FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 05 apr 2016, 23:38

Lillard je napisao/la:Ne znam još na čemu smo, drugo poluvrijeme ne bi uzimao u obzir radi toga što su oni imali 10 igrača. Vidjet ćemo na Calderonu.
A ono...opet je ovo najbolja utakmica protiv Atletica ove sezone.

Treba šta zarotirati na Anoeti. Znam kakav je omjer, ali ako dobro ne zarotira pušimo foru na Calderonu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 05 apr 2016, 23:40

Na Anoeti Barca nije slavila od 2007.godine, treba zapeti i slaviti. Lani je Anoeta okrenula sezonu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 05 apr 2016, 23:53

[youtube][/youtube]
steta sto ne udje
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 06 apr 2016, 09:06

hule_barca je napisao/la:Kao što se i očekivalo tvrda tekma. Početak nekako više na "fanatik način" bez neke koncepcije, dosta grešaka i takva igra je više odgovarala Atletiu koji je to i iskoristio za 1:0. Crveni karton Torresa je okrenuo utakmicu na naš mlin. Da li je bilo za crvenog, teško je reći zaista, ali ipak ostaću na mišljenju da mu je mogao oprostiti onaj prekršaj na sredini terena, a da je recimo prije Lucasu Hernandezu mogao pokazati direktan crveni kad je odnio Neymara pri kraju meča, ali otom potom. Drugo poluvrijeme i atomski pritisak su pokazali da ipak ima tu još snage za zabiti 2 gola protiv ovakve ekipe bez obzira na taj crveni, jer ionako ih je 9 bilo u šesnaestercu i bez Torresa. Rezultat škakljiv, ali uz jedan pogodak na Calderonu mislim da imamo prolazak.
P.S. Opet eksperiment sa Messijem u sredini ne donosi Bog zna šta. Vidjećemo dokle će tako ići.
Drug ne slazem se sa tobom. Nemoj padati pod utjecaj medija !!!

Prvi Torresov faul na Neymaru je cisti bezobrazluk - igrac ide od gola na 40 metara i dobija hinjski namjerni udarac sa ciljem ozljede i provokacije igraca. Nakon toga pravi jos jedan faul isto bezobrazan ( cekam upload utakmice da postavim fotku ) i tu mu sudija oprasta, da bi napaljeni coban na zalasku karijere jos jednom drsko bez ikakve potrebe udario Busquetsa po stajnoj nozi i sta ocekuje ? Aplauz ? Zeleni karton ? MRŠ stoko - CRVENI !!!

Pored toga sudija je jako jako lose sudio. Evo kazu Suarez trebao dobiti crveni pa sta je onda trebao onaj Lucas za onaj drski faul na Neymaru ?!?!? Da ne govorim o prekrsaju Lucasa nakon toga faula na Messiju na centru gdje presjeca cist kotnra napad namjernim faulom s' ledja a sudija mu progleda kroz prste jer se "usrao" da dadne 2 crvena kartona Atleticu posto zna koji su ovo cigani. Kaze kako Barcelona ne dobije crveni karton ? Pa izuzev ponekad Mascherana nijedan igrac Barce nikada ne ulazi u duel da napravi namjeran karton i sa ciljem da ozlijedi igraca kao ova cigansko - madridska go.vna !!!

Tako sam bijesan na sudije koji su ocigledno ostetili Barcelonu a sve zbog toga medijskog pritiska gdje se pod lupom gleda i diskutuje svaka Barcelonina situacija koja nam "ide u korist" a sve ostale situacije lako zaboravljaju !!! Pa ja sam 100 % siguran da smo mi opet vise osteceni u jucerasnjem duelu nego Atletico M. !!!

U svakom slucaju - Vise od kluba !!!

Pozz HUle

p.s. necu ni da govorim o izmisljenom ofsajdu Albe koji je barem 3 metra bio izvan zone ofsajda te "ruka" alvesa gdje isti gornjim dijelom ramena igra a pomocni na 2 metra udaljenosti mu svira ruku -.- ZALOST
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

L'Avvocato
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Barcelona

Post Postao/la L'Avvocato » 06 apr 2016, 11:50

leorey je napisao/la:Yebeno buraz. Ovako ce biti i tamo, jos i teze. Neymar najbolji, nemoj slucajno da nekog cujem da bi ga prodali i za 500 mil. Kruzili bi do Bajrama da njega nije. Kao 2013e. Steta sto se nije i treci dao, ali dobro ipak najbolja odbrana Europe je ono.

