Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la _dreamer_ » 26 okt 2009, 12:24

Sto jedan jako inteligentan i pametan momak na drugom forumu rece: Ma dzaba njima sto ce se ako treba i godinu dana spremati za ovu utakmicu, mentalitet je to takav da ce nas sigurno podcijeniti... Previse je arogancije u njihovim srcima a ni trunke skromnosti... Doduse, taj mentalitet me cesto podsjeti i na nas balkance samo sto je sada situacija takva da mi profitiramo od takvog mentaliteta... zasto? pa ne mogu oni nas toliko podcijeniti koliko se u nama moze probuditi onaj bosanski inat, koji inspirise svakog fudbalera da dadne 200% od sebe.
Njihove izjave su diplomatske, kurtoazne i odmjerene ali svi znamo citati izmedju redova, jerbo imamo politicare i ostalu stoku u drzavi koja nas je tome naucila... :D

Ne treba stvarati pritisak na nase igrace, ja bi ih radije u jednoj psiholoskoj igri otpisao, spustio na zemlju, dao im 0% sansi pa da vidimo onda kako se taj inat budi, kako pred sobom sve zivo rusi... zato smatram da ce nam svaka ovakva izjava portugalaca biti dodatno gorivo za put u afriku... bujrum, neka nas slobodno natankaju, sto vise to bolje... :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 26 okt 2009, 12:28

e dreamer ako te ja natankam stocem u gjavu...... :D :D

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 26 okt 2009, 12:36

AYAN je napisao/la:On je 100% siguran u prolaz...

To mi se sviđa.

pričaće drugu priču poslije prve tekme u lisabonu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 26 okt 2009, 12:41

Mirza_Hordas je napisao/la:
AYAN je napisao/la:On je 100% siguran u prolaz...

To mi se sviđa.

pričaće drugu priču poslije prve tekme u lisabonu
Bas kao i Belgijanci poslje tekme u Genku ili Turci poslje tekme u Zenici. ;)

Ko nas bude previse lahko otpisao, on ce da izgubi!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 26 okt 2009, 15:31

Pepe se povrijedio u utakmici Sporting Gijon - Real Madrid, ne zelim mu nikakvo zlo, ali dobro bi bilo kad bi morao malo vise pauzirati. :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 okt 2009, 15:32

Harrison je napisao/la:Pepe se povrijedio u utakmici Sporting Gijon - Real Madrid, ne zelim mu nikakvo zlo, ali dobro bi bilo kad bi morao malo vise pauzirati. :mrgreen:
aha...znaci tako ti za svog igraca :mrgreen: samo pazi da te necuje gdin Pepe :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 26 okt 2009, 15:36

rob do bagro je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Pepe se povrijedio u utakmici Sporting Gijon - Real Madrid, ne zelim mu nikakvo zlo, ali dobro bi bilo kad bi morao malo vise pauzirati. :mrgreen:
aha...znaci tako ti za svog igraca :mrgreen: samo pazi da te necuje gdin Pepe :mrgreen:
Hahaha, ma ne sekiram se ja za Real, u Realu ga ima ko zamijeniti i to vrlo dobro, ali dobro bi bilo kad ne bi igrao protiv nas. Dzeki bi puno lakse bilo da ga Pepe ne cuva.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 26 okt 2009, 15:40

Tarik14 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Tariče, imaš moju podršku. Objasni levatima :mrgreen:
Ne pravi budalu od mene! :evil:
hahaha...legenda
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 okt 2009, 15:40

Harrison je napisao/la:
Hahaha, ma ne sekiram se ja za Real, u Realu ga ima ko zamijeniti i to vrlo dobro, ali dobro bi bilo kad ne bi igrao protiv nas. Dzeki bi puno lakse bilo da ga Pepe ne cuva.
pa jeste da...al zato imaju Carvalha i Alexa koji su fizicki jaki i koji ce dobro cuvat Dzeku i Ibisevica...bice tesko bgm,ja ev drug jedva cekam,imam neko prevrtanje u stomaku kad sam nekad odgovarao pred tablom :mrgreen:

SMRT FASIZMU!!!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 26 okt 2009, 15:41

Harrison je napisao/la:

daj ba nebrini se ti za Dzeku on je pored Vidica i Ferdinanda onako prolazio Pepe ce da ore teren onom celavom glavom kad bude u duelu sa Dzekom
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 26 okt 2009, 15:52

ev prevedeno,,, :mrgreen: :mrgreen:

Queiroz: Portugal sigurno putuje u Južnu Afriku
Carlos Queiroz, izbornik Portugala uvjeren je da će se njegova reprezentacija kvalificirat na Svjetsko prvenstvo će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj Republici.
Queiroz je u intervjuu za fifa.com govorio o lošim igrama svojih izabranika u kvalifikacijama, Cristianu Ronaldu, šansama za plasman Portugala na Svjetsko prvenstvo…

Utakmice sa Bosnom i Hercegovinom shvaćamo kao neku vrstu pripreme prije odlaska u Južnu Afriku. Biti će to svakako zanimljive i vrhunski kvalitetne utakmice, a siguran sam da ćemo u njima prikazati pravu igru, rekao je Queiroz.

Kako ocjenjujete reprezentaciju Bosne i Hercegvoine?

Imaju fantastičnu momčad u kojoj ima nekolicina velikih igrača s međunarodnim iskustvom. Bit će teško igrati protiv njih u gostima, jer će atmosfera na stadionu u Zenici biti užarena. Bio sam tamo i ranije i mislim da su navijači jedan od razloga dobrih igara njihove reprezentacije, kaže trener Portugalaca.

Da li je plasman u dodatne kvalifikacije stvorio dodatni pritisak na vašu momčad?

U nogometu je pritisak uvijek prisutan. Mi smo navikli raditi pod pritiskom, to je dio našeg života. Uvijek do sada smo naše najbolje partije prikazivali kada smo igrali pod velikim pritiskom, tako da ne vidim razloga zašto bi sada bilo drugačije.

Uzvratni susret igra se u Zenici. Da li bi radije da se druga utakmica igra u Portugalu?

Moramo se potruditi da u prvoj utakmici pobijedimo. Igramo kod kuće pa ćemo vidjeti koliko njihovi reprezentativci mogu u Portugala. To će nam pomoći u pripremi za uzvrat.

Cristiano Ronaldo je trenutno van pogona. Imate li plan B ukoliko se vaš najbolji igrač ne oporavi?

Cristiano će igrati protiv BiH. U to nema sumnje.

Ima li ijedan igrač iz BiH kojeg ste posebno zapazili?

Definitivno Edin Džeko. Nije slučajno među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte. On je impresivan igrač i u odličnoj je formi u posljednje vrijeme. Ali nije on jedni… Počeli smo s analizom njihovih igrača kako bi se mogli što bolje spremiti za predstojeće susrete.

Portugal je loše otvorio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Do samog kraja bili ste upitni. Mislite li da baraž dolazi u najbolje vrijeme za vas?

Na početku kvalifikacija smo napravili nekoliko grešaka, ali sada igramo dobar nogomet i ponovno pobjeđujemo. Čak bih ustvrdio da igramo sjajan nogomet. Protiv Danske, Švedske i Mađarske smo bili fantastični.

Što ste učinili da stvari krenu nabolje?

Imali smo dosta problema s ozljedama, a neki igrači su nam bili bez kluba ili nisu bili standardni. Pored toga, morali smo obnoviti momčad, a to je bilo teško uraditi u sredini kvalifikacija. Ali sada smo ovdje i to je jedino važno.

