Ne, nego je tvoja stručna analiza mjerodavna.Vucevich je napisao/la:Jedna prijateljska utakmica (cak i niza od toga, nije ovo FIFA termin) protiv USA D-ekipe nije pokazatelj nicega. Pogotovo ne da ovaj ili onaj imaju mjesta u A-reprezentaciji protiv Austrije ili SI.
SAD - BiH / Meksiko - BiH 28/31.01.2018.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: SAD - BiH / Meksiko - BiH 28/31.01.2018.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Može se vidjeti ko zna i protiv amatera i protiv boljih. Nisu svi potencijali za A repku ali ima ih itekako koji mogu biti odličan oslonac ubuduće.Vucevich je napisao/la:Jedna prijateljska utakmica (cak i niza od toga, nije ovo FIFA termin) protiv USA D-ekipe nije pokazatelj nicega. Pogotovo ne da ovaj ili onaj imaju mjesta u A-reprezentaciji protiv Austrije ili SI.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Da, utakmica protiv D ekipe Amerike, sastavljena od igraca koji nisu prije skoro nikad igrali za Ameriku, je bas odlican indikator svega, pogotovo kako ce se nositi sa igracima iz Bundeslige, La Lige i EPL.PeppermintSA je napisao/la:Ne, nego je tvoja stručna analiza mjerodavna.Vucevich je napisao/la:Jedna prijateljska utakmica (cak i niza od toga, nije ovo FIFA termin) protiv USA D-ekipe nije pokazatelj nicega. Pogotovo ne da ovaj ili onaj imaju mjesta u A-reprezentaciji protiv Austrije ili SI.
Sacekaj utakmicu protiv Meksika gdje su ustvari polukvalitetni igraci poput Karlosa Vele prije nego sto pocinjes govoriti kako je ovaj ili onaj za reprezentaciju i da je buducnost reprezentacije u najgoroj ligi Evrope.
-
- Kontakt:
U pitanju su dijeca koja zbog godina, neznaju puno toga osnovnog. Da ih vidis uzivo, nebi davao toliko znacenja njihovim postovima.PeppermintSA je napisao/la:Kad čitam ove papke koji ismijavaju, omaložavaju i pljuju djecu koja su sinoć odigrala jako dobru utakmicu, dok u nebesa uzdižu dijasporske polovnjake tačno poželim da nas spuca atomska bomba. Termini poput ''surova snaga'', ''fudbalski analfabeti'', ''premijerligaške bukve'' se lijepe na djecu koja su sinoć debitovala i prvi put zajedno zaigrala, koja su pokazala itekako mnogo. Fuj. Tačno mi dođe da pojedince pošaljem u tri lijepe.
Realno gledajuci sinocnja utakmica se nemoze koristiti za procjenu igraca za reprezentaciju, jer su igrali protiv ekipe, koju svi ovdje su gledali prvi put vjerujem. Nepoznat nam je kvalitet protivnika i zbog toga nemozemo ocjenjivati igrace pojedinacno. Recimo Menalo je puno opasniji sinoc bio, nego sto ga mozemo vidjeti u premijer ligi.
Sinocnja utakmica se samo moze koristiti za procjenu selektora i njegovih zamisli.
Tako je.samoposmatram je napisao/la:U pitanju su dijeca koja zbog godina, neznaju puno toga osnovnog. Da ih vidis uzivo, nebi davao toliko znacenja njihovim postovima.PeppermintSA je napisao/la:Kad čitam ove papke koji ismijavaju, omaložavaju i pljuju djecu koja su sinoć odigrala jako dobru utakmicu, dok u nebesa uzdižu dijasporske polovnjake tačno poželim da nas spuca atomska bomba. Termini poput ''surova snaga'', ''fudbalski analfabeti'', ''premijerligaške bukve'' se lijepe na djecu koja su sinoć debitovala i prvi put zajedno zaigrala, koja su pokazala itekako mnogo. Fuj. Tačno mi dođe da pojedince pošaljem u tri lijepe.
Realno gledajuci sinocnja utakmica se nemoze koristiti za procjenu igraca za reprezentaciju, jer su igrali protiv ekipe, koju svi ovdje su gledali prvi put vjerujem. Nepoznat nam je kvalitet protivnika i zbog toga nemozemo ocjenjivati igrace pojedinacno. Recimo Menalo je puno opasniji sinoc bio, nego sto ga mozemo vidjeti u premijer ligi.
Sinocnja utakmica se samo moze koristiti za procjenu selektora i njegovih zamisli.
@drfilgud Za taj iskorak u Europi treba se mnogo stvari poklopit.
