Dobro je ono sinoc bilo.Lopta se pocela kotrljati,bez neke velike siline i napora smo dolazili u sanse.Iako je protivnik indisponiran,vrijedi istaci dobru i laganu igru nasih,kada lopta ide po terenu,od noge do noge,prebacivanje na drugu stranu i mijenjanje strane,gdje je Jamak to posebno dobro radio a mali Colic posebno lose.Ipak svi su bili na jednom dobrom nivou od Guse pa do Adilovica.Krenula je opet pozitivna atmosfera,i sada se posebno vidi da su igraci ti koji krojenjem svoje igre daju atmosferu na stadionu.Ne treba im veci motiv od aplauza sve do jednog prisutnog na stadionu.Nema vise tolikog pritiska,rezultatski smo se primakli a od Travnika nismo dozivjeli poraz.Sada je sve mnogo lakse.Kup smo dobro odradili,u prvenstvu smo blizu u vrhu iako smo imali gadan raspored do sada.
Malo me je drugo poluvrijeme oneraspolozilo,cisto zbog naseg mentaliteta.Svabe bi ovo dotukli sa deset razlike,a mi nismo htjeli,ali bas nismo htjeli da napadnemo nikako.Drzali loptu u nogama i dodavali se do besvijesti.Mada je i tu kontrola igre jako bitna.Nadao sam se da ce Drakul bolje odigrati,ako ista,da se vidi malo veca zelja kod njega.Ostali su svi bili ok,pohvalio bih Jamaka,kojem zelim da ovako nastavi,jer momak zna lopte,i ako shvati da moze imati ovakvu slobodu u igri i bez pritiska,moze napraviti dobru rolu ovde kod nas,to je nesto sto sam ocekivao od Stanceskog,ali posto on ne igra,Jamak to u zadnjih par tekmi radi dobro.Selimovic je jako konkretan iako nije puno u igri,odlicno znanje glavom i odlican ucinak u dosadasnjem dijelu prvenstva.Adilovica je krenulo i samo da ovako nastavi.Mnogo znaci ovo kad dobije gromoglasan aplauz pa je sada i on svjestan da i to moze da dozivi na Grbavici,a ne samo zvizduke.Sada zna da je to tako i veci motiv mu ne treba.Mali Zola je dobro pokrivao teren,boji se puno,i nema iskustva,ali treba njemu jos puno utakmica da bi dobio tu rutinu,sasvim solidan po meni.
Dobra utakmica i samo da ovako nastavimo
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !