FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

GriFFoNi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GriFFoNi » 05 okt 2011, 19:07

nidi je napisao/la:
GriFFoNi je napisao/la:eto koji ste pap.ci i maj.muni, covjek vas fino pita, zeli da dodje da gleda tekmu...i to nije ok jel? zato sto je pitar? :S koji primitivizam...al nije mi cudo od vas..
da ti nisi neki moralista u mjesnoj zajednici

i onda se nadjete pricati vi realni vi "normalni" navijaci vi ovo vi ono...jadni ste...puno vas se skotrljalo sa bistricke stanice..

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 05 okt 2011, 19:13

GriFFoNi je napisao/la:
nidi je napisao/la:
GriFFoNi je napisao/la:eto koji ste pap.ci i maj.muni, covjek vas fino pita, zeli da dodje da gleda tekmu...i to nije ok jel? zato sto je pitar? :S koji primitivizam...al nije mi cudo od vas..
da ti nisi neki moralista u mjesnoj zajednici

i onda se nadjete pricati vi realni vi "normalni" navijaci vi ovo vi ono...jadni ste...puno vas se skotrljalo sa bistricke stanice..
Maca na cemu si ti :D :D :D sta si poceo pjenit ba,samo opušteno :lol: :lol: :lol:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 05 okt 2011, 19:14

nime_tm87 je napisao/la:Halo smirite se svi vi koji bi zeljeli pogledati lijep, tečan i efiksan fudbal sutra 18.30 Grbavica i ponesite 8 KM za sjever jer nemojte na JUG dolazite jer tamo nema sjedenja.
Pa da hoću da sjedim u miru,a ne da skačem i lupam,galamim ko nemogu se izrazit da nit šta čujem,nit šta vidim došao sam gledat utakmicu,a ne cirkus i izvođenje nekakvih karafeka.

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 05 okt 2011, 19:15

i onda se nadjete pricati vi realni vi "normalni" navijaci vi ovo vi ono...jadni ste...puno vas se skotrljalo sa bistricke stanice..[/quote]
Maca na cemu si ti :D :D :D sta si poceo pjenit ba,samo opušteno :lol: :lol: :lol:[/quote]

znaci i ti dosao cirom...aferim pa.pak

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 okt 2011, 19:17

Neka ba evo autenticnog sarajlije, dedo od dede mu sa golubovima na sebilju spavo, i jos fina gradska raja :mrgreen: nemore bolje :ugeek:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 okt 2011, 19:18

GriFFoNi je napisao/la:i onda se nadjete pricati vi realni vi "normalni" navijaci vi ovo vi ono...jadni ste...puno vas se skotrljalo sa bistricke stanice..
Maca na cemu si ti :D :D :D sta si poceo pjenit ba,samo opušteno :lol: :lol: :lol:[/quote]

znaci i ti dosao cirom...aferim pa.pak[/quote]

samokontrola momak, samokontrola...

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 05 okt 2011, 19:19

pile87 je napisao/la:Neka ba evo autenticnog sarajlije, dedo od dede mu sa golubovima na sebilju spavo, i jos fina gradska raja :mrgreen: nemore bolje :ugeek:
jel to istina boli, a? il nemas argumente, il je oboje....

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 okt 2011, 19:20

GriFFoNi je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Neka ba evo autenticnog sarajlije, dedo od dede mu sa golubovima na sebilju spavo, i jos fina gradska raja :mrgreen: nemore bolje :ugeek:

a koji su tvoji argumenti?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 05 okt 2011, 19:21

GriFFoNi je napisao/la:

Svaka ti čast, ti si za nas sve ljudina, mi smo papci, seljaci, mi smo za tebe niko i nista, a za to imas i dokaze. Samo ne znam sta sad ti s nama gubis vrijeme, kad imas svoju gradsku raju :?:
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 okt 2011, 19:22

ja ja ,a sta je tvoja svrha vrijedzanja momka sto vas je pitao koliko su karte...ili onog sto govori da je za pitare ulaz dzaba samo sa obiljezjima F.K. Sarajeva.samo mi reci njegov nivo "spavanja sa golubovima".. :roll: :roll:
nebi bilo ove svadze da ti nisi glumio velikog "komicara" ..il onaj brejker sa nekim prijetnjama... :lol: :lol:
da si "autenticni" sarajlija odg bi momku kao onaj "nime" i to je to...
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 okt 2011, 19:33

GriFFoNi je napisao/la:
Nista od toga jedino da te rodnim listom opalim po ocima, samo ne pravim neku bitnu razliku od rodjenih i najrodjenih sarajlija, meni od toga vaznije da navijaju za Zelju, hajd priznaj da je glupo pitanje koliko su karte navijam za sarajevo dosao bih gledat Zelju, to je ono hajd da nesto napisem i sigurno nece doci.Na Zeljin rodjendan doci ce oni navijaci kojima je klub u srcu i to je to taman da ih 50 i da ih pola nije iz sarajeva :mrgreen:

