Olimpik Sarajevo

Mancini
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 24 jun 2013, 21:46

Dali neko zna jeli Zahirović iz Turbine na probi u Olimpicu?Inače bivši junior Želje.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 24 jun 2013, 22:11

pile87 je napisao/la:
svejedno je napisao/la:Na subasi kada se sve sabere oko 260 000 euriccccccccaaaaaa. :D
Harba i transfer je za mnoge misaona
Pa sta je to smijesno u odnosu koliko se levat para zavalio od kad je usao u prvu ligu kad je tako bajno nek plati igracima dugovanja da ga ne panjkaju po gradu.
Ako ces vec govoriti o transferu Nenada Kise, koji nije ni za 200.000 € otisao, sto je prodaju Harbe teze progutati?
Bolje je valjda prodati Nenada Kisu za 137.000 € nego Saida Husejinovica za 50.000 € ili Zajka Zebu za 50.000 €.
Znas valjda da u svakom klubu Bosanskom igraci samo ulaze i izlaze svake sezone bez i jednog eura klubu, jedino ovi veci klubovi ponekad ista prodaju, i to nije za miljone neke. Najskuplja prodaja nije Zeljo uspio, nego Sloboda kad su prodali Husejinovica za 900.000 €. Iza toga je Zeljo tek Stilica prodao za 600.000 €. I ovo se desilo samo jednom Zelji da prodaju igraca za 600.000 €, ne dobivaju svake godine ovake pare. Ma Olimpic da bi cak prodao jednog igraca za 400.000 € bilo bi medju jednih od 5 najskupljih transfera u historiji Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Pa evo ove prosle godine, Olimpic je najvise zaradio od svih klubova u Bosni na transferima. Za nasu ligu i nase standarde je to odlicno. Medjutim ako ti ni to nije u redu, onda sta god da bude, svakako ces kukati kako Olimpic nista ne zaradjuje, i kako je u tim nekakvim izmisljenim dugovima. Idi pitaj igrace dali su primili platu, pa ces saznati istinu, ako stvarno hoces istinu.
A Salcinovicu je bilo mrsko oprati svoj ves, pa je kukao novinarima da mu jos Nijaz nece oprati guzicu. Takvu bagru nabijemo slobodnim udarcem prema svemiru da se vise nikad ne pojave u klubu. A novinari su novinari, normalno da ce izmisljati i dalje, eno prije par dana neke budale pisale(i to po vise novina, nije samo jednoj) da ce Duljevic ici iz kluba. Jesi li im vjerovao? lol
Momak sam rece da nece ici iz kluba ove godine, a to nije nikoga sprijecilo od lazi, pa vi izmisljajte sta hocete, kad ste spremni za istinu - tu ce biti, jasna i glasna.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 24 jun 2013, 23:26

Mokroguz je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
svejedno je napisao/la:Na subasi kada se sve sabere oko 260 000 euriccccccccaaaaaa. :D
Harba i transfer je za mnoge misaona
Pa sta je to smijesno u odnosu koliko se levat para zavalio od kad je usao u prvu ligu kad je tako bajno nek plati igracima dugovanja da ga ne panjkaju po gradu.
Ako ces vec govoriti o transferu Nenada Kise, koji nije ni za 200.000 € otisao, sto je prodaju Harbe teze progutati?
Bolje je valjda prodati Nenada Kisu za 137.000 € nego Saida Husejinovica za 50.000 € ili Zajka Zebu za 50.000 €.
Znas valjda da u svakom klubu Bosanskom igraci samo ulaze i izlaze svake sezone bez i jednog eura klubu, jedino ovi veci klubovi ponekad ista prodaju, i to nije za miljone neke. Najskuplja prodaja nije Zeljo uspio, nego Sloboda kad su prodali Husejinovica za 900.000 €. Iza toga je Zeljo tek Stilica prodao za 600.000 €. I ovo se desilo samo jednom Zelji da prodaju igraca za 600.000 €, ne dobivaju svake godine ovake pare. Ma Olimpic da bi cak prodao jednog igraca za 400.000 € bilo bi medju jednih od 5 najskupljih transfera u historiji Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Pa evo ove prosle godine, Olimpic je najvise zaradio od svih klubova u Bosni na transferima. Za nasu ligu i nase standarde je to odlicno. Medjutim ako ti ni to nije u redu, onda sta god da bude, svakako ces kukati kako Olimpic nista ne zaradjuje, i kako je u tim nekakvim izmisljenim dugovima. Idi pitaj igrace dali su primili platu, pa ces saznati istinu, ako stvarno hoces istinu.
A Salcinovicu je bilo mrsko oprati svoj ves, pa je kukao novinarima da mu jos Nijaz nece oprati guzicu. Takvu bagru nabijemo slobodnim udarcem prema svemiru da se vise nikad ne pojave u klubu. A novinari su novinari, normalno da ce izmisljati i dalje, eno prije par dana neke budale pisale(i to po vise novina, nije samo jednoj) da ce Duljevic ici iz kluba. Jesi li im vjerovao? lol
Momak sam rece da nece ici iz kluba ove godine, a to nije nikoga sprijecilo od lazi, pa vi izmisljajte sta hocete, kad ste spremni za istinu - tu ce biti, jasna i glasna.
Dokle vise davati objašnjenja TAMO NEKIMA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 25 jun 2013, 18:13

