Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

revoX.
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la revoX. » 01 maj 2011, 13:12

Italia je napisao/la:de ste ****, sad ce me banovat onaj ppk :lol:

zalosna liga kada Milan osvoji titulu.. :mrgreen:
* Serie A: 17
o 1901., 1906., 1907., 1951., 1955., 1957., 1959., 1962., 1968., 1979., 1988., 1992., 1993., 1994., 1996., 1999., 2004.
* Liga/Kup prvaka: 7
o 1963., 1969., 1989., 1990., 1994., 2003, 2007.
* Coppa Italia: 5
o 1967., 1972., 1973., 1977., 2003.
* Supercoppa Italia: 5
o 1988., 1992., 1993., 1994., 2004.
* Europski Superkup: 5
o 1989., 1990., 1994., 2003., 2007.
* Interkontinentalni kup/Svj. klupsko prvenstvo: 4
o 1969., 1989., 1990., 2007.
* Kup pobjednika kupova: 2
o 1968., 1973.

the most succesful club in Serie A
HZ87

Padovan
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Padovan » 01 maj 2011, 16:05

Kakva dva gola na meču između Fiorentine i Udinsea 2:1, prvo Vragas zabio prekrasan gol, a nakon toga za 2:1 i Pinzi zabija lijep gol. :D

Parma 2:0, kakva greške Sirigua kod vodstva Parme od 1:0, nabio je loptom Dzemailia i lopta otišla u gol. Milan sretnim gol do vodstva od 1:0 :P :D

---------------------------------

Kakva utakmica između Sampdorije i Brescia 3:3 na kraju, Manini u 90+ za veliki bod.

Fiorentina razbila Udinese 5:2, i sada je već izvjesno da su oni ispali iz trke za LP, Roma i Lazio su još ostali da se bore za tu poziciju.

Chievo, Catania i Parma zabiljezile bitne pobjede u borbi za opstanak

Cesena, Sampdoria i Lecce će se boriti za tog trećeg putnika u Seriu B, dok je Brescia danasnjim rezultatom 70% već drugoligaš zajedno sa Barijem koji je već odavno osigurao Seriu B :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A i migliori di tutti tempi

Post Postao/la MaGiCa » 02 maj 2011, 01:14

OK. Proslo je i ovo glasanje.
Rezultat je jasan. Gianluigi Buffon je skupio najvise vasih glasova i najblizem pratiocu bezi gotovo duplo (Buffon 41, Zoff 24 - ako sam lepo sracunao :D ).

Dakle #1 nase all-time greats liste zauzima il miglior Serie A portiere di tutti tempi:

slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 maj 2011, 01:32

Idemo dalje. Do kraja sledeceg kola glasamo za najboljeg desnog beka u istoriji Serie A.
Pravila su ista, vodite racuna o rednim brojevima vasih predloga.
Jedno objasnjenje: da ne bi bilo zabune oko broja odbrambenih igraca, formacija ce biti talijanskih 4-4-2, sto znaci da su u igri 2 klasicna beka i 2 klasicna stopera (libero ovde potpada pod stopera, a wingback pozicija pod bekove).
Dakle, idemo:

1) Marcos Evangelista de Morais Cafu - po mom misljenju najbolji desni bek ikada. U Romi je bio najbolji desni bek sveta, a i onako mator u Milanu je sigurno bio u samom svetskom vrhu.

2) Javier Adelmar Zanetti - iskren da budem, jedini razlog zasto ga nisam stavio ispred Cafu-a je taj sto je tokom karijere igrao na dosta razlicitih pozicija. Inace, da je ostao na desnom beku sve ove godine, ni Cafu ne bi bio ispred njega.

3) Giuseppe Bergomi - legendarni kapiten Intera i pravi vodja ovog kluba skoro dve decenije. Sa velikanima Scireom, Maldinijem i Baresijem je drzao odbranu Italije skoro deset godina, a za to vreme Azzurri su uzeli jedno SP i igrali polufinale drugog.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 maj 2011, 10:48

Tezak izbor...bas tezak, a tek kad dodju stoperi i lijevi bek :cry: :mrgreen:

1. Cafu - klasicni primjer pozicije modernog beka, u modernom fudbalu. Drugim rijecima, i naprijed i nazad je bio koristan i ucinkovit. Sa svim atributima koji su ga krasili, osvojenim trofejima i velikom konstantnoscu...jednostavno, ostao je neprevazdidjen na toj poziciji.

