FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 24 sep 2011, 12:10

"Mi moramo da vodimo računa o nama, a ne o Željezničaru. Važno je da mi odigramo kvalitetnu utakmicu, a ako na terenu dobro odradimo svoj posao onda pobjeda neće doći u pitanje. Ovo je važna utakmica, možda i najbitnija u ovom delu šampionata", rekaoje Dragoslav Stakić.

Prpa :D . Ovim naglasava da dosta stvari kod njih nije stimalo protiv Olimpica , zna da bi bilo lose da se izgube bodovi, a u takvoj atmosferi , trener njegovog kvaliteta, nevjerujem da moze motivisati , nego ce samo da napravi, dodatni pritisak !
Naprijed Zeljo ljubavi moja !
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 24 sep 2011, 12:10

Realno, bod je k'o kuća.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 24 sep 2011, 12:17

Dule 078 je napisao/la:Pitanje za starije forumaše,od 25-30 godina.

Sjeća li se neko utakmice Borac-Željo poslije rata,mnogo prije ovih zajedničkih liga? Čini mi se da su naš Kara i pokojni Škija to organizovali,da se pokaže prijateljstvo između dva kluba, i da fudbal može da se igra i između,do juče,zaraćenih strana i da je ta prijateljska utakmica odigrana u Banjaluci dosta prije starta ovih zajedničkih takmičenja.
Bio sam jako mlad i uopšte nisam siguran da je to odigrano,ali znam sto posto da sam gledao emisije i čitao da se treba igrati. Sjeća li se ko toga?

PS Ako se takva stvar u to vrijeme uspjela organizovati,i ako je utakmica stvarno odigrana,onda ste ispali još veće šupčine 2005 sa onim Žepčem! Mislim naravno na odnose među klubovima,a što se navijača tiče,to niti je kad štimalo,niti će kad štimati...čak kažu da je prije rata bilo gore nego sad između nas i TM :oops: :oops: ....
jel to znači da ti ja nemogu odgovoriti jer imam 35 godina ? Ne ubrajam se u navedenu kategoriju :evil:
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 24 sep 2011, 13:02

"Stručni štab ''plavih'' s dosta problema dočekuje utakmicu s Borcem. Van konkurencije je prvi golman Elvis Karić a njegovo mjesto u početnoj ekipi zauzet će Adnan Gušo koji je sačuvao mrežu Željezničara u protekle dvije utakmice. Sulejman Smajić obnovio je povredu zadnje lože tako da ni on neće igrati u Banja Luci. Ohrabruje povratak Selimovića koji je spreman za svih 90 minuta, a svoje mjesto u ekipi vjerovatno će pronaći i Patrick Gerhardt. ''Plavi'' bi utakmicu mogli početi u sastavu: Gušo – Čolić B, Kvesić, Bogičević, Vasilić – Gerhardt, Svraka, Bešlija (c), Stanić, Zeba – Selimović. Najveće dileme vežu se za ime napadača koji će početi susret obzirom da manager Osim najviše vjeruje Adilović. No, čini se da je Selimović trenutno u najboljoj formi mada je blizu ekipe i strijelac pobjedonosnog gola protiv Zvijezde, mladi Mirsad Ramić. "

Jooooj -.- Ako GUšo večeras ne bude branio ko' protiv Norveške, crno mu se piše od šefa xd FORZA ŽELJO!
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 24 sep 2011, 13:22

Ma kakav Selimovic,nece on igrati sto posto.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 24 sep 2011, 13:28

ellaxaz je napisao/la:"Željezničar je kvalitetan protivnik koji želi da se nadigrava sa svim ekipama protiv kojih igra. Sigurno je da to žele i protiv nas u ovom derbiju. Mislim da smo mi u ovom trenutku kvalitetniji tim i uvjeren sam u našu pobjedu. Nemamo problema oko sastava tima, jer svi igrači su mi na raspolaganju i to je za mene u ovom trenutku najvažnije, a o sastavu koji će početi utakmicu odluku ću donijeti uoči starta meča", rekao je trener Zvezdan Cvetković.

Vidim dobro raspoloženje kod trenera Borca. ;)
Sto volim kad nas ovako podcjenjuju, na njima je veci pritisak da nas moraju dobiti sto nam u potpunosti odgovara.Veceras samo ponosno i hrabro i rezultat ce doci.NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 24 sep 2011, 13:42

Veceras je krajnje vrijeme da ricaPe dobije adekvatnu priliku, on bi bio idealan sa Nijemom na zadnjim veznim

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 24 sep 2011, 13:56

Neandertalac je napisao/la:"Mi moramo da vodimo računa o nama, a ne o Željezničaru. Važno je da mi odigramo kvalitetnu utakmicu, a ako na terenu dobro odradimo svoj posao onda pobjeda neće doći u pitanje. Ovo je važna utakmica, možda i najbitnija u ovom delu šampionata", rekaoje Dragoslav Stakić.

