Miami Heat

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Mandrak
Kontakt:

Re: Miami Heat

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:03

Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa :o :shock: to nisam ocekivao (a i Marion ga je uzimao lopatom)...13- 19 su šutirali za 3 poena (skoro 70%) ubili ih ljudi tricama...to je bilo bombardovanje Miamijevog koša sa svih strana.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 16:06

Mandrak je napisao/la:Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa :o :shock: to nisam ocekivao (a i Marion ga je uzimao lopatom)...13- 19 su šutirali za 3 poena (skoro 70%) ubili ih ljudi tricama...to je bilo bombardovanje Miamijevog koša sa svih strana.
Terryev svaki sut je izuzetno tezak, za vecinu onih suteva jednostavno nema odbrane. Sutnuo je samo onu jednu kada je bio sam i donio izjednacen rezultat. Ostalo je sve bilo, ili preko ruke, ili iz bloka, sve preteski sutevi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:09

neno#4 je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Pa fol je u tome što ne može...preko njega su sinoc ljudi zabijali trice, razumijem da poluigrac Bibby ne može cuvati Bareu i njegove trice ali da Terry teroriše Jamesa :o :shock: to nisam ocekivao (a i Marion ga je uzimao lopatom)...13- 19 su šutirali za 3 poena (skoro 70%) ubili ih ljudi tricama...to je bilo bombardovanje Miamijevog koša sa svih strana.
Terryev svaki sut je izuzetno tezak, za vecinu onih suteva jednostavno nema odbrane. Sutnuo je samo onu jednu kada je bio sam i donio izjednacen rezultat. Ostalo je sve bilo, ili preko ruke, ili iz bloka, sve preteski sutevi.
Da, a LeBron i Miller (a i Bosh) ni bukvalno otvorene šuteve nisu pogađali - i naravno da se to mora kazniti sa druge strane...u velikim finalima se MORAJU pogađati otvoreni šutevi, inace je pušiona zagarantovana.
Ne može Wade sa sjebanim kukom igrati sam protiv petorice...svaka cast Chalmersu, ali on je epozidista u ovoj ekipi, role player koji ponekad bljesne...ne može se od njega ocekivati da preuzima odgovonosti na sebe.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 16:11

Mandrak je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Da, a LeBron i Miller (a i Bosh) ni bukvalno otvorene šuteve nisu pogađali - i naravno da se to mora kazniti sa druge strane...u velikim finalima se MORAJU pogađati otvoreni šutevi, inace je pušiona zagarantovana.
Ne može Wade sa sjebanim kukom igrati sam protiv petorice.
Sta Miller sinoc nije pogodio. Pa pogodio je sve sto su mu dali. Haslem odigrao odlicno, Chalmers u prvom dijelu. Dobili su obilatu pomoc sa strane, kada Dirk dobije pomoc od Mariona, Terrya pobjeda je njihova.
Moze se i obrnuto reci, Dallas je mnogo suteva otvorenih promasio. Terry, Kidd, pa i Nowitzki je znao da masi suteve koji su bili dosta otvoreni. Da gube neke lopte na smijesan nacin..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 16:14

Ma moze se bez njegovog ucinka u napadu al nemoze u odbrani. Kad njega nebi silovali terry i marion kad bi samo igrao odbranu na nivou do finala mi bi uzeli ove dvije lake sale.
Nikako da navijaci Miamia shvate da se i Dallas nesto pita u ovoj finalnoj seriji. Da je Nowitzki trenutno najbolji igrac NBA lige, i to jeste sigurno. Marion je sinoc odigrao vrlo lose, ali u odbrani je dao doprinos.

Razlika izmedju ova dva tima, je taj sto je Dallas TIM u pravom smislu te rijeci, koliko je samo puta Terry pozvao publiku da ih podrzi, koliko puta su se vratili nakon teskih situacija.

Ostalo je samo ime.....

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 10 jun 2011, 16:14

Ma bibbyje potpuno beskoristan igrac trenutno nemoze pogodit otvoren sut dati pas nezna cak ni loptu prenijet nemoze da igra odbranu treba njegove minute dati jonesu sta imamo izgubiti on uđe umjesto bibbya dok se chalmers odmara lerbon bude plej sta tu imamo izgubiti a ne ovako forsirati bibbya.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:16

Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 10 jun 2011, 16:18

Mandrak je napisao/la:Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??
Zato sto nam trenutno u tim trenutcima igra samo jedan igrac dok drugi bjeze od odgovornosti a u dallasu su svi iskusni imaju muda i nemaju sta da izgube nisu oni vise djecaci pa da cekaju sljedecu sezonu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 16:23

Mandrak je napisao/la:Od 5 dosad odigranih utakmica, 4 je Dallas gubio i stizao i još na kraju prekoretao tekme...dakle od 4/5...kako objasniti nenormalne padove ali svake tekme u zadnjih 5-6 minuta....samo je sinoc Dallas diktirao tekmu i vodio, ostale 4 su stizali i vadili se iz mrtvih...što to sinoc nije Miami isto uradio kad su ih stigli u zadnjoj cetvrtini zahvaljujuci asistencijama Wade za Haslema?? cak u i poveli i onda opet raspad sistema u zadnjih 5 minuta a Dallas preku ruku zabija trice iz nemogucih pozicija...što to ne može Miami sa druge strane??
Ja imam osjecaj da ces ti da pricas i dalje kako Miami treba da razbije ovog Dallasa. Utakmica se igra tacno 48 minuta, a to sto vodis 47 i pol, nista ne znaci. Utakmica se igra do samog kraja, na zadnju loptu, na zadnji posjed. Padovi se desavaju zato sto Miami ocigledno nema dovoljno samopouzdanja da odigraju na kraju kako treba. Jedini Wade ih vuce na kraju, a ne moze ni on sam. Pa James sinoc nakon sto je napravio onaj faul u napadu, covjek je jednostavno otisao sa parketa. Ja nikada u zivotu nisam vidio sablasniji lik.

Prosle godine Celticsi su vodili protiv LAL do zadnjih pet minuta i na kraju su izgubili mec. Poslije tog kosa Haslema, Miami se jednostavno raspao. Nista vise nisu mogli da urade.

Ostalo je samo ime.....

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:24

bear grylls je napisao/la:
Zato sto nam trenutno u tim trenutcima igra samo jedan igrac dok drugi bjeze od odgovornosti a u dallasu su svi iskusni imaju muda i nemaju sta da izgube nisu oni vise djecaci pa da cekaju sljedecu sezonu.
Ma nije uigrana ekipa :!: to je patnja u napadu...nemaju uigrane napade, vec se sve svodi na solaže Wade ili Jamesa, neki pick sa Boshom ili neka povratna na trici...ako to Dallas uspije izrotirati i zatvoriti, onda Miami nema ideje.
Ja ne znam kako su opšte došli do velikog finala sa ovakvom igrom u napadu..džabe što imaš takva tri igraca kad nema akcije uigrane za njih...za šta mu služi onaj Bibby da mi je znati :?: da odmori malo Chalmersa :o , niti prevodi loptu kao play vec to mora James, niti je bek šuter jer je to Wade,niti može zabiti šta, niti zna zaustaviti svog igraca, šta ga drži u igru kad je covjek obicna ikebana na terenu.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:34

neno#4 je napisao/la:
Ma moze se bez njegovog ucinka u napadu al nemoze u odbrani. Kad njega nebi silovali terry i marion kad bi samo igrao odbranu na nivou do finala mi bi uzeli ove dvije lake sale.
Nikako da navijaci Miamia shvate da se i Dallas nesto pita u ovoj finalnoj seriji. Da je Nowitzki trenutno najbolji igrac NBA lige, i to jeste sigurno. Marion je sinoc odigrao vrlo lose, ali u odbrani je dao doprinos.

Razlika izmedju ova dva tima, je taj sto je Dallas TIM u pravom smislu te rijeci, koliko je samo puta Terry pozvao publiku da ih podrzi, koliko puta su se vratili nakon teskih situacija.
Cuj PITA se i Dallas nešto :o pa što se to Miami ne pita nešto u zadnjih 5-6 minuta ,kao što se pita u predhodnih 40 minuta :?: ...o tome je sva prica i mudrost.
Ne, vec Miami NESTANE u tom periodu i naravno da ce se Dallas pitati i završiti tekmu.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 10 jun 2011, 16:35

Mandrak je napisao/la:
bear grylls je napisao/la:
Ma nije uigrana ekipa :!: to je patnja u napadu...nemaju uigrane napade, vec se sve svodi na solaže Wade ili Jamesa, neki pick sa Boshom ili neka povratna na trici...ako to Dallas uspije izrotirati i zatvoriti, onda Miami nema ideje.
Ja ne znam kako su opšte došli do velikog finala sa ovakvom igrom u napadu..džabe što imaš takva tri igraca kad nema akcije uigrane za njih...za šta mu služi onaj Bibby da mi je znati :?: da odmori malo Chalmersa :o , niti prevodi loptu kao play vec to mora James, niti je bek šuter jer je to Wade,niti može zabiti šta, niti zna zaustaviti svog igraca, šta ga drži u igru kad je covjek obicna ikebana na terenu.
MA mi tako igramo cijelu sezonu u napadu al to je do spoelstre on je poznat kao defanzivbni trener dok u napadau po samom priznanju wadea i jamesa daje im potpunu slobodu sto je apsurdno bezobzira na kvalitete pomenutog dvojca.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 16:43

Mandrak je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Cuj PITA se i Dallas nešto :o pa što se to Miami ne pita nešto u zadnjih 5-6 minuta ,kao što se pita u predhodnih 40 minuta :?: ...o tome je sva prica i mudrost.
Ne, vec Miami NESTANE u tom periodu i naravno da ce se Dallas pitati i završiti tekmu.
Branis neodbranjivo. Dallas bolje izgleda u ovoj seriji, to je cinjenica. Da li ce osvojiti titulu, vidjet cemo. Sve je moguce. Svi su govorili metla im ne gine, i slicno. A maltene Miamiu sada zivot ovisi o koncu. Sesta utakmica ce itekako da bude teska za njih, morat ce da igraju odlicno, ako zele da dodju do sanse da se bore za titulu.
Dallas je sigurno kriv sto Miami "nestane" u zadnjem periodu :roll: :roll:

Dallas pokazuje da ove godine su ekipa koja se vraca stalno nakon deficita, vratili su se i protiv Lakersa u prvoj utakmici, pa Oklahoma, pa sada i Miami.

Tako se osvajaju naslovi.

Ostalo je samo ime.....

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:48

Kao da mi to ne vidimo...pa normalno da se Dallas pita nešto, nije topla voda niti Teslin izum.
Normalno da su u boljoj poziciji jer vode 3-2, ali nije normalno da na svom terenu prokockaš 15 poena razlike u zadnjoj cetvrtini, tj. da dozvoliš da ti protivnik u velikom finalu napravi seriju 22-5 u zadnjih 6 minuta - to nije normalno :!: jednostavno.
Zašto se tad nije Miami ništa pitao :?: ko im je branio...sad ispade Dallas namjerno gubio da bi napravio takav preokret jer se ipak "oni nešto pitaju"...jest al u qurcu...to ni Vogošća VGT osiguranje ne bi sebi dopustila takve stvari, morali bi se nešto i oni pitati i ne dozvoliti tako nešto....ali Miami to galantno pokloniše Dallasu.
Zato i jest sad 3-2 i zato i jesu 90% prvaci.
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 10 jun 2011, 16:54, ukupno mijenjano 3 puta.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 jun 2011, 16:49

Pobjeđuje ekipa sa trenerom Spoelstra je neznalica 8-)
Jesu me sinoć nasmijali navijači Dallasa not1,not2,not3,not4,not5,no6,not7 but 8points :lol: :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 16:54

Kažeš, vracaju se iz velikih deficita i tako se osvajaju naslovi.
Ja to gledam ovako, gube vec dobijene utakmice ,prosipaju u 5 minuta sve ono što su mukotrpno osvajali u prethodnih 40 minuta i tako vec 3 utakmice... i tako se gubi naslov :!:...gledaj malo drugacijom dioptrijom jbg.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jun 2011, 16:59

Miami citavu sezonu prosipa velike prednosti,nije to nista novo...kada uzmes jos cinjenicu da Dallas igra svoju najbolju kosarku vec tradicionalno u 4/4 onda ovi preokreti nisu nikakvo iznenadjenje...

