Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 12 jul 2018, 15:36

Aktuelni bh. prvak Zrinjski i četvrtoplasirani klub iz prošle sezone u Premijer ligi BiH Široki Brijeg dobili su po 200.000 KM od JP Elektroprivreda HZHB.

Finansijska injekcija državne kompanije sa sjedištem u Mostaru će dobro doći hercegovačkim klubovima budući da ih već u julu očekuju utakmice u evropskim takmičenjima, ali i predstojeća sezona u Premijer ligi BiH.

Evropska iskušenja očekuju i dva sarajevska kluba Željezničar i Sarajevo koja, za razliku od hercegovačkih, nemaju priliv novca od neke državne kompanije, kao što je Elektroprivreda BiH.

Maćehinski odnos prema klubovima koji imaju najbogatiju nogometnu historiju te najviše navijača od svih klubova u BiH sigurno utječe na budžet sarajevskih timova te samim time i konkurentnost na nogometnom terenu, ističu iz oba tima.

I ostali klubovi iz drugih gradova Federacije BiH su u nemilosti javnih firmi, izuzev BH Telecoma koji je sponzor svim klubovima u Premijer ligi BiH.

Podrška države je bitna u svim sportovima, a to najbolje ilustriraju uspjesi klubova i reprezentacija s ovih prostora pa se s pravom pitamo kada bismo mogli očekivati procvat bh. sporta čiji su predstavnici već odavno najbolji ambasadori zemlje.

Potez Elektroprivrede HZHB je pohvalan, a ostaje nam da vidimo hoće li njihovim koracima krenuti i druga javna preduzeća prema ostalim klubovima iz BiH.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 12 jul 2018, 15:44

Mogli bi vala i ti vasi malo pomoc,ne samo u svoj dzep. Sigurno da se ovdje nesto para i opralo,jbg tako to ide al bar nek nesto dobije klub
SAMO ŠIROKI!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 13 jul 2018, 20:46

slika
Trebaju mu sliku stavit na dresove, možda bi napad bio strašniji
Kruškoglavi
:rol:
Don't believe the hype.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 jul 2018, 21:03

akisarajevo92 je napisao/la:slika
Trebaju mu sliku stavit na dresove, možda bi napad bio strašniji
Kruškoglavi
:rol:
Loš ugao :mrgreen:

Ostali su još gori
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 13 jul 2018, 23:04

Bosanac Gorstak seljak,lazov,papak,bla bla bla...a pogledaj kako za jedan dan stvari izlaze ispod tepiha.
Još jedna jako loša priča iz usta Mujkanovića je da on plaća navijače i drži pod kontrolom. To naravno nije istina i nikada neće biti, i samo je još jedno u nizu lupetanja Mujkanovića. Istina je da većina navijača ne bi dala podršku Mujkanoviću da tu nije bilo velikog navijača i prijatelja FK Sloboda - NERMINA ČOLIĆA.
Samim distanciranjem čitavog upravnog odbora i velikog gospodina Nermina Čolića, Senad Mujkanović je izgubio svu podršku navijača i javnosti Tuzle.
Istina je da se do juce pljuvalo po onome sto ja pisem a velicao isti taj Senad Mujkanovic,ali je zapelo kad zadnje dnevnice nisu uplacene pojedincima. :kafa:
kada se najveći navijač našeg kluba, a koji je dio UO FK Sloboda - Nermin Čolić skloni u stranu i da bude predmet ismijavanja kod predsjednika Mujkanovića, kao i ostali ljudi koji se nađu na njegovom repertoaru, onda je stanje u Slobodi katastrofalno. Trener Smajić je sinoć napustio klub zbog "bolova" u leđima...
Nermin zvani Bony je davno distanciran od kluba i odjednom ljudi progledali. :roll:
Sinoc im govorim za Smajica da je covjek popusio nogu zbog nekih igri u klubu a ljudi me pljuju da bi danas to potvrdili.
ukob interesa koji se očituje u izdavanju soba za igrače Slobode u vlasništvu Senada Mujkanovića koji ih naplaćuje po 500 KM, a vrijednost tih soba je svakako upitna jer 500 KM je lijep dvosoban stan u Tuzli. Sve je rađeno samostalno bez znanja UO FK Sloboda.
Covjek vec mjesecima izdaje sobe i svi znaju gdje zive i stanuju igraci i ciji su to stanovi al tek danas skontali da je to sukob interesa..ehh dnevnico,slatka para :kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 13 jul 2018, 23:15

Ja izlizao tipke na tastaturi pisuci kako se nepravedno ponijelo prema Krpicu,Ordagicu,Petrovicu..ljudi me pljuvali a vidi sad komentara..
Meni je samo drago sto su izdali saopstenje u kojem se navodi sve ono sto smo nas par ovdje pisali,a vi kao slijepi vjerovali Mujkanovicu..popljuvali ste od Ordagica,Krpica,Petrovica samo zato sto nisu radili kako je htjeo Mujkanovic..
@tuzlak1987
svakom slucaju nije dobro kada navijaci traze neki svoj dio kolace i pokusavaju da vode klub. Meni su svi na istom, ne vjerujem nikom. Isto ce biti i kada Mujkanovic ode, samo ce neko drugi preuzeti njegovo, naci ce se svako i eto.
@krmpotich
Ko je ugodio nije se rodio. Fukare kojih u kopu ima 43, na strani 13 pišu nekakva saopštenja. Očito pipa zavrnuta :thumbup:
guest007
Sta je senad radio 2 puta u Fukare Fan Clubu? sa tim pojedincima kako ih naziva?
Svasta prodje kroz glavu, ali na ovo mi najvise smrdi.
xerox
Samo brisite. Pljuvat će te vi Senada kao sto ste pljuvali i predhodne. Prije 2 godd. Sta ove fukare napaduju Husića. Prpdaju ae za bambuću. Posle 2 mjeseca Bravoooooo ukareeeeeee. Vrijeme sadasnje. Sta ovih 13 fukara napada senada za 2 mjeseca bravoo fukaree. Sad vam i nerko Bony e valha. A valja vam ovaj lobanjas i dvojac oko njega. Samo me interesuje ko je od vas denis k. Koji koristi od sina profil isprani mozgovi sta vas par i bez karajtera. Lupat će te po glavuci kad se raskrinka koliko su pojedinci bili dobri za papire alobodne Pirića, Oragića itd.
:kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 jul 2018, 23:44

Jesi zaradio burek u Bulevaru?

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 13 jul 2018, 23:58

BosanacGorstak je napisao/la:Ja izlizao tipke na tastaturi pisuci kako se nepravedno ponijelo prema Krpicu,Ordagicu,Petrovicu..ljudi me pljuvali a vidi sad komentara..
Meni je samo drago sto su izdali saopstenje u kojem se navodi sve ono sto smo nas par ovdje pisali,a vi kao slijepi vjerovali Mujkanovicu..popljuvali ste od Ordagica,Krpica,Petrovica samo zato sto nisu radili kako je htjeo Mujkanovic..
@tuzlak1987
svakom slucaju nije dobro kada navijaci traze neki svoj dio kolace i pokusavaju da vode klub. Meni su svi na istom, ne vjerujem nikom. Isto ce biti i kada Mujkanovic ode, samo ce neko drugi preuzeti njegovo, naci ce se svako i eto.
@krmpotich
Ko je ugodio nije se rodio. Fukare kojih u kopu ima 43, na strani 13 pišu nekakva saopštenja. Očito pipa zavrnuta :thumbup:
guest007
Sta je senad radio 2 puta u Fukare Fan Clubu? sa tim pojedincima kako ih naziva?
Svasta prodje kroz glavu, ali na ovo mi najvise smrdi.
xerox
Samo brisite. Pljuvat će te vi Senada kao sto ste pljuvali i predhodne. Prije 2 godd. Sta ove fukare napaduju Husića. Prpdaju ae za bambuću. Posle 2 mjeseca Bravoooooo ukareeeeeee. Vrijeme sadasnje. Sta ovih 13 fukara napada senada za 2 mjeseca bravoo fukaree. Sad vam i nerko Bony e valha. A valja vam ovaj lobanjas i dvojac oko njega. Samo me interesuje ko je od vas denis k. Koji koristi od sina profil isprani mozgovi sta vas par i bez karajtera. Lupat će te po glavuci kad se raskrinka koliko su pojedinci bili dobri za papire alobodne Pirića, Oragića itd.
:kafa:
Vi izbjeglice ste uvijek vodili tuđu brigu, gurali nos u tuđu avliju, zato ste i najebali u zivotu. De malo navijaj za slogu, vise te u slobodnim raspravama ima. Fukare na senadovoj ti na hasmirovoj dnevnici.
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!

NS BiH mafia!
Savez napolje!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 14 jul 2018, 01:53

Covjek se uhvatio Slobode,a i ovakva kakva jeste,bila i ostace institucija za njegov pVojekat, ime i brend jednog grada,od Ljubljane do Skoplja.
I to ni 3 Husica nece promjeniti ......
Eto super uzeo ti je Husic taj klubcic iz sokaka i uzivaj dok traje, jer nece dugo...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 14 jul 2018, 02:48

Podrinje ponovo o Slobodi. Imas li kakvih insajderskih? Jesi li nestAA nacuo?
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 jul 2018, 10:31

dvokorak je napisao/la:Podrinje ponovo o Slobodi. Imas li kakvih insajderskih? Jesi li nestAA nacuo?
Imam ja od Husarica komentar krajnje tacan.

Joj al neki novinari zale!!Kako vas nije stid objavljivat ovakve narucene tekstove?!Zasto ne pisete koliko je ulozio i dao finansija licno predsjednik?!Ni 1 km!Nasuprot on zaradjuje na iznajmljivanju tzv apartmana/sobica svaki mjesec oko 3.500-4.000 km i kad legne transa od opstine prvo ide uplata za stanarine!Zasto ne pisete da su clanovi UO odstupili i nece da ucestvuju u takvom radu koji realizira striktno samo jedno lice!Zasto ne pisete da je clan UO Alic M.vlasnik mesne industrije koji je dao pozajmice klubu(oko 200.000km)se prvi pobunio oko nacina vodjenja kluba,i cak informisao i opcinske strukture i gradonacelnika!Pa drugi cl UO Nermin Bony Čolic isto odstupio jer covjeka se nije pitalo nista oko imenovanja str.staba,i covjek javno upozorio predsjednika Skupstine kluba na nakaradan rad i trazio sazivanje Skupstine kluba da se podnese izvjestaj ko je sta i koliko doprinio klubu!?Zasto ne pisete istinu kako se pojedini igraci forsiraju a druge se smisljeno ne da da se forsiraju,i naredjuje se trenerima da ne stavljaju isti!?Zasto ne pisete(istrazujete)detalje oko transfera Todorovica kojeg je radio Srbijanski menager a ne Mujkanovic!Zasto ne pisete da pecat kluba i memorandumi se ne nalaze u klubu a koji su nestali pred transfer Todorovica!Ima jos tu puno ZAŠTO moja jadna novinarska etiko!!Jad i čemer od kluba,zalosno je to sve ko i kako vodi jedan klub sa tradicijom a zanimljivo VLAST na sve ovo ŠUTI i ne oglasava se!?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 14 jul 2018, 11:04

Ova se Sloboda raspada jbte
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 jul 2018, 11:09

Hazmire spasi ih!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 jul 2018, 11:19

Mexico je napisao/la:Ova se Sloboda raspada jbte
Dok Husara priča da se raspada dobro je.

egzodus1946
Kontakt:

Post Postao/la egzodus1946 » 14 jul 2018, 11:20

Tone Tuzla tone Sloboda

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 14 jul 2018, 11:21

Penaltiky je napisao/la:
U pravu je lik. Haj reci kolika je visina transfera onog momka sto je potpisao za Salzburg. Koliko je Sloboda zaradila?
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 14 jul 2018, 11:24

Sve covjek tacno rekao do rjeci, to samo Tuzlaci izgleda ne vide.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 14 jul 2018, 11:29

Nama hitno treba ali hitno klubove dati vlasnicima bogatasima to jeste u dionicko drustvo da se ulaze a ne ovako u skupstine i nekakvi organi kluba.Samo ulaganjem se moze spasiti liga a samim tim i fudbal u drzavi odnosno reprezentacija

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 jul 2018, 11:35

Kad vidim ko sve pise na ovoj temi, sve mrzitelj do mrzitelja znaci dobri smo.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 jul 2018, 11:39

Mexico je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
U pravu je lik. Haj reci kolika je visina transfera onog momka sto je potpisao za Salzburg. Koliko je Sloboda zaradila?
Šta je upravu? Husara popizdio jer se nije on ugradio. Da smo u **** do vrata znaju i ptice na grani, al mani me Husare.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.