Naspe se gorivo i to je prevencija da zrak bespotrebno tu ne ulazi.
Dok to nisam znao, obavezno mi se taj dan kad sam mijenjao filter gasilo auto pri malom gasu pa onda verglaj i gasaj
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Naspe se gorivo i to je prevencija da zrak bespotrebno tu ne ulazi.
kineticki je bio, sve zajedno 93KM.bavarian_bk je napisao/la: ↑07 feb 2021, 22:24Vjerovatno kinetički zglob. Možda je samo manžetna ako se ne čuje puno. U tom slučaju gledaj da saniraš što prije, to ti je ca 15ak KM, dok je kinetički od 60-90 KM.InatSilanBosanski je napisao/la: ↑07 feb 2021, 22:13kad skrecem tipa na nekih 20-30 kmh cuje mi se neko pucketanje, nesto kao da drobi. da li neko zna sta bi to moglo biti?
Vidi, 1.6 ali od 8 ventila je najpouzdaniji i nisu zabiljezeni veci problemi plus je konstrukcijski jednostavniji. Veliki servis se radi na 90k.StrikeWarzone je napisao/la: ↑11 feb 2021, 12:54@Asteriks,kakva je situacija s GOLF 4 1.6 Sr 77kw 2003g i 2.0 benzin 85kw,generalni neki problemi s motorem ili elektronikom? Sto se tice osnove poznato mi je da su potrosni dijelovi pretezno jeftini.
Ja ja 1.6 je 8v a ovaj 2.0 ima dvije bregaste jel ?Asteriks je napisao/la: ↑11 feb 2021, 16:25Vidi, 1.6 ali od 8 ventila je najpouzdaniji i nisu zabiljezeni veci problemi plus je konstrukcijski jednostavniji. Veliki servis se radi na 90k.StrikeWarzone je napisao/la: ↑11 feb 2021, 12:54@Asteriks,kakva je situacija s GOLF 4 1.6 Sr 77kw 2003g i 2.0 benzin 85kw,generalni neki problemi s motorem ili elektronikom? Sto se tice osnove poznato mi je da su potrosni dijelovi pretezno jeftini.
Ovaj sto te zanima ima dvije bregaste i takodjer isti interval servisa.
Gradske trosi i preko 10l pogotov zimi.
Hvala drug. Negdje sam citao da imaju nekih problema s elektronikom pa zato te pitam. Ostalo odrzavanje kugle krajnice diskovi plocice su jako prihvatljivi,a estetski mi fino izgledaju s nekim profilisanim sjedistima i trokrakim volanom.
Ma nece drug, to je s posla na posao, Alfe su mi nekakve ne znam.Audi te generacije takođe simpatično izgleda i za razliku od novijij modela realnija im je cijena.Centre forward je napisao/la: ↑11 feb 2021, 17:43Čim ti spominješ profilisana sjedišta i trokraki volan, ganjaj sebi kakve Alfe il' Mazde, "dotužiće" ti taj golf za heftu.![]()
Jedine dvije mahane VW benzinaca (koji de facto nikad nisu pravili kvalitetne OTTO motore) tih godina su mjerač protoka zraka i potrošnja. Žedan je za trojicu. Vidi i Audi A3 tih godina, malčice je skuplji, a u njemu se taj motor pokaz'o još kvalitetnijim. Šteta je što su ostali u sjeni TDI motora.
PS: Nemoj da te neko navrati na 1.4 benzin, od 55 KW. Osjetljiv je baš, a startan je k'o naš Haris Medunjanin.
Šta bi sa @redsom, je li pazario Focusa ?![]()
Bjezi bola, mog'o si naletit na fuka, evo me u tvom kraju, da ti talnem Polaca za 5 milja
Ma sve mozes, samo se dogovori sa nekim u osiguranju.Papastathopoulos je napisao/la: ↑12 feb 2021, 18:18hahahah svoj ti pos'o pajdo![]()
![]()
nego zanima me nesto oko kupovine auta pa papirologije koja slijedi...ja koliko se sjecam da sam Pola uzeo u nedjelju i znam da sam taj dan zavrsio i kupoprodajni i sve sto sljeduje...isto tako i jaran prije par godina, s tim sto je on neke papire zavrsio na licu mjesta (nedjelja i to navecer, nista ne radi, covjek koji se time bavi dosao ispred zgrade i zavrsili to ko na sijelu) a neke papire mu je covjek poslao postom....e sad me zanima sto se tice subote i nedjelje, je li fakat toliki problem da se to odradi vikendom ? jer je u pitanju zamjena, treba i kupoprodajni i odjava i mog i njegovog auta, a jedino vikendom mogu otici, radnim danima ne mogu...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.