BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Zna li se išta za pres konferenciju prije utakmica? Kad će biti?
-
FerdinandF
- Kontakt:
Pa mi smo s Radeljićem i Barišićem dobili Rumune u Rumuniji!!
Zadnja izmjena: FerdinandF, dana/u 05 nov 2025, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Po svemu sudeci Seo nece igrati do okupljanja. Bez njega sigurno necemo biti ista ekipa kao u prvoj utakmici protiv Rumunije. Nadam se da ga Karic moze koliko toliko zamijeniti. Kad bi Seo do tad bio spreman za bar 20-30 minuta igre to bi bilo top.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Ja Karića nisam gledao pa ne mogu pričati o kvaliteti istog, međutim biće jako teško čuvati Mana koji je u dobroj formi trenutno. I Seo je ispadao par puta u martu, pa ga je Dedić “spašavao”, dobro su funkcionisali tu utakmicu i nadopunjavali jedan drugog. Pitanje je na šta će ta naša lijeva strana sada ličiti…
Malo sam se zaigrao s Rumunima, posebno me zanimala situacija sa stoperima. Popescu je nastradao i sigurno ga nece biti ove godine na terenu, a Burca neće igrati zbog kartona. Za Dragušina se pretpostavlja da će se vratiti u igru 30.11.
Nama je mnogo važnije ko će igrati umjesto ovih ljudi. Umjesto Popescua, gotovo sigurno, Virgil, ali srećom ne Van Dijk, nego Ghita. Ghita igra u "našoj" Cvajti za četvrtoplasirani Hannover. Ima 27 god., 1.9 mil. cijena na TM. Dakle, Katić s Temua.
Drugi stoper, koji bi trebao igrati umjesto Burce je Eissat iz Maccabi Haifa, koja je na slabom 8. mjestu g.eno.cidne lige. Igra poprilicno redovno, ima 20 godina i vrijedi malo više od mene, 281 k €.
Dakle, stoperski par će činiti igrači koji će prvi put zajedno igrati i sigurno tu treba tražiti šansu.
Golman Radu (Celta V.) je povrijedio ruku i moguće da neće biti spreman, još nema pouzdanih info. Umjesto njega, na gol bi se trebao vratiti njihov do nedavno prvi golman, Moldovan, koji je na klupi Ovieda (predzadnji u Španiji) i igra samo u kupu.
Desno i lijevo bi trebali biti standardni Ratiu (RB R. Vallecano) i Bancu (U. Craiova). Dakle njihovu lijevu stranu ce pokrivati Bancu i Eissat sto bi zaista mogla biti velika prilika za Memica (Bajraktarevica) i Dedica. S druge strane, Ratiu je njihov ponajbolji igrac ali ako Kerim bude pravi, mogao bi mu napraviti puno problema.
U sredini bi trebali biti Marin, Hagi i Dragomir koji su igrali dobro protiv Austroje, pa ih vjerovatno neće mijenjati. Dragomir je u dobroj formi, igra s našim Šunjićem, Hagi igra u Rizeu i nije opravdao očekivanja ali zna biti vrlo opasan (vidjeli smo kada je ušao protiv nas), a M. Marin je igrač Pise koji ne igra neku značajnu ulogu tamo, nije najstandardniji. U svakom slučaju, vezni red im je bolji od našeg, nema sumnje i tu je, opet, njihova šansa.
Trojica naprijed su Man, Draguš i Mihaila koji u Rizesporu više ne igra nego što igra.
Draguš u Eyupsporu izlazi iz povrede i pitanje je u kakvom je stanju, a sigurno da najveća opasnost prijeti od PSV-ovog Mana i to nije ništa novo. Zato je neobično važno ko će kod nas biti na pozicoji tog lijevog beka. Idealno bi bilo da Seo to zatvori, ali po svemu sudeći, on neće biti spreman, bar ne za 90 min.
