Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

storm_raider
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la storm_raider » 20 jan 2013, 22:49

Hodzica ne ocekujte u reprezentaciji. To sto je "jak i krupan" nista ne znaci, jednostavno se ne uklapa u Acin sistem. Jeste on napredovao, istina, ali i Bavcic ovakav mora biti ispred njega. Eh, da, post-centar uopste ne mora biti "krupan", mnogo je bitnije da zna dati kos. :mrgreen:

Sto se Filipa tice, sve sam vec rekao, nama treba zamjena za Wrighta koja ce da sigurno prevede loptu, uz puni presing playmakera "radise", ja od Pasalica to jednostavno ne ocekujem.
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jan 2013, 22:51

Muumii je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Sta li si ti gled'o ove sezone od Gordica kada je sam donosio pobjede Partizana :lol: :lol:
http://www.stat.co.rs/partizan/ser/box.php?id=105" onclick="window.open(this.href);return false; ove sam se prve utakmcie sjetio koje gledao utakmicu zna da je gordic imao u kljucnim trenutcima 2 dobra prodora i polaganje koje je razbudilo partizan :) imas neno nekih pametnih ovako koje su na mjestu al bgm imas duplo vise onih suprotnih :D kao sto npr dizes previse adamovica u nebesa,a kakav on stav ima o drzavi bosni i repki bosni i kompletnoj bosni to ne bitno nista to :D
I osim te, sta jos :lol: :lol:
Ja nigdje nisam rekao za Adamovica da je Chris Paul, nego kazem da je dobar igrac za ono sto nama fali i to je to. Ko se jos nije uvjerio u to, imat ce priliku ako Bog da.
Gordic igra ispodprosjecnu kosarku kao i cijeli Partizan u ovom trenutku.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 22:56

neno#4 je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Sta li si ti gled'o ove sezone od Gordica kada je sam donosio pobjede Partizana :lol: :lol:
http://www.stat.co.rs/partizan/ser/box.php?id=105" onclick="window.open(this.href);return false; ove sam se prve utakmcie sjetio koje gledao utakmicu zna da je gordic imao u kljucnim trenutcima 2 dobra prodora i polaganje koje je razbudilo partizan :) imas neno nekih pametnih ovako koje su na mjestu al bgm imas duplo vise onih suprotnih :D kao sto npr dizes previse adamovica u nebesa,a kakav on stav ima o drzavi bosni i repki bosni i kompletnoj bosni to ne bitno nista to :D
I osim te, sta jos :lol: :lol:
Ja nigdje nisam rekao za Adamovica da je Chris Paul, nego kazem da je dobar igrac za ono sto nama fali i to je to. Ko se jos nije uvjerio u to, imat ce priliku ako Bog da.
Gordic igra ispodprosjecnu kosarku kao i cijeli Partizan u ovom trenutku.
dobro uredu postujem tvoje misljenje najvise na ovom forumu stvarno najvise te cijenim od svih ostalih na forumu :),ali kao prvo ja nisam rekao da je los igrac adamovic vec da ne zasluzuje biti u repki zbog njegovog stava prema BiH kao drzavi i svemu ostalom :) al prijatelju eto ti si na ovom forumu kao alfa i omega najvise se razumis u kosarku daj ti nam iznesi misljenje svog sastava za EB :)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 jan 2013, 22:57

gordic mora biti u 12, jer je bolji od pola drugih koji ce biti tu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jan 2013, 23:00

Suvise je rano pricati o sastavu koji bi mogao igrati u Sloveniji. Mnogo je nepoznanica i slatkih muka.