Pred vašom reprezentacijom su dvije utakmice koje odlučuju o plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerojatno najteže…

Mislim da je najteže iza nas. Portugal će sigurno biti u Južnoj Africi. Prvi ili barem na među tri najbolje reprezentacije na svijetu, uvjeren je Queiroz. :lol: :lol:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 26 okt 2009, 15:54

rob do bagro je napisao/la: pa jeste da...al zato imaju Carvalha i Alexa koji su fizicki jaki i koji ce dobro cuvat Dzeku i Ibisevica...bice tesko bgm,ja ev drug jedva cekam,imam neko prevrtanje u stomaku kad sam nekad odgovarao pred tablom :mrgreen:
kojeg alexa ???

ako mislis na alexa na kojeg ja mislim on je brazilski reprezentativac, a u ovom timu nema alexa u odbrani portugala.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 okt 2009, 15:57

Wolverine je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la: pa jeste da...al zato imaju Carvalha i Alexa koji su fizicki jaki i koji ce dobro cuvat Dzeku i Ibisevica...bice tesko bgm,ja ev drug jedva cekam,imam neko prevrtanje u stomaku kad sam nekad odgovarao pred tablom :mrgreen:
kojeg alexa ???

ako mislis na alexa na kojeg ja mislim on je brazilski reprezentativac, a u ovom timu nema alexa u odbrani portugala.
:D :D :D ja cuj mene Alex aaaa...hvala kolega sto si me ispravio,ovo cu ti pamtit citav zivot svoj :D .

SMRT FASIZMU!!!

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 26 okt 2009, 15:59

Wolverine je napisao/la:
kojeg alexa ???

isto kao moj jaran.. kaze ma jaka je ta spanija oderace nas imaju onog gilardinha i jakintu... heheheh
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 26 okt 2009, 16:04

dobar je on, slusam ja neki dan pricaju dvojica degena o portugalu,,, i sad se ne zna ko se vise pravi pametan,,, kaze ovaj: 'a jel im jos figo igra??'... odgovara mu drugi 'ma ne znam brate, ja mislim da igra'... :mrgreen: :mrgreen:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 26 okt 2009, 16:07

ako pepea nema ( a sto da ne i u suprotnom slucaju :D ), onda u portugalu,tamo oko 90-te minute uvest nekoga da povrijedi (pa makar crveni zaradio) ionaako staklenog carvalha. tako da ce se u zenici morat branit sa bruno alvesom (kojeg ne pamtim po dobrim tekmama, nego po greskama) i nekim slabijim jer nemaju bas dobru klupu u odbrani. :mrgreen: :mrgreen:

a neki dan igraju dvojica fudbala pred zgradom, 1 na 1. kaze ovaj ja sam brazil ! pita ga ovaj: "koji igrac iz Brazila?"... kaze ovaj njemu: pa ko drugi "Thierry Henry" :lol: :lol: :lol:

LFC4ever
Kontakt:

Post Postao/la LFC4ever » 26 okt 2009, 16:21

Wolverine je napisao/la:ako pepea nema ( a sto da ne i u suprotnom slucaju :D ), onda u portugalu,tamo oko 90-te minute uvest nekoga da povrijedi (pa makar crveni zaradio) ionaako staklenog carvalha. tako da ce se u zenici morat branit sa bruno alvesom (kojeg ne pamtim po dobrim tekmama, nego po greskama) i nekim slabijim jer nemaju bas dobru klupu u odbrani. :mrgreen: :mrgreen:

a neki dan igraju dvojica fudbala pred zgradom, 1 na 1. kaze ovaj ja sam brazil ! pita ga ovaj: "koji igrac iz Brazila?"... kaze ovaj njemu: pa ko drugi "Thierry Henry" :lol: :lol: :lol:
hahahahahha,ima takvih!
:D
When you walk through a storm hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.

The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 okt 2009, 16:26

Iskreno, volio bih da Pepe zaigra. Sigurno je najslabija karika odbrane Portugala i igrač sklon greškama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 26 okt 2009, 16:32

lopta je okrugla vidjecemo sta nas ceka
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 26 okt 2009, 16:33

Vidim da su se Portugalci poceti kur..c.i.ti a la Belgija prije Genka :lol: . Da imalo poznaju Bosance nebi tako laprdali. Da nas barem precjenjuju imali bi sanse, ovako ce iz inata zijaniti i kod kuce i u Zenici 8-)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.