Mora se igrati onako kao prvih 20 minuta drugog poluvremena, onaj strasni uragan, ono niko ziv ne moze prezivjet kad onako igraju. Onoj perfektnoj odbrani u 15 minuta stvorit 5 mrtvih prilika.

Na pocetku smo malo djelovali pogubljeno , vjerovatno zbog poraza u Clasicu i njihovog presinga, ali u drugom poluvremenu je to doslo na svoje. Ipak veliku zaslugu ima i crveni karton, ja ne sumnjam da ce opet dobiti i u uzvratu, jednostavno igraju na granici kartona i to je to.
Pa normalno da ne mozes odbraniti taj strasno uragan kad imas igraca manje.

Sto se tice ovog komentara iznad, reci cu samo da je zaboravio spomenuti Busquetsov faul za zuti i ona dva podmukla starta Suareza za koje je trebao biti sankcionisan.

Inace, slazem se s time da je sudjenje bilo prelose kao i to da je vise odluka islo kontra Barce. Druga stvar je percepcija koja zavarava zbog crvenog Torresu, koji se mogao izbjeci u tako ranoj fazi utakmice. Da nije to tako dosudjeno ko zna kakvo bi sudjenje gledali do kraja.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 apr 2016, 13:42

messilla je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Ne znam još na čemu smo, drugo poluvrijeme ne bi uzimao u obzir radi toga što su oni imali 10 igrača. Vidjet ćemo na Calderonu.
A ono...opet je ovo najbolja utakmica protiv Atletica ove sezone.

Treba šta zarotirati na Anoeti. Znam kakav je omjer, ali ako dobro ne zarotira pušimo foru na Calderonu.
Odakle tebi pehar LS :hmmmmm: :hmmmmm:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 apr 2016, 13:57

Busquetsov gol :kava

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 apr 2016, 14:23

Barça's record in La Liga since 2008-09:

At Bernabéu - P8, W5, D1, L2
At Anoeta - P5, W0, D1, L4

That's where we go next ..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 apr 2016, 15:16

Jeste li primijetili sinoc veliki napredak u kriznim situacijama,koliko je enrike pametniji od pepa u situaciji kad gubimo a imamo igraca vise,onaj strahooviti pritisak na pocetku prvog poluvremena,forsiranje suteva a ne beskonacna dodavanja ko u pepovo vrijeme,odmah mi sinoc na poluvremenu naumpadose ona ispadanja od intera i celzija kad smo ovako imali igraca vise, kontam na poluvremenu hoce li enrike ponoviti pepove greske, al srecom postupio je ispravno,plan b napokon smo vidjeli na djelu sto me jako raduje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 apr 2016, 15:33

Ma ljudi, za mene je ovo odlican rezultat. Iako se ne bih bunio da je usla jos jedna :D

Nego, smetljari nece moci i na Calderonu s 10 igraca iza lopte. Morat ce se malo otvoriti,a zna se sta bude ekipama koje se otvore protiv Barce. Nadam se da ce prestati ovo eksperimentisanje s Messijem na 50 metara od gola. U uzvratu ce biti vise prostora po krilima i hitno ga treba vratiti na krilo. Smetljari ce morati napasti bar malo. Samo ne treba primiti u prvih 15 minuta gol. Vise me zabrinjava sto Barca ne zna igrati na rezultat,nego uvijek napadaju,kakav god rezultat bio,uvijek napadamo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 apr 2016, 15:40

Rezulat bi bio odlican da je još ušao onaj Neymarov šut (umjesto precke) ili one Leove makazice pored gola :mrgreen:
Imao je Ney još jedan opasan šut pored same stative, kao i dva zicera glavom (mora ozbiljno popraviti taj dio svoje ige, loš je u igri glavom).

Ako pogledamo da smo gubili - onda je rezultat OK....mada je svakako jasno da odluka pada na Calderonu, ništa ovdje nije riješeno (cak i da je sinoc završilo 1-1).... Atletico je teška ekipa do bola :damn: zato nisam bio sretan kad smo ih izvukli. Znao sam da ce biti dvije rovovske utakmice.

