Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Terryev svaki sut je izuzetno tezak, za vecinu onih suteva jednostavno nema odbrane. Sutnuo je samo onu jednu kada je bio sam i donio izjednacen rezultat. Ostalo je sve bilo, ili preko ruke, ili iz bloka, sve preteski sutevi.Mandrak je napisao/la:Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa![]()
to nisam ocekivao (a i Marion ga je uzimao lopatom)...13- 19 su šutirali za 3 poena (skoro 70%) ubili ih ljudi tricama...to je bilo bombardovanje Miamijevog koša sa svih strana.
Da, a LeBron i Miller (a i Bosh) ni bukvalno otvorene šuteve nisu pogađali - i naravno da se to mora kazniti sa druge strane...u velikim finalima se MORAJU pogađati otvoreni šutevi, inace je pušiona zagarantovana.neno#4 je napisao/la:Terryev svaki sut je izuzetno tezak, za vecinu onih suteva jednostavno nema odbrane. Sutnuo je samo onu jednu kada je bio sam i donio izjednacen rezultat. Ostalo je sve bilo, ili preko ruke, ili iz bloka, sve preteski sutevi.Mandrak je napisao/la:Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa![]()
to nisam ocekivao (a i Marion ga je uzimao lopatom)...13- 19 su šutirali za 3 poena (skoro 70%) ubili ih ljudi tricama...to je bilo bombardovanje Miamijevog koša sa svih strana.
Sta Miller sinoc nije pogodio. Pa pogodio je sve sto su mu dali. Haslem odigrao odlicno, Chalmers u prvom dijelu. Dobili su obilatu pomoc sa strane, kada Dirk dobije pomoc od Mariona, Terrya pobjeda je njihova.Mandrak je napisao/la:Da, a LeBron i Miller (a i Bosh) ni bukvalno otvorene šuteve nisu pogađali - i naravno da se to mora kazniti sa druge strane...u velikim finalima se MORAJU pogađati otvoreni šutevi, inace je pušiona zagarantovana.neno#4 je napisao/la:Terryev svaki sut je izuzetno tezak, za vecinu onih suteva jednostavno nema odbrane. Sutnuo je samo onu jednu kada je bio sam i donio izjednacen rezultat. Ostalo je sve bilo, ili preko ruke, ili iz bloka, sve preteski sutevi.Mandrak je napisao/la:Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa![]()
Ne može Wade sa sjebanim kukom igrati sam protiv petorice.
Nikako da navijaci Miamia shvate da se i Dallas nesto pita u ovoj finalnoj seriji. Da je Nowitzki trenutno najbolji igrac NBA lige, i to jeste sigurno. Marion je sinoc odigrao vrlo lose, ali u odbrani je dao doprinos.Ma moze se bez njegovog ucinka u napadu al nemoze u odbrani. Kad njega nebi silovali terry i marion kad bi samo igrao odbranu na nivou do finala mi bi uzeli ove dvije lake sale.
Ma bibbyje potpuno beskoristan igrac trenutno nemoze pogodit otvoren sut dati pas nezna cak ni loptu prenijet nemoze da igra odbranu treba njegove minute dati jonesu sta imamo izgubiti on uđe umjesto bibbya dok se chalmers odmara lerbon bude plej sta tu imamo izgubiti a ne ovako forsirati bibbya.Mandrak je napisao/la:Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa![]()
Zato sto nam trenutno u tim trenutcima igra samo jedan igrac dok drugi bjeze od odgovornosti a u dallasu su svi iskusni imaju muda i nemaju sta da izgube nisu oni vise djecaci pa da cekaju sljedecu sezonu.Mandrak je napisao/la:Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??
Ja imam osjecaj da ces ti da pricas i dalje kako Miami treba da razbije ovog Dallasa. Utakmica se igra tacno 48 minuta, a to sto vodis 47 i pol, nista ne znaci. Utakmica se igra do samog kraja, na zadnju loptu, na zadnji posjed. Padovi se desavaju zato sto Miami ocigledno nema dovoljno samopouzdanja da odigraju na kraju kako treba. Jedini Wade ih vuce na kraju, a ne moze ni on sam. Pa James sinoc nakon sto je napravio onaj faul u napadu, covjek je jednostavno otisao sa parketa. Ja nikada u zivotu nisam vidio sablasniji lik.Mandrak je napisao/la:Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??
Ma nije uigrana ekipabear grylls je napisao/la:Zato sto nam trenutno u tim trenutcima igra samo jedan igrac dok drugi bjeze od odgovornosti a u dallasu su svi iskusni imaju muda i nemaju sta da izgube nisu oni vise djecaci pa da cekaju sljedecu sezonu.Mandrak je napisao/la:Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??
