Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SamoZeljo » 12 feb 2015, 19:14

Svaki igrac koji je cesto povrijedjen ne treba dobiti novi ugovor. Rijesi ga se i vozdra.
Sta ima Arsenal od takvih igraca?
Ima opterecenje na platnoj listi i ima nezadovoljne druge igrace koji ne mogu uci u formu jer budu izbaceni iz prvih 11 svaki put kad se jedan od ovih vrati iz bolnice.
Dakle, imas dva igraca koji ne daju puno jer je jedan cesto van terena zbog povreda a drugi se rotira s njim.

Wenger se jos uvijek vodi logikom da se tekme dobivaju na sredini terena pa sredinu napuca tako da igraci jedni drugima smetaju.

Zar je toliko tesko skontati da Alexis treba igrati jedno krilo, Theo ili Ox drugo, Ozil na AMF i u napadu Welbeck ili Giroud. Iza Ozila Kokele i Ramiz.
Nema mjesta ni za Artetu ni za Cazorlu ni za Jacka i ne treba im se kreirati mjesto tako sto ce ponajbolji igrac biti sklonjen sa svoje prirodne pozicije na kojoj je najjaci.

HighburyGunners
Kontakt:

Post Postao/la HighburyGunners » 12 feb 2015, 19:38

chily-rz je napisao/la:
HighburyGunners je napisao/la: Malo glupa usporedba, hahah pa ako cemo tako onda je i Senderos masina, i Djorou, i Cygan, i Denilson, i Sanogo, i nas nikad zaboravljeni Andre Santos, hahah pa svi su oni igrali za Arsenal. Meni je Walcot stvarno drag igrac, al evo on bas ko i Wilshere evo vec 10 godina se dokazuje , a nikad dokazat tu kvalitetu na osnovu koje je ostao i igra. Ja bi volio vise nego iko da on proradi jer je extraa brz, al nazalost nista. Dace on jos koji go ove sezone al malo je to . Ocekivalo se puno vise
Nije to nikakva usporedba nego cinjenica,nisam ja taj koji je ovdje napisao nešto što teoretski nije moguce..

Igrali su ti,istina,ali ni jedan od njih se nije zadržao u Arsenalu toliko dugo,.Walcott je tu vec godinama i bice,nekima nije po volji ali koga mrzi neka pati..

Trebali smo Lalanu dovesti,trideset milki iskešati i dobili bi zvjerku ili nije baš tako ?

@ Paja

Reus ? Covjek je igrac Dortmunda,produžio ugovor sa njima,nisu ga uspjeli dovesti ni mnogo vece "zvjerke" od Arsenala,zašto da pricamo o njemu onda ? U ostalom i on je cesto povrijedjen pa onda malo hvata formu pa zaigra na vrhunskom nivou i onda opet ispocetka..Pet puta bolji ? Pa nije Mesi jbt..

Ma kakav Lallana :) Meni je samo krivo sto ima tu brzinu , a kako se vratio poslje povrede jos nije je bas puno koristio, a iskreno ni zadnji par godina nije uradio ono sto sam ja licno ocekivo od njega , a vjerujem i drugi. Siguran sam ja da bi mi svi voljeli da on proradi, a i nevjerujem da ga iko mrzi. Ja licno ne. Volio bi da proradi konacno jer ako je vjerovati njegovim izjavama on jos nije pokazao sta moze , al jbg jedno je pricati, a jedno je i dokazat.

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 12 feb 2015, 19:44

Fustang je napisao/la:Debata oko Wallcota nema nekog većeg rezona.Dovoljno ti je jedno funkcionalno oko i minimalno fudbalsko znanje da shvatiš koliko on (ne)doprinosi klubu.Tip je teška ubleha i nezapamćeni injury prone i maksimalan domet igrača njegovog tipa su klubovi tipa West Ham,Everton,Swansea etc.

Tko god tvrdi suprotno ili ima ozbiljnih problema sa vidom,ili je njegov koeficijent inteligencije manji od onog koji ima Wallnut.

Pametnom dosta.
A gdje si Ajnštajne :o
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 feb 2015, 19:51

upravo tako @samozeljo

da ozil dobije prostora da igra sam u sredini vidjeli bi, protiv leicestera je dobijao skroz malo tog prostora i svaki put je kreirao šansu

Wengerova najveca greska je sto ozil nije desetka... najveća ubjedljivo.

jos se momcina nabildao i najavljuje dobru formu al glupan na klupi izmišlja pozicije njemu

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 12 feb 2015, 20:13

AA23 je napisao/la:
Wengerova najveca greska je sto ozil nije desetka... najveća ubjedljivo.
jos se momcina nabildao i najavljuje dobru formu al glupan na klupi izmišlja pozicije njemu
U nekom pogledu imao je razloga da ga ne koristi kao desetku. Iz razloga jer je Cazorla bio najbolji pojedinac nekoliko utakmica, te zašto bi ga mijenjao ako briljira? Ali želio je Ozila u sastavu, kao i većina nas, iz razloga jer ne želi da mu sjedi igrač na klupi koji ima kvalitet, te za kojeg je dao silni novac. No, Cazorla nije zadnje dvije utakmice na nivou, ukoliko mu forma bude kao na početku sezone, odmah bi ga trebalo evakuisat na klupu. Ali, ako odigra kako treba, po meni je nekako najbolji izbor, ne znam koliko to suludo izgledalo, da Ozilu da slobodu na sredini prostora, da igra sada umjesto Ramseya, odnosno da se Coqolo striktno drži defanzive, a da Ozil bude taj neki "libero" na sredini, da može da se kreće kud mu je volja, barem protiv timova koji nam nisu dorasli po kvalitetu.
Slažem se da Ozil nije za krilo, nikako. Nedostaje mu taj trk, te agresivnosti koju npr ima Alexis, hrabrosti, baš kao i Chambersu na beku.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

Fustang
Kontakt:

Post Postao/la Fustang » 12 feb 2015, 20:46

chily-rz je napisao/la:
Fustang je napisao/la: Debata oko Wallcota nema nekog većeg rezona.Dovoljno ti je jedno funkcionalno oko i minimalno fudbalsko znanje da shvatiš koliko on (ne)doprinosi klubu.Tip je teška ubleha i nezapamćeni injury prone i maksimalan domet igrača njegovog tipa su klubovi tipa West Ham,Everton,Swansea etc.

Tko god tvrdi suprotno ili ima ozbiljnih problema sa vidom,ili je njegov koeficijent inteligencije manji od onog koji ima Wallnut.

Pametnom dosta.
Koji si to ti faktor da procjeniš šta je neciji maksimum ? Koje su to tvoje reference pa da tvoje tvrdnje i uzmemo za ozbiljno ?

Pazi molim te,maksimalan domet Everton ili Swansea a sa 17 godina zaigrao za Arsenal,negirao te još prije osam ljeta :mrgreen:

O inteligenciji necu,ne poznajem ni tebe ni Walcotta pa da vršim usporedbu ali cijenim da je on daleko više u životu napravio.

Vodeći se tvojom logikom,premisa je da niko od nas nije komepetentan kritikovati igrače,jer nismo ostvarili životna dostignuća koji oni jesu.Kakva opservacija. :tokralju:

Čemu onda ovaj forum? Zašto postoji uopšte bilo koja tema na njemu? Koja je njegova svrha?

Vidi,shvatam simpatije i sve to ali također treba biti realan i objektivan.Gajim i ja simpatije prema Nothingamu pa ih to ne čini boljim.

Shvatam promašiti zicer.To se toleriše i najboljim igračima na ovoj planeti,ali brate neshvatiljivo je istom tom igraču potrebno 3/4 zicera po meču u prosjeku da bi eto ponekad i pogodio i obrisao tu mrlju koji je već postala njegov zaštini znak.Neobjašnjivo je kako je klub spreman plaćati preko 100k funti i trpiti jednog igrača koji proveo 10x više vremena u bolnici nego na terenu.Neshvatiljivo je kako se žrtvuju neki talentovani mladi igrači zarad njega,vječnog talenta koji nikako da eksplodira.

Pisao bih još ali ograničen sam sa vremenom.

Uzdravlje.

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 12 feb 2015, 20:55

Sta se sve ovdje nece procitati. Govoriti za Wallcota da je na nivou Swansea ili slicnih klubova je smijesno. Ocito da ponavljanje pojedinih forumasa iz dana u dan pije vode kod ostalih. Isto tako se moze reci i za Cazorlu. Ne mogu da vjerujem da se Cazorla ovdje i dalje smatra precijenjenim igracem pored toliko meceva koje je odigrao za Arsenal i na kojim je bio na vrhunskom nivou. Prave se prevelike razlike jer kada se blati onda se blati a kada se hvali onda nema granica. Tako ce za pojedine Ox biti uvijek bolji od Wallcota iako do sada to ni jednom nije pokazao. Isto tako ce i Willshere biti bolji od Cazorle a trenutno nisu ni blizu. Mozda ova dvojica nekada i postanu ali to je sve mozda. U ovoj ekipi jedino nema mjesta za Flaminija koji je trenutno daleko od onog starog i nema kvalitet za Arsenal. Ovi ostali se mogu boriti i oni su ti koji su sa Arsenalom osvojili Fa cup prosle godine kao i toliki niz godina bili u top cetiri. Ako je Wallcot i Cazorla sa Swansea nije mi jasno kako su dva veoma bitna igraca za dosadasnje uspjehe Arsenala. Shvatam da svi navijaci Arsenalu zele najbolje a to je osvajanje trofeja ali ovo blacenje iz godine u godinu je smijesno postalo. Ovdje je neko ili odlican ili kloc i nema neke sredine.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 feb 2015, 23:10

chily-rz je napisao/la:I pazi ovog Walcotta kloca,ne igra godinu dana,nema tehniku,nije golgeter a još je i glup..Kakve su ovo budale sa transfer-markta pa mu nabaciše cijenu od 26,4 mil funti :salut:
Inace transfer market veoma mjerodavan, pola premijer lige bih vrijedi stotine hiljada pa neki i preko miliona eura a odlaze za 30-40 milja kad neko ode za preko 100k slavi se :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 feb 2015, 23:16

AllGunsBlazing je napisao/la:Hazard mozda jeste bolji igrac od Coste i Cesca, ali nije vazniji. Prije ce Chelsea nadoknaditi njegov izostanak i "navlacanje 2-3 igraca(p.s. ovo mora u statistiku kao i predasistencija :mrgreen: )" nego bilo kojeg od ove dvojice igraca. I smijesno da taj toliki dominator Hazard ne moze prebaciti jednog prosjecnog igraca Walcotta po golovima, ili jednog Cazorlu po statistici. Naravno statistika nije sve, ali ako ta uberklasa ne moze dati 20 golova u sezoni, onda nije uberklasa. K'o i Drogba ogromna klasa, a lik imao sezona po pet golova u ligi. Volio bih da vidim da se to jednom Henryu desi u najboljim godinama.

A ti Paja slobodno navijaj za Chelsea, nama dobitak, a i tebi vjerovatno.
Sta ja sad tebe imam ubjedjivati ti sve gledas kroz neke glupe brojeve i statistike, vidjeli smod a Chelsea pobjedjuje i bez Coste i Fabregasa, i pobjedjivace dok im je tu najbolji igrac Hazard, iznesi ti statistike na kraju sezone Walnuta i ubjedi novinare, trenere i igrace u engleskoj kad Hazard bude igrac godine...Kako ne moze prebaciti prosjecnog Walnuta, ove sezone Hazard ide u svim takmicenjima sigurno 20+ golova, Walnut ima jednu sezonu u ligi gdje je prebacio deset golova, Hazardu ce ovo biti druga a Walnut mocan finiser i jos stariji :lol: Ti si uspio da statistike jednog Drogbe izjednacis sa panjem Giroudom, samo u tim brojevima nikad nece pisati koliko je Drogbinih golova bilo u finalima za pobjede, koliko winnera u zadnjim minutama itd... pisace samo broj ko i kod Girouda kod kojeg nece pisati koliko je mrtvih zicera promasio i koliko je Arsenal utakmcia ostao bez 3 boda zbog njegovig promasaja ali ljudi to pamte i zato ce Drogba uvijek biti svjetska klasa i legenda a Giroud u najbolju ruku prosjecan napadac.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 feb 2015, 23:20

Joj cuj Cazorla briljirao hahahaha u cemu je bolan briljirao 6 golova zabio u sezoni od toga 5 iz penala, odigrao je 3-4 utakmcie dobro za citavu sezonu i briljirao. Cazorla je igrac za klupe i tamo mu je mjesto nema on sta raditi u prvom timukad je tu Ozil, samo smeta...Kad bi rangirao nase vezne igrace sigurno da od ove 4 kad su zdravi Ozil, Ramsey, Wilshere, Cazorla ovaj zadnji je najlosiji igrac.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 feb 2015, 23:39

AllGunsBlazing je napisao/la:Hazard mozda jeste bolji igrac od Coste i Cesca, ali nije vazniji. Prije ce Chelsea nadoknaditi njegov izostanak i "navlacanje 2-3 igraca(p.s. ovo mora u statistiku kao i predasistencija :mrgreen: )" nego bilo kojeg od ove dvojice igraca. I smijesno da taj toliki dominator Hazard ne moze prebaciti jednog prosjecnog igraca Walcotta po golovima, ili jednog Cazorlu po statistici. Naravno statistika nije sve, ali ako ta uberklasa ne moze dati 20 golova u sezoni, onda nije uberklasa. K'o i Drogba ogromna klasa, a lik imao sezona po pet golova u ligi. Volio bih da vidim da se to jednom Henryu desi u najboljim godinama.

A ti Paja slobodno navijaj za Chelsea, nama dobitak, a i tebi vjerovatno.
Ja mislim da gledaš površno na kvalitet nekog igraca ;) u velikoj mjeri kroz statistiku, što je u samom veliki ogroman zayeb.

Jedan primjer: Imao je i Ozil (kad je igrao za Real) bolje statistike od Xavija ili od Inieste (osim u preciznosti pasova), pa nije bio ni blizu bitan igrac za svoj tim - kao ova dvojica....a nije se ni naosovajao trofeja, što je još bitnije.
I Hazard je tipa igraca koji se drugacije gleda i vrijednuje njegov doprinos.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 feb 2015, 23:48

Pa Ozil u Realu i jeste bio bolji od tih ako se uopste moze porediti sa Xavijem posto mi ne djeluju ko igraci koji igraju iste pozicije, mnogi su Ozila na vrhuncu forme u Realu proglasili za najbolju desetku svijeta...**** bolesne statistike asistencija koje je imao dovoljno je bilo gledati Real Madrid i vidjeti da lik dominira na svojoj poziciji.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 feb 2015, 23:51

Ja nisam pljuvac a ni kriticar Walcotta, ali DEVET godina je u Arsenalu i pored toga je skup igrac. Plata mu nije mala. Ovo sto je pokazao za toliko vremena i za tolike pare je stvarno malo.
Sta ce u buducnosti uraditi i pokazati ja ne znam, ali znam sta je u ovih devet pokazao.

Npr. jedan Memphis Depay iz PSVa bi bio jeftiniji, a mladji je puno i vec sada dovoljno dobar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 feb 2015, 23:55

BigBigBang je napisao/la:Pa Ozil u Realu i jeste bio bolji od tih ako se uopste moze porediti sa Xavijem posto mi ne djeluju ko igraci koji igraju iste pozicije, mnogi su Ozila na vrhuncu forme u Realu proglasili za najbolju desetku svijeta...**** bolesne statistike asistencija koje je imao dovoljno je bilo gledati Real Madrid i vidjeti da lik dominira na svojoj poziciji.
pa Ozil jeste igracina, nema oko toga price.....imao strašne statistike, ali je slabo trofeje osvajao....a imao i on svojih mana (posebno defanzivnih gdje jako loš).... i Ozil je samo za 10-tke, doduše tu je beton....ali mnogi to gledaju kao veliku manu, to jest da nije svestran.

Hocu da kažem da se neki igraci ne mogu mjeriti samo kroz statistiku. To je potpuno pogrešan pristup.

Evo uzecu primjer baš iz Arsenala, njihove bivše igrace....dobro se sjecam njihove zlatne generacije i sjecam se Ljundberga i Piresa kao strašne igrace, extra klasa.. nenormalno bitne karike u igri i koncepciji tipa + imali ogroman pobjednicki mentalitet (a za to nema statistike, to niko na ovom forumu ne prepoznaje, niti cijeni)...i to nisu bili neke strašne statistike.
Nisu ni trebali imati jer Henry trpao ko sumanut, ali su bili strašni igrac....prakticno nezamjenjivi.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 feb 2015, 00:01

Sve dok ne dodje velika utakmica i odluči postati casper

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 feb 2015, 00:02

Pa u Realu mu samo LP fali a svaki put su bili tu do kraja stizali to sto se tice trofeja. Ne znam ja porediti igrace svjetske klase izmedju sebe mozes, uzmes milion faktora, statistiku, trofeje, stil igre, na kraju krajeva koga vise gotivis uredu ali npr. porediti Girouda i Drogbu ne mozes...

A evo tu je i Messi...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 feb 2015, 00:12

BigBigBang je napisao/la:Pa u Realu mu samo LP fali a svaki put su bili tu do kraja stizali to sto se tice trofeja. Ne znam ja porediti igrace svjetske klase izmedju sebe mozes, uzmes milion faktora, statistiku, trofeje, stil igre, na kraju krajeva koga vise gotivis uredu ali npr. porediti Girouda i Drogbu ne mozes...

A evo tu je i Messi...
upravo to...."milion" nekakvih faktora odlucuje
Uveliko odlucuje koncepcija i stil igre tima.

Opet cu Arsenalu - Viera je nekad bio glavni covjek na terenu u Arsenalu (ne Henry) uz Piresa i Ljundberga, ljudi držali citavu igru, od njih zavisio i protok lopte i ritam ...Henry je to majstorski sprovodio u mrežu i kupio slavu (mislim zasluženo)....našla se ekipa gdje svako zna šta mu je raditi na terenu i osvajali titule.

A po statistikama razlika nebo i zemlja između tih igraca....dokaz da statistika ništa ne znaci.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 feb 2015, 01:22

Jedan wc spic sebi ne smije dopustiti tri sezone u jednoj od najjacih ekipa lige da ne prebaci deset golova. Dakle ne pricam o statistici vec ucinku. Ok dao nekoliko bitnih golova, imao je i Dudek fantasticnih odbrana u isto bitnim utakmicama pa niko nece reci da je igracina. Pravi se neka frka oko Drogbe(koji je ODLICAN igrac, kad moram crtat) dok je Giroud klada, a isti im UCINAK. Nit je Drogba wc(ne vidim kad bi jedan Henry sebi dopustio da daj taj broj golova), nit je Giroud klada. Drogba je isto tako dao gol u finalu, Henry se ispromasivao, dakle Henry je gori igrac? Bitna je citava godina, a ne ta jedna utakmica. I na kraju kad neko spomene Chelsea i tu titulu, terkovac ce se sjetit Drogbe, mi ostalo autobusa.

Pires je imao i statistiku, medjutim Pires je bio kao i Drogba, odlican igrac, ali meni nije nivo Henrya ili Bergkampa. A u svojoj najboljoj sezoni je dao vise nego Hazard u svojoj. I naravno da nije sve u statistici, medjutim kad se krilo gura u kos sa Ronaldom i Messijem, a nema ga u prvih deset strijelaca svoje lige, tu nesto smrdi. Za krila i spiceve se moze gledati statistika, nije Ronaldo na frizuru dobio priznanje za najboljeg igraca. Po meni Hazard mora povecati broj golova/asistencija da bi se o njemu moglo pricati kao o najboljem igracu lige.

Meni je samo smijesno koliko se pljuju igraci na temi Arsenala. Klada ima skoro isti broj golova kao i Wc igrac, u slicnom broju utakmica, ali jedan je prosjek drugi vrh. I ne znaci da ovaj drugi nije bolji, samo ovaj prvi NIJE klada.
Celik!3,2,2.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 feb 2015, 14:00

on team news…
Aaron Ramsey will be out, he has a little hamstring strain. Alexis is still not able to go out, he could be short again for Sunday. Jack Wilshere’s back in normal training but has been out for [more than two] months and misses competition. He worked very hard and is focused, committed, but it will take him a while to get back to competitive level.
Pld W D L
38 26 12 0

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 13 feb 2015, 14:01

on team news…
Aaron Ramsey will be out, he has a little hamstring strain. Alexis is still not able to go out, he could be short again for Sunday.

on whether he would change his training regime…
No, we have individualised training for the players and prevention. I don’t think that is any special case that has been neglected, it’s just that we have to find a reason why that happens. It’s not a major injury, it’s a Grade One, a small injury, a small muscle problem.

on Jack Wilshere…
He’s motivated and focused to come back as quickly as possible. He worked very hard but he has still been out for [more than two] months and what he needs now is to get back. Competition gives you that sharpness that training cannot give you because it’s about a combination of fitness and decision-making - and speed of decision-making. It takes a while to get that back.

Ovo zadnje je samo kod Wengera ovako. Odugvlači sa igračima koji se trebaju vratiti i samo ih syebe još više ja mislim. Jbt kod ostalih timova čovjek se povrijedi nema ga jednu dvije utakmice i to je to, a kod nas oduži mjesec dana da ga spreme kako treba. Na kraju sve što se desi je da ih upropaste još više. :facepalm:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.