slika
Ovaj u sredini se zove Adin Husic.
Pozicija: Golman.

[youtube][/youtube]

Kontam da ima sigurno jos nekih iz omladine da su se prikljucili klubu.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 25 jun 2013, 19:26

Đelmić: Odlazim iz Olimpica, želim im sve najbolje

Autor: Adnan Pločo
Datum: 2013-06-25 09:11:58
Osipanje igračkog kadra Olimpica se nastavlja. Još jedan igrač odlazi sa Otoke. Naime sjajni brzonogi fudbaler Ognjen Đelmić nakon sezone provedene u dresu Vukova odlazi iz Olimpica.
Kako je potvrdio za ****.ba ovaj sjajni fudbaler sporazumno je raskinuo ugovor sa ekipom Olimpica.

''Istina je danas sam dogovorio sporazumni raskid ugovora sa ekipom Olimpica. Rastali smo se na fer i korektan način. Lijepo mi je bilo dok sam bio član Olimpica. Uvijek ću se rado sjećati vremena provedenog na Otoci. Ipak ambicije za naednu sezonu nam se nisu poklopile i razišli smo se u prijateljskoj atmosferi. Olimpicu želim sve najbolje u narednoj sezoni i nadam se da će uspjeti izboriti plasman na evropsku scenu''.

Đelmić je za naš portal potvrdio kako ne brine gdje će nastaviti karijeru jer zaista ima veliki broj ponuda.

''Iskreno se ne brinem gdje ću nastaviti karijeru. Imam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH od vodećih klubova, ali ipak želim istaći da imam konkretnu ponudu iz inostranstva iz jake lige i blizu smo realizacije tog transfera. Najkasnije do kraja sljedeće sedmice ako sve bude kako treba potpisaću ugovor i definitivno otići iz Premijer lige BiH'' potvrdio je za ****.ba sjajni brzonogi fudbaler Ognjen Đelmić.

Đelmić je do sada u karijeri nosio dresove Rad iz Beograda, Laktaša, Drine iz Zvornika, Zvijezde iz Gradačca a posljednji klub za koji je nastupao bio je Olimpic. Gdje će ovaj sjajni fudbaler nastaviti karijeru znaće se u narednih nekoliko dana.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 25 jun 2013, 19:32

Ovo je već stara vijest.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 jun 2013, 20:33

vi bi se lagano iducu sezonu i za ostanak mogli boriti :) sta se desava s vama?

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 25 jun 2013, 21:13

nkvitez je napisao/la:vi bi se lagano iducu sezonu i za ostanak mogli boriti :) sta se desava s vama?
Šta ti bolan ovo pišeš-mi smo INSTITUCIJA za vas malene.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 25 jun 2013, 22:29

arhimed89 je napisao/la:
Đelmić: Odlazim iz Olimpica, želim im sve najbolje

Autor: Adnan Pločo
Datum: 2013-06-25 09:11:58
Osipanje igračkog kadra Olimpica se nastavlja. Još jedan igrač odlazi sa Otoke. Naime sjajni brzonogi fudbaler Ognjen Đelmić nakon sezone provedene u dresu Vukova odlazi iz Olimpica.
Kako je potvrdio za ****.ba ovaj sjajni fudbaler sporazumno je raskinuo ugovor sa ekipom Olimpica.

