U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Igrace ove,ocigledno,promasene generacije i onog ko ih je selektirao treba kazniti trajnim udaljavanjem od svih reprezentativnih selekcija.Eventualno ako neki bas napravi vrhunsku karijeru(u sta sumnjam)u buducnosti pozvati.Oni su sramota naseg fudbala,ne zbog toga sto gube utakmice nego zbog nacina na koji ih gube.Vi ste najveca sramota naseg fudbala!
Reprezent amaterizma je onaj koji ih je i birao.Omerbavarac je napisao/la:Ova djeca ustvari i jesu amateri, kao i skoro svaki djecak njihovog uzrasta.High je napisao/la:Kakav amaterizam.
Do profesionalca je tezak i trnovit put.
A da su podbacili na ovom turniru jesu, no postavlja se pitanje da li su uopce mogli nesto napraviti?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
ma momci su mladi i neuigrani..
vidite da je glavni problem odbrana...
slaba komunikacija izmedju stopera,mjenjanje golamana,slaba taktika i sprema sve to razlozi ovih losih partija..
Nadam se da ce biti bolje u buducnosti..
slaba komunikacija izmedju stopera,mjenjanje golamana,slaba taktika i sprema sve to razlozi ovih losih partija..
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
- Ponos Torina
- Kontakt:
Evo golovi za ss.ba
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- champions1921
Reci nesto protiv Vlade i odmah mrzis Zenicu i Celik
Cinjenica je da je jedina njegova svrha na ovim igrama popunjavanje nacionalnog kljuca.. Nije mogao puno uticati na igru.. Karacic mora preuzeti odgovornos za brukanje drzave losim selektiranjem igraca.. Ne bih trazio krivce medju igracima jer bi neki mogli pomisliti da sam protiv FK Sarajeva i ostalih klubova koji daju reprezentativce u ovu repku
Obrukali smo se vala ko veliki..

BUDI ŽELJO !!!
A njihovi protivnici su iskusni i uigrani?Potjerati taj sljam zajedno sa Karacicem i trziti potpuno nove igrace koji ce ginuti u drzavnom dresu,tacka.Southboy je napisao/la:ma momci su mladi i neuigrani..
Evo rezime utakmice, mislim da nismo večeras izgledali toliko loše, na nešto je i ličilo ovaj put. Ali trebali smo napravit pritisak u drugom poluvremenu, šteta je što nismo iskoristili odličnu priliku za borbu za medalju. Morate biti svjesni da je Turska izraziti favorit (možda i takmičenja) sa nekoliko igrača u najboljim evropskim klubovima sa već utakmicama u prvom timu.
Počeli smo u standardnoj 4-2-3-1 kao i Turska. Marić umjesto Hodžića u špicu, Predragović i Popović startali umjesto Rahmanovića i Markovića, a Odak igrao desnog beka umjesto Muharemovića. Prvo poluvrijeme je više-manje izdefinisala Jagodićeva odluka da Bajić igra vrlo visoko naprijed što je bio mač sa dvije oštrice. Mada je odluka bila opravdana, Bajić je najviše pokazao na ovom takmičenju i ovaj put je bio najopasniji po gol Turske ali je Odak bio nezaštićen po desnoj strani - odakle su Turci napravili 2-3 opasne akcije. Poslije prvog gola (individualna akcija) odlično smo se digli, uvezali nekoliko kvalitetnih pasova, Mariću i Bajiću čestitke za prvi gol. Drugi opet odlična kontra poslije kornera, izgledali smo kao prava ekipa.
Izjednačujući gol su nam zabili poslije faula napravljenog nakon akcije sa lijeve strane gdje su napravili višak 2-na-1. Također, poslije crvenog Turci su izbacili desnog krilnog igrača(14) a na suprotnu stranu je prešao kapiten Niyaz (10) koji je uobičavao utrčavati unutra (Čiva je igrao kao striktan marker dobar dio poluvremena) a širinu im je izvlačio na desnoj strani desni bek(17) i imali su dvije šanse poslije toga, od čega su jednu realizovali. Po mom sudu dva najzapaženija igrača u protivničkoj ekipi. Ovaj Recep Niyaz je '95. godište i već je igrao nekih utakmica u Euroligi za Fenerbahce, izgleda da će bit nekog igrača od njega.