U revanšu ocekujem Messija na svojoj standardnoj poziciji i Roberta na desnom beku.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 apr 2016, 16:27

Jos nista nije gotovo, ali ja sam uvjeren da cemo ovo ipak proci na Calderonu. Nemojte misliti da ce Atletico napasti- nece sigurno. Prvih 15 minuta hoce vrsiti strahoviti presing , da daju rano gol i onda ako uspiju u tome povuci ce se i uzimati vrijeme kako god mogu. Atletico nece igrati ofanzivno na Calderonu jednostavno jer ofanzivno ne znaju igrati ove sezone. Bar ne protiv jacih klubova.

Rekao sam, ovo je najtezi protivnik za nas i ocekuje nas jos jedna smor utakmica puna prekida i zbog toga nisam zelio da njih izvucemo, nema veze sto smo ih dobili 7 puta zaredom. Ja sam uvjeren da mi osvajamo i ove sezone ako njih izbacimo. Ne vidim koji nam se protivnik moze suprostaviti kad igramo nabrijano i ozbiljno kao jucer prvih 20 minuta drugog poluvremena. I nemojte da vas zavarava to sto su oni imali crveni karton jer branili su se sa 9 igraca u polju, Griezmann je fakticki citavo drugo poluvrijeme bio u svom kaznenom prostoru.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 apr 2016, 17:08

Mislim da je @barca87 u pravu glede Messija da je nestrpljiv i da je na svoju ruku presao u sredinu. Jer je mec zapoceo na desnom krilu i odigrao finih minuta tu, a onda je presao u sredinu i do kraja meca ga dva puta nismo vidjeli na krilu. Moze biti da je i Luchova odluka, ali sumnjam. Lionel je sinoc silno zelio povuci i zato je htio da od njega sve ide.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 apr 2016, 17:47

leorey je napisao/la:Jos nista nije gotovo, ali ja sam uvjeren da cemo ovo ipak proci na Calderonu. Nemojte misliti da ce Atletico napasti- nece sigurno. Prvih 15 minuta hoce vrsiti strahoviti presing , da daju rano gol i onda ako uspiju u tome povuci ce se i uzimati vrijeme kako god mogu. Atletico nece igrati ofanzivno na Calderonu jednostavno jer ofanzivno ne znaju igrati ove sezone. Bar ne protiv jacih klubova.

Rekao sam, ovo je najtezi protivnik za nas i ocekuje nas jos jedna smor utakmica puna prekida i zbog toga nisam zelio da njih izvucemo, nema veze sto smo ih dobili 7 puta zaredom. Ja sam uvjeren da mi osvajamo i ove sezone ako njih izbacimo. Ne vidim koji nam se protivnik moze suprostaviti kad igramo nabrijano i ozbiljno kao jucer prvih 20 minuta drugog poluvremena. I nemojte da vas zavarava to sto su oni imali crveni karton jer branili su se sa 9 igraca u polju, Griezmann je fakticki citavo drugo poluvrijeme bio u svom kaznenom prostoru.
rezultat je odlican, mozemo zaliti sto pitanje prolaska nije sinoc rijeseno jer poslije one kanonade u drugom poluvremenu atletico je lako mogao primiti 3-4 komada, al nema veze, bice revans zanimljiviji

atletico kao sto kazes nece sigurno srljati naprijed, igrat ce oprezno i gledati kako da ga uvale bez puno igraca u nasem polju, no kako ce igrati atletico nas ne treba previse interesovati, bitno je kako ce nasi odigrati jer imamo i bolju ekipu i bolji rezultat, sve sto treba je maximalno zalaganje i da se nista ne kalkulise, mi smo barca, u genu je da napadamo, moramo napadati i na calderonu, to je sistem koji nama godi, i koji je logican poslije ovih 2 1

ovaj rezultat koji imamo ne smije se braniti, mora se ici po 2 gola, zato napad je jedina opcija, budu li nasi taktizirali prihvatili bi njihovu igru i to je opasno jer u toj igri mozemo izgubiti 1 0 i ispasti, a ako nasi budu napadali golovi moraju doci, dva gola moraju biti cilj, jer onda atletico mora dati 4, tom logikom se moramo voditi i navaliti odmah i hebati im znanje, cak i ako prvi primimo gol ne treba se uzbudjivati, ako budemo dobro napadali nema teorije da ne damo barem dva gola

sinoc nije bilo frontalnog napada otpocetka i zato smo imali problema, na calderonu od prve minute se mora napasti, i ne stajati dok dva ne postignemo,ako i oni koji utrunu nije belaj
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 apr 2016, 23:32

slika
Preporučujem Concussion. :kafa: :rol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 07 apr 2016, 11:09

