FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
ja mislim da je ovaj momak pravo dobar golman al uostalom ko sam ja da sudim
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Izvinite zbog offa ali zao mi malo Aldina i njegovih forumskih dogodovstina
moj predlog za njegov novi nick @Lassie. Aldine imas pozz iz Mostara.

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Ti rammstein ovo ovdje nije tvoje. Tvoje je ono sto kuci u kesi doneses.
Gledao utakmicu jer ko je mogao da ne podglegne velikom medijskom pritisku i da je ne pogleda. Ipak se 4 mjeseca prica o ovome klubu. Prerano grananje Manijaka. Totalno nepotrebno jer je jos 10 utakmica u igri a 3 boda nisu bauk.
Sto se utakmice tice ostvarilo se ono sto sam Aci govorio za Jarnija. Mozda je on strucnjak (u sto sumnjam) ali to ne prolazi u ovoj kupus ligi. Pojeo je Celik Sarajevo takticki. Moze neko to zvati seljackom taktikom ali to u nasoj ligi bodove donosi jer je takva. Ne moze Jarni biti bolji od Pliseka i Husrefa pogotovo u nasoj ligi.
Igraci Sarajeva nista pokazali nisu. Jajalo i Bilbija ne bi izborili mijesto ni ujednom timu HNL-a po danas prikazanom. A bolji su igraci od sve ijednog Celikovog igraca.
Greska golmana glupa. Desi se. Ali ne moze se na osnovu one greske donijeti zakljucak da je los ili dobar. Ali moze da je totalno nespreman. I da je Bandovic trenutno bolje rijesenje.
Jarni fulio i sa taktikom i sa izmjenama i sa prvom postavom. Aco tri minusa mu pisi danas. Uz to ne mogu da vjerujem nakon svih onih silnih naslova, predstavljanja i euforije da je Celik ne pobjedio nego bio bolji svih 90 minuta i opasniji. "Favorit" danas bez prave prilike.
Eh sad bih zamolio ovaj portal da upitaju Ibrakovica ili Selimovica za misljenje o utakmici. Ne kao provokaciju nego posto su do sad dobijali medijski prostor i za prolazak kroz Strosmajerovu.
Gledao utakmicu jer ko je mogao da ne podglegne velikom medijskom pritisku i da je ne pogleda. Ipak se 4 mjeseca prica o ovome klubu. Prerano grananje Manijaka. Totalno nepotrebno jer je jos 10 utakmica u igri a 3 boda nisu bauk.
Sto se utakmice tice ostvarilo se ono sto sam Aci govorio za Jarnija. Mozda je on strucnjak (u sto sumnjam) ali to ne prolazi u ovoj kupus ligi. Pojeo je Celik Sarajevo takticki. Moze neko to zvati seljackom taktikom ali to u nasoj ligi bodove donosi jer je takva. Ne moze Jarni biti bolji od Pliseka i Husrefa pogotovo u nasoj ligi.
Igraci Sarajeva nista pokazali nisu. Jajalo i Bilbija ne bi izborili mijesto ni ujednom timu HNL-a po danas prikazanom. A bolji su igraci od sve ijednog Celikovog igraca.
Greska golmana glupa. Desi se. Ali ne moze se na osnovu one greske donijeti zakljucak da je los ili dobar. Ali moze da je totalno nespreman. I da je Bandovic trenutno bolje rijesenje.
Jarni fulio i sa taktikom i sa izmjenama i sa prvom postavom. Aco tri minusa mu pisi danas. Uz to ne mogu da vjerujem nakon svih onih silnih naslova, predstavljanja i euforije da je Celik ne pobjedio nego bio bolji svih 90 minuta i opasniji. "Favorit" danas bez prave prilike.
Eh sad bih zamolio ovaj portal da upitaju Ibrakovica ili Selimovica za misljenje o utakmici. Ne kao provokaciju nego posto su do sad dobijali medijski prostor i za prolazak kroz Strosmajerovu.
Teren ti nevalja cccc Ne može Vama Bog ugoditi sve Vam smeta. Šta je danas trebalo da Čelikovi igrači trče za Vas. NIste imali starta kako treba samo mašete rukama. Jeste bila grublja igra ali ovo nije balet. TANko danas skroz iskreno mislio sam da ćemo 5 primit sa onakvim pristupom i igrom Vi možete samo remi izvući i na svom terenu i na gostujućem. Imali ste 1 šut i 1 polupriliku za 90 minuta mislim da za šampionske ambicije imate male šanse. Čelik je dao svima recept za pobjedu nad Sarajevom.ade43 je napisao/la:Mi moramo utuviti u glavu,ako vec nismo (a trebali smo odavno), da ce svaka slabija ekipa igrati ko da im je finale lige prvaka..celik nas je dobio samo zato sto su isli glavom na krampon..
BTW : BAR SAM MISLIO DA CE TEREN BITI KAO OD PROSLE GODINE ONAJ,A NE KO DA JE NEKO POSIJ'O LUK,LIVADA PRAVA C C C ..toliko o odrzavanju nasih terena
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
slazem se,ja sam isto misljenja da loncaric brani kao jedan od momaka kojih je zadnjih kola donio pregrst bodova zelji u odnosu na antolovica za kojeg mislim da je bolji golman,cekati jedan-dva kiksa i onda promjeniti,isto to vazi za golmane sarajeva,trebalo se krenuti sa dejom koji je zadnjih par utakmica bio jedan od boljih u redovima sarajevaaleksandar_veliki je napisao/la:Delac nije hrdjav, ali realno, Deji se nije trebala uzeti jedinica tek tako. Ne vidim zbog cega je sklonjen. Ako nije bio najbolji, onda je bio medju najboljim igracima Sarajeva u prvom dijelu sezone. Delac je trebao cekati kiks, losu partiju Deje, pa tek onda na gol stati. I desi se ono sto se danas desi.super je napisao/la:ja mislim da je ovaj momak pravo dobar golman al uostalom ko sam ja da sudim
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Pa nisu Ibrakovic i Selimovic,Kusturica i ostali iz uprave krivi sto je Sarajevo danas bilo lose na terenu.
Oni su svoje ispunili kroz pojacanja i odlicne pripreme.
Za stanje ne terenu se treba obratiti Uscuplicu,Jarniju i igracima.
Oni su svoje ispunili kroz pojacanja i odlicne pripreme.
Za stanje ne terenu se treba obratiti Uscuplicu,Jarniju i igracima.
1946
e ovako da dam misljenje o igracu svakom danas na po osob
DELAC-imao sjanju odbranu i onda onakva greska ja mu halalim **** i bod vidi se da zna braniti bice bolje
BARIC-nista prma nazad nije imao sta ni pokazati jer nije bilo napada ali prema naprijed karna
TATKO-momak je odigrao srcem opet tatku svaku utakmicu slabiju cu uvijek halaliti mada je danas bio dobar
DUPOVAC-isto vrijedi kao i za tatka
PUZIGACA-danas najgori po meni
JAJALO-on je covjek koji je za sve nase u ligi andrea pirlo ali covjek nece odigrati nikad kako zna jer covjek je dosao ovde na godisnji odmor pa d aodradi u sarajevu da odrzi fizicku spremu e pa nece moci jarane ono danas kako si igrao i bjezao od vsakog duela to nece moci tako smucilo mi se kad sam vidio kako cuva noge
CIMIROT-je svoje odradio super po meni bez greske on sto je trebao odraditi odradio
TODOROVIC-pa zar je morao dati one dvije frljoke zrnijskom pa covjece on je covjek taraba smao iam brzinu ali kontrola lopte nula muka mi je i od njega vise
PURIC-pousavao je ensto ali je to sve jalovo i bez ucinka znaci nula
STOJCEV-covjek zna igrati lopte ali danas se i on prepao onih mesara nista nije ucinio