Sve u svemu, individualno ova ekipa nije bauk, ali znamo da je njihova najveća snaga fanatična trka (sto mi ne volimo), zatim iskustvo Lucescua i timski duh. Nasa prednost bi trebao biti domaci teren i njihovi stoperi.
Ako se nesto posebno nepredviđeno ne desi, Lucescu na Bilino polje izvodi ovo:
....................Moldovan...................
Ratiu....Ghita.........Eissat....Bancu
....Dragomir......Marin....Hagi........
Man............Draguš...........Mihaila
Nama je mnogo važnije ko će igrati umjesto ovih ljudi. Umjesto Popescua, gotovo sigurno, Virgil, ali srećom ne Van Dijk, nego Ghita. Ghita igra u "našoj" Cvajti za četvrtoplasirani Hannover. Ima 27 god., 1.9 mil. cijena na TM. Dakle, Katić s Temua.
Drugi stoper, koji bi trebao igrati umjesto Burce je Eissat iz Maccabi Haifa, koja je na slabom 8. mjestu g.eno.cidne lige. Igra poprilicno redovno, ima 20 godina i vrijedi malo više od mene, 281 k €.
Dakle, stoperski par će činiti igrači koji će prvi put zajedno igrati i sigurno tu treba tražiti šansu.
Golman Radu (Celta V.) je povrijedio ruku i moguće da neće biti spreman, još nema pouzdanih info. Umjesto njega, na gol bi se trebao vratiti njihov do nedavno prvi golman, Moldovan, koji je na klupi Ovieda (predzadnji u Španiji) i igra samo u kupu.
Desno i lijevo bi trebali biti standardni Ratiu (RB R. Vallecano) i Bancu (U. Craiova). Dakle njihovu lijevu stranu ce pokrivati Bancu i Eissat sto bi zaista mogla biti velika prilika za Memica (Bajraktarevica) i Dedica. S druge strane, Ratiu je njihov ponajbolji igrac ali ako Kerim bude pravi, mogao bi mu napraviti puno problema.
U sredini bi trebali biti Marin, Hagi i Dragomir koji su igrali dobro protiv Austroje, pa ih vjerovatno neće mijenjati. Dragomir je u dobroj formi, igra s našim Šunjićem, Hagi igra u Rizeu i nije opravdao očekivanja ali zna biti vrlo opasan (vidjeli smo kada je ušao protiv nas), a M. Marin je igrač Pise koji ne igra neku značajnu ulogu tamo, nije najstandardniji. U svakom slučaju, vezni red im je bolji od našeg, nema sumnje i tu je, opet, njihova šansa.
Trojica naprijed su Man, Draguš i Mihaila koji u Rizesporu više ne igra nego što igra.
Draguš u Eyupsporu izlazi iz povrede i pitanje je u kakvom je stanju, a sigurno da najveća opasnost prijeti od PSV-ovog Mana i to nije ništa novo. Zato je neobično važno ko će kod nas biti na pozicoji tog lijevog beka. Idealno bi bilo da Seo to zatvori, ali po svemu sudeći, on neće biti spreman, bar ne za 90 min.
Sve u svemu, individualno ova ekipa nije bauk, ali znamo da je njihova najveća snaga fanatična trka (sto mi ne volimo), zatim iskustvo Lucescua i timski duh. Nasa prednost bi trebao biti domaci teren i njihovi stoperi.
Ako se nesto posebno nepredviđeno ne desi, Lucescu na Bilino polje izvodi ovo:
....................Moldovan...................
Ratiu....Ghita.........Eissat....Bancu
....Dragomir......Marin....Hagi........
Man............Draguš...........Mihaila
Nisam družeSveti je napisao/la: ↑05 nov 2025, 00:24Bravoperun je napisao/la: ↑04 nov 2025, 22:10Javna tajna je da Avdo Avdić radi po uputama obavjštajnih struktura SDA unutar OSA-e.
Samo se treba upitati tko ima koristi od ove hajke.