Ma ono drugo poluvrijeme je bila prava Barca, ona koja moze u svakom napadu zabiti gol, jest, bio je igrac manje na terenu za Atletico, ali su se branili sa svim igracima na terenu sto je nesto sto se rijetko vidja. Mislim cesto se bunkeri igraju protiv Barce, ali ces kad tad izaci prema naprijed i ostavit prostora, pa makar 3 takve greske i primit ces gol 100% .
Na Calderonu ce Atletico prvo poluvrijeme isto igrati kao i na Camp Nou, ako im ne bude odgovarao rezultat na poluvremenu ce se otvorit i tu ocekujem da ih napunimo, ne sumnjam da ce Lucho to fino pripremiti.

Drago mi je da su Rafinha i Roberto dobili priliku, pogotovo Rafinha koji nije igrao od pocetka sezone, u pravo vrijeme se vraca i nadam se da ce protiv Sociedada od prve igrati, treba malo odmoriti Rakitica i Iniestu, pa cak i Alvesa.
Roberta na bocnog, Arda i Rafinha u sredinu i ajmo.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 apr 2016, 11:24

Furymaker je napisao/la:Ma ono drugo poluvrijeme je bila prava Barca, ona koja moze u svakom napadu zabiti gol, jest, bio je igrac manje na terenu za Atletico, ali su se branili sa svim igracima na terenu sto je nesto sto se rijetko vidja. Mislim cesto se bunkeri igraju protiv Barce, ali ces kad tad izaci prema naprijed i ostavit prostora, pa makar 3 takve greske i primit ces gol 100% .
Na Calderonu ce Atletico prvo poluvrijeme isto igrati kao i na Camp Nou, ako im ne bude odgovarao rezultat na poluvremenu ce se otvorit i tu ocekujem da ih napunimo, ne sumnjam da ce Lucho to fino pripremiti.

Drago mi je da su Rafinha i Roberto dobili priliku, pogotovo Rafinha koji nije igrao od pocetka sezone, u pravo vrijeme se vraca i nadam se da ce protiv Sociedada od prve igrati, treba malo odmoriti Rakitica i Iniestu, pa cak i Alvesa.
Roberta na bocnog, Arda i Rafinha u sredinu i ajmo.
i ajmo opet gubit bodove :mrgreen: ,ta sredina sa debilnim ardom i igracem koji nije igro 6 mjeseci ima da vozovi prolaze kroz sredinu
to je u startu osudjeno na propast
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 apr 2016, 11:55

Paz' sad ovo. Navodno je Neymar već isplanirao žuti karton protiv Urugvaja kako bi se prije vratio u Barcelonu i što bolje pripremio za zadnja dva mjeseca sezone. A Lucho i on su napravili dogovor. Ukoliko se ponovo uzme tripleta, Neymar može igrati i Copu i Olimpijadu. :cool:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 apr 2016, 13:43

Bice hebeno sad i gostovanje sociedadu,uvijek je tesko tamo,pogotovo sad izmedju dvije utakmice lige prvaka, haj sad budi pametan tu,imamo losu seriju u prvenstvu i trebalo bi to prekinuti, s druge strane valja dobro osafunjati da bi se oni pobijedili,al onda moze stici umor u revansu,ili kakva povreda pu pu.

Mislim da enrike treba rotirati,pa sta bog da, albu ili alvesa zamijeniti robertom, arda umjesto inieste, munir umjesto neymara ili suareza pa sta bog da,izgubiti ne smijemo,ako zapne ubaciti najjace oruzje,mora se sociedad pobijediti bez puno trosenja, a to je uvijek tesko
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 apr 2016, 13:58

Suarez je svakako suspendovan. Arda će sigurno početi, očekujem i Rafinhu, ali vidjet ćemo. Desno Roberto (stvarno šteta što se Vidal povrijedio, mogao se i Busi odmoriti da Vidal uleti desno, ovako moraš Danija odmoriti), u sredini sigurno Bartra ili Vermaelen. Vidjet ćemo hoće li Lucho otići i korak dalje pa staviti i Adriana lijevo. Kako god, nemam ništa protiv remija bez previše trošenja.

Dosta je lamasijaca danas treniralo sa prvim timom :hmmmmm:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.