Solidan su dubl, ali mislim da ce Srbi dobiti. Prije svega sto Chela i Monaco su slabiji na servisu.
Iako su Srbi prelosi u dublu, ne mogu da se sastave sa pobjedom.
Da igra Nabildani, uvjeren sam da bi Argentina dobila.
Njegova BH paralela ubija u dublu.
Ne znam zasto nije zvao Zeballosa ili Schwanka koji su odlicni u dublu.
Ako stave Noleta, onda su i Srbi u problemima, uglavnom 60-40 za Srbiju.
Svjetska grupa 1/2
Spanija - Francuska 2-0
Nadal - Gasquet 6-3 6-0 6-1
Nista drugo se nije ocekivalo, na najsporijoj Spanskoj prasini, Nadal je deklasirao Gasqueta, drzao se Richard u prvom setu, uzeo tri gema, najvise sto je dogurao u jednom setu.
Fantasticno je isao forehand Nadala, sljedeci mec igraju Ferrer i Simon i ako Ferrer dobije mec, Spanija je 90% u finalu.
Ne moze niko dobiti Spance na sljaci.
Ferrer- Simon 6-1 6-4 6-1
Ferrer donio drugi bod, ocekivano, razbio Simona. Simon pruzio otpor jedino u drugom setu, Ferrer borben kao i uvijek. Sutraasnji dubl ce biti 50-50, Feli i Verdasco su dobar dubl, s druge strane vjerovatno Llodra i Tsonga, ipak mala prednost Francuzima sutra da dodju vjerovatno do jedinog boda u ovom duelu.
Srbija - Argentina 0-2
Troicki - Nalbandian 4-6 6-4 2-6 3-6
Po meni ocekivan rezultat, Nalbandian je doktor za dvoranu i uvijek igra sa srcem i puno motiva za reprezentaciju(21 od 26 pobjeda u singlu). Troicki je limitiran i u losoj formi i nije ni cudo sto je danas izgledao smijesno protiv vjerovatno najboljeg igraca koji nikada nije i nece osvojiti GS.
Tipsarevic - Del Potro 5-7 3-6 4-6
Tipsa igrao dobro prvi set, kasnije ga stalo, a Del Potro bez problema uzimao svoje servise. Mislio sam da ce Tipsa pruziti veci otpor, s obzirom na meceve iz NY, ocito sam se prevario.
Srbija je sada u problemima, Nole ce biti spreman za nedjelju, tako da sutra moraju dobiti dubl, a bas ih i ne ide u dublu. Ako dobiju sutra, vjerovatno ce Nole izjednaciti na 2-2 i onda ce Tipsarevic i Nalbandian igrati za prolaz.
Svjetska grupa play off
Rumunija-Ceska 0-2
Ungur-Stepanek 3-6 2-6 0-6
I na sljaci Ungur nije mogao uzeti vise od 5 gemova, Berdych igra sljedeci mec protiv Crivoia, a vjerovatnom pobjedom, Cesi su vec nakon prvog dana na korak od ostanka u Svjetskoj grupi.
Crivoi - Berdych 3-6 3-6 6-7(4)
Ceska na korak od opstanka u Svjetskoj grupi, sutra ce oni ovo zavrsiti.
Juzna Afrika - Hrvatska 1-1
Anderson - Dodig 6-3 6-4 3-6 7-6(5)
Anderson siguran prva dva seta, jedan break Dodigu je bio dovoljan da smanji na 2-1, imao je Ivan i break prednosti u cetvrtom setu, ali nije izdrzao, Juzna Afrika vodi 1-0.
Cilic i Van Der Merwe igraju sljedeci mec.
Cilic - Van der Merwe 6-0 6-0 ret.
Van Der Merwe predao mec, nakon sto nije uspio uzeti nijedan gem u dva seta.
Rusija - Brazil 1-1
Youzhni - Mello 6-0 6-2 6-1
Mischa je najveci adut Rusa i od njega se ocekuju dva boda ovdje, prvi je vec osvojio.
Andreev - Bellucci sljedeci mec.
Andreev - bellucci 4-6 3-6 3-6
Bellucci lagano pocistio Andreeva, iako se igra u dvorani i to nisu njegovi uslovi, ali ocigledno je za Andreeva bio dovoljan i njegov forehand i razoran servis.
Sutra dubl, za Brazil vjerovatno Melo i Soares, odlican dubl, Rusi imaju poprilicno lose komb i mislim da ce sutra Brazil doci do prednosti.
Izrael - Kanada 1-1
Sela - Pospisil 6-7(4) 7-6(8) 2-6 7-6(1) 3-6
Nakon 5 sati igre, mladi Pospisil uzeo prvi bod za Kanadjane, njegov prvi mec u pet setova u karijeri. Imao je Kanadjanin i break prednosti u cetvrtom setu, izgubio servis,a onda i set u tie breaku. Na startu petog Sela je imao 2-0, bio je bolji, ali je odjednom pao i Pospisil serijom od 5 gemova, odlazi na 2-5 i zavrsava mec.
Weintraub- Raonic 5-7 7-5 6-3 6-1
Tada je sve izgledalo da ce Kanadjani imati kapitalnu prednost nakon prvog dana, ali je Raonic nakon dobijenog prvog seta, izgubio sljedeca tri i malo poznati Weintraub je izjednacio na 1-1.
Sutra dubl, Izraelci imaju cuvenu komb. Erlich/Ram, imaju i Kanadjani Nestora, ali nemaju drugog igraca za dubl i Izrael bi trebao povesti 2-1.
Cile - Italija 0-2
Italijani na betonu dosli do kapitalnih 0-2 i jednom nogom su u zdrijebu za sljedecu godinu. Imaju i bolji dubl i vjerovatno ce sutra zavrsiti stvari. Bolleli/Starace/Bracciali, svejedno je koju ce kombinaciju izabrati.
Capdeville - Starace 3-6 3-6 6-2 6-7(5)
Starace se ne snalazi na betonu, Cpadeville ima vise pobjeda na betonu ove godine, ali ipak je Starace bolji na bilo kojoj podlozi i uzeo je veoma vazan bod.
Gonzalez - Fognini 3-6 6-4 ret.
Gonzo se blizi kraju svoje velike karijere, koljeno ne moze vise i danas je morao predati i vjerujem jedan od tezih trenutaka, jer je uvijek sa srcem igrao za Cile.
Sutra ce Talijani otici na 0-3.
Belgija - Austrija 1-1
Malisse - Haider Maurer 4-6 4-6 5-7
Za neke iznenadjenje, za one koji ne znaju. Haider je dobar igrac u dvorani, ima ubojit prvi servis i gresku su napravili Belgijanci sto su uzeli brzu podlogu u dvorani.
Darcis - Melzer 7-6(3) 6-7(4) 6-4 6-3
Darcis iskoristio dobru formu, svoj napadacki tenis i donio prvi bod Belgijancima. Melzer je u losoj formi, ali bi u dublu trebao biti prevaga, zajedno sa Marachom.