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 05 okt 2011, 19:35

Ja fino odgovorio da se momak smiri malo,zapjeni momak bezze,ne kontam ga jel on stvarno misli da svi na carsiji i okolici navijaju za Sa..Ne bih rekao ja prvi zivim u centru pa sam navijac Zelje! Na kraju krajeva trebao je iskulirat,vjerovatno je ovaj Grifčić negdje sa sela "šljego" pa se fura da je sa čarsije koji gospodin ee hahahhahahahh
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 okt 2011, 19:36

mma_hz je napisao/la:
ja ja ,a sta je tvoja svrha vrijedzanja momka sto vas je pitao koliko su karte...ili onog sto govori da je za pitare ulaz dzaba samo sa obiljezjima F.K. Sarajeva.samo mi reci njegov nivo "spavanja sa golubovima".. :roll: :roll:
nebi bilo ove svadze da ti nisi glumio velikog "komicara" ..il onaj brejker sa nekim prijetnjama... :lol: :lol:
Rodjen na Kosevu u staroj bolnici koje vise nema, pa vi novonastali ne znate gdje je to! Pa mi onda dodje glupo objasnjavat :mrgreen:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 okt 2011, 19:38

pile87 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
Rodjen na Kosevu u staroj bolnici koje vise nema, pa vi novonastali ne znate gdje je to! Pa mi onda dodje glupo objasnjavat :mrgreen:
Ok,kako ti kazes..nisam se dosao raspravljati ,samo mi je bilo beze ono vase reagovanje u vezi karata..
ugl najjaci si, najludzi i samo tako nastavi.. :roll: :roll:
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 05 okt 2011, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 okt 2011, 19:40

Ljudi ba, džaba se raspravljate, Željo je smisao života!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 okt 2011, 19:44

mma_hz je napisao/la:Ok,kako ti kazes..nisam se dosao raspravljati ,samo mi je bilo beze ono vase reagovanje u vezi karata..
ugl najjaci si, najludzi i samo tako nastavi.. :roll: :roll:
Pa bi li ti isao na utakmicu evo cijena karata nebitna ja cu ti kupiti kartu ?
Nevezano za ovu raspravu :

Torcida Grbavica
Saradnik Dana i jedan od najboljih novinara iz zapadnog susjedstva boravio je u krajnje neslužbenoj i apsolutno relaksirajućoj posjeti bosanskoj prijestolnici. Za kratko vrijeme, pored eminentnih ugostiteljskih objekata, gost iz Splita je posjetio i stadion Grbavica. U subotu, 11. maja, oko pet poslije podne. Mučen nostalgijom, izabrao je južnu stranu. I tamo, među Željinim "manijacima", istražio najdublje tajne derbija koji je ove godine odlučio državnog prvaka. Rezultate tog istraživanja, sublimirane u 15 lekcija, donose Dani
1. ODABERITE STRANU

Svaki ljubitelj nogometa zna da su narodne poslovice tipa "neka pobijedi bolji" najobičnije pizdarije, najčešće tek alibiji za - bez uvrede, molim - nogometne provincijalce. Nitko tko zaista voli nogomet ne može gledati utakmicu kao nezainteresirana strana: za to su zaduženi suci. Pravi ljubitelj nogometa mora za nekoga navijati, jer u protivnom utakmica nema smisla. Navijači su ravnopravni sudionici nogometne igre kao i igrači, treneri i suci, pa je gledanje utakmice bez navijačke nervoze besmisleno otprilike kao UNPROFOR. Tko normalan može gledati utakmicu Brazil - Hrvatska a da mu je svejedno hoće li Brazil pobijediti ili neće?

2. KAKO ODABRATI?

Postoji nekoliko načina za biranje strana na utakmici na kojoj ne igraju "tvoji". Za nekoga, recimo, navijaš jer ti je obilježio navijački pubertet - kao meni Liverpool - ili zato jer je slabiji, jer je autsajder ili ganja dva gola razlike s igračem manje, zato što u tom klubu igra "tvoj" igrač ili naprosto zato što su protivnici Nijemci. Ima i boljih razloga: navijači Sarajeva, primjerice, navijaju za Bordeaux, a Željini za Chelsea i Deportivo samo zbog - boje dresova.

