FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

England
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 11:48

SarajlijaTM je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Ovo je lijepa gesta našeg kluba, jer oni su zvali nas na njihovu godišnjicu, pa su naši uzvratili na isti način...

U tom je poenta!
Ma hajduk i zeljo su oduvjek bili nekako bratski klubovi,sjecam se nekad poslje rata da su momci iz torcide znali na derbi doci i baklji donijeti

A sto se tice slika,ko nas svih ima slicne ga.madi,bez razlike.Ja sam licno jedne zime u splitu bio kod neke ekipe i potrefio se u nekom nj.kaficu gdje torcida sjedi,svi su znali da za zelju navijam i extra su me prihvatili.tema fudbal i bakljade,bar ovi sto sam ih ja upoznao su na mjestu 100%[/quote

Da, ali onda nije bila utakmica.Rijetko gdje će te neko napasti kad nema tekme, bar u 90 % nigdje, ali kad je tekma, onda je to druga priča.
Znao sam otići u sklonište na Brda, jako ih dobro poznajem, živio sam u Varoši.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 29 sep 2011, 11:59

England je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Ovo je lijepa gesta našeg kluba, jer oni su zvali nas na njihovu godišnjicu, pa su naši uzvratili na isti način...

U tom je poenta!
Ma hajduk i zeljo su oduvjek bili nekako bratski klubovi,sjecam se nekad poslje rata da su momci iz torcide znali na derbi doci i baklji donijeti

A sto se tice slika,ko nas svih ima slicne ga.madi,bez razlike.Ja sam licno jedne zime u splitu bio kod neke ekipe i potrefio se u nekom nj.kaficu gdje torcida sjedi,svi su znali da za zelju navijam i extra su me prihvatili.tema fudbal i bakljade,bar ovi sto sam ih ja upoznao su na mjestu 100%
Da, ali onda nije bila utakmica.Rijetko gdje će te neko napasti kad nema tekme, bar u 90 % nigdje, ali kad je tekma, onda je to druga priča.
Znao sam otići u sklonište na Brda, jako ih dobro poznajem, živio sam u Varoši.[/quote]
ima i toga,kad se kod nas pred derbi djeca bodu,sto neko navija za kontra klub,sta dalje ocekivati...

al najjaci su mi makarani kad su nekad davno,dok pameti nisu dosli,u po sezone htjeli kuhati sa sarajlijama :lol: :lol: :lol: nikad vise nismo bili uz pitare i oni uz nas :lol: :lol: :lol:

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 12:03

Inače taj potez Makarska -Omiš, oni su najluđi.

Tamo imaš klince od 15-16 zapale te koliko su ludi, kad ih južna opali.Najluđi.

Znaš kad su zapalili auto purgerski u Dugopolju grafit.

Čujte, čujte Torcida zbori , dok purger u auto gori, bilo je i ceste bolje , šta ste bas kroz Dugopolje.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 29 sep 2011, 13:43

Dobar potez nase uprave i cestitke za to. ALi jedino mi se nece svidjeti ako bude dolazila Torcida. Sto se tice Torcida Old School, dobro dosli su, a ovi mladi isti kao Ultrasi Mostar.

[youtube][/youtube]

FORZAAA ZELJOOO!!!
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 29 sep 2011, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 29 sep 2011, 13:45

Gušo 270 minuta bez primljenog gola. 8-)

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/gu ... jenog-gola" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 sep 2011, 13:45

Capt_Billy je napisao/la:Dobar potez nase uprave i cestitke za to. ALi jedino mi se nece svidjeti ako bude dolazila Torcida. Sto se tice Torcida Old School, dobro dosli su, a ovi mladi isti kao Ultrasi Mostar.
njima će se @pile obradovati :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 sep 2011, 14:03

Adilović rekao da kad god zabije na Grbavici gol neće slaviti niti sa navijačima sa juga niti sa sjevera... :mrgreen:

U pravu je čovjek! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 sep 2011, 14:04

spielführer_21 je napisao/la:
Capt_Billy je napisao/la:Dobar potez nase uprave i cestitke za to. ALi jedino mi se nece svidjeti ako bude dolazila Torcida. Sto se tice Torcida Old School, dobro dosli su, a ovi mladi isti kao Ultrasi Mostar.
njima će se @pile obradovati :mrgreen:
Neces vjerovat, sutra bi trebao obezbjediti spavanje nekim momcima koji ce biti par dana tu prije tekme i dolazice na utakmicu.
slika
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 29 sep 2011, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 29 sep 2011, 14:22

Bianconeri1988 je napisao/la:Adilović rekao da kad god zabije na Grbavici gol neće slaviti niti sa navijačima sa juga niti sa sjevera... :mrgreen:

Gdje je to izjavio?