- Reprezentacija i igrači sigurno ne.
- Navijači, nikako.
- Pretpostavljam i da predsjedniku saveza i ljudima kojima je okružen najviše odgovara red i mir pred najvažniju tekmu jer eventualni plasman na SP donosi puno novaca u kasu i mnogo karijernih benificija vizavi organizacije priprema i samog SP.
Na koncu, da su se htjeli riješiti pojedinih navijačkih grupa i osnovati podaničku, imali su sijaset boljih prilika (npr. kad su navijačke grupe bojkotovale repku zbog gospodina Peteva).
Sve i da ima istine u teorijama konspiracije koje se plasiraju preko portala i podforuma valja primjetiti da se ništa ne može izglasati bez 3 glasa kandidata iz reda bošnjaka.
Znači:
- Tko nije tu a želio bi da jeste, tko je taj ili više njih koji su se upitali, a gdje sam ja u svemu tome?
- Kome smeta eventualni plasman na SP?
- Kome smeta jedinstvo igrača?
-Tko u svakodnevnoj konverzaciji dijeli bosanskohercegovačku komponentu na podkomponente (b,h,s)![]()
Offtopic: jesil ti horoz sto je nekad piso ovde na pdfu![]()
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Top si ovo poslozio fkt. Ne bi se postidio nijedan istrazivacki sportski novinar za ovaj tekst
- invincible1921
- Kontakt:
Vidi jednu stvar ni ti ni konakovic ni niksic da shvatite....Apsolutno je nebitno dal on radi za nekoga a jos manje ko mu daje podatke..BITNO je da ono sto on kaze i obrazlozi je uglavnom istina, cak sta vise ni "prozvani" to ne poricu...perun je napisao/la: ↑04 nov 2025, 22:10Javna tajna je da Avdo Avdić radi po uputama obavjštajnih struktura SDA unutar OSA-e.
Samo se treba upitati tko ima koristi od ove hajke.
- Reprezentacija i igrači sigurno ne.
- Navijači, nikako.
- Pretpostavljam i da predsjedniku saveza i ljudima kojima je okružen najviše odgovara red i mir pred najvažniju tekmu jer eventualni plasman na SP donosi puno novaca u kasu i mnogo karijernih benificija vizavi organizacije priprema i samog SP.
Na koncu, da su se htjeli riješiti pojedinih navijačkih grupa i osnovati podaničku, imali su sijaset boljih prilika (npr. kad su navijačke grupe bojkotovale repku zbog gospodina Peteva).
Sve i da ima istine u teorijama konspiracije koje se plasiraju preko portala i podforuma valja primjetiti da se ništa ne može izglasati bez 3 glasa kandidata iz reda bošnjaka.
Znači:
- Tko nije tu a želio bi da jeste, tko je taj ili više njih koji su se upitali, a gdje sam ja u svemu tome?
- Kome smeta eventualni plasman na SP?
- Kome smeta jedinstvo igrača?
-Tko u svakodnevnoj konverzaciji dijeli bosanskohercegovačku komponentu na podkomponente (b,h,s)
Znaci istina je da vico hoce da srusi rep, drzavu preko nekih svojih navijaca, ali je belaj sto nam je to avdo reko jer mu je osa javila? Da nam nije reko ne bi znali pa se ne bi sekirali i sve ok?
Posebeno mi je nevjerovatno, imas Dodika, Covica ovog onog koji daju 101% da sruse drzavu bukvalno to jedini program koji imaju..MEDJUTIM nije to bas tako, SDA ustvari rusi drzavu ...Tako je i Alija radio za njih, jer jbg bezveze srbima
bilo da nas tek tako pregaze, prelagano nije fazon..nego stavili Aliju eto da bude malo izazovnije...
Iskreno bez uvrede, al takvi statovi su uoravo onakvi kakve neprijatelji ove drzave ciljano plasiraju i nmg vjeorvat da ljudi pored svega nasjedaju...