[youtube][/youtube]

2. Zanetti - Dobro je to Magica rekao:
jedini razlog zasto ga nisam stavio ispred Cafu-a je taj sto je tokom karijere igrao na dosta razlicitih pozicija
Jbg, Zanetti je ziva legenda i svaki put fascinira njegov nacin igre i sva ta snaga koju ima u sebi. Covjek koji je skoro pa u petoj deceniji zivota. Nezz, nemam rijeci..sve sto kazem suvisno je...svjedoci ste i sami.

3.Bergomi - Davne 82. godine, na SP u Spaniji, tada kao 18. godisnjak, dobio priliku da igra na velikom takmicenju...samo godinu nakon sto je debitovao za prvi tim Intera i sa nekih 30-tak seniorskih nastupa.Posebno ce ostati upamcen pa finalnoj tekmi i cinjenici da je Rummeniggea stavio u dzep....ostalo je historija, samo za pogresan klub igro i u pogresno vrijeme :mrgreen: .
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 maj 2011, 12:57

1. Javier Zanetti

Ubio bih se kad bi stavio nekog ispred njega. Najpolivalentniji igrac kojeg sam ikad vidio, da igrao je razlicite pozicije tokom karijere, ali na desnom boku je proveo najvise. O njegovoj konstantnosti i spremnosti je suvisno pricati, za mene najveci igrac Intera ikada.

[youtube][/youtube]

2. Cafu

Prototip idealnog beka, nevjerovatna spremnost, sa lakocom prolazio desnu stranu, nebrojeno puta asistirao svojim saigracima, a u svojoj karijeri osvojio sve zivo. Vjerovatno najbolji desni bek svih vremena, da nije Zanettija, drzao bi besprjekorno prvu poziciju.

3. Giuseppe Bergomi

Jedna od najvecih legendi Intera i italijanskog fudbala uopce. Rekorder po broju nastupa za Inter, ali ce ga skinuti Zanetti. Sa Baresijem, Cabrinijem i Scireom cinio strasnu odbrambenu linju tokom 80-ih. Steta samo sto nije vise osvojio u karijeri.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 02 maj 2011, 13:35

1. Cafu

2. J.Zanetti

3. Maicon
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 maj 2011, 14:03

1. Cafu

2. Zanetti

3.Zambrotta
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 maj 2011, 14:07

1. Giacinto Faccheti (znam da je igrao uglavnom lijevo beka, ali za tu sam poziciju planirao Maldinija :D )

2. Angelo Di Livio (ako Gattusa ili Tardelija smatraju najborbenijim italijanima, šta onda tek reći za ovog čovjeka)

3. Gianluca Zambrotta (o njemu manje-više znamo sve)
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 02 maj 2011, 14:08

1 Cafu- Pravi onaj moderni bek,, sjecam se one utakmice s Unitedom, ronaldo nije mogo pisnuti :mrgreen:

2 J,Zanetti- Jedini igrac u Inter koji imam respekt,, toliko godina ima al opet brzina mu je motor...

3 Grygera :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 maj 2011, 14:35

1. Cafu

2. Zanetti

3.Zambrotta

Da se ne ponavljam, većina stvari za ove igrače je već napisana!

I da moram dodati još sMotu i Grygeru, kao najbolje desne bekove za 2010/2011 sezonu :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Silvio B
Kontakt:

Post Postao/la Silvio B » 02 maj 2011, 15:38

1.Cafu

2.Bergomi

3.Tassaoti

i zanneti nije desni bek covjek moze igrati sve i meni je bolje igrao u ulozi defanzivnog veznog ali to je ipak samo moje misljenje.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 02 maj 2011, 21:12

pa ne mogu da vjerujem da dajete vise glasova bilo kome od Zanettia ! :o :o :o :o :o

1.Javier Zanetti - Il Capitano
2.Giusppe Bergomi - Il Capitano
3.Cafu - Majstor
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 02 maj 2011, 21:19

1. Prvi definitivno "il capitano" Javier Zanetti, covijek koji sa 37 godina spremi u džep Messia, bori se sa igracima koji su mlađi od njega 15-ak godina, veliko srce i veliki kapetan, i uz to igrac koji moze igrat svaku poziciju u obrani a i u vezi.

2. Giuseppe "Beppe" Bergomi - veliki kapetan i covijek koji drzi rekordan broj nastupa za Inter,.

3. Cafu - uistinu majstor, brzina, asist , proboji imao je sve, velikih 142 nastupa za Brazil dovoljno govori o kvaliteti.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 maj 2011, 21:21

Interista di cuore je napisao/la:pa ne mogu da vjerujem da dajete vise glasova bilo kome od Zanettia ! :o :o :o :o :o

1.Javier Zanetti - Il Capitano
2.Giusppe Bergomi - Il Capitano
3.Cafu - Majstor

pa kako dati glas ikome drugom osim cafuu, čovjek je desetak godina bio najbolji bek svijeta, čak i kapiten brazilske reprezentacije, osvojio 2 svjetska prvenstva, jednom podigao pehar i šta sve još ne.
zanetti je isto tako dobar bek, ali čovjek je u karijeri igrao i lijevog beka i zadnjeg veznog(ma vjerovatno sve pozicije u veznom redu) i sigurno je najsvestraniji igrač, ali bolji desni bek od cafuua nije, dakleM
1 cafu
2 zanetti
3 zambrota (u juventusu doktorski igrao, sad već godine uzele danak)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 02 maj 2011, 21:29

Kapa Cafuu do poda,drama igrac,nema sta...al ako u ovom sastavu ne bude mjesta za Zanettia jbo ovo onda.A ako ne bude imo mjesto na desnom beku onda ne znam gdje ce,tako da mi je malo smijesno da bilo ko bude ispred covjeka koji je vec 16 godina u Serie A i koji je vec desetak godina kapiten Intera...al eto svakoo zna svoje.
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 maj 2011, 21:32

Manje vise ste o svima rekli pa cu ja samo da poredam moj trojac.

1.Cafu
2.Giuseppe Bergomi
3.Javier Zanetti
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 maj 2011, 21:33

Interista di cuore je napisao/la:Kapa Cafuu do poda,drama igrac,nema sta...al ako u ovom sastavu ne bude mjesta za Zanettia jbo ovo onda.A ako ne bude imo mjesto na desnom beku onda ne znam gdje ce,tako da mi je malo smijesno da bilo ko bude ispred covjeka koji je vec 16 godina u Serie A i koji je vec desetak godina kapiten Intera...al eto svakoo zna svoje.
Pazi, spremi se za sokove kad krenu veznjaci i napadaci. :mrgreen:

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 02 maj 2011, 21:50

1. Cafu-najbolji desni bek svih vremena, osvojio 2 svjetska prvenstva, i u 30-ima igrao na vrhunskom nivou
2. Bergomi- igrač s kojim se uporedjuju svi Italijani koji igraju na toj poziciji
3. Tassotti- držao poziciju desnog beka u jednoj od najčvršćih odbrana u historiji klubskog fudbala

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 maj 2011, 22:35

Interista di cuore je napisao/la:Kapa Cafuu do poda,drama igrac,nema sta...al ako u ovom sastavu ne bude mjesta za Zanettia jbo ovo onda.A ako ne bude imo mjesto na desnom beku onda ne znam gdje ce,tako da mi je malo smijesno da bilo ko bude ispred covjeka koji je vec 16 godina u Serie A i koji je vec desetak godina kapiten Intera...al eto svakoo zna svoje.
djaba, samo mi Interisti znamo ko je i sta Zanetti, nece mu ovde niko drugi dati najvise glasova

inace, nek nam je Bog na pomoci kad budemo birali vezni i napad :mrgreen:

pa moze se komotno sastaviti 8 super-jakih timova, eh ta Serie A, sta je nekad bila :cry:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.