''Istina je danas sam dogovorio sporazumni raskid ugovora sa ekipom Olimpica. Rastali smo se na fer i korektan način. Lijepo mi je bilo dok sam bio član Olimpica. Uvijek ću se rado sjećati vremena provedenog na Otoci. Ipak ambicije za naednu sezonu nam se nisu poklopile i razišli smo se u prijateljskoj atmosferi. Olimpicu želim sve najbolje u narednoj sezoni i nadam se da će uspjeti izboriti plasman na evropsku scenu''.

Đelmić je za naš portal potvrdio kako ne brine gdje će nastaviti karijeru jer zaista ima veliki broj ponuda.

''Iskreno se ne brinem gdje ću nastaviti karijeru. Imam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH od vodećih klubova, ali ipak želim istaći da imam konkretnu ponudu iz inostranstva iz jake lige i blizu smo realizacije tog transfera. Najkasnije do kraja sljedeće sedmice ako sve bude kako treba potpisaću ugovor i definitivno otići iz Premijer lige BiH'' potvrdio je za ****.ba sjajni brzonogi fudbaler Ognjen Đelmić.

Đelmić je do sada u karijeri nosio dresove Rad iz Beograda, Laktaša, Drine iz Zvornika, Zvijezde iz Gradačca a posljednji klub za koji je nastupao bio je Olimpic. Gdje će ovaj sjajni fudbaler nastaviti karijeru znaće se u narednih nekoliko dana.
Zar nije ta ista stranica ovo napisala?:
I Duljević blizu odlaska sa Otoke, zainteresovani gradski rivali

Autor: Sport Centar
Datum: 2013-06-19 17:53:23

Nakon što je Mahir Karić pojačao redove Sarajeva, a potom Pero Ivetić nakon sporazumnog raskida napustio redove Olimpica izgleda da će i mladi reprezentativac BiH Haris Duljević napustiti „vukove“.

Naime, prema još nepotvrđenim informacijama i U-21 reprezentativac BiH mogao bi dogovoriti sporazumni raskid ugovora, a u redu za usluge talentovanog veznjaka koji može igrati na skoro svim pozicijama u veznom redu zainteresovani su gradski rivali Željezničar i Sarajevo.

Duljević je u nedavnoj pobjedi mlade reprezentacije protiv Albanije u utakmici kojom su izabranici Vlade Jadogića otvorili kvalifikacije za manje od 45 minuta igre uspisao gol i asistenciju u trijumfu od 4:1.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 jun 2013, 22:56

pabizo je napisao/la:
nkvitez je napisao/la:vi bi se lagano iducu sezonu i za ostanak mogli boriti :) sta se desava s vama?
Šta ti bolan ovo pišeš-mi smo INSTITUCIJA za vas malene.

pa gdje si **** :?: :lol: pitao sam fino,bez ikakve provokacije ;) po cemu ste institucija bogati,ni tradiciju nnemate :mrgreen:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 25 jun 2013, 23:18

Evo još jednog made in tradicija.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 25 jun 2013, 23:32

Ovo je novi Vajat Erp :D Valjda trazi simpatije inih koji su dobro nabrijani protiv nas.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 jun 2013, 23:36

Mancini je napisao/la:Evo još jednog made in tradicija.
pa kad sere ovaj vas,normalno pitam sta se desava s vama...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 25 jun 2013, 23:41

Nema potrebe za vulgarnostima.Vi iz Viteza ste bili kulturni do sada,a i prošle godine ste lijepo dočekani na Otoci.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 25 jun 2013, 23:59

Gdje idete na pripreme i kada krecete?

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 26 jun 2013, 02:44

AdiRajvosa je napisao/la:Gdje idete na pripreme i kada krecete?
Pripreme su pocele 20.06 a ovo je obavjestenje sa sluzbene stranice Olimpika.
Na prvom treningu pojavilo se 20-ak igrača. Nedimu Jusufbegoviću, šefu stručnog štaba, na prozivku se javio i novajlija Sinan Ramović, a ovaj fudbaler neće biti jedino pojačanje Vukova.
"U uvodnom dijelu priprema radit ćemo u Sarajevu, a planirao sam i odlazak na planinu. Što se tiče igračkog kadra očekujemo još par novih igrača, ali o imenima ne bih govorio dok se posao ne završi", istako je trener Olimpica Nedim Jusufbegović.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 jun 2013, 03:58

Gledam da napravim analizu ovih transfera.
Ukoliko sam vidio po statistikama ove godine, ko je igrao, koliko je igrao itd., vecina od igraca koji idu iz Olimpica nisu ni bili potrebni.
Medjutim nasao sam statistiku da su ovi igraci koji su bili medju regularnih u Olimpicu a sad napustaju:

Ivetic, Vidovic, Karic, Djelmic.