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 23:03

neno#4 je napisao/la:Suvise je rano pricati o sastavu koji bi mogao igrati u Sloveniji. Mnogo je nepoznanica i slatkih muka.
jaoo neno premazan si svim bojama :D odlican si politicar :D treba te postavit za nekog glasnogovornika u savezu :D i bas me zanima kako izgleda u tvojoj glavi tih 12 "velicanstvenih"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2013, 23:05

nerminh74 je napisao/la:po mom misljenju gore navedeni, uz mozda jednu promjenu ce, ciniti 12 igraca koji idu u sloveniju sljedece godine
TO je to slažemo se, a i nema puno alternativa. Slažem se sa tobom da treba i mlade dovesti na pripreme. ALi Demić, NUrkić, Buza, SUlejmanović i sl. Mitrović također. Jeftić ne znam gdje igra- Pokušavao sam tražiti nema ga ni u SLovenačkoj ligi više, prosto na internu u ovoj sezoni ne mogu da ga nađem. Miljan Marković mi se svidio prošle sezone u ABA, ali sad igra u Austriji. Govorim također da se ne smijemo odreći ni onog Kurtića itd. Ne bi bilo loše ako ne uspije sa Savovićem, da se proba dovesti Suton ili čak Kuridža. I ja bi volio da je Bavke onaj stari da nemoram sad dumati ko bi to mogao ali teško sve ide u gore ekpie i po sve gore igra.
@mummi gledao sam ja tu SLobidu itekako. Adamović im je bio mozak. SAd je još bolji tj isto to pokazuje na većem nivou.Drugo je sad što vi samo gledate statistike. Nema Adamović ni sada neku statistiku, ali kad je u igri veoma brzo omogućava saigračima čist šut, pravi višak, a to je ono što našoj repci treba. To radi bolje od Muhe i Gordića. Objašanjavao sam već to maloprije pa pročitaj ako ti niej mrsko. NJih dvojica imaju neke druge karakteristike bolje od ovoga. A to kakv je čovjek me ne zanima sve dok ne remeti atmosferu.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2013, 23:08

storm_raider je napisao/la:Hodzica ne ocekujte u reprezentaciji. To sto je "jak i krupan" nista ne znaci, jednostavno se ne uklapa u Acin sistem. Jeste on napredovao, istina, ali i Bavcic ovakav mora biti ispred njega. Eh, da, post-centar uopste ne mora biti "krupan", mnogo je bitnije da zna dati kos. :mrgreen:

Sto se Filipa tice, sve sam vec rekao, nama treba zamjena za Wrighta koja ce da sigurno prevede loptu, uz puni presing playmakera "radise", ja od Pasalica to jednostavno ne ocekujem.
Uostalom gdje oje on sad? Jel još u NJemačkoj? Slažem se da nema mjesta u repci ne samo zbog Acinog sistema nego i zbog kvaliteta na EP. Mogao je možda igrati kvalifikacije i to kao Mitrović otprilike.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2013, 23:11

Muumii je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Suvise je rano pricati o sastavu koji bi mogao igrati u Sloveniji. Mnogo je nepoznanica i slatkih muka.
jaoo neno premazan si svim bojama :D odlican si politicar :D treba te postavit za nekog glasnogovornika u savezu :D i bas me zanima kako izgleda u tvojoj glavi tih 12 "velicanstvenih"
Pomislit ću da ste ti i onaj @DUnfersne ili kako se već zpve isti likovi. Sve isto pišete. Nermin i ja smo ti dali trenutni sastav i to je to. @neno neće da piše jer je upućen u to ko bi još mogao biti u repci a ne želi da još uvijek otkriva tj savez ne želi da se priča. Pretpostavljam.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jan 2013, 23:13

Muumii je napisao/la:
Pa nisam politicar, ali je jos suvise daleko pricati o idealnih 12 igraca. Ja prizeljkujem 15 dobrih i spremnih igraca na pripremama, da bude krvi do koljena na treninzima za mjesto u timu. A ne kao prethodna prvenstva, skupimo 12 igraca, cetvorica ne igraju, a osam cini rotaciju. Npr. Omic dobije odobrenje da igra za nas i ne ode na prvenstvo? Sta onda? Bice tu posla za Acu itekako.

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 23:13

procitat cu svakako ali vjeruj mi bio sam stalno na treninzima slobode u to vrijeme dok je adamovic igrao nije uopste toliko dobar koliko se govori al ne znma ako jedino u medju vremenu nije napredovao dosta pa se popravio ka igrac,ali krivo mi je da igra on za bosnu a ne voli je nikako,hajde zeko je amerikanac ali je osvojio srce svih bosanaca a i trudi se igra postao je alfa i omega tima :)

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 23:16

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
Pomislit ću da ste ti i onaj @DUnfersne ili kako se već zpve isti likovi. Sve isto pišete. Nermin i ja smo ti dali trenutni sastav i to je to. @neno neće da piše jer je upućen u to ko bi još mogao biti u repci a ne želi da još uvijek otkriva tj savez ne želi da se priča. Pretpostavljam.
vjeruj mi da nikoga sa ovog foruma ne poznajem ako te toliko zanima dal smo isti likovi ja i on mogu ti poslat podatke svoje u poruci ako zelis :D xd al vjeruj mi da nemam nikakve veze ni sa kim sa ovog foruma,ja bi iskreno volio da na EB idu momci koji zasluze to svojom formom igrama i svim ostalim da se ne gledaju imena vec da se gleda ucinak kako je ko igrao

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 jan 2013, 23:20

neno#4 je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
Pa nisam politicar, ali je jos suvise daleko pricati o idealnih 12 igraca. Ja prizeljkujem 15 dobrih i spremnih igraca na pripremama, da bude krvi do koljena na treninzima za mjesto u timu. A ne kao prethodna prvenstva, skupimo 12 igraca, cetvorica ne igraju, a osam cini rotaciju. Npr. Omic dobije odobrenje da igra za nas i ne ode na prvenstvo? Sta onda? Bice tu posla za Acu itekako.
potpuno se slazem sa tobom i zbog ovakvih izjava i postova te i cijenim na ovom forumu,samo je bitno da svih 12 igraca koji odu na euro igraju koliko-toliko,i naravno samo rad i rad na treninzima aa imat cemo jake pripreme koliko sam upoznat sa tim i niko nece moci reci nije bilo prave provjere da se odredi ko ce igrat a ko ne

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 20 jan 2013, 23:56

zaboljisportuBiH je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Uostalom gdje oje on sad? Jel još u NJemačkoj? Slažem se da nema mjesta u repci ne samo zbog Acinog sistema nego i zbog kvaliteta na EP. Mogao je možda igrati kvalifikacije i to kao Mitrović otprilike.
Hodzic je u Svicarskoj. Ne znam za ime kluba ..

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 21 jan 2013, 00:07

neno#4 je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
Jasta si nego premazan, citav dan te pitam da mi nabrojis tvoju idealnu ekipu od 12 igraca (i to kad bi se sve stvari pokolopile) i jos uvijek je nisi napisao, sto mi je jako zanimljivo... :lol:

Sad kazes da niko nije siguran u ekipi, a na prethodne 2 stranice si napisao, da je Adamovic definitivno u ekipi za EP...Malo kontradiktorno... :D

Ponovicu opet, Adamovic nema kvalitete za reprezentaciju, koliko god se on uklapao u neciji sistem, ovo ce biti EP, nece biti Rumunija i Holandija, nego ozbiljna igra... Momak koji u rotaciji Igokee ima u prosjeku 3 poena i 0,7 asistencija po mom skromnom misljenju nema sta traziti nacionalnom timu... Sto se tice Adamovica licno, to sam spomenu par stranica prije, ali nisam htio da idem u detalje, jer bi dobio komentar vezano za politku i nacionalizam, ali posto je Mumi vec spomenu, ja cu da nastavim.... Adamovic je deklarisani cetnik, te strasno drzak i bezobrazan momak, i to sam bio ocevidac par dogadjaja.... Neko je od strucnjaka spomenuo igru Adamovica u Slobodi, te sezone kad je igrao u Slobodi, ja sam odgledao sve domace utakmice Slobode, kako je igrao, toliko je i zadrzao u Slobodi....