3. ZA KOGA ONDA NAVIJATI?

Na sarajevskom gradskom derbiju vi ćete, recimo, navijati za Želju, i to samo zbog onog kamena u glavu kojega ste ni krivi ni dužni dobili na Koševu davne 1979., slaveći u posljednjem kolu Hajdukovu titulu prvaka. Dobro, dobro, ne samo zbog toga: u Želji igra i onaj mali Huljev, Dalmatinac. Eh, da - to što će vam neki sarajevski tjednik naručiti tekst o tome kako su "zgazili pitare" može biti jednako dobar razlog.

4. KUPITE ŠAL

Sad kad ste odabrali Želju, za desetak konvertibilnih maraka uzet ćete plavi Željin šal, kupiti štampu i sjesti na Čaršiju popiti kavu. Uskoro uočavate grupu navijača Sarajeva, pa još jednu, i nakon pola sata jasno vam je da je Baščaršija neprijateljski teritorij. Pitate se - zašto Baščaršija? Konobar vam odgovara protupitanjem - a zašto baš Željo?

5. VIDI TOČKU 2.

Da, naravno, jasno mu je da je glavni Željin igrač Ivica Huljev Dalmatinac, ali mu nije jasno zašto sakrivate Željin šal. Zato što ste na teritoriju Sarajeva? Ne, vi ste na teritoriju BiH, a ovdje ne važe pravila igre koja ste naučili u Hrvatskoj: to, naime, da navijače protivničkog kluba treba osakatiti, žene im silovati, a djecu poslati u bijelo - ili plavo, crveno, crno-bijelo, koje li već - roblje. U Sarajevu je, naime - koliko god vam to iz hrvatskog kuta izgledalo barbarski - normalno da pijete kavu sa Željinim šalom oko vrata, a da pored vas navijači Sarajeva prolaze potpuno nezainteresirani za vašu klupsku vjeroispovijest! Ukoliko, dakle, vidite Željinog "manijaka" u društvu petorice pripadnika "hordi zla", ne pokušavajte mu pomoći ili ga osloboditi, jer doživjet ćete samo zbunjene poglede domorodaca i sasvim pristojnu javnu blamažu. Oni, naime - vjerovali ili ne! - zajedno idu na utakmicu.

6. ALI ZAŠTO???

Torcidin istraživački tim dugo je istraživao ovaj jedinstveni fenomen. Sarajlije, naime, odlikuje naročito osebujno shvaćanje nogometa, po kojemu smisao ove igre nije poubijati što više protivničkih navijača, već - koliko sam shvatio - nešto u vezi sa golovima - navodno, tko da više tih, kako se zovu, golova, taj je pobjednik. Znam da za nekoga sa zapada može izgledati primitivno, ali, vjerujte, može imati nekoga šarma, kao i izuvanje u džamiji ili ćevapčići u Devetki. Ako ništa drugo, gledanje utakmice iz tog kuta potpuno je novo i drugačije iskustvo.

7. IZ KOJEGA KUTA?

U ovom slučaju, sa južnog stajanja. Nakon što ste se pred ulazom na stadion razdvojili - "horde zla" lijevo, "manijaci" desno - ulazite kroz tijesna vrata i uskoro se nalazite na betonskim stepenicama, što izgleda poput ulaska u vremeplov: Željin jug je, naime, najviše što se u putovanju kroz vrijeme možete približiti bivšem legendarnom Hajdukovom istoku sa Staroga placa. Uskoro ćete otkriti da to nije jedino što će vas vratiti u vrijeme Holcera, Jerkovića, Hlevnjaka, Katalinskog, Bukala i Spreče.

8. NEGO ŠTO JOŠ?

Prije svega, sam nogomet. Da, da, ona igra što se nekad igrala, a navodno se i danas igra, na travnatoj ledini između tribina; igra zbog koje je u davna vremena, prema predaji, publika i dolazila na stadione. Ne radi se, međutim, o tome da je ona nešto čudesno lijepa - naprotiv, u cijeloj utakmici vidjet ćete ukupno dvije šanse i jedan gol, te golema travnata prostranstva na bokovima po kojima bi Roberto Carlos jurio slobodno poput afričkih antilopa. Cijela je stvar u tome da navijači to gledaju i da ih, što je najčudnije od svega, to zanima! Ovdje navijanje ima izravne veze s događajima na terenu, pa stranac poput vas može steći dojam da je publici stalo do rezultata te, kako se zove, utakmice.

