Nego jesul u toj svabiji plate ista otisle gore? Jer koliko cujem sve zivo je poskupilo, a plate to ne prate, cak naprotiv.Asteriks je napisao/la: ↑08 dec 2025, 21:31SAD, glavni sponzor genocida, ključni su kupac bh vojne industrije. Znači svi nose neke svoje grijehe. To spada u rubriku diplomatije i državnog makijavelizma.
Američko sranje je globalni trend, te u svakoj "urbanoj" sredini standard ponašanja mlađih generacija.
Nije samo Švabija u tim raljama, već rekao bi da taj uticaj seže do bedema gdje se osjeti gravitaciono polje Kine.
Ipak, mimo virtualne stvarnosti i tih pritisaka, život ovamo teče normalnim tokom.
Prosječan Švabo psuje i Merza, pa Izrael, onda Arape itd. Gostoprimstvo nećete dobiti od dijela rodbine i komšiluka, a da ga očekujete u stranoj zemlji.
Ako nije ugrožena ta linija respekta i dostojanstva, onda radiš svoj posao, imaš svoj pravac i to je otprilke sve ono potrebno pri usponu na planinu zvanu život. Barem znaš za šta se trudiš.
Kaze ovaj jedan doslo mu za struju nachzahlunga 1400 eura, vice ne znam kako zivim sam u garsonjeri, cesto se kupam u teretani. Pa jel tolika ciganija tamo da se kupas u teretani, a ne kuci da ustedis koji eur. Ili kad sam cuo lik koji je zavrsio skolu tamo za medicinara i napredovao, imali festu neku u sklopu klinike kaze 5 eura platis jedes pijes koliko hoces, da ustedim da ne moram kod kuce jesti praviti i kupovati.
I dodje mi na urlaub 10 dana glumi dzaju.