Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Kralju ti si ko krpelj, nema mrga ekipu, ni blizu tome, ima par dobrih napadackih orijentiranih napadaca, najgoreg golmana u copi, jednu od najlosijih odbrana i vezni red koji ne moze sam hodati ako im se sam Messi ne prkljuci. Pogledaj tekmu i pusti se tog bezobraznog ignoriranja.
Ni jedan igrac nije nikad nista sam osvojio, tako ni tvoj blazeni Maradona.
Momak ti fino iznosi cinjenice argentine sa i bez messija, a ti bar koristi razum i oci i sudi igraca, a ne po tome jel uspio grupu balvana do trofeja odvesti.
Ni jedan igrac nije nikad nista sam osvojio, tako ni tvoj blazeni Maradona.
Momak ti fino iznosi cinjenice argentine sa i bez messija, a ti bar koristi razum i oci i sudi igraca, a ne po tome jel uspio grupu balvana do trofeja odvesti.
Kako god, ne mozes na osnovu toga sto nisu osvojili finale SP protiv onako brutalne ekipe kao sto je Njemacka ( koju su realno i nadigrali) reci da je Maradona bolji od Messija. Mislim to moze biti tvoje misljenje, ali se ni 1 % ne slazem s njim.bombaysaphire je napisao/la:Pa možda što su u lošoj formi , promjenili 5 selektora , nije im neka atmosfera u svlačionici...
Njemacka je razbila Brazil, ali Argentina je imala 3 puta vise prilika u finalu da ubije utakmicu od njih. To sto je Higuain bio choker kao i Palacio i sto nisu bili u stanju zabiti 3 mrtva zicera, nije im Messi kriv.
Kako je dobro Njemacka igrala na SP ja sam realno mislio da ce ih rasturiti bar 3 razlike, medjutim dobili smo sasvim suprotno, bili su nadigrani i sama sreca ih je spasila u 117 minuti kao i neznjanje Higuaina i Palacia.
Ja sam ti naveo brutalne argumente, rekorde od kojih su neki bili stari i po 90 godina a ti nemas protuargument na to, sto je i normalno.
Dovoljno je reci da su sve ove rekorde ( nisam naveo ni 50 % njih, samo ugrubo sam napisao) je drzalo 20tak nogometasa a sad ih drzi samo jedan. Zar ne mislis da to nije normalno ? Pogotovo u danasnjem nogometu.
Maradona je bio jednostavno Maradona, romanticar, karizmaticni nogometas, vodja rodjeni , sa Messijem vjerovatno najbolja lijeva noga svih vremena i to je to. Medjutim...dominantiji nogometas je definitivno Lionel Messi jer je vise ostvario i ucinio za nogomet. Sisa ga u svemu....titulama, nogometu, priznanjima. Messi nema SP, ima finale... ali zato recimo ima 4 LP a Maradona nema niti jedno. Uostalom jedan Cryuff sa onako brutalnom Nizozemskom nema SP i sta to onda govori ?
Ne mozes na osnovu 7 utakmica tvrditi da neko jeste ili nije najbolji ikada....da bi osvojio SP treba se dosta toga poklopiti, treba sreca i dosta igraca u formi i jos dosta toga. Jer Maradona NIJE sam osvojio to takmicenje kao sto mnogi pisu. Trener mu je bio veliki strucnjak Billardo i imao je brutalnu ekipu. Googlaj malo ako ne vjerujes.
27.10.2020
ma SP nije pokazatelj nikakav, puno je raznoraznih oanjeva osvojilo to takmicenje, Arbeloa je npr. sve osvojio, bio stsrter i u spanjolskoj, prvaku europe i svijeta, s realom je osvojio brdo trofeja, jel to sutomstski znaci da je medju najboljim desnim bocnim ikada?
Nego sta da znaci.
Rejalovo najjace pojacanje ce biti kad se Messi oprosti od nogometa, za nekih 10tak godina
Ima da ga pamte generacijama 

27.10.2020
Mnogi ce se radovati kad Messi ode iz Europe il se oprosti, a taj dan bi trebao biti globalni dan zalosti u svijetu sporta.
Otprilike tako, ali ce to ujedno biti i Dan zalosti za Barcelonu.leorey je napisao/la:Rejalovo najjace pojacanje ce biti kad se Messi oprosti od nogometa, za nekih 10tak godinaIma da ga pamte generacijama
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.

Za nogomet opcenito s obzirom da ce drzat sve rekorde i imat nekih 800-900 golovaJeftha je napisao/la:Otprilike tako, ali ce to ujedno biti i Dan zalosti za Barcelonu.leorey je napisao/la:Rejalovo najjace pojacanje ce biti kad se Messi oprosti od nogometa, za nekih 10tak godinaIma da ga pamte generacijama

27.10.2020
..jedna od stvari po kojoj ce biti upamcen je da je u primeu bio dio ekipe koja je gledala Madrid u ledja dok osvaja ligu prvaka 3 puta u 4 godine naravno uz odbranu iste po prvi puta ikada u istoriji... 

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Koliko je taj Messi velik igrač kada sam u sred Madrida pobjedi klub koji je osvojio 3 LP u zadnje 4 godine 

Otprilike koliko i perjanice Celte i NapoliaPetardaa je napisao/la:Koliko je taj Messi velik igrač kada sam u sred Madrida pobjedi klub koji je osvojio 3 LP u zadnje 4 godine

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Zasto Napoli?madridist je napisao/la:Otprilike koliko i perjanice Celte i NapoliaPetardaa je napisao/la:Koliko je taj Messi velik igrač kada sam u sred Madrida pobjedi klub koji je osvojio 3 LP u zadnje 4 godine![]()
Trophies since Messi's debut:
Barcelona 30
Real Madrid 15

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Negdje pred pocetak istorije barselone(a to je kako ste nas ubijedili od kad je ova generacija ne terenu) Madrid je imao 6 titula lp vise u odnosu na barselonu.messilla je napisao/la:Trophies since Messi's debut:
Barcelona 30
Real Madrid 15
Danas nakon sto je ta naajjaca generacija barselone pokazala svoju moc Madrid ima 7 titula lp vise od barselone

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Pa 7 je i bila razlika prije Pepuna.
Nakon toga po tri titule na obje strane, ali zato samaranje u Primeri. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Jel iko upratio da Rona na novoj FIFI ima dribling 99 

jesi siguran? Mislim da mislis na tim sezone, a fifa i ocjene igraca su uvijek bile precijenjene, pogotovo igraci tjedna i igraci sezone..
Daćemo Suareza za malogKylian Mbappé (Monaco): "Cristiano Ronaldo is one of my idols, but for me, Messi is the best player in the world."

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Kojeg SuarezaLillard je napisao/la:Daćemo Suareza za malogKylian Mbappé (Monaco): "Cristiano Ronaldo is one of my idols, but for me, Messi is the best player in the world."

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Obojicu ako je potrebno 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.