Prije svega igrački kadar treba biti sastavljen nekom optimalnom kombinacijom domaćih i stranih igrača, sa naglaskom na strance, da oni budu ti koji donose prevagu, a da ovi domaći budu nešto najbolje iz lige. Za tako nešto ni jedan klub u BiH nema prilike. Najviše zbog finansija, jer ni jedan klub nije državni projekat, a i strani investitori nisu nešto zainteresovani za ulaganje u BiH, potom ove vjerske podjele gdje je nemoguće u Široki dovesti igrača koji nije Hrvat, u Sarajevo ne dolaze igrači iz Širokog i Zeljezničara i tako dalje.
Zatim je problem što mi kako u ostalim sferama života, tako i u sportu, kasnimo barem 15 godina za civilizacijom. To je kod nas najviše vidljivo kroz infrastrukturu, loše trenere, kriminalno suđenje..
Tako da ne stoji činjenica da kod nas nema dobrih fudbalera. Sigurno da ima kapaciteta za reprezentaciju. Daleko od tog da prvih 11 trebaju činiti igrači iz naše lige, ali mislim da uz Pjanića i Bešiča(dok je bio zvijer)i jedan Ordagić/Cimirot/Čavar imaju šta da pokažu, više nego što može Hadžić.
Od one ekipe sinoć, osim ovih mlađih, slabo da ko ima šansu da se nađe u reprezentaciji, ali kroz ligu su prošli i Duljević, Stevanović, Memišević, Cimirot, Ordagić i priliku mogu dobiti tek kad napuste našu ligu. Zašto je to tako, zato što ne cijenimo svoje.
Ovo nije priča o nekom patriotizmu ali mislim da su reprezentacija i nacionalna liga blisko povezani, jedno bez drugog ne može uspjet.
Prije svega igrački kadar treba biti sastavljen nekom optimalnom kombinacijom domaćih i stranih igrača, sa naglaskom na strance, da oni budu ti koji donose prevagu, a da ovi domaći budu nešto najbolje iz lige. Za tako nešto ni jedan klub u BiH nema prilike. Najviše zbog finansija, jer ni jedan klub nije državni projekat, a i strani investitori nisu nešto zainteresovani za ulaganje u BiH, potom ove vjerske podjele gdje je nemoguće u Široki dovesti igrača koji nije Hrvat, u Sarajevo ne dolaze igrači iz Širokog i Zeljezničara i tako dalje.
Zatim je problem što mi kako u ostalim sferama života, tako i u sportu, kasnimo barem 15 godina za civilizacijom. To je kod nas najviše vidljivo kroz infrastrukturu, loše trenere, kriminalno suđenje..
Tako da ne stoji činjenica da kod nas nema dobrih fudbalera. Sigurno da ima kapaciteta za reprezentaciju. Daleko od tog da prvih 11 trebaju činiti igrači iz naše lige, ali mislim da uz Pjanića i Bešiča(dok je bio zvijer)i jedan Ordagić/Cimirot/Čavar imaju šta da pokažu, više nego što može Hadžić.
Od one ekipe sinoć, osim ovih mlađih, slabo da ko ima šansu da se nađe u reprezentaciji, ali kroz ligu su prošli i Duljević, Stevanović, Memišević, Cimirot, Ordagić i priliku mogu dobiti tek kad napuste našu ligu. Zašto je to tako, zato što ne cijenimo svoje.
Ovo nije priča o nekom patriotizmu ali mislim da su reprezentacija i nacionalna liga blisko povezani, jedno bez drugog ne može uspjet.
Realno kad se izuzme amaterska liga bih i ne postoje u fudbalskom svijetu. Nikad se nisu plasirali u zadnji 20-25 godina u ligu sampiona. A realno nece ni iduci 30. amateri jedni i drugi.Unofficialpage je napisao/la:Čitajući ove teme oko repke dobijem veliku želju da se oba Sarajevska kluba ugase, da ih nema više. U cijeloj ovoj priči oba ta kluba nisu bitna, u kontekstu pozivanja igrača ne postoje.
Zadovoljan sam igrom od sinoć. U našoj PL BiH definitvno ima potencijala, samo tu treba malo ulaganja u infrastrukturu i stručni kadar i dobijali bi odlične igrače iz naše lige. A u konačnici to ćemo jednog dana i morati uraditi, zato je bolje početi odmah proces tranzicije u dobijanju igrača iz naše lige dok još imamo i bazen zvani dijaspora pa se taj postepeni prelazak ne bi ni osjetio.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mislim da su sinoc Menalo i Todorovic napravili vise prodora 1 na 1 nego Lulic i Visca zajedno u historiji reprezentacije.