Prpa :D . Ovim naglasava da dosta stvari kod njih nije stimalo protiv Olimpica , zna da bi bilo lose da se izgube bodovi, a u takvoj atmosferi , trener njegovog kvaliteta, nevjerujem da moze motivisati , nego ce samo da napravi, dodatni pritisak !
Naprijed Zeljo ljubavi moja !
Joj sto si ti sav u SF-u...Koje teorije jbt.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 24 sep 2011, 14:07

@jubitubi i Dule su očito fascinirani veličinom i historijom Želje i jako žele da navijaju za najveću bosanskohercegovačku sportsku instituciju. Ali opet, problem im predstavlja to što su iz Banja Luke, pa se podrazumijeva da navijaju za Borac. Tako recimo i navijači Getafea ko fol navijaju za taj klub, a svi ustvari navijaju za Real. Shodno tome, poručujem im da nije sramota navijati za najveći BH klub, to je privilegija i predivan osjećaj. Odbacite lance koji vas vežu za lokalni klub i navijajte srcem - navijajte za ŽELJU!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 24 sep 2011, 14:10

Dule 078 je napisao/la:Pitanje za starije forumaše,od 25-30 godina.

Sjeća li se neko utakmice Borac-Željo poslije rata,mnogo prije ovih zajedničkih liga? Čini mi se da su naš Kara i pokojni Škija to organizovali,da se pokaže prijateljstvo između dva kluba, i da fudbal može da se igra i između,do juče,zaraćenih strana i da je ta prijateljska utakmica odigrana u Banjaluci dosta prije starta ovih zajedničkih takmičenja.
Bio sam jako mlad i uopšte nisam siguran da je to odigrano,ali znam sto posto da sam gledao emisije i čitao da se treba igrati. Sjeća li se ko toga?

PS Ako se takva stvar u to vrijeme uspjela organizovati,i ako je utakmica stvarno odigrana,onda ste ispali još veće šupčine 2005 sa onim Žepčem! Mislim naravno na odnose među klubovima,a što se navijača tiče,to niti je kad štimalo,niti će kad štimati...čak kažu da je prije rata bilo gore nego sad između nas i TM :oops: :oops: ....
Prvo ću ti ovaj informativni dio odgovoriti: utakmica se jeste odigrala i mislim da je bilo 3-1 za nas. Interesantno je da je odigrana 11.09. na dan kad su bili napadi na New York. Trebao je biti direktan prenos, ali je sve otkazano zbog napada. Vjerovatno zbog toga a i zbog termina utakmice (radni dan u radno vrijeme) je bilo malo gledalaca. Osim tada htio da dovede Grujića kod nas, ali nije uspio. Mislim da je ta Osimova izjava najviše pogurala Grujića u reprezentaciju (prvo mladu pa onda i A). Što je Grujić svakako i zaslužio, ali znamo da se kod nas repka (posebno mlada) više sastavlja po novinama nego na terenu.

Ovo o šupcima: naravno da ne podržavam nikakvo štimanje ni puštanje i mislim da je to naša velika sramota zbog koje smo kasnije i pali dosta nisko (odnosno pokazala je šta nam se sprema u narednim godinama). Ali ako govoriš o nekome, trebaš prvo sebe pogledati. Kako bi ti Borca opisao kad je puštao Leotaru u BL kad smo se borili za titulu sa njima? I kako bi onaj čuveni transparent u BL protiv nas ti opisao? Jasno je da je kod nas svaka vrsta poštenja i morala davno izumrla, al nemoj mi glumiti neku moralnu vertikalu kad takve kod nas uopšte nema.

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 24 sep 2011, 14:38

Večeras samo ponosono i HRABRO !

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA !!!
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 sep 2011, 14:39

Kad je tekma.Zelim nasim puno srece i pobjedu i konacni napredak ka vrhu tabele.

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 24 sep 2011, 14:42

Alipasino je napisao/la:Kad je tekma.Zelim nasim puno srece i pobjedu i konacni napredak ka vrhu tabele.
19:30 , Prenos ; BHT1
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 24 sep 2011, 15:00

Stadion «Grbavica» oduvijek je bio rasadnik talentovanih fudbalera, a da se tradicija ne prekine potrudio se mladi golam Adnan Hamzagić.O jednom od najperspektivnih čuvara mreže omladinskog pogona Željezničar, treneri imaju samo riječi hvale. Trud, marljiv rad i disciplina, te brzo savladavanje svih postavljenih zadataka, nešto je što krasi Hamzagića. Želja mu je da se jednoga dana nađe na spisku jedne od reprezentativnih selekcija BiH, što mu, obzirom na prikazano u dosadašnjoj karijeri, mnogi i prognoziraju.

