Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

huntingseason
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la huntingseason » 07 jan 2026, 13:12

leo1946 je napisao/la:
07 jan 2026, 12:40
Kako su mi simpaticni ovi istocni susjedi kad mi izbaci video kako njih 5-10 u nekoj kafancugi ili supi za bozic, pijani ko deve, urlicu o kosovu, boju, dusanima, muslimanima i to. Malo se napiju, muda porastu al samo da glasnije pjevaju. Vise od toga - a-a. Svake godine oni vicu dogodine smo tamo i vamo :urnebes:
Ja fakat nisam vidio kod Hrvata za Bozic da mašu zastavama, nose obilježja ili slično. Njima je Božić vjerski praznik.

S druge strane, Srbi su od Božića napravili nacionalni praznik. Mahanje zastavama, etno-četničko orgijanje, šajkače, nošenje nacionalističkih majica.. Fakat mi je nejasno kako su ljudi izgubili pravac tako. Maši brate nekim pravoslavnim zastavama tipa krst na njemu razumio bih, ili što nose one ikone/svece, sasvim razumljivo u duhu vjere.
Zanima me kakve veze ima šajkača Dinarske Divizije sa Božićem, zastava Srbije, majice tipa "dogodine u prizrenu", pjesme tipa BMK "Dok je Srba i Krajine biće" i slične stvari.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 jan 2026, 13:14

Mene pogadja pa ne kukam, jos nisam ni fizicki dobro pa opet idem pjeske gdje treba. Prosao sam gore stvati i gore snijegove i zime i znam kako se i sta radilo, i ko je sta cistio i sta nije.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 07 jan 2026, 13:19

slika
A smooth sea never made a skilled sailor.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 jan 2026, 13:21

leo1946 je napisao/la:
07 jan 2026, 12:40
Kako su mi simpaticni ovi istocni susjedi kad mi izbaci video kako njih 5-10 u nekoj kafancugi ili supi za bozic, pijani ko deve, urlicu o kosovu, boju, dusanima, muslimanima i to. Malo se napiju, muda porastu al samo da glasnije pjevaju. Vise od toga - a-a. Svake godine oni vicu dogodine smo tamo i vamo :urnebes:
Bolesno je šta mi njima tolerišemo, npr.

Nazivi javnih bolnica u RS:
Bolnica "Sveti vračevi" Bijeljina.
Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.
Bolnica "Sveti arhiđakon Stefan - 9. januar" Trebinje.
Bolnica "Srbija" Istočno Sarajevo

Također, otvaranje bolnice u Trebinju:
slika

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 jan 2026, 13:22

MElloo je napisao/la:
07 jan 2026, 12:03
Shategabri je napisao/la:
07 jan 2026, 11:18
Nemanja99 je napisao/la:
07 jan 2026, 00:40

Wtf, pa devedeset posto nas na ovom športskom forumu ne zna gdje su se održale prošle ZOI, kamoli netko u svijetu zna za one 1984.
Valter brani Sarajevo :rol:
Nekad je to bilo daleko popularnije.
Drugo je što danas mlađarija ne prati sport skoro nikako.
Ova dječurlija ne zna ni ko je bio prvak Engleske prošle godine u fudbalu, a da zna gdje su održane zadnje ZOI.
Al koliko je ovo istina.Drzao ja instrukcije dvojici momaka s fita iz jajca i nesto se zapricali oko puta do Mostara i Jablanici.Ja spomenuh grad Hasana Salihamidzica i Mirze Teletovica.Dva momka znaci 21 godina nikad nisu culi za njih :mrgreen:
A jbg, i ti naletio na dva obozavatelja Speeda il kako se vec zove onaj sto su ga ganjali po gradu. :mrgreen:

U mom okruzenju svi prate neki sport, pretezno fudbal i formulu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 jan 2026, 13:24

Sad mi naleti video na instagramu u bileci, nekakvi traktori, tamici, krntije od auta, oni u uniformama ko da je 92., rakija u krug, niko od njih nema 3 marke u dzepu :urnebes:

Hrvati gospoda u svakom smislu rijeci kad je u pitanju njihov bozic.
1946-1987

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jan 2026, 13:26

sljivo je napisao/la:
07 jan 2026, 13:14
Mene pogadja pa ne kukam, jos nisam ni fizicki dobro pa opet idem pjeske gdje treba. Prosao sam gore stvati i gore snijegove i zime i znam kako se i sta radilo, i ko je sta cistio i sta nije.
Nije problem šta se može uraditi,nego šta je normalno a šta nije. Možda tebi kritika izgleda kao kukanje,ali j.bg onda se ništa ne smije argumentovano kritikovati jer je sve "kukanje". Ovo stanje nije normalno, isto pišu ljudi i u Štokholmu vjerovatno, samo pogodi šta, kod njih se iduće godine ovo neće ponoviti jer će direktor ili ko već dobiti otkaz,firma neće dobiti posao a ovi koji to preuzmu će znati šta im se sprema ako ne ispoštuju da "sve" bude kako treba. Dok će kod nas, znamo već svi, biti jedno veliko ništa!

I NE smije ova situacija proći bez milion komentara na mrežama, po grupama privatnim gdje imamo prijatelje i rodbinu vijećnike, ministre, političare, dajmo im svi do znanja da ove godine oni i oni koje su uhljebili u javnim preduzećima nisu obavili dobar posao i da zaslužuju kritiku.
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 jan 2026, 13:41

U redu kritika, ovo je više od kritike, ovo je nešto poremećeno u narodu generalno. Prije neko vrijeme su radili neku sječu starih stabala, negdje, da li u vilsu ili gdje već, ne znam, a po komentarima nisi mogao ostati od "kritika" kako se uništava priroda, grad, drveća, dok sad daj da glave padaju kako se to ne siječe...isti način mišljenja i reakcije, nema veze kontekst, samo pljuvanje, razmaženost, propaganda, populizam...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jan 2026, 13:43

Zato što nije normalno da se tako siječe i to NE smije biti rješenje za ovakve situacije. Rješenje je da gospoda zaposle svoje radnike 8 h dnevno nek lopatama udaraju po drveću da spadne snijeg ako treba!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jan 2026, 13:57

sljivo je napisao/la:
07 jan 2026, 13:41
U redu kritika, ovo je više od kritike, ovo je nešto poremećeno u narodu generalno. Prije neko vrijeme su radili neku sječu starih stabala, negdje, da li u vilsu ili gdje već, ne znam, a po komentarima nisi mogao ostati od "kritika" kako se uništava priroda, grad, drveća, dok sad daj da glave padaju kako se to ne siječe...isti način mišljenja i reakcije, nema veze kontekst, samo pljuvanje, razmaženost, propaganda, populizam...
Vecinom negativu šire ovi matori na Facebooku, u svijetu bi da zabrane drustvene mreze maloljetnim, a kod nas treba zabraniti ovim sto su 50+. Ljudi sve znaju iskomentirati, a onda podijeli ucestvovanje u laznoj nagradnoj igri gdje se poklanja jahta ako napises amin i sl

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 07 jan 2026, 15:22

Ovaj kreten Trump definitivno vodi svijet u 3 svjetski.Lik ne misli stati ide redom i otima.Kod Irske američka vojska otela ruski tanker.Sigurno ce biti neki odgovor od Putina na ovo

ArmiN1989
Kontakt:

Post Postao/la ArmiN1989 » 07 jan 2026, 15:41

Pozdrav,
ima li ko kakvu preporuku za kvalitetnog ortodonta u Tuzli, da je iskusio na vlastitoj koži i da je zadovoljan rezultatima?
Hvala

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2026, 15:56

Slatinash_7 je napisao/la:
07 jan 2026, 13:10
Gdje je bitno očišćeno? U Tuzli ispred pošte nije očišćeno, niti jedna sporedna ulica nije očišćena, evo konkretno ja sam u naselju 15tak hiljada ljudi ima sigurno, put od hitne prema glavnoj saobraćajnici nije očišćen,treći dan je ovako. U istom okruženju se nalazi i obdanište, kraj posla mi obdanište nije očišćeno, pristupni sporedni put za bolnicu nije očišćen, 80% stanovnika Tuzle nije vidjelo nikakvo čišćenje ni ništa, nigdje onih kamiona što posipaju so..o hodanju po trotoarima da ne pričam..Osnovne ljudske potrebe da odu do apoteke, prodavnice, do posla su zanemarene..Raspust je krenuo,autobusi rjeđe idu,ljudi nemaju čime na posao otići jel to normalno?
Parking na Panonskom i na velikim parking površinama očišćen, kod mene u naselju gdje ljudi ŽIVE i RADE i PLAĆAJU parking nije očišćeno, kome ga plaćam, za šta? Jel to normalno? Ja neću da mi nenormalno bude normalno, neću da zapošljavaju j.ebačice na mjesto administrativnog radnika ako nemaju koga da očisti ulicu.Palo mi drvo ispred zgrade,oštetilo 2 auta, drvo u Sarajevu ubilo ženu, to je normalno jel? J.ebem mater i vama i ovim prije vas!
Sta kazu, 70% parkinga u gradu ocisceno. Ocistili gdje naplacuju, a i to nisu u potpunosti.

Eno i hidrant ostetili cisteci snijeg na Brcanskoj :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 jan 2026, 16:19

Gdje je bitno očišćeno? U Tuzli ispred pošte nije očišćeno, niti jedna sporedna ulica nije očišćena, evo konkretno ja sam u naselju 15tak hiljada ljudi ima sigurno, put od hitne prema glavnoj saobraćajnici nije očišćen,treći dan je ovako. U istom okruženju se nalazi i obdanište, kraj posla mi obdanište nije očišćeno, pristupni sporedni put za bolnicu nije očišćen, 80% stanovnika Tuzle nije vidjelo nikakvo čišćenje ni ništa, nigdje onih kamiona što posipaju so..o hodanju po trotoarima da ne pričam..Osnovne ljudske potrebe da odu do apoteke, prodavnice, do posla su zanemarene..Raspust je krenuo,autobusi rjeđe idu,ljudi nemaju čime na posao otići jel to normalno?
Parking na Panonskom i na velikim parking površinama očišćen, kod mene u naselju gdje ljudi ŽIVE i RADE i PLAĆAJU parking nije očišćeno, kome ga plaćam, za šta? Jel to normalno? Ja neću da mi nenormalno bude normalno, neću da zapošljavaju j.ebačice na mjesto administrativnog radnika ako nemaju koga da očisti ulicu.Palo mi drvo ispred zgrade,oštetilo 2 auta, drvo u Sarajevu ubilo ženu, to je normalno jel? J.ebem mater i vama i ovim prije vas!
Nije niko ništa ni čistio 3 dana, ali bukvalno niko ništa. Sve što je "očišćeno", očistili su ljudi/stanari što su lopatali. Gornji dio grada (GT, SH) ljudi nemaju ni struje, ni vode, ništa, bukvalno kolaps. Nevjerovatno da šetalište koje ide od Slavinovića pa do BM niko NIJEDNOM nije prošao onom mini-grtalicom što su kupili za čišćenje trotoara, ali nijednom, a tu dnevno prođe 5 hiljada ljudi.

Ovi iz sarajeva bi manje kukali da vide stanje kod nas. U ozbiljnim gradovima glave padaju zbog ovakvog odnosa vlasti kod nas ali eto kad nisu zbog DP, neće ni zbog par lomova radi neočišćenog snijega :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jan 2026, 16:25

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 jan 2026, 16:19
Nije niko ništa ni čistio 3 dana, ali bukvalno niko ništa. Sve što je "očišćeno", očistili su ljudi/stanari što su lopatali. Gornji dio grada (GT, SH) ljudi nemaju ni struje, bukvalno kolaps.

Ovi iz sarajeva bi manje kukali da vide stanje kod nas. U ozbiljnim gradovima glave padaju zbog ovakvog odnosa vlasti kod nas ali eto kad nisu zbog DP, neće ni zbog par lomova radi neočišćenog snijega :salut:
Sami ste krivi uvijek vam sdp pobjedi, a oni vas najvise jebu
Uradili dva kruzna za 30 godina, a npr Zenica i bez autoputa dosta radi na infrastrukturi
Moje neko misljenje je da svake godine treba glasati za druge i samo tako se nesto moze napredovati u BiH, a ovako dok glasas uvijek samo za jedne oni rade minimalno ili ne rade nista
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 jan 2026, 16:35

Aleme samo da znaš fb linkovi doxaju, ali tebe svi znaju

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 jan 2026, 16:48

coelho41 je napisao/la:
07 jan 2026, 13:21

slika
Znam da su na ono specijalno policijsko vozilo hladno zalijepili ikonu na vrata. :urnebes: :tokralju:

Ja ne smijem ni pomisliti kakve bi izjave Dodika uslijedile da Ramo Isak na policijsko auto zalijepi neki ajet iz Kur'ana, odmah bi islo poređenje s talibanima i mudzahedinima. :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 jan 2026, 17:18

19vendetta87 je napisao/la:
07 jan 2026, 16:48
coelho41 je napisao/la:
07 jan 2026, 13:21

slika
Znam da su na ono specijalno policijsko vozilo hladno zalijepili ikonu na vrata. :urnebes: :tokralju:

Ja ne smijem ni pomisliti kakve bi izjave Dodika uslijedile da Ramo Isak na policijsko auto zalijepi neki ajet iz Kur'ana, odmah bi islo poređenje s talibanima i mudzahedinima. :rol:
Pa oni su citavu religiju izravnali sa mitoloskim ublehama zvanim svetosavlje, ime sveti sava im samo jos ne stoji na kacama za kupus sve ostalo je pokriveno s tim imenom :bow:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 jan 2026, 17:26

Pa i ovo sto imas u Americi sa ovom administracijom, nisu im islamski pandan ni Iran ni ko drugi, nego Afganistan i talibani. Ni manje ni vise.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.