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 29 sep 2011, 15:12

imal danas trening :D ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 29 sep 2011, 15:20

ako nekog interesuje:

omjer protiv slobode,

93 utakmice
37 pobjeda zelje
20 remija
36 pobjeda slobode
gol razlika 119-114

na grbavici:
40 utakmica
25 pobjede zelje
7 remija
8 pobjeda slobode
gol razlika 69-33

najveca pobjeda na grbavici: 5-1, 2005.
najveci poraz na grbavici: 0-3, 1967.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 sep 2011, 15:21

Sa torcidom i ako dođu neće biti problema oni su izvorni Hrvati a ultrasi se moraju dokazivati da su veči Hrvati od Hrvata iz Hrvatske,čini mi se da je to najveći problem.A u suštini Hrvati ih vole ko Bajro mater.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 sep 2011, 15:28

Bianconeri1988 je napisao/la:Adilović rekao da kad god zabije na Grbavici gol neće slaviti niti sa navijačima sa juga niti sa sjevera... :mrgreen:

Nećemo ni mi slaviti kad ga zabije. :lol: :lol:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 sep 2011, 15:37

nidi je napisao/la:Sa torcidom i ako dođu neće biti problema oni su izvorni Hrvati a ultrasi se moraju dokazivati da su veči Hrvati od Hrvata iz Hrvatske,čini mi se da je to najveći problem.A u suštini Hrvati ih vole ko Bajro mater.
Vidis, ovdje grijesis. Nema ti to veze ni s kakvim dokazivanjem, hrvatstvom, cime vec. Navijacke grupacije opcenito su tradicionalno ''zustrije'' nastrojene, koketiraju sa raznoraznim . Torcida nije nikakav izuzetaka. Dapace, kao hrvatska navijacka skupina, njena denominacija je jasna, vrlo je desno nastrojena, imaju vise incidenata toga tipa nego vecina navijackih grupa u BiH zajedno, sto s klubom, sto s reprezentacijom (pa eto prva sluzbena utakmica na Poljudu nakon toliko godina u ovim kvalifikacijama, i Torcida dobije kaznu zbog nacisticke zastave u svojim redovima te white pride movement). Pricam iskljucivo o splitskoj (i siroj okolici) Torcidi, s kojom vjerujem imam daleko vise iskustva nego velika vecina koja pise na ovoj temi, ili recimo oni poput tebe koji koristi priliku da ''razgranici'' neke stvari koje nemaju veze sa etnicitetom ili drzavljanstvom, nego sa navijackim grupama kao takvim opcenito. Njihovo ponasanje ce tesko skontati covjek sa strane, uvuci se u psihu, to je vatren, iako lijen mentalitet. Ali, ako mislis da ne bi bilo problema jer su ''izvorni Hrvati'', kako kazes, iako ne shvacam logiku ili potrebu termina, e onda grijesis. To je valjda pokazala i utakmica Zelje u Hajduku ne tako davno, u prijateljskom susretu, i povici i skandiranje od strane te iste Torcide.

A sad, to sto ce pravi navijac, stara garda, bilo koje navijacke grupe, uvijek postovati svog suparnika, onaj koji zna cijeniti trud, navijacki sadrzaj i sve sto uz to ide, to je neka deseta prica, takvi se medjusobno uvazavaju pa i druze i sve, od toga nije nitko izuzet i naravno da i Torcida ima toga dosta kao masovna grupa. Ali, ti to objasniti nekoj pubertetliji ili covjeku koji to ne shvaca ne mozes. Nikakvu ti ulogu samim time ne igra ''izvorni'' ili ''neizvorni'' Hrvat koji bi po tvojoj logici trebao doci izivljavati se da se dokaze, ili sta vec, vjeruj.