Cuj PITA se i Dallas neštoneno#4 je napisao/la:Nikako da navijaci Miamia shvate da se i Dallas nesto pita u ovoj finalnoj seriji. Da je Nowitzki trenutno najbolji igrac NBA lige, i to jeste sigurno. Marion je sinoc odigrao vrlo lose, ali u odbrani je dao doprinos.Ma moze se bez njegovog ucinka u napadu al nemoze u odbrani. Kad njega nebi silovali terry i marion kad bi samo igrao odbranu na nivou do finala mi bi uzeli ove dvije lake sale.
Razlika izmedju ova dva tima, je taj sto je Dallas TIM u pravom smislu te rijeci, koliko je samo puta Terry pozvao publiku da ih podrzi, koliko puta su se vratili nakon teskih situacija.
MA mi tako igramo cijelu sezonu u napadu al to je do spoelstre on je poznat kao defanzivbni trener dok u napadau po samom priznanju wadea i jamesa daje im potpunu slobodu sto je apsurdno bezobzira na kvalitete pomenutog dvojca.Mandrak je napisao/la:Ma nije uigrana ekipabear grylls je napisao/la:Zato sto nam trenutno u tim trenutcima igra samo jedan igrac dok drugi bjeze od odgovornosti a u dallasu su svi iskusni imaju muda i nemaju sta da izgube nisu oni vise djecaci pa da cekaju sljedecu sezonu.Mandrak je napisao/la:Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??to je patnja u napadu...nemaju uigrane napade, vec se sve svodi na solaže Wade ili Jamesa, neki pick sa Boshom ili neka povratna na trici...ako to Dallas uspije izrotirati i zatvoriti, onda Miami nema ideje.
Ja ne znam kako su opšte došli do velikog finala sa ovakvom igrom u napadu..džabe što imaš takva tri igraca kad nema akcije uigrane za njih...za šta mu služi onaj Bibby da mi je znatida odmori malo Chalmersa
, niti prevodi loptu kao play vec to mora James, niti je bek šuter jer je to Wade,niti može zabiti šta, niti zna zaustaviti svog igraca, šta ga drži u igru kad je covjek obicna ikebana na terenu.
Branis neodbranjivo. Dallas bolje izgleda u ovoj seriji, to je cinjenica. Da li ce osvojiti titulu, vidjet cemo. Sve je moguce. Svi su govorili metla im ne gine, i slicno. A maltene Miamiu sada zivot ovisi o koncu. Sesta utakmica ce itekako da bude teska za njih, morat ce da igraju odlicno, ako zele da dodju do sanse da se bore za titulu.Mandrak je napisao/la:Cuj PITA se i Dallas neštoneno#4 je napisao/la:Nikako da navijaci Miamia shvate da se i Dallas nesto pita u ovoj finalnoj seriji. Da je Nowitzki trenutno najbolji igrac NBA lige, i to jeste sigurno. Marion je sinoc odigrao vrlo lose, ali u odbrani je dao doprinos.Ma moze se bez njegovog ucinka u napadu al nemoze u odbrani. Kad njega nebi silovali terry i marion kad bi samo igrao odbranu na nivou do finala mi bi uzeli ove dvije lake sale.
Razlika izmedju ova dva tima, je taj sto je Dallas TIM u pravom smislu te rijeci, koliko je samo puta Terry pozvao publiku da ih podrzi, koliko puta su se vratili nakon teskih situacija.pa što se to Miami ne pita nešto u zadnjih 5-6 minuta ,kao što se pita u predhodnih 40 minuta
...o tome je sva prica i mudrost.
Ne, vec Miami NESTANE u tom periodu i naravno da ce se Dallas pitati i završiti tekmu.
Gdje sam ja to napisao da Dallas namjerno gubi utakmice?Mandrak je napisao/la:Kao da mi to ne vidimo...pa normalno da se Dallas pita nešto, nije topla voda niti Teslin izum.
Normalno da su u boljoj poziciji jer vode 3-2, ali nije normalno da na svom terenu prokockaš 15 poena razlike u zadnjoj cetvrtini, tj. da dozvoliš da ti protivnik u velikom finalu napravi seriju 22-5 u zadnjih 6 minuta - to nije normalnojednostavno.
Zašto se tad nije Miami ništa pitaoko im je branio...sad ispade Dallas namjerno gubio da bi napravio takav preokret jer se ipak "oni nešto pitaju"...jest al u qurcu...to ni Vogošća VGT osiguranje ne bi sebi dopustila takve stvari, morali bi se nešto i oni pitati i ne dozvoliti tako nešto....ali Miami to galantno pokloniše Dallasu.
Zato i jest sad 3-2 i zato i jesu 90% prvaci.
Kojom drugacijom dioptrijom. Navedi mi KO je kriv , zato sto gube tu prednost. Spoelstra, James, Bosh.Mandrak je napisao/la:Kažeš, vracaju se iz velikih deficita i tako se osvajaju naslovi.
Ja to gledam ovako, gube vec dobijene utakmice ,prosipaju u 5 minuta sve ono što su mukotrpno osvajali u prethodnih 40 minuta i tako vec 3 utakmice... i tako se gubi naslov...gledaj malo drugacijom dioptrijom jbg.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.