Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

anell
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la anell » 21 jan 2015, 11:49

Nije u pitanju odmaranje nego povreda, rekao je Wenger da će biti odsutan još 2 sedmice.
Pld W D L
38 26 12 0

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 21 jan 2015, 12:23

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 jan 2015, 13:02

Coquelin nikad nije dobio 20 utakmica da pokaze sta moze. Nista Arsenal nece biti bolji ako sad dovede dmf-a. Svejedno se na titulu ne moze napasti. Dakle ima do kraja sezone jos 5 jacih utakmica, ima LP da pokaze da li vrijedi ili je bolje dovesti nekog drugog. Ako sve ove utakmice odradi dobro(i to ne u poredjenju sa Artetom i Flaminijem) vec u poredjenju sa najboljim na toj poziciji onda ne vidim potrebu dovoditi neku klasu i trositi tolike milione.

A cinjenica jedna ostaje, Chelsea sa prejakom odbranom i odlicnim defanzivnim veznim je primio dva gola od Citya. Arsenal nije. Arsenal je odigrao defanzivno fantasticnu utakmicu. Naravno to ne znaci da je Coq bolji od Matica, ali ne znaci da Coqa poredimo sa Artetom.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 14:09

Arsenal ulazi u formu a raspored je sve laksi. Cak i kad bi se izgubilo od Tottenhama nece biti tesko biti ispred njih, sto naravno nije sigurno.
Problem je jos uvijek Southampton i Manchester United, iako se i Liverpool zahuktava.
Znaci, cetvrto mjesto nije sigurno i jos uvijek se ganja, i nakon 22 kola. Ljudi se navikli pa ne brinu. :D
Kokolo se pokazao odlicno ali forma takvih igraca moze da varira. Bilo ih je vise sto su se nahvalili pa kasnije sasvim druga prica.
Lloris se mogao dovesti ali se odlucilo produziti ugovor Poljaku (ne znam zasto).
Stoper se mogao dovesti a nije (ne znam zasto).
Doveden je Welbeck koji jos nikad nije zabio 10 golova u jednoj ligaskoj sezoni. Nije malo 20 miliona funti.
DMF se trebao dovesti vec godinama a ne dovodi se.
Doveden je Alexis i to je pun pogodak. (nisam ocekivao da ce biti ovako dobar, mislim da nije niko)

Znaci, golman, napadac, stoper i DMF i ovaj Arsenal bi bio spreman da udari na sve frontove.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 jan 2015, 14:27

Što ce vam novi golman :?:
Ospina je sasvim OK golman

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 jan 2015, 14:33

let3 je napisao/la:Što ce vam novi golman :?:
I meni je ok ,momak je mlad,ali nekima je previse malan(nije dovoljno visok da bi branio u engleskoj) :D
Ja mislim da ce se on pokazati u narednim utakmicama,kada protivnici budu vise napadali ;)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 jan 2015, 14:36

Pa nije ni Wojo krampa. Samo sto se ovdje forsira druga prica.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 14:39

Ospinu ne poznajem dobro. Gledao ga dva puta i nije imao nekog posla osim jedne dobre odbrane ali svakako djeluje smirenije od Woje, koji nije krampa ali nije inteligentan i zato ne napreduje kao neki drugi golmani.

Citam neka golamnska legenda Poljske savjetuje Woju da ide na posudbu jer se navodno zna da do kraja sezone nece stati na gol. Ne znam kako on to zna ali eto zna.
(evo sad sam pogledao opet, zove se Jan Tomaszewski, kazu ziva legenda tamo)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 jan 2015, 14:40

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa nije ni Wojo krampa. Samo sto se ovdje forsira druga prica.
Pa jest kazu @paja i @seamen :D
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 jan 2015, 14:43

topnik1 je napisao/la:
let3 je napisao/la:Što ce vam novi golman :?:
I meni je ok ,momak je mlad,ali nekima je previse malan(nije dovoljno visok da bi branio u engleskoj) :D
Ja mislim da ce se on pokazati u narednim utakmicama,kada protivnici budu vise napadali ;)
Dobro, Ospina nije sad neka vrhunska klasa tipa Nojer pa da vadi iz gola mrtve zicere ....ali je pristojan i školovan golman koji ce odbraniti ono što se može odbraniti, hocu reci nije sklon velikim kiksevima.
Pratio sam Kolumbiju na SP i bio je odlican....vjerovatno ga je to i prodalo u Arsenal.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 21 jan 2015, 14:48

Woja ne ulijeva nikakvu sigurnost odbrani. U zadnjim utakmicama se bas vidjelo kako je odbrana sigurnija i opustenija kad je iza njih Ospina a Ispred Kokelan. Kako da bude sigurna odbrana kad ni u jednom trenutku ne znas da li ce golman pogresno procijeniti let lopte, izletiti bez razloga na 20 m od gola ili neki slican kiks.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 jan 2015, 14:50

Jedino u čemu se slažem sa Seamanom u vezi Arsenala je što je Woja zakovan za liniju kod prekida. To je smrt za odbranu. Ospina je niži od Woje pa je nerijetko protiv sitija izbijao loptu ili hvatao izlazeći sa crte.
To jednostavno ulijeva sigurnost odbrani.

Scezni ima strašne reflekse i skida nemoguće, al mu je veliiki nedostatak njegova prikovanost za gol crtu. Ako hoće da napreduje stvarno mora raditi na tome

VOLIM TE ČELIK!!!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 14:51

@let3 dobro si, on je branio za Kolumbiju. Ja zaboravio i nisam povezao da je to ovaj Ospina. :D

@VGS, to i jeste problem kad znas da je golman malo lud. Strahujes sigurno u odbrani.
Inace, znam da holandska skola golmana praktikuje da golman mora biti dobar fudbaler, da zna igrati a ne samo braniti. Osjeti se poboljsanje na Davidu od kako je dosao holandski trener golmana.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 21 jan 2015, 15:01

Sigurno ce braniti Ospina u nekom narednom periodu pa cemo vidjeti na cemu smo kad dodju pravi zadaci.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 jan 2015, 15:07

Nevezano samo za Arsenal - ne valja nimalo kad ti je golman glavni igrac tima ili igrac utakmice.
To kad sam jednom napisao na temi Uniteda za De Geu, napadoše me bez razloga jer nisu skontali poentu.

Ako ti je golman najbolji pojedinac u timu, ako brani 1 na 1, ako vadi golove iz rašlji - e onda si sigurno u qrcu...onda se zapitaj koliko ti ostatak ekipe loše igrao, ako si imalo realan.

Kad ti je ekipa jaka i složna, golman bi trebao biti najmanji problem tima, najmanje zaposlen i najmanje bitan faktor :mrgreen:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2015, 15:20

Kvalitetan golman cini i odbranu boljom,odnosno sigurnijom..

Golman može odraditi ogroman posao a da pri tome izgleda nezaposleno..Citanje igre,komunikacija za zadnjom linijom,pravovremeno napuštanje gola,itd.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 21 jan 2015, 16:28

Sta je sa Paulistom iz Viljareala, ako se tako zove?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 21 jan 2015, 18:35

Bar 50 utakmica treba da se vidi kakav je ko kvaliteta a ne suditi nekom na 5 koje su za to vrijeme bile odlicne. Slazem se da nam treba novi zadnji vezni i to klasa ali kada cujem Carvalho povraca mi se. :puke:

Po cemu je on ta klasa? Radi fizicke konstitucije jedino... Tipican medijski naduvanko da se zaradi na njemu ali neocekivano vazi za WC igraca radi cjene od 35 miliona sto je bila ljetos. :lol: WC igrac koji dominira protiv Boaviste, Rio Avea i ostale liberijske nejaci...
Na Mundijalu ga nigdje, gledao par derbija iz portugalske lige opet nista posebno cesto ispada ali covjek vazi kao da je reinkarnacija Viere.
A kako mu ide dobro dovoljno govori ljetos 35, sada 25 miliona. Ako ga nikom ne uvaljaju do ljeta vjerovatrno ide to na 15-20... Sjecam se isto tako mocnog Yanna M'Ville pre neku godinu. :D Ne sumnjam da i ovaj Coqualin ovakve partije odigrao negdje u Portugalu, Spaniji, Italiji, skocila bi mu cjena na 25 miliona minimalno. :lol:

Ako ce se ko dovesti a da bi unapredio igru to je Morgan Snajderlin i za njega se isplati dati 20+ ostalo sve srednja zalost...
let3 je napisao/la:Nevezano samo za Arsenal - ne valja nimalo kad ti je golman glavni igrac tima ili igrac utakmice.
To kad sam jednom napisao na temi Uniteda za De Geu, napadoše me bez razloga jer nisu skontali poentu.

Ako ti je golman najbolji pojedinac u timu, ako brani 1 na 1, ako vadi golove iz rašlji - e onda si sigurno u qrcu...onda se zapitaj koliko ti ostatak ekipe loše igrao, ako si imalo realan.

Kad ti je ekipa jaka i složna, golman bi trebao biti najmanji problem tima, najmanje zaposlen i najmanje bitan faktor :mrgreen:
:tokralju: :tokralju:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jan 2015, 12:12

TEAM NEWS: Serge Gnabry's back in training; Welbeck still out; Chamberlain and Bellerín to undergo fitness tests.

Boss on Bielik: "He has only just come from Poland so he is not fit because they had a winter break. He won't play"
Pld W D L
38 26 12 0

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 22 jan 2015, 12:38

Ali kako je Profa danas GOSPODSKI objasnio onu izjavu Thea! Svi su ostali bez teksta :bow:
A.F.C. Bournemouth!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.