Medjutim za Karica ima Smajic da zamijeni i Djelmica ima Durak da zamijeni.
Fejzic ne igra vec dugo vremena, zamijenijo ga Hamzic od 20og kola vec.
Nego za sada fali mozda Torlak da popuni rupu koju su ostavili Vidovic i Ivetic.
Ali bi falio jos jedan igrac tu da zamijeni ih. A garant je jedan od onih vec 5-6 novih igraca tu doveden da pomogne u tim pozicijama.

Par od igraca su sa mladjih ekipa izgleda.
A svi ovi koji odlaze mogu dodati mozda malo para klubu kroz transfere, i svakako traze vecu platu nego mladjih igraca. Manje se placa 20 igraca nego 25 na primjer, i ako dovode Torlaka moraju sigurno skloniti par skupljih igraca.

Sve u svemu je najbolje cekati da pocne sljedeca sezona pa ce mo svi da vidimo sta se ustvari desava. I ne moze se odma na prvu utakmicu sve odluciti, jer znate svi dobro da Olimpic je odigrao 1-1 sa Rudarom u prvom kolu dok je Zeljeznicar odigrao 0-0 sa Travnikom kao sto je Siroki Brijeg odigrao 0-0 sa Slavijom i Sarajevo 0-0 sa Celikom u prvom kolu i tako dalje...

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 jun 2013, 08:40

Mokroguz je napisao/la:Gledam da napravim analizu ovih transfera.
Ukoliko sam vidio po statistikama ove godine, ko je igrao, koliko je igrao itd., vecina od igraca koji idu iz Olimpica nisu ni bili potrebni.
Medjutim nasao sam statistiku da su ovi igraci koji su bili medju regularnih u Olimpicu a sad napustaju:

Ivetic, Vidovic, Karic, Djelmic.

Medjutim za Karica ima Smajic da zamijeni i Djelmica ima Durak da zamijeni.
Fejzic ne igra vec dugo vremena, zamijenijo ga Hamzic od 20og kola vec.
Nego za sada fali mozda Torlak da popuni rupu koju su ostavili Vidovic i Ivetic.
Ali bi falio jos jedan igrac tu da zamijeni ih. A garant je jedan od onih vec 5-6 novih igraca tu doveden da pomogne u tim pozicijama.
BRAVO ZA KOMENTAR-PROFESIONALNO NAPISANO
Par od igraca su sa mladjih ekipa izgleda.
A svi ovi koji odlaze mogu dodati mozda malo para klubu kroz transfere, i svakako traze vecu platu nego mladjih igraca. Manje se placa 20 igraca nego 25 na primjer, i ako dovode Torlaka moraju sigurno skloniti par skupljih igraca.

Sve u svemu je najbolje cekati da pocne sljedeca sezona pa ce mo svi da vidimo sta se ustvari desava. I ne moze se odma na prvu utakmicu sve odluciti, jer znate svi dobro da Olimpic je odigrao 1-1 sa Rudarom u prvom kolu dok je Zeljeznicar odigrao 0-0 sa Travnikom kao sto je Siroki Brijeg odigrao 0-0 sa Slavijom i Sarajevo 0-0 sa Celikom u prvom kolu i tako dalje...

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 26 jun 2013, 08:52

Zašto svako ko skrene pažnju na odlazak velikog broja standardnih igrača OlimpiCa bude napadnut na ovoj temi od simpatizera VuCova?

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 jun 2013, 09:26

ublehas je napisao/la:Zašto svako ko skrene pažnju na odlazak velikog broja standardnih igrača OlimpiCa bude napadnut na ovoj temi od simpatizera VuCova?
Mozda da se bolje ponasaju gosti, nebi se desavalo. :P
Ne znam dali je tako u bas svakom slucaju, ali znam da je napeto jer bilo je dosta provokatora, tako da zavisi kako se pita pitanje ili pise komentare. Ako se dodje ovdje da se kaze nesta negativno sto se vec zna, primice se kao provokacija najvjerovatnije. A po gotovo govoriti na primjer da ce ekipa nestati ili raspasti itd. kad je logicno da nije niko natjeran govoriti sta se jos nije ni desilo, posebno navijacima tog kluba.
Ni jedan navijac ili simpatizer jednog kluba nece da cita ni da cuje pljuvanje svog kluba inace.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.