Nijedan od tih PL proizvoda, jos nije dosao na nivo da bude kvalitetom konkurentan u borbi za SP ili EP. To su igraci za 25+ listu i logicno je da, za postizanje rezultata, nosioce igre moramo traziti u inostranstvu.haris004 je napisao/la:@drfilgud Za taj iskorak u Europi treba se mnogo stvari poklopit.
Ovo boldirao je cinjenica i sustina problema.
Nasi ce prije kupiti nekog drugorazrednog igraca srpske lige, sa njim osvojiti titulu i ubosti 300-400 hiljada eura, nego sto ce raditi na infrastrukturi domacoj skoli. Zato BHPL i funkcionise na nivou drugorazrednih srpskohrvatskih ekipa.
Nije za to nama krivo ni siromastvo, niti neka neprijateljska zavjera , nego nedostatak ljudi sa vizijom i pilicarstvo koje ce sve srusiti za 10 000 eura.
Tim ljudima je puno jeftinije ulagati u lazi, u novinare, forumase, medije, koji ce ligu predstaviti kao dobru, nego uloziti da ta liga zaista postane dobra.
Tragicno je koliko je Dzeka, Lovrena, Srni, Subotica... u Bosni propalo zadnjih 20 godina, da bi bagra provozala neki dzip i ganjala maloljetnice.
PS: Evo imas na portalu clanak "Bordo tim razbio ucesnika lige prvaka"

Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 29 jan 2018, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Bravo. Lasta fakat podivljao, steta je sto nikad nije isao vani da igra.Vucevich je napisao/la:Mislim da su sinoc Menalo i Todorovic napravili vise prodora 1 na 1 nego Lulic i Visca zajedno u historiji reprezentacije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nego ima li snimak, da se ovo natenane pogleda?
Oci su mi ko fildzani danas.
DrFilgud je napisao/la:Nego ima li snimak, da se ovo natenane pogleda?
O kvalitetu BiH PL je bezpredmetno I raspravljati. Losa je da losija ne moze biti.
Pa sama cinjenica da su u ovoj PL reprezentaciji BiH najbolji igraci mladici koji jos uvjek nose dres mlade reprezentacije puno govori. Ipak cinjenica je i da u isto vrijeme selektor U21 ekipe I momci koji igraju za nju imaju kvalitet I o njihovom talentu se prica I van granica Bosne I Hercegovine. Nije slucajno Gojak kod Mamica, Hadziahmetovic u Turskoj, Cavar u BL, Menalu cijena vec dotice Milion Eura, Demirovic u Spanjolskoj, Jukic u Poljskoj igra a ne statira u kukuruzu .... Nisu Evropski nogometni radnici slijepci koji ne znaju prepoznati kvalitet. U Kongu nadju igraca a ne da nece na svom pragu u Bosni.
Svaki igrac koji ima kvalitet ce vrlo brzo put pod noge I nece promaci budnom oku nogometnih mesetara. Ne postoji bojazan da oni nece iskopati svakog talenta koji tu igra.
Nadam se samo da ce ih biti sve vise I da reprezentacija nece ovisiti o nagovaranju poluigraca da zaigraju za nju.
Ipak treba biti umjeren kada se pretjerava bez ikakve samokritike I igraci koji igraju u ozbiljnim klubovima se usporedjuju sa poluamaterima koji su nogometno zrele godine docekali u Bosni. Vjerujem da od takvih nema pomoci jer bi ih u suprotnom vec davno odveli ovi koji o tom znaju puno vise od nas koji ovdje pisemo.
Zato usporedjivati moga sugradjanina Sarica sa Muhamedom Besicem je u najmanju ruku pretjerano.
Nasa najbolja sredina je Pjanic, Besic I Lulic. Ako Lula nece upada Gojak (Hadziahmetovic, Milosevic, Cavar) I tu je kraj. Boljih nemamo. Ali tu sada stavljati Sarica, Zakarica, Ordagica, Bilbiju je meni nekako pretenciozno.
Valjda ce Robi znati bolje od nas.
Pa sama cinjenica da su u ovoj PL reprezentaciji BiH najbolji igraci mladici koji jos uvjek nose dres mlade reprezentacije puno govori. Ipak cinjenica je i da u isto vrijeme selektor U21 ekipe I momci koji igraju za nju imaju kvalitet I o njihovom talentu se prica I van granica Bosne I Hercegovine. Nije slucajno Gojak kod Mamica, Hadziahmetovic u Turskoj, Cavar u BL, Menalu cijena vec dotice Milion Eura, Demirovic u Spanjolskoj, Jukic u Poljskoj igra a ne statira u kukuruzu .... Nisu Evropski nogometni radnici slijepci koji ne znaju prepoznati kvalitet. U Kongu nadju igraca a ne da nece na svom pragu u Bosni.
