FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Direktan prenos tuzla-karpati 12:30
https://www.youtube.com/watch?feature=s ... pp=desktop
https://www.youtube.com/watch?feature=s ... pp=desktop
Beganović se vratio fudbalu.Ali nije to još onaj željeni nivo.On je za sada igrač u rezervi.Gradačac je jedno Koševo je drugo itd .Mora raditi na sebi ,on je mlad momak.Sad ili nikad.Ali bit će utakmicaza njega ,sigurno.Tuzlak1996 je napisao/la: ↑05 feb 2020, 11:49Sve potpisujem!plavac150 je napisao/la: ↑04 feb 2020, 21:33fina se ekipa napravila, sada je sve na Baljicu... za razliku od mnogih vjerujem da ce Baljic u drugom dijelu pokazati da je odlican trener i nadam se da ce nas voditi neki duzi period jer je kontinuitet najbitniji, najmanje nam treba da u sezoni 2-3 mijenjamo, to nikako ne lici na ozbiljan klub
sto se tice transfera, mislim da se odlican posao odradio, iako se nisu neka velika imena dovodila kao prije, nego igraci koji iza sebe imaju uspjesne sezone i polusezone, igraci koji su u formi i koji su dokazani u ovoj ligi, bas na pozicijama koje su nam i skripale uz to da se morao dovesti jos jedan stoper... mislim da smi napokon nasli dostojnu zamjenu za Voju, takodjer na 10ki imamo odlicne igrace i sirinu kao i na krilnim pozicijama... a ima jos do sezone vjerujem da ce doci jos najmanje jedan igrac, nadam se samo da Baljic nece forsirati igru sa Beganovicem u ekipi, pogotovo ne na pozicijama desetke ili krila, jer je ocajno odigrao svaki put...
i mislim da je vrijeme da se malo da paznje i OP i marketingu, jer je to temelj svakog ozbiljnog kluba, bez OP nema ozbiljnog kluba, pogotovo sto je TK vazda imao najvece talente, uloziti malo u trenere i uslove i kupiti najvece talente, privlaciti ih, stvarati igrace za ovaj klub, a ne da juniori gube od Slobode 2-9, ali ok, vjerujem da ce doci vrijeme i za to, samo polako![]()
![]()
Ali Beganovic momak je trenutno u strasnoj formi.Protiv Zvijzde 09-i Zvijezde iz Gradaca.Momak je se šprdo sa igracima.Ne znam kako je odigro ove utakmice u Turskoj ali ove koje sam licno gledo prije polaska za Tursku momak je bio vrh i nosio drugu ekipu na ledzima.I vjerujem da se to isplatilo jer je momak odmah u prvoj utakmici uvrsten u prvi 11.
Početnih 11
Fejzić, Morris, Efendić, Leković, Kojić, Hasanović, Hadžanović, Arežina, Crnkić, Kulović, Badji.
Izgleda da su za sada jedino sigurni Leković, Moris i Kojić ostalo je sve u potrazi za prvim timom.
Fejzić, Morris, Efendić, Leković, Kojić, Hasanović, Hadžanović, Arežina, Crnkić, Kulović, Badji.
Izgleda da su za sada jedino sigurni Leković, Moris i Kojić ostalo je sve u potrazi za prvim timom.
Treba igrati ovu utakmicu.Uz obostrani dogovor da ne bude grubosti.Ko zna kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće.
-
- Kontakt:
Evo ga decki live prenos utakmice.
Pada kiša pa Baljić čuva ove tehički bolje igrače.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 feb 2020, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
1:0 -Arežina.27'
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 feb 2020, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
Šta reći. Lekovič izgleda neće ništa biti bolji od Zlatkovića. Bez Sesara nemamo sredine. Efe potanak. Crnka i dalje neozbiljan od 7-8 kontakata sa loptom možda jedan dobar potez. Dobro loše je vrijeme ali treba to bolje. Vidjet će se nastavak.
Dobro vršimo pritisak.Osjeća se nedostatak Maksimovića,Nukića,Sesara.Crnkić mnogo folira uradi nešto pa ga onda nema nigdje po 10 minuta.
Treba Burića uvesti umjesto Crnkića.Polčas u znaku nas.Visoko postavljena zadnja linija.Ako nije bilo tehnike bilo je fizike.Kulović dobar.
