blazz je napisao/la:Ne znam odakle je @neno izvadio one informacije o tri ekipe za dodatne i da nema ispadanja u diviziju B.Po pravilniku šest ide u dodatne što znači najgori drugoplasirani,treća mjesta i dva najbolja četvoroplasirana.Ima i baraž za opstanak u diviziji A a to su četiri najgore ekipe znači zadnja mjesta i najgori četvoroplasirani.Od te četiri dvije sele u diviziju B.
Najrealnije da idemo u dodatne mada ni baraž za opstanak nije isključen ako ga zabrljamo do kraja.Ukrajina nam je potencijalna opasnost za treće mjesto.
Additional Qualifying Round
The draw for the groups of the Additional Qualifying Round will be held in 2011. Six teams will be divided in two groups of three teams each. The winners of these groups, will play each other for the last place in EuroBasket 2011. The Additional Qualifying Round will be held from 3 to 24 August 2011.
Relegation Round
The draw for the order of the games of the Relegation Round will be held in 2011. Four teams will play home and away matches in a round-robin tournament. At the end, the two teams topping the group, will stay in Division A and the two teams at the bottom, will be relegated to EuroBasket Division B championship. The Relegation Round will be held from 3 to 18 August 2011.
References
Ja nisam nigdje pricao za taj baraz, ni spomenuo ga, to je neko drugi sigurno uradio....
Sto se tice ovog za diviziju B, ovo sam sa drugog foruma procitao negdje, nisam gledao pravilnik...
Ali ako na slijedecem EP ucestvuje 24 ekipe, onda je to citava A divizija, kvalifikacije ne trebaju ni da se igraju
Jer trenutno u kvalifikacijama ima 16 ekipa, plus 7 sigurnih i 1 domacin = 24....
To bi bilo najjace, mada FIBI nikada nije vjerovati, tko zna sta je bagra u stanju da napravi.....