FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Wandelanoite
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Wandelanoite » 05 feb 2020, 17:19

Bivsi vođa Fukara zvao Azmira i trazio platu mjesecnu da preuzme i organizuje Diviziju i jos bi doveo navijaca u Diviziju.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

plavac150
Kontakt:

Post Postao/la plavac150 » 05 feb 2020, 17:21

Wandelanoite je napisao/la:
05 feb 2020, 17:19
Bivsi vođa Fukara zvao Azmira i trazio platu mjesecnu da preuzme i organizuje Diviziju i jos bi doveo navijaca u Diviziju.
posto obraz :urnebes: kakvi sarlatani nevjerovatno :urnebes:

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 05 feb 2020, 17:59

Ako je istina,a nije igra,onda je zanimljiva vijest.Međutim treba vidjeti i do kada traje prelazni rok za navijače. :D

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 feb 2020, 18:32

Jako je dobra stvar što nikom nije zagarantovano mjesto u prvih 11. pa čak ni golmanima.
Ono što smo danas vidjeli oba beka i Efe i Leković imaju dosta slabosti i postavlja se pitanje dal će biti u prvih 11 spori i sa puno grešaka posebno Leković. Tu se nameće pitanje zašto ne Nukić desno a Budo lijevo iako znamo da Budo ima puno nedostataka.
Moris i Jovo su tu i to je solidno al bit će kartona nedo bog i povreda, tu je nedovoljno spremni Kole a i Hasan je jako dobre partije pružao a za nuždu može i ovaj Ivković.
Sredina danas Hadžan i Hasanonako više slabo nego dobro, dok je Arežina zaista kvalitet ali nažalost ko je pratio njegovu karijeru zna da je sklon povredama. Mislim da Sesar i Arežina će konkurisati u prvoh 11 i pored njih neko dal Maksimovič, Hasan ili nekad Hadžan - ima tu dosta rješenja ali bez Sesara i Arežine teško.
Kulović pa haj da kažem solidan, Bađi također eh što se tiče Crnke šta reći bljesne a onda svojom zajebancijom sve to uprska. Tu će uskakati Nukić i Burić. Naravno zbog tri žuta nema u prvoj utakmici Voje al kada on bude spreman sigurno će Bađi ići na jednu od strana ali Vojo može da igra i iza njega. Ramić će također tražite sebe u napadu.
Sve u svemu struka ima još dvije sedmice pred sobom. Sad će malo u Hercegovini na nekim blatnjavim i težim terenima brusit posljednje taktičke zamisli.
Danas koliko sam shvatio igrali smo na svojoj polovini i tražili priliku iz kontre - odnosno na način kako će se igrati protiv Sarajeva i Želje.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 05 feb 2020, 18:36

Nisam gledao današnji meč zbog posla ali čini se da nije bilo loše po lošem-kijametskom vremenu,a pobijedili smo zahvaljujući golu koji je rezultat pritiska Hasanovića i lagane rutinske realizacije Arežine.Sad je završena ekskurzija po Antaliji i dobro je ako se niko nije povrijedio.Inače ovi rezultati sa priprema su nebitni i nisu pokazatelj bilo čega ali eto uvijek je bolje pobijediti nego izgubiti.Takođe na osnovu ovih utakmica pogotovo se ne mogu izvlačiti nekakvi konačni zaključci o kvalitetu i nekvalitetu fudbalera.Pravi pokazatelji će biti samo prvenstvene i kup utakmice.Ipak čini se da je roster znatno pojačan i da svi igrači koji su došli daju određeni kvalitet više nego ranije,(Maksimović,Arežina,Bađi,Kulović,Leković i Ivković osiguravaju veću širinu) i nadajmo se dobrim igrama odmah na početku proljetnog dijela prvenstva,a i u kupu.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 feb 2020, 18:55

plavac150 je napisao/la:
05 feb 2020, 17:21
posto obraz :urnebes: kakvi sarlatani nevjerovatno :urnebes:
Mislim da to ne dolazi u obzir puno su te vođe il većina njih zla nanijeli Azmiru u Gorkom. Treba tu naći momka za vođu kojem nije primarni interes plaća i naravno dat mu određene resurse. Jer ti tzv. navijači čim im se uskrati novac počinju biti problematični - nešto slično se desilo i sa Divizijom.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 feb 2020, 18:57

CityCity je napisao/la:
05 feb 2020, 18:36
Nisam gledao današnji meč zbog posla ali čini se da nije bilo loše po lošem-kijametskom vremenu,a pobijedili smo zahvaljujući golu koji je rezultat pritiska Hasanovića i lagane rutinske realizacije Arežine.Sad je završena ekskurzija po Antaliji i dobro je ako se niko nije povrijedio.Inače ovi rezultati sa priprema su nebitni i nisu pokazatelj bilo čega ali eto uvijek je bolje pobijediti nego izgubiti.Takođe na osnovu ovih utakmica pogotovo se ne mogu izvlačiti nekakvi konačni zaključci o kvalitetu i nekvalitetu fudbalera.Pravi pokazatelji će biti samo prvenstvene i kup utakmice.Ipak čini se da je roster znatno pojačan i da svi igrači koji su došli daju određeni kvalitet više nego ranije,(Maksimović,Arežina,Bađi,Kulović,Leković i Ivković osiguravaju veću širinu) i nadajmo se dobrim igrama odmah na početku proljetnog dijela prvenstva,a i u kupu.
Sigurno. Sve je otvoreno i važno je da bude ravnopravna konkurencija al kod nas običn ne bude. Treneri malo više forsiraju one igrače koje su oni doveli kakao bi potvrdili opravdanost tih transfera. Međutim, kod nas ne bi trebalo biti takvih problema.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 feb 2020, 19:35

Ako Baljić prelazi na defanzivnu varijantu,obzirom na Hadžanovića i Hasanovića danas zajedno u timu, pa Efendića,onda je to veliki zaokret.
Ja sam gledaući ko je kupljen i ko je još trebao biti,bio uvjerenja da se mi zauvijek penjemo jednu stepenicu više kad je u pitanju naša igra.

Utakmica protiv Makedonaca me još više osokolila kad sam vidio startnih11.
slika

Današnja startna postava je nagovještaj da nema ništa od toga i da su se "pravi momci protiv makedonaca odmarali"
slika

Neka rade kako hoće želimim svakako uspjeh jer to i meni čini radost.Sreća da smo u fazi kad se više nema šta ispitivati ili poravljati , prvenstvo počinje.
Mislio sam da Muratović ima autoritet da nauči pjevača neke stvarii da mu ih argmentovano obrazloži.
I sad tako mislim i nadam se da je današnja postava bila samo za danas.
Jer danas nismo vidjeli posjed lopte niti tehniške finese koje smaraju protivnika nego onu uz dužno poštovanje nekolicini igrača , Tuzlu koja igra na svojoj polovini i sve se više uvlači ušesnesterac.Napadi smišljen ne postoje.A naši napadi su kao neke kontre.Nema pasa, nema igre nema ni golova.
U nadi da će naš tim na Koševu protiv Sarajeva istrčati u sastavu:

..................................Fejzić (Muminović)

....Nukić............Morris.............Kojić..........Leković

........Hadžanović..............Sesar............Maksimović

........................Kulović..............Arežina

..................................Badji

To jest ,da mi ipak trebamo igrati po zemji a ne "izbi nabi",očekujem pobjedu u Sarajevu.
Također ,očekujem sa povratkom Ubiparipa i pobjede kontra Veleža i Željezničara.
Ovi momci mogu mogu igrati kako je sad popularno reći u formaciji i 4-4-2.zatim 3-5-2,zatim 4-3-3 itd .Ali oni tu formaciju mogu mijenjati tokom utakmice što je izvanredno.Crnkića treba štapom po 5 vaspitnih ako želi da igra sa kolektivom, ako ne onda.....
Boga molim Velikog da se Kostić vrati ,ako ne onda nikakav Hasanović nego novi štoper.
Hasanović u ovakvoj igri ima mjesta na klupi. Stjepanović će nam trebati vidjet ćete.
Malog Burića obavezno držati uz prvih 11. i pružati mu šansu.
Ramića,Beganovića,Efendića,Ivkovića,Mešinovića,A.Hasanbegovića smatram tećepozivcima.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 feb 2020, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 05 feb 2020, 21:07

tuzla1983 je napisao/la:
05 feb 2020, 18:32
Jako je dobra stvar što nikom nije zagarantovano mjesto u prvih 11. pa čak ni golmanima.
Ono što smo danas vidjeli oba beka i Efe i Leković imaju dosta slabosti i postavlja se pitanje dal će biti u prvih 11 spori i sa puno grešaka posebno Leković. Tu se nameće pitanje zašto ne Nukić desno a Budo lijevo iako znamo da Budo ima puno nedostataka.
Moris i Jovo su tu i to je solidno al bit će kartona nedo bog i povreda, tu je nedovoljno spremni Kole a i Hasan je jako dobre partije pružao a za nuždu može i ovaj Ivković.
Sredina danas Hadžan i Hasanonako više slabo nego dobro, dok je Arežina zaista kvalitet ali nažalost ko je pratio njegovu karijeru zna da je sklon povredama. Mislim da Sesar i Arežina će konkurisati u prvoh 11 i pored njih neko dal Maksimovič, Hasan ili nekad Hadžan - ima tu dosta rješenja ali bez Sesara i Arežine teško.
Kulović pa haj da kažem solidan, Bađi također eh što se tiče Crnke šta reći bljesne a onda svojom zajebancijom sve to uprska. Tu će uskakati Nukić i Burić. Naravno zbog tri žuta nema u prvoj utakmici Voje al kada on bude spreman sigurno će Bađi ići na jednu od strana ali Vojo može da igra i iza njega. Ramić će također tražite sebe u napadu.
Sve u svemu struka ima još dvije sedmice pred sobom. Sad će malo u Hercegovini na nekim blatnjavim i težim terenima brusit posljednje taktičke zamisli.
Danas koliko sam shvatio igrali smo na svojoj polovini i tražili priliku iz kontre - odnosno na način kako će se igrati protiv Sarajeva i Želje.
Uuu samo ne spominji budu...Mislim da je njegov vrh pozajmica u Gradinu, jedna solidna i deset losih utakmica..
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 feb 2020, 22:29

elvirbaljic je napisao/la:
05 feb 2020, 21:07
tuzla1983 je napisao/la:
05 feb 2020, 18:32
Uuu samo ne spominji budu...Mislim da je njegov vrh pozajmica u Gradinu, jedna solidna i deset losih utakmica..
Jasno je sto se tice Bude al Lekovic nema druge alternative jer je Kovcic na posudbi u Orasju. Generalno ovo danas nije ono sto predstavlja napredak - nepovezano nabijanje nedisciplina u igri. Koliko je lose vrijeme doprinijelo je upitno. Da nije bilo prenosa mogao bi nam Balja pricat bajke kako je zadovoljan.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 feb 2020, 10:24

Činjenica je da su igrači umorni od priprema.Jer,intezivno se radi na akumuliranju snage za cijelu godinu.
Sad će se preći na ustaljeni režim treninga.A druga je priča izbor igrača i tehnička mogućnost pojedinaca i ekipe.
Imamo mi , kritičnu masu kvalitetnih pojedinaca .Istina nemamo dupli tim t.j. za svako mjesto dva ista igrača
Problemi će nastati ako Baljić bude išao šumom a stvarnost drumom.
Ne kažem da moramo izdiktirati sastav protiv Sarajeva.Ali vjerujem da znam koji sarajlije ne bi željeli vidjeti na Koševu
Ako im Balja"udovolji želji"i ne izvede ono najblje s čim raspolaže ,a i sasvim prosječan navijač vidi koji su to momci,
onda,nek se nikom ne žali.Ja znam što nije igrao Ubiparip.Mada je mogao ući 30 min.Brine me što Sesar,Maksimović i Nukić jučer nisu bili starteri.Brine me solista Crnkić.Nedao Bog kakvih povreda , mi imamo već prvih 11.Imamo i 4-5 sasvim solidnih igrača za klupu da u svakom momentu mogu uskočit u igru ili biti starteri kad neki igrač fasuje kartone.Mislio sam prije dovođenja Maksimovića i Kulovića da ćemo bez brige gledati proljetni dio prvenstva.Sad pogledam i Predragovića.Naš tim sa ovom dvojicom i uz ostale ima potencijal za sami vrh i očito je da ćemo mi navijači upasti u vatru i tražiti pobjede u serijama.
Dakle potencijal imamo ,ali ,hoćemo li to materijalizovati, zavisi od još nekih faktora.Baljić je faktor broj 1.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 feb 2020, 23:32

Dobro došl nazad , u Bosnu.
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 feb 2020, 10:08

SRETAN TI ROĐENDAN NEMANJA !
slika

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 07 feb 2020, 12:53

tuzlac je napisao/la:
06 feb 2020, 23:32
Dobro došl nazad , u Bosnu.
slika
i Hecegovinu. Moramo biti oficijalni naljutit će se Hercegovci a imamo ih u svojim redovima.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 feb 2020, 15:50

Hercegovina je jedan predio Bosne,kao Krajina,Posavina,Podrinje.
UVIJEK U KNJIŽEVNOSTI JE POSTOJALA SAMO BOSNA.U SVAKODNEVNOM GOVORU OPET BOSNA.

Zapis o zemlji

Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki
A kto je ta, šta je ta, da prostiš
Gdje li je ta. Odakle je. Kuda je, ta, Bosna rekti
A zapitam odgovor njemu hitar tad dade:
Bosna, da prostiš, jedna zemlja imade
I posna i bosa da prostiš
I hladna i gladna
I k tomu još, da prostiš, prkosna od sna

Mehmedalija Mak Dizdar

Eto ,rođen u Stocu u Hercegovini .

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 feb 2020, 16:05

Hajde Fedore ako Boga znaš.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 08 feb 2020, 10:31

Eto fino - zakazali su jos jednu prijateljsku prije generalke protiv Sirokog, - protiv Capljine u Srijedu, Tako da ce pred pocetak sezone skoro svi dobit
priliku da odigraju priblizno 90 minuta....

Na transfermatrketu se moze vidjeti da je ovaj mali Calakovic, nas "mozebitni" treci golman presao u Dinamo Vranje u Srbiji, tako da valjda to znaci da je treci golman definitivno Ibeljic.
Po meni to nije bas nebitno jer zbog u21 pravila - treci golman ce se cesto naci u sastavu za utakmicu (na klupi), a s obzirom da su kod nas i Fejzic i Muminovic da tako kazem skloni povredama u toku utakmice - onda kao sto rekoh - treci golman nije bas nebitna pozicija kao u nekim drugim ligama ili drugim klubovima...

Po meni imamo dobriu ekipu, jacu nego ikad, bar dva igraca konkurisu za svaku poziciju, a negdje i 3/4, osim lijevog beka - to je po meni slaba tacka ekipe.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 08 feb 2020, 13:19

emir012 je napisao/la:
08 feb 2020, 10:31
Eto fino - zakazali su jos jednu prijateljsku prije generalke protiv Sirokog, - protiv Capljine u Srijedu, Tako da ce pred pocetak sezone skoro svi dobit
priliku da odigraju priblizno 90 minuta....

Na transfermatrketu se moze vidjeti da je ovaj mali Calakovic, nas "mozebitni" treci golman presao u Dinamo Vranje u Srbiji, tako da valjda to znaci da je treci golman definitivno Ibeljic.
Po meni to nije bas nebitno jer zbog u21 pravila - treci golman ce se cesto naci u sastavu za utakmicu (na klupi), a s obzirom da su kod nas i Fejzic i Muminovic da tako kazem skloni povredama u toku utakmice - onda kao sto rekoh - treci golman nije bas nebitna pozicija kao u nekim drugim ligama ili drugim klubovima...

Po meni imamo dobriu ekipu, jacu nego ikad, bar dva igraca konkurisu za svaku poziciju, a negdje i 3/4, osim lijevog beka - to je po meni slaba tacka ekipe.
Ma taj treći golman dođe kao džoker.Imaš jednog U-21+ još dvojicu.Ako si spreman rizikovati ,onda na klupi imaš jednog iskusnog igrača više.
Mnogi ne vjeruju Lekoviću.Ja mu vjerujem ipak je to školovan igrač i to u Partizanu,zatim iskusan i zdrav fala Bogu što nije nebitno.Vremenom će dok se uklopi u sredinu i malo opusti od ovih priprema on biti sve bolji.Nije Nukić ,ali će pomoći da Nukić pravi prodore po krilu.Tad će Lekovć ostajati uz štopere kao 3 igrač.
U srijedu je i žrijeb za 1/4 finala Kupa .

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 feb 2020, 00:42

tuzlac je napisao/la:
07 feb 2020, 16:05
Hajde Fedore ako Boga znaš.
I meni se uvijek sviđao taj Predragovic....kakvih je partija imao još u Borcu dok je bio....uffffff
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.