Treba Burića uvesti umjesto Crnkića.Polčas u znaku nas.Visoko postavljena zadnja linija.Ako nije bilo tehnike bilo je fizike.Kulović dobar.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 feb 2020, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
Leković je očito bek defanzivac ali će zato Nukić dobivati priliku da istrčava.Leković nek ostaje sa štoperima.
Nek izađe Efe ,džaba ćemo gol primit.
Koliko sam primijetio samo 4 izmjene:Muminović,Sesar,Beganović i Nukić.
Dobro malo meterologija malo umor i to je to.Neka je našim igračima sretan put sutra u svoju Domovinu.
Dobro malo meterologija malo umor i to je to.Neka je našim igračima sretan put sutra u svoju Domovinu.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 feb 2020, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Cvrsta igra, odlicna disciplina u igri, vide se te linije, kao i zatvaranje krila prilikom protivnickog napada...Iako ima tehnicara, nema duze kontrole lopte u nasim nogama, da se protivnik umori pokusavajuci da dodje do nje...a ne nabijanje pa onda crknes da je vratis u posjed..Ovo je zakljucak drugog poluvremene, zbog poslovnih obaveza povremeno sam gledao prvo poluvrijeme....Badjiju fali snage...
Tuzla City / Sloga Simin Han
Uglavnom se slazem..
Gledao sam negdje do 70. minute, a onda su me ovi bezobraznici

Iznenadio sam se sto nije bilo vise izmjena, pise na sportsport, ali ja nisam ni skonto da je usao Muminovic umjesto Fejzica, obojica su bila OK.
Crnka dobar prvo poluvrijeme, drugo uopste nije postojao, ja bih ga odma izveo da sam trener..
Efe najslabiji... izgleda da ste u pravu vi koji zelite Nukica kao startera na toj poziciji.
Hadzanovic i Hasanovic defanzivno OK, ali ofanzivno nula, znaci bez Sesara ili mozda Maksimovica na jednoj od tih pozicija - slabo.
Uglavnom, ne treba ove prijateljske shvatat previse ozbiljno, vidjecemo kad krene sezona kako stvarno stojimo...
Ovo je bila startna postava:Fejzić, Morris, Efendić, Leković, Kojić, Hasanović, Hadžanović, Arežina, Crnkić, Kulović, Badjielvirbaljic je napisao/la: ↑05 feb 2020, 14:24Cvrsta igra, odlicna disciplina u igri, vide se te linije, kao i zatvaranje krila prilikom protivnickog napada...Iako ima tehnicara, nema duze kontrole lopte u nasim nogama, da se protivnik umori pokusavajuci da dodje do nje...a ne nabijanje pa onda crknes da je vratis u posjed..Ovo je zakljucak drugog poluvremene, zbog poslovnih obaveza povremeno sam gledao prvo poluvrijeme....Badjiju fali snage...
Bez Nukića,Sesara,Maksimovića.Sesara je uveo u drugom 45' ,kad se vidilo da nemamo sredinu.
Realno remi ,da ne bi onog kiksa odbrane Karpatija

Nevrijeme je bilo veliko posebno vjetar u drugom. Al nije mi jasno da je Azir jedno 10 puta degažirao i gotovo ni jedna lopta nije otišla dalje od 30 i svaku smo izgubili jer joj vjetar nije dao. Umjesto da se gradi igra drugo poluvrijeme bezvezno nabijanje. Arežina i Bađi bi trebali biti veliko pojačanje. Mislim nezahvalno je kritikovati al treba tu još puno rada u ove naredne dvije sedmice a ponajviše ozbiljnosti kod nekih igrača.
-
- Kontakt:
Elvir Baljic mentalno ruši pojedine igrače.Beganovic i Buric u top formi momci i zasluzili su barem pola sata današnje utakmice!
Ne znam sto je igrala samo jedna ekipa trebali su svi dobiti minutazu,uskoro pocinje liga necemo imati vremena da sve istestiramo.
Buric>Crnkic. Crnkic je u krizi nista posebno nije uradio posle utakmice sa Sarajevom na tusnju.Buric je zasluzio da nam pokaze sta zna na svojoj prirodnoj poziciji to jeste ljevo krilo.Mislim da bi Crnkic se mogo zabrinuti za poziciju mali Buric ima tehniku,sut kompletan igrac.Samo malo na odbrani da poradi ali to manje vise.