I da...ima li jos neko ko smatra da Wade nije broj 1 u Miami-ju :shock:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 17:00

Mandrak je napisao/la:Kao da mi to ne vidimo...pa normalno da se Dallas pita nešto, nije topla voda niti Teslin izum.
Normalno da su u boljoj poziciji jer vode 3-2, ali nije normalno da na svom terenu prokockaš 15 poena razlike u zadnjoj cetvrtini, tj. da dozvoliš da ti protivnik u velikom finalu napravi seriju 22-5 u zadnjih 6 minuta - to nije normalno :!: jednostavno.
Zašto se tad nije Miami ništa pitao :?: ko im je branio...sad ispade Dallas namjerno gubio da bi napravio takav preokret jer se ipak "oni nešto pitaju"...jest al u qurcu...to ni Vogošća VGT osiguranje ne bi sebi dopustila takve stvari, morali bi se nešto i oni pitati i ne dozvoliti tako nešto....ali Miami to galantno pokloniše Dallasu.
Zato i jest sad 3-2 i zato i jesu 90% prvaci.
Gdje sam ja to napisao da Dallas namjerno gubi utakmice?
Nego, dosta se relativizira i potcjenjuje kvalitet Dallasa. Nemaju igraca koji moze da zaustavi Nowitzkog. NEMAJU, niko ne moze da ga cuva. Anthony u posljednje dvije utakmice, vrlo brzo dobije licne greske, a onda Nowitzki u par navrata kada ga Bosh uzme da cuva, doticnog oducava od kosarke.

Ko je kriv zato sto su prokockali 15 razlike? Sta radi vise taj James. Kako ne moze da se sastavi sa loptom, zasto se ne pokusa sa Dampierom, Jonesom i slicno. Spoelstra se nada da ce mu trio donijeti titulu. Eto oni se pojave na parketu i Nowitzki i drugovi ce da se useru..

Ti mijesas kruske i jabuke. Poredjenja ti nisu na mjestu. Zasto to Miami poklanja stalno Dallasu. Ne moze stalno da se protivnik potcjenjuje, zar ne?
Jedino da im se dopusti da dovedu Haurda i Paula jos. A da Carmelo bude sesti igrac. Ne znam sta vi navijaci Miami hocete vise. Mora biti i igraca losijeg kvaliteta u ekipi. Biby, Joel i slicno. Niko ih nije tjerao da uzimaju i Chrisa i Jamesa, zar ne?

P.S. Ja koliko se sjecam citavu sezonu Miami je oscilirao.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2011, 17:04

Mandrak je napisao/la:Kažeš, vracaju se iz velikih deficita i tako se osvajaju naslovi.
Ja to gledam ovako, gube vec dobijene utakmice ,prosipaju u 5 minuta sve ono što su mukotrpno osvajali u prethodnih 40 minuta i tako vec 3 utakmice... i tako se gubi naslov :!:...gledaj malo drugacijom dioptrijom jbg.
Kojom drugacijom dioptrijom. Navedi mi KO je kriv , zato sto gube tu prednost. Spoelstra, James, Bosh.
Uvijek je bilo i bice preokreta, to nista nije novo.

#23 je gubio pa se vracao sa velikim preokretima. Horry i Fisher danima kljucne suteve pogadjali. Itd, itd.

Ostalo je samo ime.....

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jun 2011, 17:05

Kakvo ba podcijenjivanje :o :shock: kako se može podcijeniti ekipa koja je u velikom finalu :?: ko to može :?:
Gdje ce podcijeniti Dallas koji je prvak Zapada?? to je nemoguce da je u pitanju podcijenjivanje protivnika koji je finalista....vec je do manjka samopouzdanja kod igraca Miamia u završnih 5-6 minuta utakmice...dozvoliti da ti protivnik napravi seriju 22-5 i to na svom terenu i dati mu da te pobjedi - to nije normalno, ma koliko se Dallas "pitao na terenu" jer takve stvari Dallas njima ne dozvoljava - u to smo se uvjerili.
Igraju odlicno 40 minuta (cak i vode) i onda odjednom Dallas poludi i završi stvari kao da Miamia i nema na terenu.
Ne može se tako titula uzeti, sigurno.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.