znas u cemu je fazon? sto taj koji je pisao ocigledno nije dobro procitao orginalni tekst... ja sam se fakat odvalio smijati kad sam vidio kako je to na sportsport.ba napisano... evo vam orginalni link, postavio ga "nas covjek" na transfermakrtuNoName je napisao/la:Pa Allahu, Isuse, Buda i ostali, koje su ovo gluposti! Koji otočki mediji? Nemaju para pa da daju igrača koji bi se za dan prodao za 15 miliona makar + 32 miliona = 47 miliona. Dakle, logiko moja, nemaju 40 miliona pa su spremni da daju 47. Tobejarabi.Bosanskohercegovački "stroj za postizanje golova" Edin Džeko jedan je od najtraženijih igrača ljetnog prelaznog roka. Inostrani mediji povezuju ga sa mnogim evropskim klubovima, a danas otočki mediji donose vijest koja govori da će menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson krenuti u lov na našeg reprezentativca.
Menadžer Crvenih vragova nezadovoljan je onim što je u ovoj sezoni pokazivao Dmitar Berbatov, pa će tako u ljetnom prelaznom roku sasvim sigurno pojačadi napad.
Otočki mediji navode da je Edin Džeko prva želja škotskog stručnjaka, no problem u eventualnom transferu mogla bi prema pisanju otočkih medija biti nešto lošija financijska situacija u Manchester Unitedu.
Kao što je već poznato cijena našeg reprezentativca je 40 miliona eura, a Manchester u ovom trenutku nije spreman toliko izdvojiti za Džeku.
Međutim, Ferguson će prema pisanju otočkih medija Wolfsburgu ponuditi 32 miliona eura i bugarskog internacionalca Dmitra Berbatova.
http://www.caughtoffside.com/2010/05/24 ... din-dzeko/
tu se u naslovu spominje cifra od 28 miliona funti ali je tako naslov formulisan da se covjek da zabuniti pa pomisliti da se daje 28 mil funti + berbatov... a ustvari uopste nije to napisano vec stoji da nudi igraca koji vrijedi 28 mil funti (berbatov) + novac (nije navedena suma) za dzeku...

no, i ovo je cista patka jer:
1. berbatov nece u bundesligu nazad
2. ferguson je vec vise puta izjavio da ce ga zadrzati, i cisto sumnjam da laze