Eh sad cu vas pitati drugu stvar, jel iko od vas strucnjaka odgledao 2 utakmice Igokee ove sezone? Ja sam odgledao minimanlno 10, i savjetovao bih nekog nek prati arenu sport, koja prenosi 80% utakmica ABA lige i nek proba odgledati 2 utakmice Igokee i da mi da analizu ovog igraca i po cemu bi bilo koji segment njegove igre bio dobar za igranje reprezentacije!
Pravda za Papeta!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 21 jan 2013, 00:16

Adamovic je dobar lik pravo sta kenjas koji djavo . Jedino ako imas nesto protiv lika javi mu se pa raspravi tamo s njim, 20 postova ne ispustas lika iz usta. Momak je igrao za nase mladje kategorije za nas ne za Srbiju, pa sta i da voli Srbiju ko to u R.S nju ne voli. Nemam nista protiv dok on daje sve od sebe, druga stvar momak konkretno odraduje posao u Igokei za ono sto je placen.

Statistika ti je ko bikini sve otkriva, a malo toga kaze. Kako neko rece ako Filip ode u Sloveniju njegovo ce biti 10 minuta i eventualno malo vise ako neke utakmice budu rijesenje u rezultatskom smislu. On ima sto Gorda i Pasalic nemaju a to je sjajan pregled igre, decko nije potrosac lopti i nije mu prva misao da pogodi kos i ako i to dobro radi. Dobro se zna ko ce u reprezentaciji da trosi lopte, a ko ce da bude radnik i da "radi" odnosno odraduje zadatke.

Hodzic igra u Monthey sa Feliksom Kojadinovicem zadnju utakmicu cini se da je imao 29 poena i 6 skokova.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 21 jan 2013, 00:29

Najgore je kad se nađe sveznalica da komentariše. Filip će biti u reprezentaciji, bilo to tebi drago ili ne..Igokea je bh. klub, volio ti to ili ne... Muka mi je više od tih prozivki, pogledaj nekad utakmicu uživo, ne na TV-u, nacrtaj nam tri košarkaške akcije i onda postavljaj neke ultimatume o tome ko će igrati za reprezentaciju, a ko ne...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 21 jan 2013, 00:37

Ja predpostavljam da ti uzivo gledas utakmice Igokee... :lol: Ja cu samo zamolit jednu stvar, nek se odgledaju dvije utakmice Igokee i da mi se objasne kvalitete Filipa Adamovia.... :shock:

Sto se mene tice, dabogda on za Lakerse zaigrao, a ne za BiH reprezentaciju, ja protiv njega apsolutno nemam nista, osim sto mislim da nema kvalitet za reprezentaciju BiH, i to misljenje necu promjeniti dok se ne pokaze drugacije...

Ja vise Adamovica necu spomenut, barem dok se ne zavrsi EP... ;)
Pravda za Papeta!

mujo205
Kontakt:

Post Postao/la mujo205 » 21 jan 2013, 00:43

Dufresne je napisao/la:Ja predpostavljam da ti uzivo gledas utakmice Igokee... :lol: Ja cu samo zamolit jednu stvar, nek se odgledaju dvije utakmice Igokee i da mi se objasne kvalitete Filipa Adamovia.... :shock:

Sto se mene tice, dabogda on za Lakerse zaigrao, a ne za BiH reprezentaciju, ja protiv njega apsolutno nemam nista, osim sto mislim da nema kvalitet za reprezentaciju BiH, i to misljenje necu promjeniti dok se ne pokaze drugacije...

Ja vise Adamovica necu spomenut, barem dok se ne zavrsi EP... ;)
muha pasalic je igracina za adamovica, kakav taj igrac, nidje veze, imamo mi playmakera dovoljno, gordic-muha-wright

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 21 jan 2013, 00:46

Takvih sveznalica koje samo na poene gledaju ima mali milion...

PS ja bih ti preporučio da izbaciš te nacionalističke izraze u postu, inače lagano možeš zaraditi ban. Nikakve četnike, balije, ustaše ne želim vidjeti na ovim temama..-.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 19 gostiju.