Just my thought kao netko sigurno upuceniji u taj mentalitet i narod opcenito. Pogresno gledas na stvari.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 29 sep 2011, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 15:38

Taj Adilović je stvarno iščašen, Ronaldo , Messi , Džeko, svi žive za navijače, impuls, podršku, a on se trudi i bori da sere protiv navijača.Njemu je Željo samo odskočna daska, dabogda da dao sto više golova, da se proda.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 15:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:
nidi je napisao/la:Sa torcidom i ako dođu neće biti problema oni su izvorni Hrvati a ultrasi se moraju dokazivati da su veči Hrvati od Hrvata iz Hrvatske,čini mi se da je to najveći problem.A u suštini Hrvati ih vole ko Bajro mater.
Vidis, ovdje grijesis. Nema ti to veze ni s kakvim dokazivanjem, hrvatstvom, cime vec. Navijacke grupacije opcenito su tradicionalno ''zustrije'' nastrojene. Torcida nije nikakav izuzetak. Dapace, vrlo je desno nastrojena, imaju vise incidenata toga tipa nego vecina navijackih grupa u BiH zajedno. Pricam iskljucivo o splitskoj (i siroj okolici) Torcidi, s kojom vjerujem imam daleko vise iskustva nego velika vecina koja pise na ovoj temi, ili recimo oni poput tebe koji koristi priliku da ''razgranici'' neke stvari koje nemaju veze sa etnicitetom ili drzavljanstvom, nego sa navijackim grupama kao takvim opcenito. Njihovo ponasanje ce tesko skontati covjek sa strane, uvuci se u psihu, to je vatren, iako lijen mentalitet. Ali, ako mislis da ne bi bilo problema jer su ''izvorni Hrvati'', kako kazes, iako ne shvacam logiku ili potrebu termina, e onda grijesis. To je valjda pokazala i utakmica Zelje u Hajduku ne tako davno, u prijateljskom susretu, i povici i skandiranje od strane te iste Torcide.

A sad, to sto ce pravi navijac, stara garda, bilo koje navijacke grupe, uvijek postovati svog suparnika, onaj koji zna cijeniti trud, navijacki sadrzaj i sve sto uz to ide, to je neka deseta prica, od toga nije nitko izuzet i naravno da i Torcida ima toga dosta. Ali, ti to objasniti nekoj pubertetliji ili covjeku koji to ne shvaca ne mozes. Nikakvu ti ulogu samim time ne igra ''izvorni'' ili ''neizvorni'' Hrvat, ili sta vec, vjeruj.

Just my thought kao netko sigurno upuceniji u taj mentalitet i narod opcenito.
Opasna, opasna Torcida, u pravu si.Jedna od ultra-desno orijentiranih navijačkih skupina u Evropi.

Žive od navijanja.

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 29 sep 2011, 16:28

England je napisao/la:Taj Adilović je stvarno iščašen, Ronaldo , Messi , Džeko, svi žive za navijače, impuls, podršku, a on se trudi i bori da sere protiv navijača.Njemu je Željo samo odskočna daska, dabogda da dao sto više golova, da se proda.
Djecace ako ne razumijes u cemu je stvar ne trebas komentarisati. Imas druge teme za bubanje.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 sep 2011, 16:30

England je napisao/la:Taj Adilović je stvarno iščašen, Ronaldo , Messi , Džeko, svi žive za navijače, impuls, podršku, a on se trudi i bori da sere protiv navijača.Njemu je Željo samo odskočna daska, dabogda da dao sto više golova, da se proda.
haj ne se.ri.Momku se psovalo bez potrebe,i ti se našao nešto pametovati, nakon što je onaj napisao da se Adilović neće radovati.Što nije tu tvrdnju potkrijepio argumentom (linkom sa tom izjavom), nego se ti odmah hvataš na te rekla kazala priče.Smirite strasti dobro nam ide,prestanite sa pljuvanjem ;)
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 29 sep 2011, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 16:46

anti_zli je napisao/la:
Djecace ako ne razumijes u cemu je stvar ne trebas komentarisati. Imas druge teme za bubanje.
U čemu je problem, ne kužim gdje je.
Poželio sam jako puno golova, zar to nije ok.A ovo sa dječače to mogu kao kompliment.?
Bubanje=brborenje?

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 29 sep 2011, 17:00

England je napisao/la:
anti_zli je napisao/la:
U čemu je problem, ne kužim gdje je.
Poželio sam jako puno golova, zar to nije ok.A ovo sa dječače to mogu kao kompliment.?
Bubanje=brborenje?
Nema problema, al ako nesto ne kuzis ne trebas komentarisati.
Fino upitas nekog da ti objasni. POzzz

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.