Ne znam sto je igrala samo jedna ekipa trebali su svi dobiti minutazu,uskoro pocinje liga necemo imati vremena da sve istestiramo.
Buric>Crnkic. Crnkic je u krizi nista posebno nije uradio posle utakmice sa Sarajevom na tusnju.Buric je zasluzio da nam pokaze sta zna na svojoj prirodnoj poziciji to jeste ljevo krilo.Mislim da bi Crnkic se mogo zabrinuti za poziciju mali Buric ima tehniku,sut kompletan igrac.Samo malo na odbrani da poradi ali to manje vise.
vidjet cemo, mada sam misljenja da za njega nema mjesta u startnih 11 pa cak ni na klupi, ali ako je tako bilo bi mi drago jer sto vise igraca u formi konkurencija je jaca i samim tim igra bi bila boljaTuzlak1996 je napisao/la: ↑05 feb 2020, 11:49Sve potpisujem!plavac150 je napisao/la: ↑04 feb 2020, 21:33fina se ekipa napravila, sada je sve na Baljicu... za razliku od mnogih vjerujem da ce Baljic u drugom dijelu pokazati da je odlican trener i nadam se da ce nas voditi neki duzi period jer je kontinuitet najbitniji, najmanje nam treba da u sezoni 2-3 mijenjamo, to nikako ne lici na ozbiljan klub
sto se tice transfera, mislim da se odlican posao odradio, iako se nisu neka velika imena dovodila kao prije, nego igraci koji iza sebe imaju uspjesne sezone i polusezone, igraci koji su u formi i koji su dokazani u ovoj ligi, bas na pozicijama koje su nam i skripale uz to da se morao dovesti jos jedan stoper... mislim da smi napokon nasli dostojnu zamjenu za Voju, takodjer na 10ki imamo odlicne igrace i sirinu kao i na krilnim pozicijama... a ima jos do sezone vjerujem da ce doci jos najmanje jedan igrac, nadam se samo da Baljic nece forsirati igru sa Beganovicem u ekipi, pogotovo ne na pozicijama desetke ili krila, jer je ocajno odigrao svaki put...
i mislim da je vrijeme da se malo da paznje i OP i marketingu, jer je to temelj svakog ozbiljnog kluba, bez OP nema ozbiljnog kluba, pogotovo sto je TK vazda imao najvece talente, uloziti malo u trenere i uslove i kupiti najvece talente, privlaciti ih, stvarati igrace za ovaj klub, a ne da juniori gube od Slobode 2-9, ali ok, vjerujem da ce doci vrijeme i za to, samo polako![]()
![]()
Ali Beganovic momak je trenutno u strasnoj formi.Protiv Zvijzde 09-i Zvijezde iz Gradaca.Momak je se šprdo sa igracima.Ne znam kako je odigro ove utakmice u Turskoj ali ove koje sam licno gledo prije polaska za Tursku momak je bio vrh i nosio drugu ekipu na ledzima.I vjerujem da se to isplatilo jer je momak odmah u prvoj utakmici uvrsten u prvi 11.

kraj je priprema, nema vise vremena za velike promjene u ekipi tako da podrzavam sto je jedna ekipa igrala treba momci da se uigraju sa novim igracima, Buric i Beganovic su duzi period tu tako da Baljic zna njihove (ne)kvalitete, samo je steta sto Maksimovica nije bilo danasTuzlak1996 je napisao/la: ↑05 feb 2020, 15:37Elvir Baljic mentalno ruši pojedine igrače.Beganovic i Buric u top formi momci i zasluzili su barem pola sata današnje utakmice!
sto se tice Burica, mali je stvarno dobar, ali mislim da mora dosta poraditi na snazi kako bi mogao igrati u ovoj ligi, jer ona se vecinom bazira na fizickoj spremi s obzirom na terene koje imamo
Crnka iako nam je jedan od najvaznijih igraca, mislim da mu je vrijeme malo za hladjenje, previse solira i smeta taktickim zamislima Baljica, koji cini mi se tezi pas igri bez puno dodira, dok je Crnkic totalna suprotnost toga
sto se tice danasnje utakmice, sasvim solidno, vjerujem da kada pocne sezona da ce to biti dosta bolje, mada i dalje se nadam da ce doci jos jedan stoper, Morris em je sklon povredama em kiksovima, dok Kostic nije dugo igrao i ko zna da li ce biti i priblizno dobar kao prije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.