Za kraj da ti kazem, da mi ne pricamo ni o kakvim konapiracijama nego o stvarnim lako provjerljivim cinjenicama koje cak ni druga strana ne porice...
Avdo i SDA sabotiraju plasman na SP..a vico zeli najbolje...e sta sve neces procitat u bespucima interneta
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 05 nov 2025, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Razmišljajući o ovom što si napisao, možda bi ovako nešto moglo funkcionirati:
.........................Džeko
.. Alajbegović....Gigović.....Esmir
............ Tahirović....Amir
Dedić... Muharemović...Katić...Malić
Što se tiče lijevog beka, znam da je ovo što sam stavio kontroverzno na forumu, ali nema šanse da bih smio staviti Karića kao debitanta u odlučujućoj utakmici na Mana koji im je trenutno najbolji pojedinac i u strašnoj formi. Mujakić nije raspoloživ ovu utakmicu, Burnić pod upitnikom - izašao za vikend zbog povrede, i šta nam onda ostaje.
Na desnom krilu bi mi opcija bio Esmir prije nego Memić zbog dobrog centaršuta. Bilo da bude Džeko ili Tabaković u 16-tercu (nadam se ne obojica), obojica onako visoki i jaki mogu napraviti opasnost od dobrog centaršuta i to nam može više valjati nego Memićeva brzina.
Ja bi stavio Karica, nije ni Dedic nesta u formi a dosta je bolji na lijevoj strani. Tahirovica nebi stavljao jer je previse spor. Treba neko tu biti da pomaze Karicu tj da se zalijepi za Mana.Zglavkar je napisao/la: ↑06 nov 2025, 00:45Razmišljajući o ovom što si napisao, možda bi ovako nešto moglo funkcionirati:
.........................Džeko
.. Alajbegović....Gigović.....Esmir
............ Tahirović....Amir
Dedić... Muharemović...Katić...Malić
Što se tiče lijevog beka, znam da je ovo što sam stavio kontroverzno na forumu, ali nema šanse da bih smio staviti Karića kao debitanta u odlučujućoj utakmici na Mana koji im je trenutno najbolji pojedinac i u strašnoj formi. Mujakić nije raspoloživ ovu utakmicu, Burnić pod upitnikom - izašao za vikend zbog povrede, i šta nam onda ostaje.
Na desnom krilu bi mi opcija bio Esmir prije nego Memić zbog dobrog centaršuta. Bilo da bude Džeko ili Tabaković u 16-tercu (nadam se ne obojica), obojica onako visoki i jaki mogu napraviti opasnost od dobrog centaršuta i to nam može više valjati nego Memićeva brzina.
Tabakovic je u jakoj dobroj formi i on bar po meni treba da starta a Dzeko nek udje oko 60te minute.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dileri Šmrk i Zula, te dokazani chetnik Vico Zeljković žele samo da navijaju za svoju repstaciju na tribinama kao posebna navijačka skupina a zli Bošnjaci i Avdo Avdić im ne daju, sramota jbt. Nadam se da će cijenjena gospoda Šmrk, Zula i Vico prijaviti BHFanatikose i forumaše na ss.ba forumu sudu za ljudska prava u Strazburu.invincible1921 je napisao/la: ↑05 nov 2025, 23:27Iskreno bez uvrede, al takvi statovi su uoravo onakvi kakve neprijatelji ove drzave ciljano plasiraju i nmg vjeorvat da ljudi pored svega nasjedaju...
Za kraj da ti kazem, da mi ne pricamo ni o kakvim konapiracijama nego o stvarnim lako provjerljivim cinjenicama koje cak ni druga strana ne porice...
Avdo sabotira plasman na SP..a vico zeli najbolje...e sta sve neces procitat u bespucima interneta
Strašno je ko sve ima pristup internetu danas, još jedan dokaz zašto nam je država i društvo u ku.rcu. Ovakve teorije zavjera ne možeš pročitati ni u romanima.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE