KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

CP3
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la CP3 » 16 maj 2010, 13:36

Sta je ovo ???Jeli finalisti idu u NLB
Kada ce se znati nesto iz kabineta Romana Lisca ???
KO DOBIJA POZIVNICU ??????????????????????????????????????

igos
Kontakt:

Post Postao/la igos » 16 maj 2010, 17:28

postavljeno je negdje,da ti sada ne trazim,ali finalista dobija pozivnicu sigurno...a to sada sto se prave spekulacije od strane bosne da nije sigurno ko dobija,to mogu da objese macku o rep...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 maj 2010, 18:06

igos je napisao/la:postavljeno je negdje,da ti sada ne trazim,ali finalista dobija pozivnicu sigurno...a to sada sto se prave spekulacije od strane bosne da nije sigurno ko dobija,to mogu da objese macku o rep...
onaj ko odlucuje je lisac and co.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 16 maj 2010, 18:32

rečeno je samo da wild card ide u BiH. nije rečeno ni kome, a pogotovo ne to da dobija finalista.

sve piše ovdje: http://www.adriaticbasket.info/w2/news. ... 50&lang=hr

Košarkaška liga NLB će i u sezoni 2010/11 nastaviti sa 14 klubova, suglasna je odluka skupštine Sidra, koja se u ponedeljak održala u Ljubljani i na kojoj su prisustvovali svi vlasnici poduzeća. Suglasno su potvrdili i sve ostale odluke, financijski izvještaj za 2009 i plan za 2010 te sistem popunjavanja lige NLB u narednoj sezoni 2010/11.

Članovi skupštine najprije su potvrdili financijski izvještaj za 2009. godinu te financijski plan za 2010. godinu. Nakon toga prihvatili su se rasprave o promjeni vlasničke strukture ali u tom segmentu nisu donijeli konačne odluke, nego su prolongirali raspravu za narednu skupštinu poduzeća Sidro, koja će biti zakazana nakon finalnog turnira.

Ali je zato današnji sastanak donio prilične promjene strukture lige obzirom na one koje su bile lani najavljene za sezonu 2010/11. Ako su se tada članovi skupštine složili da u sezoni 2010/11 pređu na 12-člansko takmičenje, ovaj su put izglasali drukčiji zaključak.

Liga NLB tako ostaje na 14 klubova, a sistem popunjavanja ostat će isti kao u slučaju lige 12 kao što je uostalom i bilo zamišljeno prošle godine. Uz to će rukovodstvo takmičenja dodatno raspolagati još sa 2 dodatne pozivnice. Svaka država će moči imati u ligi najviše 4 kluba, jedan wild-card će biti u sezoni 2010/11 podijeljen ili Srbiji ili Hrvatski (državi, koja još neće imati 4 kluba) a jedan po istom sistemu BiH ili Sloveniji.

Pored toga potvrđeno je, da će biti u sezoni 2010/11 jedan wild-card podijeljen češkom predstavniku Nymburku. »Prihvatili smo molbu Nymburka, da sudjeluje u našoj ligi, s čime ćemo ojačati naš sportski proizvod te klubovima omogućiti još dodatne marketinške aktivnosti,« izjavili su članovi skupštine.

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 16 maj 2010, 19:03

Čitam vas kako se po medijima i portalima borite za divljakušu .
Ja da sam na mjestu navijača KKB borio bih se i rukama i nogama da nedobijem pozivnicu , zašto ?
- ogromna dugovanja iz ove sezone
- ogromno ne zanimanje publike za KKB
- nepostojanje ni jednog vlastitog igrača u kadru
- nepostojanje struke u klubu (osim ako netko ne smatra Parežanina strukom)
- igrači koji su pod ugovorom ne jamče opstanak na Jadranu
- koncept BH lige za sezonu 2010/11 ( iako se još ne zna 100% ) ali će vjerojatno igrati svi i NLB ligaši će imati puno teži posao
- prilagodba svog omladinskog pogona prvo na uvjete BH lige pa na NLB naredne sezone
Sad da ne bi ispalo da se pravim pametan ali nama je jedna takva sezona značila jako puno iako je u početku s Jokom na čelu sve izgledalo jako loše (gubilo se od Mrkonjića do Bileće ) na kraju se osvojila titula i izborila NLB-liga , klub stvorio temelje za 4-5 domaćih/mladih igrača koji u ovoj sezoni daju ogromni obol u ovoj ekipi . Svi ste vidjeli da je na kraju te turbulentne sezone dvorana na Pecari bila pretijesna a igrački kadar ( koji je izborio NLB ) je ostao na okupu jer im je NLB bio korak naprijed u karijeri .
Postajem dosadan sa konstatacijom vezano za finale ali sinoć sam pobjedu nad Igosima doživio ono najnormalnije bez neke velike euforije a da je sinoć KKB bio na drugoj strani pilo bi se do dugo u noć :mrgreen: .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 maj 2010, 23:54

Joj meni nesto pade danas na pamet ars. :D On je uvijek bio prvi da kritizira odmah vlastiti klub ako treba, kao i omalovazava i vrijedja druge i sl., al to je neka druga prica, naveliko i nasiroko, nije bitno kad i gdje, samo nek se svadja hehe.
Uglavnom, da mi je samo vidjet mu facu kad je Mason, za kojeg rece da je truba zesca i sta sve ne, postao MVP NLB lige. :lol: Nece se ljutiti fanovi Bosne na ovu malu digresiju, jednostavno sam htio priupitati ima li naznaka igdje od tog covjeka. :)
...Život za Široki...

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 17 maj 2010, 11:35

Nije to bas tako, Mason je daleko od super igraca, rekao bih solidan igrac ako cemo po nekim pravim kos. standardima. Pa dovoljno je da mu se zakaci iole ozbiljan flaster(koji opet u nasoj ligi skoro da ne postoji) i ko da ga bog nije ni dao.
Ars je tu, siguran sam, a sada je bar svima jasno da je koliko god to nekada izgledalo suludo u 90% stvari bio u pravu. :oops:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 17 maj 2010, 12:20

mahalac je napisao/la:Nije to bas tako, Mason je daleko od super igraca, rekao bih solidan igrac ako cemo po nekim pravim kos. standardima. Pa dovoljno je da mu se zakaci iole ozbiljan flaster(koji opet u nasoj ligi skoro da ne postoji) i ko da ga bog nije ni dao.
Ars je tu, siguran sam, a sada je bar svima jasno da je koliko god to nekada izgledalo suludo u 90% stvari bio u pravu. :oops:
Solidan igrač ne može biti MVP jedne lige kakva je NLB , malo pogledaj tko su MVP-ovi bili proteklih sezona .
Flaster se prestao furati u košarci jako davno tj nikad ni nije imao učinak da bi dobio nekoga .Po meni Masona također nije extra klasa ali čim ima ponude između 20-30 000$ za mjesec znači da je klasa a posebno za naše prilike se može nazvati i ekstra klasom.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 maj 2010, 14:23

camile, znam ja dobro za GSD, ali valjda ti, kao veliki kosarkaski strucnjak, trebas znati da se u statistici gleda PROSJEK a ne ukupni broj necega...

nemam zaista zivaca ni vremena da ti dokazujem da nisi u pravu. samo sam ti dokazao statisticki da si slagao za broj suteva (najmanje sutao) u bosni i da je treci asistent u grckoj.

ako ti je fela toliko drag vodi ga kuci, a nas pusti da se patimo gledajuci djurasovica
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 17 maj 2010, 15:50

Ma MASON je smješan igrač, sta ce on, oklel njega hahahahahahahahah....koji ste vi stručnjaci, sto ne priznate da je iGRAČINA...A DA IGRA U VAŠOJ VOLJENOJ BOSNI, NE BI MOGLI OSTATI OD VAŠI KOMENTARA...ZATO I JESTE TU DI JESTE ŠTO STE BAHATI I PREPOTENTI.... :D

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 17 maj 2010, 15:52

mahalac je napisao/la:Nije to bas tako, Mason je daleko od super igraca, rekao bih solidan igrac ako cemo po nekim pravim kos. standardima. Pa dovoljno je da mu se zakaci iole ozbiljan flaster(koji opet u nasoj ligi skoro da ne postoji) i ko da ga bog nije ni dao.
VELIKI SI TI STRUČNJAK!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 17 maj 2010, 16:41

ja mislim da je ars davno baniran,ali sudeći kakve komentare ima onaj bosnas mogao bi to biti stari ars..

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 17 maj 2010, 17:57

KK_Bosna je napisao/la:camile, znam ja dobro za GSD, ali valjda ti, kao veliki kosarkaski strucnjak, trebas znati da se u statistici gleda PROSJEK a ne ukupni broj necega...

nemam zaista zivaca ni vremena da ti dokazujem da nisi u pravu. samo sam ti dokazao statisticki da si slagao za broj suteva (najmanje sutao) u bosni i da je treci asistent u grckoj.

ako ti je fela toliko drag vodi ga kuci,a nas pusti da se patimo gledajuci djurasovica
Mogu samo dodati da se toplo nadam da ga sledeće sezone nećemo gledati u KK Bosna.

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 17 maj 2010, 18:17

Sve neki KRITICARI i poznavaoci kosarke -bez para nemozemo zadrzati ni DJurasovica za par sezona -
Mejson JE klasa za mnoge amere koje smo mi dovodili ,a i da nije odradio je i vise od OCEKIVANOG ...
Sto se tice Kojadinovica -u kakvo je rasulo dosao , i sa kim je sve igrao covjeku se nema sto reci ...
Samo da je igrao sa IVANOVICEM I IKONICEM ,njegov rezultat bi bio u jos boljem svjetlu ...,,,,,a imamo Muhu koji prevede loptu i gleda kao organizator igre samo kako da je se rjesi ... E radi njemu slicnih nama ni FELA nije bio dobar .. ..

trik
Kontakt:

Post Postao/la trik » 17 maj 2010, 18:23

Bosna se treba konsolidovati, dovesti ljude koji su stručni za rad sa omladinskim školama. Gledao sam par puta Bosnin podmladak samim ponašanjem na terenu stiče se utisak da nisu pod trenerskom stegom.
Dovođenje igrača na 6 mjeseci je samo gomilanje dugova, taj igrač na kraju sezone odlazi a mladim igračima nisi da šansu da se afirmiraju, to je samo jedan djelić nestručnog i neplanskog rada rukovodstva.

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 17 maj 2010, 18:34

Slazem se sa tobom ali ,,treba raditi i na mladim ,a i na takmicarskom kadru ,,,,Vidio si Camzica kada je fulio oba slobodna bacanja ,,,jeli radi toga sto nije igrao ili radi ozbiljnosti i treninga ili necega sestog ???Na treningu treniraju SVI ,a ne samo prva petorka . PA u par navrata kada su ga gradili ispadao je kao da je tek u juniorima ... Muha je u Bosni 5,-6 godina i opet od njega nista ,u Zlaju su se zaklinjali a sve bez rezultata ,pa kakvi su onda ovi nasi PLEJOVI ,ako Mejson nije dobar ???

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 17 maj 2010, 18:53

šampioni je napisao/la:
VELIKI SI TI STRUČNJAK!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ako je Mason daleko od dobrog igraca ,,,sta bi onda rekao za Pasalica ili Naletilica ??
Onda po mom misljenju oni mu nemogu biti Back-up ,,,

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 maj 2010, 19:58

CP3 je napisao/la:Sto se tice Kojadinovica -u kakvo je rasulo dosao , i sa kim je sve igrao covjeku se nema sto reci ...
Samo da je igrao sa IVANOVICEM I IKONICEM ,njegov rezultat bi bio u jos boljem svjetlu ...,,,,,a imamo Muhu koji prevede loptu i gleda kao organizator igre samo kako da je se rjesi ... E radi njemu slicnih nama ni FELA nije bio dobar .. ..
feliks je dobar igrac, da ne kazem prosjecan, ali u ovakvoj bosni je bio ponajbolji, sto vise govori o bosni nego o njemu.

nije problem njegov (ne)kvalitet koji treba posjedvati igrac bosne, vec pristup igri.

jedini igrac koji je IMAO PRAVO uraditi NESTO kontra trenerove zamisli je NENAD MARKOVIC (zato sto se zna koliko je on ZADUZIO bosnu i njene navijace) :!:

a FELA je SKORO SVE radio u kontru parezaninu (nije bitan parezanin, mogao je i senad redzic biti trener ili ettore messina, bitno je da se radi o TRENERU bosne)... da mi je samo znati CIME JE TO ZASLUZIO?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 17 maj 2010, 20:21

Jeli mislis da je to sve tako kako ti pises ,da ga Dejo ili Bukva nisu mogli odstraniti -kao mnoge do sada-ili u najmanju ruku mu smanjiti minutazu ..
Ali cini mi se po reakciji Uprave da su sa njim bili zadavoljni ,,bar po mom nekom instiktu .. pozdrav....

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 17 maj 2010, 22:31

Bojim se da sva ta prepirka oko Felixa, danas, pa nadalje i ubuduce nema apsolutno nikakve potrebe :mrgreen:

Mozda bi najbolje bilo da se Ars javi svojim obozavaocima ovde (kojih ocigledno ima) i kaze svoju viziju i izglede kkbosne.
Stvarno bih volio da vidim sta on misli u suprotnom ostasmo pateticno raspravljati o Masonu na bosninom forumu.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.