bi omjer mogli imati na kraju i bi li to bilo dovoljno za dodatne kvalifikacije?Gledam nesto,u obje grupe treceplasirani timovi imaju 2-2,jedino mi imamo 1-3. :|
Zola in, Zola passes, Zola scores !

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 16 avg 2010, 21:58

Johnyx95 je napisao/la:Imam jedno pitanje:
Sta mislite kakav bi omjer mogli imati na kraju i bi li to bilo dovoljno za dodatne kvalifikacije?Gledam nesto,u obje grupe treceplasirani timovi imaju 2-2,jedino mi imamo 1-3. :|
ma biti cemo mi na kraju prvi :D salim se, pa vala ako ne mozemo biti treci i to jedan od dva najbolja treca, pokenjam se ja na nasu kosarku :D
btw, sta ti je to u potpisu, to neki tim najboljih mladih igraca :D
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 avg 2010, 22:00

u ovim kvalifikacijama smo imali toliko pehova da to više ni za nas same nije normalno iako smo se na to pomalo i navikli ali nekako sam kontao šta nam je to falilo u ove 4 tekme iako smo dobili ukrajinu. Teško da smo mogli naći bolje igrače mada možda ima još Vardi negdje u svijetu (SAD) ali eto problem je bio na 5 da smo imali nekog tipa Sinanović ili onaj kako se zvao Radojević možda bi mogli izvući nešto jer rotirali su se isti igrači i na poziciji 4 i 5 a Jazvin nije ni igrao 20 minuta sve ukupno a i nije barem po meni kvalitet za repku. Eh da su ova 2-ca bila tu jeste da nisu ni oni neka klasa ali makar da uhvate koju loptu ispod koša jer smo tu bili najtanji a i da pruže odmor Vardi vjerovatno bi bili 2 ako ne i prvi. Ali ne treba ni kritikovati Hadžića jer on pokušava najbolje što može a istina je takva i činjenice govore da smo potpuno iskasapljeni povredama i onako nemamo veliki izbor igrača a sada je i to upolovljeno još i one lopte koje iskaču iz obruča . :twisted:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 16 avg 2010, 22:45

3-5 maximalno, dobit cemo Madjare kuci, i eventualno jednu od dvije vs Ukrajina/Makedonija. Protiv Britanaca gore mislim da tesko mozemo nesto vise napraviti.

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 17 avg 2010, 00:09

Ne znam odakle je @neno izvadio one informacije o tri ekipe za dodatne i da nema ispadanja u diviziju B.Po pravilniku šest ide u dodatne što znači najgori drugoplasirani,treća mjesta i dva najbolja četvoroplasirana.Ima i baraž za opstanak u diviziji A a to su četiri najgore ekipe znači zadnja mjesta i najgori četvoroplasirani.Od te četiri dvije sele u diviziju B.
Najrealnije da idemo u dodatne mada ni baraž za opstanak nije isključen ako ga zabrljamo do kraja.Ukrajina nam je potencijalna opasnost za treće mjesto.

Additional Qualifying Round

The draw for the groups of the Additional Qualifying Round will be held in 2011. Six teams will be divided in two groups of three teams each. The winners of these groups, will play each other for the last place in EuroBasket 2011. The Additional Qualifying Round will be held from 3 to 24 August 2011.

Relegation Round

The draw for the order of the games of the Relegation Round will be held in 2011. Four teams will play home and away matches in a round-robin tournament. At the end, the two teams topping the group, will stay in Division A and the two teams at the bottom, will be relegated to EuroBasket Division B championship. The Relegation Round will be held from 3 to 18 August 2011.

References

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 avg 2010, 01:51

blazz je napisao/la:Ne znam odakle je @neno izvadio one informacije o tri ekipe za dodatne i da nema ispadanja u diviziju B.Po pravilniku šest ide u dodatne što znači najgori drugoplasirani,treća mjesta i dva najbolja četvoroplasirana.Ima i baraž za opstanak u diviziji A a to su četiri najgore ekipe znači zadnja mjesta i najgori četvoroplasirani.Od te četiri dvije sele u diviziju B.
Najrealnije da idemo u dodatne mada ni baraž za opstanak nije isključen ako ga zabrljamo do kraja.Ukrajina nam je potencijalna opasnost za treće mjesto.

Additional Qualifying Round

The draw for the groups of the Additional Qualifying Round will be held in 2011. Six teams will be divided in two groups of three teams each. The winners of these groups, will play each other for the last place in EuroBasket 2011. The Additional Qualifying Round will be held from 3 to 24 August 2011.

Relegation Round

The draw for the order of the games of the Relegation Round will be held in 2011. Four teams will play home and away matches in a round-robin tournament. At the end, the two teams topping the group, will stay in Division A and the two teams at the bottom, will be relegated to EuroBasket Division B championship. The Relegation Round will be held from 3 to 18 August 2011.

References
Ja nisam nigdje pricao za taj baraz, ni spomenuo ga, to je neko drugi sigurno uradio....

Sto se tice ovog za diviziju B, ovo sam sa drugog foruma procitao negdje, nisam gledao pravilnik...

Ali ako na slijedecem EP ucestvuje 24 ekipe, onda je to citava A divizija, kvalifikacije ne trebaju ni da se igraju :P :P :P

Jer trenutno u kvalifikacijama ima 16 ekipa, plus 7 sigurnih i 1 domacin = 24....

To bi bilo najjace, mada FIBI nikada nije vjerovati, tko zna sta je bagra u stanju da napravi.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 17 avg 2010, 10:19

Primjetim dosta svađe oko mjesta gdje se odigravaju utakmice reprezentacije a ja se pitam zašto se ne igra u Širokom koja utakmica, Široki je postajedan jedan jak sportski centar jak nogomet jaka košarka.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 avg 2010, 10:29

CeMa je napisao/la:
ma biti cemo mi na kraju prvi :D salim se, pa vala ako ne mozemo biti treci i to jedan od dva najbolja treca, pokenjam se ja na nasu kosarku :D
btw, sta ti je to u potpisu, to neki tim najboljih mladih igraca :D
Zelje celzijeve :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 17 avg 2010, 11:14

@CeMa i Edin
Ma ja,moje zelje kako ce Chelsea izgledati za par godina.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 avg 2010, 12:37

Dobio sam i potvrdu....

B divizije vise nema....

Kao sto sam i pisao....

Svi ce da budu jedna A divizija i to je to..

24 ekipe igraju...

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 17 avg 2010, 12:43

a šta je onda sa C divizijom(Andorra, San Marino, Moldavija...) ;)
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 17 avg 2010, 13:15

ŽeljkoB je napisao/la:Primjetim dosta svađe oko mjesta gdje se odigravaju utakmice reprezentacije a ja se pitam zašto se ne igra u Širokom koja utakmica, Široki je postajedan jedan jak sportski centar jak nogomet jaka košarka.
Igrala je U21 repka protiv Hrvatske u Sirokom Brijegu, naravno dozivjeli su zvizduke, pljuvanje, psovanje.
BH repke nikad nece biti dole prihvacena, taman da je vode Sirokobrijezani uvijek ce joj se zvizdati.
Cuva Bog Zelju svog!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 17 avg 2010, 13:17

kksiroki je napisao/la:U državi je najbolja širokobriješka škola košarke , u zadnji 5 godina smo stvorili 1-og A reprezentativca , 3 U20 i 1 U18 i svi igraju u A divizijama tj. svijetskim i europskim prvenstvima .
BH reprezentativaca:
A 0
U20 0
U18 0

nadji temu o repci hrvatske pa se hvali, ovdje nemoj majke ti, muka mi je od tvojih prica.
Cuva Bog Zelju svog!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 avg 2010, 13:52

Pasha je napisao/la:a šta je onda sa C divizijom(Andorra, San Marino, Moldavija...) ;)
Tu ionako moze da igra ko god zeli....Miki maus ekipe...

Ostalo je samo ime.....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 17 avg 2010, 13:58

mirzza je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:U državi je najbolja širokobriješka škola košarke , u zadnji 5 godina smo stvorili 1-og A reprezentativca , 3 U20 i 1 U18 i svi igraju u A divizijama tj. svijetskim i europskim prvenstvima .
BH reprezentativaca:
A 0
U20 0
U18 0

nadji temu o repci hrvatske pa se hvali, ovdje nemoj majke ti, muka mi je od tvojih prica.
Još kad bi meni nešto predstavljalo tvoje mišljenje možda bih te i poslušao :shock: .
Da išta znaš o košarci znao bi da je ŠB proizveo barem 5 BH reprezentativaca .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 17 avg 2010, 14:00

kksiroki je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
BH reprezentativaca:
A 0
U20 0
U18 0

Još kad bi meni nešto predstavljalo tvoje mišljenje možda bih te i poslušao :shock: .
Da išta znaš o košarci znao bi da je ŠB proizveo barem 5 BH reprezentativaca .
Hajde nabroj 5 ja cu poceti,

1. Princ (decko je Mostarac tako da ga bas i nemozes racunati u Sirokobrijezane)
2.
3.
4.
5.
Zadnja izmjena: mirzza, dana/u 17 avg 2010, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
Cuva Bog Zelju svog!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 avg 2010, 14:09

Naletilic. :lol:
...Život za Široki...

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 17 avg 2010, 14:12

Ivan Opacak

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.