BILBIJA-trudio se borio se to mu nemogu poreci ali sam on nije mogao nista izmedju onih gorostasa
VELKOSKI-njemu se mjesto u ekipi mora izmisliti taj covjek je pokazao za pola sata mnogo toga bar po meni nije imao srece imao ej najbolju priliku na utakmici
TRAVANCIC-vise pokazao za 5 min nego puric i todorovic zajedno ali malo vremena mada njemu zamjerim kad izbaci dva igraca i napravi razliku treba onda probati dati upotrebljiv pas
VUSLJANIN-pa zasto nejga ubaci to mi i dalje nije jasno covjek jednostavno nema kapacitet za bilo koju ekipu u nasoj lizi
JARNI-pocetak veoma lose nista igre nigdje htjenja nista nista plus stavio neke igrace na klupi nezz niko zasto
DELAC-imao sjanju odbranu i onda onakva greska ja mu halalim **** i bod vidi se da zna braniti bice bolje
BARIC-nista prma nazad nije imao sta ni pokazati jer nije bilo napada ali prema naprijed karna
TATKO-momak je odigrao srcem opet tatku svaku utakmicu slabiju cu uvijek halaliti mada je danas bio dobar
DUPOVAC-isto vrijedi kao i za tatka
PUZIGACA-danas najgori po meni
JAJALO-on je covjek koji je za sve nase u ligi andrea pirlo ali covjek nece odigrati nikad kako zna jer covjek je dosao ovde na godisnji odmor pa d aodradi u sarajevu da odrzi fizicku spremu e pa nece moci jarane ono danas kako si igrao i bjezao od vsakog duela to nece moci tako smucilo mi se kad sam vidio kako cuva noge
CIMIROT-je svoje odradio super po meni bez greske on sto je trebao odraditi odradio
TODOROVIC-pa zar je morao dati one dvije frljoke zrnijskom pa covjece on je covjek taraba smao iam brzinu ali kontrola lopte nula muka mi je i od njega vise
PURIC-pousavao je ensto ali je to sve jalovo i bez ucinka znaci nula
STOJCEV-covjek zna igrati lopte ali danas se i on prepao onih mesara nista nije ucinio
BILBIJA-trudio se borio se to mu nemogu poreci ali sam on nije mogao nista izmedju onih gorostasa
VELKOSKI-njemu se mjesto u ekipi mora izmisliti taj covjek je pokazao za pola sata mnogo toga bar po meni nije imao srece imao ej najbolju priliku na utakmici
TRAVANCIC-vise pokazao za 5 min nego puric i todorovic zajedno ali malo vremena mada njemu zamjerim kad izbaci dva igraca i napravi razliku treba onda probati dati upotrebljiv pas
VUSLJANIN-pa zasto nejga ubaci to mi i dalje nije jasno covjek jednostavno nema kapacitet za bilo koju ekipu u nasoj lizi
JARNI-pocetak veoma lose nista igre nigdje htjenja nista nista plus stavio neke igrace na klupi nezz niko zasto
Samo Sarajevo
Kupim itekako. Nema izadanja a da sampionu ne poklone 2 stranice a nekad i do 4.aleksandar_veliki je napisao/la:Slazem se sa dosta toga, ali sta ima portal pitati Ibraka i Dinu o utakmici. Jarni je pitan i mnogo drugi igraci, bice uskoro video klipova. Ova dvojica su bar po mom, uradili strasan posao, sad je do struke i igraca... I naravno, svi ljudi koji su vezani za Sarajevo dobijat ce medijskog prostora. Valjda je to logicno. Kupis li kad zagrebačke Sportske?PL BiH -1 je napisao/la:Ti rammstein ovo ovdje nije tvoje. Tvoje je ono sto kuci u kesi doneses.
A posto nekako ono kao drsko odgovaras da ce svi ljudi vezani za Sarajevo dobijati medijski prostor neka ce. Fino je to ali ga u Maju sigurno nece biti to ti garantujem. Pisat ce te o Zelji i Sirokom.
Odoh spavat.
Meni bi jedna stvar zapala za oko recimo evo primjer sarajeva hoce li se naci neko i prekinuti napuhavanje situacije i obmane prvo navijaca pa onda ostalih.Onaj Barac nije sutno loptu posteno godinama, Bilbija u slicnoj situaciji a madiji pisu o njima kao da su Mesi i jedan i drugi.Istina je da sarajevo ima i presporu odbranu i vezni red i da Jarni mlati praznu slamu i da ce ga smjeniti kao i druge prije njega.Delac ce biti novi Melunovic i tako ukrug.Tek ako se istrpe losi rezultati po cijenu bilo cega moze se nesto u buducnosti ocekivati od ekipe sarajeva.Hvala Bogu dragom pa se utakmice igraju na zelenom terenu a ne na forumima ,facebooku i portalima inace bi pitari vec bili prvi.aleksandar_veliki je napisao/la:Nije drsko, nego ti zelim reci da je normala da se najvise pise o Sarajevu i Zelji. Svaka cast svakom, bio je Zagreb sampion u Hrvatskoj, pa su Hajduk i Dinamo dobijali mnogo vise prostora u medijima od istog.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Neki misle da je napuhavanje situacije ako recimo Dino, Abdulah, Robert ili neko od igrača kaže da će Sarajevo učiniti da bude prvak, da osvoji kup, da se u svakoj sezoni teži ka tom cilju. Pa brate mili nismo mi klub bez ambicija da uvijek taborimo na sredini tabele.....
Realnost je da se Sarajevo uvijek bori za vrh i nije to obmanjivanje navijača, e sad ima mnogo ciljeva u životu koji se ne ispune, ali to ne znači da od tih ciljeva trebaš odustati.
Realnost je da se Sarajevo uvijek bori za vrh i nije to obmanjivanje navijača, e sad ima mnogo ciljeva u životu koji se ne ispune, ali to ne znači da od tih ciljeva trebaš odustati.
Svasta,kako neki donese neke zakljucke na osnovu jedne utakmice.
Sezona se proglasi neuspjesnom,Jarni se smijeni a Delac se proglasi novim Melunovicem.
Zanimljivo.
Sezona se proglasi neuspjesnom,Jarni se smijeni a Delac se proglasi novim Melunovicem.
Zanimljivo.
1946
Ali svake godine je ista prica ove godine jos dodatno pitari su prvaci sve dok ne krene liga.Cim se krene lopta pikati nidje ih.PR sluzbi bi i Gebels pozavidio.Znas sta me zivo interesuje sta ce i ko biti krivac ove godine.Ispucali su pricu da Zeljo kupuje evo nemamo para a prvi smo, otjerali Redzepagica, otjerali Blekica, otjerali Jovica pa Melunovica eto sta je slijedece.aleksandar_veliki je napisao/la: Ko pise o Barca u Bilbiji da su Messi. Kakvo napuhivanje situacije. Ljudi su napravili organizacijski iskorak i to je dobro za ligu, ne samo za njih. Sto se tice organizacije, PR službe, svi se trebaju ugledati na njih. Sto to prije shvatimo bice nam bolje. A, ovo zadnje se slazem. Neke stvari se moraju istrpiti, ako toga ne bude, bice Jovo na novo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Jedini marketing je rezultat, a ni on ti nije garant, jest bilo napuhavanje situacije, loženje raje, organizacijski nisu napravili iskorak, jedino što su napravili je to da im je malezijac dao keš koji će troše besomučno , u upravi sarajeva sjede ljudi koji su megalomani i sitne duše, dok to ne riješe i dok ne budu imali svemirska očekivanja na njih se ne bi trebala ni Stupčanica ogledat. Doduše sve će vam se samo kazataleksandar_veliki je napisao/la:Ko pise o Barca u Bilbiji da su Messi. Kakvo napuhivanje situacije. Ljudi su napravili organizacijski iskorak i to je dobro za ligu, ne samo za njih. Sto se tice organizacije, PR službe, svi se trebaju ugledati na njih. Sto to prije shvatimo bice nam bolje. A, ovo zadnje se slazem. Neke stvari se moraju istrpiti, ako toga ne bude, bice Jovo na novo...
Slažem se da je rezultat najveće mjerilo, ali....
Sa drugim mjestom prošle sezone u ligi, sa objektivno brukanjem u Evropi, sa relativno kvalitetom oskudnim igračkim kadrom na početku sezone, imamo generalnog sponzora, ponajviše malih sponzora, najviše članova, dva fan šopa......Šta bi tek imali da imamo bolje rezultate...
Reći da u upravi Sarajeva sjede megalomani malo je neozbiljno...
Keš koji je dao malezijac je već bio rezervisan, tako da se to ne može besomušno trošiti.
Sa drugim mjestom prošle sezone u ligi, sa objektivno brukanjem u Evropi, sa relativno kvalitetom oskudnim igračkim kadrom na početku sezone, imamo generalnog sponzora, ponajviše malih sponzora, najviše članova, dva fan šopa......Šta bi tek imali da imamo bolje rezultate...
Reći da u upravi Sarajeva sjede megalomani malo je neozbiljno...
Keš koji je dao malezijac je već bio rezervisan, tako da se to ne može besomušno trošiti.
Problem je sto vasi ljudi iz kluba konstantno plasiraju te stvari kroz medije,titula,kup,dupla kruna..Zasto??hilmo je napisao/la:Neki misle da je napuhavanje situacije ako recimo Dino, Abdulah, Robert ili neko od igrača kaže da će Sarajevo učiniti da bude prvak, da osvoji kup, da se u svakoj sezoni teži ka tom cilju. Pa brate mili nismo mi klub bez ambicija da uvijek taborimo na sredini tabele.....
Zato sto je najveci neprijatelj Sarajeva u ovom trenutku pritisak rezultata.Svi znaju kolko su navijaci nestrpljivi,i onda se mir kupuje konstantnim renoviranjem ekipe i medijskim istupima,ovako sa strane gledajuci mislim da bi sarajevo bilo puno jace i puno veci konkurent za titulu sa ekipom iz jeseni,mozete pricati sta hocete ali uigranost mnogo znaci u ovakvoj ligi gdje se ekipe mijenjaju svakih par mjeseci.ne mozes promijenit trenera pola ekipe pri 11 kola do kraja,pogresan potez u svakom slucaju.
SLOBODA NAVIJAČIMA
lisander je napisao/la:Jedini marketing je rezultat, a ni on ti nije garant, jest bilo napuhavanje situacije, loženje raje, organizacijski nisu napravili iskorak, jedino što su napravili je to da im je malezijac dao keš koji će troše besomučno , u upravi sarajeva sjede ljudi koji su megalomani i sitne duše, dok to ne riješe i dok ne budu imali svemirska očekivanja na njih se ne bi trebala ni Stupčanica ogledat. Doduše sve će vam se samo kazataleksandar_veliki je napisao/la:Ko pise o Barca u Bilbiji da su Messi. Kakvo napuhivanje situacije. Ljudi su napravili organizacijski iskorak i to je dobro za ligu, ne samo za njih. Sto se tice organizacije, PR službe, svi se trebaju ugledati na njih. Sto to prije shvatimo bice nam bolje. A, ovo zadnje se slazem. Neke stvari se moraju istrpiti, ako toga ne bude, bice Jovo na novo...
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 02 mar 2014, 01:07, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!
Po Želji i govorim da nije garant, pogrešio sam ne očekivanja več obećanja, pa oni svake godine obećaju duplu krunu evropa ligu i ko zna šta već, nikad nisam reko da je kod nas divno, al bar u omladinskom pogonu ljudi u Želji rade mrvicu savjesnije, o ljudima kad pricamo, razlika izmedju Ibrakovica i Osima je svjetlosna godina,ja tvrdim da su Selimović i Ibraković glavne kočnice Sarajeva, sa ovoliko para, ako se ne prošetaju ligom oni su nesposobni zreli za Jagomira, ne bi sad da ulazim u dublje analize, al srž njihovog problema je organizacijske prirode, oni tu tavore od rata pa na ovamo, sve imaju servirano al opet nema rezultata.aleksandar_veliki je napisao/la:Da jedini marketing nije rezultat, na moju i tvoju zalost, pokazuje i klub za kojeg navijas. Ja ovo uopte ne vidim kao lozenje raje, dobro neko gore napisa, pa pobogu ljudi radi se o Sarajevu najvecem klubu uz Zeljeznicar u nasoj drzavi. Sta trebaju? Svemirska ocekivanja? Biti prvak BiH je svemisrsko ocekivanje jos u situaciji kad igraci i struka imaju idealne uslove, redovne plate...Sitne duse? Navijaci Sarajeva isto kazu za ljude koji su na celu Zelje.
a vi svi doktori zanata , hvala bogu da ce ljudi iz kluba govorit da se ide na duplu krunu , ulozilo se u klub i ulaze se , rezultati nece odmah stici , pogledaj samo real , krenuli su kriticno a prije par dana uvalise 6 komada njemcima u njihovoj kuci . Danas se moglo vidit da tu ima nekih novina , Celik se nalozio da dokaze da nije sve u novcu i da se moze igrati protiv najvecih , istu stvar gledamo u svim vecim ligama .
Nisam navijac Sarajeva , navijac sam Veleza otkad znam za sebe , ali morate shvatiti uspjeh ne dolazi preko noci , prestanite kritikovati upravu , u danasnjoj utakmici se vidjelo da par igraca nije kvaliteta za ovaj tim Sarajeva ( npr. lijevi bocni , 77 broj ) , ali polako , nadoci ce sve na svoje mjesto .
Nisam navijac Sarajeva , navijac sam Veleza otkad znam za sebe , ali morate shvatiti uspjeh ne dolazi preko noci , prestanite kritikovati upravu , u danasnjoj utakmici se vidjelo da par igraca nije kvaliteta za ovaj tim Sarajeva ( npr. lijevi bocni , 77 broj ) , ali polako , nadoci ce sve na svoje mjesto .
Puno se ovdje pretjeruje. Nema neke normalne sredine.
Ljudi u Sarajevu su uradili dobru stvar. Uspijeli su nizasta uzeti 4 miliona maraka. Svaka im cast. Sreca pa covjek koji je kupio upravljacki dio se ne i teresuje puno i malo se razumije u nogomet. Ali ne zaboravimo ima 11-toro celjadi a jedno ce naslijediti klub. Ne bitno to sad. Vratimo se stvarnostima.
Ako cemo se zezati i navijacki prepucavati ja sad mogu 10 provala napisati. Ali odmor je prosao i bilo bi krajnje neozbiljno da se tako nastavi. Posto poslom nazalost mnogo putujem. Topografski smo snimali podrucje Listice i Sirokog Brijega. Ti kao novinar bi trebao da znas da je jedan jedini primjer uspjesnog kluba, klubske politike i vodjenja klub onaj u Sirokom Brijegu. Ja bi prvi pozelio da ono Zeljo ima.
Znaci pomalo se neralno ovdje pise. Ili se pokusava bas srozati Sarajevo ili bas napraviti sampion svemira. Da se ne lazemo pisete o Sarajevu jer znate da ce te dobiti klik. A zbog klikova i tekstova ste placeni i prvi ste sportski portal. Ali Sarajevo nipocemu nije ispred Sirokog. Sad sto se oni mrze zbog Vedrana to nek policija i ova neuredjena drzava rijesavaju. Ali Siroki ima samo jednu nesrecu a to je da su iz malog grada a po svemu drugom su veci od poslijeratnog Sarajeva. Sarajevo od 2007. pa do ove sezone nikad nije bilo kandidat niti favorit za titulu. To je cinjenica. Ali su mediji drugacije to prestavljali. Mozda su mediji krivi za promjenu milion trenera jer su od mlakih timova nabijali pritisak favorita trenerima.
Mozda ce te isto uraditi i Jarniju. Sarajevo treba da je tu i da je favorit jer vidite da je sve odma zanimljivije. Ali ne ide da se lazemo. Od 14 moguci trofeja u zadnjih 7 godina nijedan nisu osvojili.
Ljudi u Sarajevu su uradili dobru stvar. Uspijeli su nizasta uzeti 4 miliona maraka. Svaka im cast. Sreca pa covjek koji je kupio upravljacki dio se ne i teresuje puno i malo se razumije u nogomet. Ali ne zaboravimo ima 11-toro celjadi a jedno ce naslijediti klub. Ne bitno to sad. Vratimo se stvarnostima.
Ako cemo se zezati i navijacki prepucavati ja sad mogu 10 provala napisati. Ali odmor je prosao i bilo bi krajnje neozbiljno da se tako nastavi. Posto poslom nazalost mnogo putujem. Topografski smo snimali podrucje Listice i Sirokog Brijega. Ti kao novinar bi trebao da znas da je jedan jedini primjer uspjesnog kluba, klubske politike i vodjenja klub onaj u Sirokom Brijegu. Ja bi prvi pozelio da ono Zeljo ima.
Znaci pomalo se neralno ovdje pise. Ili se pokusava bas srozati Sarajevo ili bas napraviti sampion svemira. Da se ne lazemo pisete o Sarajevu jer znate da ce te dobiti klik. A zbog klikova i tekstova ste placeni i prvi ste sportski portal. Ali Sarajevo nipocemu nije ispred Sirokog. Sad sto se oni mrze zbog Vedrana to nek policija i ova neuredjena drzava rijesavaju. Ali Siroki ima samo jednu nesrecu a to je da su iz malog grada a po svemu drugom su veci od poslijeratnog Sarajeva. Sarajevo od 2007. pa do ove sezone nikad nije bilo kandidat niti favorit za titulu. To je cinjenica. Ali su mediji drugacije to prestavljali. Mozda su mediji krivi za promjenu milion trenera jer su od mlakih timova nabijali pritisak favorita trenerima.
Mozda ce te isto uraditi i Jarniju. Sarajevo treba da je tu i da je favorit jer vidite da je sve odma zanimljivije. Ali ne ide da se lazemo. Od 14 moguci trofeja u zadnjih 7 godina nijedan nisu osvojili.
Moraju se plasirati kada novinari traže to, neće vjeruj oni nekog iz uprave travničana ili prijedorčana (lupam neka mi ne zamjere) pitati za trofeje, nego samo ove koji su konstantno u vrhu. Ove sezone se dosta oprezno govori o tome, uvijek se naglašava da će se učiniti sve da "prvi prođemo kroz cilj" ali niko nije rekao da ćemo 100 % nešto osvojiti.ennis je napisao/la: Problem je sto vasi ljudi iz kluba konstantno plasiraju te stvari kroz medije,titula,kup,dupla kruna..Zasto??
Zato sto je najveci neprijatelj Sarajeva u ovom trenutku pritisak rezultata.Svi znaju kolko su navijaci nestrpljivi,i onda se mir kupuje konstantnim renoviranjem ekipe i medijskim istupima,ovako sa strane gledajuci mislim da bi sarajevo bilo puno jace i puno veci konkurent za titulu sa ekipom iz jeseni,mozete pricati sta hocete ali uigranost mnogo znaci u ovakvoj ligi gdje se ekipe mijenjaju svakih par mjeseci.ne mozes promijenit trenera pola ekipe pri 11 kola do kraja,pogresan potez u svakom slucaju.
Sarajevo na početku sezone nije bilo konkurent za titulu, to sam ja uvijek potencirao i jedini cilj nam treba biti izlazak u Evropu, igrom slučaja i srećom koju je Husref u mnogo puta kritikovao, smo bili na samo -2 bili, onda dolazi do promjene stvari u klubu i onda se sa više optimizma gleda prema cilju. Po meni taj optimizam nema temelje. Ali eto....
Razvezasmo mnogo o temi koja je mnogo puta ispričana

Trenutno korisnika/ca: relativizam i 26 gostiju.