Svaki igrac koji ima kvalitet ce vrlo brzo put pod noge I nece promaci budnom oku nogometnih mesetara. Ne postoji bojazan da oni nece iskopati svakog talenta koji tu igra.
Nadam se samo da ce ih biti sve vise I da reprezentacija nece ovisiti o nagovaranju poluigraca da zaigraju za nju.
Ipak treba biti umjeren kada se pretjerava bez ikakve samokritike I igraci koji igraju u ozbiljnim klubovima se usporedjuju sa poluamaterima koji su nogometno zrele godine docekali u Bosni. Vjerujem da od takvih nema pomoci jer bi ih u suprotnom vec davno odveli ovi koji o tom znaju puno vise od nas koji ovdje pisemo.
Zato usporedjivati moga sugradjanina Sarica sa Muhamedom Besicem je u najmanju ruku pretjerano.
Nasa najbolja sredina je Pjanic, Besic I Lulic. Ako Lula nece upada Gojak (Hadziahmetovic, Milosevic, Cavar) I tu je kraj. Boljih nemamo. Ali tu sada stavljati Sarica, Zakarica, Ordagica, Bilbiju je meni nekako pretenciozno.
Valjda ce Robi znati bolje od nas.
Mislim ima li cijela tekma?Vucevich je napisao/la:DrFilgud je napisao/la:Nego ima li snimak, da se ovo natenane pogleda?
Sad za 10-ak minuta bi trebala biti repriza na FACE.DrFilgud je napisao/la:Mislim ima li cijela tekma?Vucevich je napisao/la:DrFilgud je napisao/la:Nego ima li snimak, da se ovo natenane pogleda?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Pivopija je napisao/la:
Sad za 10-ak minuta bi trebala biti repriza na FACE.

Hajde ba.. nek nas ljudi nisu nabili..
Nadat se da X odigramo i sa Meksikom i puna saka brade..
Nadat se da X odigramo i sa Meksikom i puna saka brade..
Tacno ste pacijenti u pm.........eto neka je Hadzic,Milicevic,i ostala bagra menadzerska buducnost repke.
Druze momci koji su igrali protiv nas,vecinom su standrdni clanovi svojih ekipa,u ligi koja je milion puta jaca od nase....i nemogu da potrce pred kraj utakmice od grceva...
Zasto imamo tu bolesnu potrebu da pljujemo svoje,cak i kada se nesto pozitivno desava.
Pa niko nije rekao da ce prvih 11 da se uzme od ovih momaka,ali da ima materijala za ekipu ima.......
Vise bi volio da na klupi sjedi Menalo,nego propali Milicevic i uzima mjesto.........Ovo je odlicna stvar,i u samoj promociji lige,i domacih igraca......
Svi mi znamo koliko mogu Dzeko,Pjanic,Kolsinac i td.........
I nestvarno mi je krivo sto je Medunjanin uzeo da puca penal.........htio sam laptop razbiti jarane......
Pusti Menala,pusti nekog momka da opuca,svejedno bolan,njemu bi znacilo,pogodio ili fulao.....stoka sebicna
Druze momci koji su igrali protiv nas,vecinom su standrdni clanovi svojih ekipa,u ligi koja je milion puta jaca od nase....i nemogu da potrce pred kraj utakmice od grceva...
Zasto imamo tu bolesnu potrebu da pljujemo svoje,cak i kada se nesto pozitivno desava.
Pa niko nije rekao da ce prvih 11 da se uzme od ovih momaka,ali da ima materijala za ekipu ima.......
Vise bi volio da na klupi sjedi Menalo,nego propali Milicevic i uzima mjesto.........Ovo je odlicna stvar,i u samoj promociji lige,i domacih igraca......
Svi mi znamo koliko mogu Dzeko,Pjanic,Kolsinac i td.........
I nestvarno mi je krivo sto je Medunjanin uzeo da puca penal.........htio sam laptop razbiti jarane......
Pusti Menala,pusti nekog momka da opuca,svejedno bolan,njemu bi znacilo,pogodio ili fulao.....stoka sebicna
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- ASD
- Kontakt:
Milicevic je u ligi petice, u Metzu, i zaduzio je broj s desetkom na ledjima.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.