«Riječ je o momku koji je pravi sportski tip, jer osim fudbala trenira i boks i nema sumnje da ukoliko nastavi ovim ritmom može napraviti nešto značajno. Mislim da bi ova sezona za njega mogla biti ključna, u kojoj bi mogao doživiti totalnu ekspanziju kvaliteta, ali se isto tako mora opredjeliti između boksa i fudbala. Po mom mišljenu to treba biti fudbal, jer mu je tu mjesto. Ima visinu i građu odgovarajuću za golmana i može zaista biti jako dobar», kazao je Eso Ibrahimović, tvorac brojnih čuvara mreže Plavih, među kojima su reprezentativci BiH Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, te Adnan Gušo.

Ibrahimović trenutno radi sa 35 mladih golmana na «Grbavici» i nada se da će neke od njih, među kojima je i Hamzagić, jednoga dana naći svoje mjesto na glavnom terenu stadiona «Grbavica».

“Oni su u godinama kada variraju. Hamzagić ima još prostora za napredak i ukoliko bude radio može postići još puno toga”, kazao je Ibrahimović.
Hamzagić trenutno nastupa za tim mlađih kadeta Želje koji se takmiči u Prvoj ligi F BiH. Rođen je 8. decembra 1996. godine, a prve fudbalske korake napravio je 2003. godiine.

“Želim radom skrenuti pažnju na sebe. Nadam se da ću jednog dana obući i dres sa državnim grbom BiH”, kazao je Hamzagić.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 24 sep 2011, 15:01

1,45 poklon :P
"Indija,Pakistan..."

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 24 sep 2011, 15:04

soba 39 je napisao/la:1,45 poklon :P
2.10 na x2, yebo djeda mraza kakve poklone daje premier kladionica :D
Za zivot cijeli!

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 24 sep 2011, 15:10

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
nemozete zvijezdu regularno dobiti ,a hocete borca...

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 24 sep 2011, 15:16

pastore je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
nemozete zvijezdu regularno dobiti ,a hocete borca...
ma NADA zadnja umire
Za zivot cijeli!

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 24 sep 2011, 15:30

BLU SKY je napisao/la:Stadion «Grbavica» oduvijek je bio rasadnik talentovanih fudbalera, a da se tradicija ne prekine potrudio se mladi golam Adnan Hamzagić.O jednom od najperspektivnih čuvara mreže omladinskog pogona Željezničar, treneri imaju samo riječi hvale. Trud, marljiv rad i disciplina, te brzo savladavanje svih postavljenih zadataka, nešto je što krasi Hamzagića. Želja mu je da se jednoga dana nađe na spisku jedne od reprezentativnih selekcija BiH, što mu, obzirom na prikazano u dosadašnjoj karijeri, mnogi i prognoziraju.

«Riječ je o momku koji je pravi sportski tip, jer osim fudbala trenira i boks i nema sumnje da ukoliko nastavi ovim ritmom može napraviti nešto značajno. Mislim da bi ova sezona za njega mogla biti ključna, u kojoj bi mogao doživiti totalnu ekspanziju kvaliteta, ali se isto tako mora opredjeliti između boksa i fudbala. Po mom mišljenu to treba biti fudbal, jer mu je tu mjesto. Ima visinu i građu odgovarajuću za golmana i može zaista biti jako dobar», kazao je Eso Ibrahimović, tvorac brojnih čuvara mreže Plavih, među kojima su reprezentativci BiH Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, te Adnan Gušo.

Ibrahimović trenutno radi sa 35 mladih golmana na «Grbavici» i nada se da će neke od njih, među kojima je i Hamzagić, jednoga dana naći svoje mjesto na glavnom terenu stadiona «Grbavica».

“Oni su u godinama kada variraju. Hamzagić ima još prostora za napredak i ukoliko bude radio može postići još puno toga”, kazao je Ibrahimović.
Hamzagić trenutno nastupa za tim mlađih kadeta Želje koji se takmiči u Prvoj ligi F BiH. Rođen je 8. decembra 1996. godine, a prve fudbalske korake napravio je 2003. godiine.

“Želim radom skrenuti pažnju na sebe. Nadam se da ću jednog dana obući i dres sa državnim grbom BiH”, kazao je Hamzagić.

Sta se sve nece procitait u novinama i na portalima, DIJETE JE 2 GOLMAN NE MOZE BRATNITI ZA SVOJU GENERACIJU aa nesto pisu da je nada.... FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ TATINI SINOVI !

BolanBolan
Kontakt:

"ŽELJIN DEVEDESETI ROĐENDAN" - SLOBODNA BOSNA 776 (22.09.201

Post Postao/la BolanBolan » 24 sep 2011, 15:37

"ŽELJIN DEVEDESETI ROĐENDAN" - SLOBODNA BOSNA 776 (22.09.2011)
slika

Download PDF (3 stranice, 443 KB)

Kod: Označi sve

http://url.ba/95mq
:D
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, avalPacidoroP, b00t, BarbareZeljin, elSaik, Hare1991, Mana, seha77, Strumfinho i 56 gostiju.