9. A PROTIVNIČKI NAVIJAČI?!

Nakon svega, a osobito nakon točaka 5. i 6., može izgledati da se ovdje navijači Želje s navijačima Sarajeva slažu gotovo jednako dobro kao sa susjedima s Grbavice što su se vratili s brda. No, nije tako: ovdje se drukeri sa suprotnih strana stadiona časte jednako žestoko kao u vašoj ligi, s tom razlikom da ovdje vrijeđanja nisu pošteđene ni nacionalne svetinje. Dobro, možda primjer s navijačima Hajduka koji viču dinamovcima "**** vam Oscara!" nije najprikladniji, jer je potpuno nezamislivo da neki navijač Dinama, dakle Hrvat, dobije Oscara. Ovdje će skandiranje "**** vam Oscara!" biti tako upućeno Danisu Tanoviću, koji se deklarirao kao navijač Sarajeva, ali nemojte se čuditi ako skandiranje ne naiđe na plebiscitarnu podršku "manijaka", već doživi čak i zvižduke rođenih Željinih navijača. U Sarajevu, naime, koliko god vam to izgledalo primitivno, postoje svetinje zajedničke jednima i drugima. Dapače, ima i bizarnih primjera da je, na primjer, neki igrač Sarajeva neupitno božanstvo čak i za Željine "manijake".

10. SEREŠ!

Ne. Safet Sušić, na primjer. Usporedbe radi, to je kao da na Hajdukovom sjeveru nitko ne da protiv, štajaznam, Cice Kranjčara, jer "šta je je, Cico je bio bog!".

11. FUJ!

Jel' da? A ovdje je Safet Sušić zajednička legenda kao i Danis Tanović!

12. BEZ VEZE

Pa i nije. Usprkos svemu, naime, međusobno vrijeđanje ne prestaje svih devedeset minuta. Vama, pak, kao strancu, dapače Hrvatu, dobro je znati par stvari. Prvo, skandiranje sa sjevera "Ustaše, ustaše!" upućeno je trojici Hrvata u Željinom dresu, a ne vama. Drugo - nije problem ako ste to skandiranje doživjeli osobno, već samo ako ste ga primili kao kompliment.

13. ZNAČI, IPAK IMA ŠORE?

Da, ali samo verbalne. Ovdje, za razliku od hrvatske lige, navijačima nije cilj upasti na teren i prekinuti utakmicu, već je glavni cilj cijelog rituala na kraju utakmice biti u boljem raspoloženju od suparnika. Što, opet, najčešće ima veze s rezultatom utakmice. Kakav je užitak dočekati devedesetu minutu utakmice bez nereda, suzavca, pendreka, bejzbol palica i Hitne kirurške, nemojte niti pokušavati shvatiti. Najdalje što ćete moći shvatiti jest da je po isteku devedesete minute poseban merak - pa makar osvojili Ligu šampiona, a ne prvenstvo BiH - naslađivati se tuzi "pitarskih pičaka".

14. A IZVAN STADIONA?

Ukoliko ste, pak, mislili da je barem nakon utakmice red da se konačno malo i pošajbate, pa ste dohvatili nekog sirotog klinca sa šalom i kapom FK Sarajeva, nećete naići na bog zna kakvo razumijevanje Željinih navijača. Ovdje je, naime, normalno da, čak i nakon derbija koji odlučuje prvenstvo, navijači i jednih i drugih zajedno odu na piće u kafić kraj stadiona. Da, dobro ste čuli: kafić kraj stadiona - to ovdje zaista postoji. I, zamislite, to nitko ne demolira. Nitko da barem zapali kiosk ili razbije izlog! Potpuno je nejasno u čemu je fora, ali izgleda da, iz nekih teško dokučivih razloga, u Sarajevu i nije osobito popularna zabava nakon utakmice srušiti i zapaliti grad.

15. NITI TO?!?

Ne. Ovdje, naime, znaju reći da svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 okt 2011, 19:47

vrijeDJanje
svaDJA
najluDJi
i tako dalje...

Obicno ne ispravljam ali posto visis pitaru ovdje, red je kako treba pisati.
Liga mladih lingvista...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 okt 2011, 19:48

Seyo_TM je napisao/la:vrijeDJanje
svaDJA
najluDJi
i tako dalje...

Liga mladih lingvista...
Jasi ti siguran da si sarajlija :lol: pa da mozes ispravljati covjeka

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 okt 2011, 19:49

Seyo_TM je napisao/la:vrijeDJanje
svaDJA
najluDJi
i tako dalje...

Liga mladih lingvista...
jeste ,da je ovo pravopisni forum.. :roll: :roll:
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 05 okt 2011, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 05 okt 2011, 19:49

partibrejker1921 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Sole je napisao/la:Koliko ce biti karte, Hordas sam ali hocu da dodjem i da gledam tekmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
A koji ces ti **** idi bolan gledaj nesto drugo otidji u pozoriste...
Ulaz za pitare je džaba, klub danas potvrdio. Potrebno je samo ponijeti neko od navijačkih obilježja Sarajeva.
Oplako sam...hahah

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Cwirek, Hilmo123, Paromlinac, Proximic i 36 gostiju.