Jagodić je u drugom poluvremenu promijenio lijevu stranu, ušao je i Hodžić umjesto Predragovića i prešao u špicu. Zadovoljan sam kako smo držali loptu (Špikić je dosta pametno igrao ovaj put) ali je problem bio naprijed jer su Turci disciplinovanom zonom dobro nadomiještali igrača manje i teško smo stvarali prostor i šanse. Morali smo napravit jači pritisak prije same završnice, izgubili smo i nekih 5 minuta poslije povrede Marića u brojčano poravnatoj igri. Turci su dobro trčali kontre i na to se i svelo drugo poluvrijeme, naša nemoć da probijemo Tursku zonu i golovi poslije kontri.
Žao mi je kako ovo završi, pogotovo poslije onog crvenog i vodstva u prvom poluvremenu, sve nam je išlo na ruku. Nisam siguran kakav je dalji format takmićenja, da li će biti još utakmica za razigravanje.
Počeli smo u standardnoj 4-2-3-1 kao i Turska. Marić umjesto Hodžića u špicu, Predragović i Popović startali umjesto Rahmanovića i Markovića, a Odak igrao desnog beka umjesto Muharemovića. Prvo poluvrijeme je više-manje izdefinisala Jagodićeva odluka da Bajić igra vrlo visoko naprijed što je bio mač sa dvije oštrice. Mada je odluka bila opravdana, Bajić je najviše pokazao na ovom takmičenju i ovaj put je bio najopasniji po gol Turske ali je Odak bio nezaštićen po desnoj strani - odakle su Turci napravili 2-3 opasne akcije. Poslije prvog gola (individualna akcija) odlično smo se digli, uvezali nekoliko kvalitetnih pasova, Mariću i Bajiću čestitke za prvi gol. Drugi opet odlična kontra poslije kornera, izgledali smo kao prava ekipa.
Izjednačujući gol su nam zabili poslije faula napravljenog nakon akcije sa lijeve strane gdje su napravili višak 2-na-1. Također, poslije crvenog Turci su izbacili desnog krilnog igrača(14) a na suprotnu stranu je prešao kapiten Niyaz (10) koji je uobičavao utrčavati unutra (Čiva je igrao kao striktan marker dobar dio poluvremena) a širinu im je izvlačio na desnoj strani desni bek(17) i imali su dvije šanse poslije toga, od čega su jednu realizovali. Po mom sudu dva najzapaženija igrača u protivničkoj ekipi. Ovaj Recep Niyaz je '95. godište i već je igrao nekih utakmica u Euroligi za Fenerbahce, izgleda da će bit nekog igrača od njega.
Jagodić je u drugom poluvremenu promijenio lijevu stranu, ušao je i Hodžić umjesto Predragovića i prešao u špicu. Zadovoljan sam kako smo držali loptu (Špikić je dosta pametno igrao ovaj put) ali je problem bio naprijed jer su Turci disciplinovanom zonom dobro nadomiještali igrača manje i teško smo stvarali prostor i šanse. Morali smo napravit jači pritisak prije same završnice, izgubili smo i nekih 5 minuta poslije povrede Marića u brojčano poravnatoj igri. Turci su dobro trčali kontre i na to se i svelo drugo poluvrijeme, naša nemoć da probijemo Tursku zonu i golovi poslije kontri.
Žao mi je kako ovo završi, pogotovo poslije onog crvenog i vodstva u prvom poluvremenu, sve nam je išlo na ruku. Nisam siguran kakav je dalji format takmićenja, da li će biti još utakmica za razigravanje.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Vlado je vodio ekipu, to što je neko pravio selekciju to je druga stvar. Prvih 11 je Vlado birao, on je postavljao taktiku, on je vršio izmjene i ostalo da ne nabrajam. Nije trebao ići, ovu mu nije trebalo. JA sam kriv što su oni popljugali na igrama.dubioza je napisao/la:HAHAHHAHA ne provaljuj se, vlado je preuzeo ovu reprezentaciju prije par dana zato sto je husref bolestan... ova ekipa je U19 koju je okupio Karacic a Vlado je samo naknadno pozvao 3 igraca, koji su jedini i pokazali nesto za razliku od drugihFRANK RIBERY je napisao/la:Igrače potjerati i prekrižiti za naredna okupljanja, a selektora sa stručnim štabom novčano kazniti zbog blamaže. Ovo je najgora selekcija igrača koju sam gledao u zadnje vrijeme. e moj Vlado da si valjo ne bi se moto po BH Premierligi.

Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 23 jun 2013, 23:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
ovi su trebali gledati u 8 eurosport da vide kako se igra i iakako se bori za dres
agonija bh fudbala mladih nada

agonija bh fudbala mladih nada
Jedan od mozda najvecih blamova neke nase selekcije i ti nama pricas neke bajke ,formacije ko je na lijevoj ,a ko u sredini,bolan ne bio imati igraca vise i primiti cetiri gola!!!!!!!!!,Nijedan igrac osim Bajica nije zasluzio da se spomene ,a pogotovu njihov sef iz Sirokog Briga!!!!!
Uozbiljite se, ovo je bio bezveze turnir bez ikakvih priprema i ozbiljnog rada. Sramota su rezultati U19 repke iz elitne runde kvalifikacija, ovo je cisti trening.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
to je to kad klubovi nisu sposobni proizvoditi igrace,potrefi se jedan dva onako solidna,a o klasnim igracima da ne pricam ,da jesu ove maldje selekcije bi bar nekoliko prvenstava imali iza sebe,djaba ti murinjo na klupi kad ovi ne znaju,od toga nit klubovi imaju hajra nit reprezentacijaCartman je napisao/la:Uozbiljite se, ovo je bio bezveze turnir bez ikakvih priprema i ozbiljnog rada. Sramota su rezultati U19 repke iz elitne runde kvalifikacija, ovo je cisti trening.
I na bezveze turniru imamo sansu da budemo posljednji.Sa igracem vise uspijes da useres i sefa i stanicu ali ono kompletno.Kako rekoh svaka im cast,treba fakat i ovo znati.Cartman je napisao/la:Uozbiljite se, ovo je bio bezveze turnir bez ikakvih priprema i ozbiljnog rada. Sramota su rezultati U19 repke iz elitne runde kvalifikacija, ovo je cisti trening.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pa to i jeste problem,kvalifikacije i plus ova blamaza.To su isti igraci.Ko to jos sa igracem vise dozivljava debakle?Jedino mozda San Marino.Cartman je napisao/la:Uozbiljite se, ovo je bio bezveze turnir bez ikakvih priprema i ozbiljnog rada. Sramota su rezultati U19 repke iz elitne runde kvalifikacija, ovo je cisti trening.
Jedno je kad ti satatavis ekipu a drugo kada ti neko baci vruc krompir u ruke. Mogao je murinjo voditi reprezentaciju i ne bi nista vise s njima napravio. Ovdje je krivac Karacic koji je i pozivao igrace za U19 i prednost davao "talentima" iz bosne a dijasporce nije pozivao iz njemu poznatih razloga (valjda nisu imali njegov broj da mu se jave prije sastavljanja ekipe)FRANK RIBERY je napisao/la:Vlado je vodio ekipu, to što je neko pravio selekciju to je druga stvar. Prvih 11 je Vlado birao, on je postavljao taktiku, on je vršio izmjene i ostalo da ne nabrajam. Nije trebao ići, ovu mu nije trebalo. JA sam kriv što su oni popljugali na igrama.dubioza je napisao/la:HAHAHHAHA ne provaljuj se, vlado je preuzeo ovu reprezentaciju prije par dana zato sto je husref bolestan... ova ekipa je U19 koju je okupio Karacic a Vlado je samo naknadno pozvao 3 igraca, koji su jedini i pokazali nesto za razliku od drugihFRANK RIBERY je napisao/la:Igrače potjerati i prekrižiti za naredna okupljanja, a selektora sa stručnim štabom novčano kazniti zbog blamaže. Ovo je najgora selekcija igrača koju sam gledao u zadnje vrijeme. e moj Vlado da si valjo ne bi se moto po BH Premierligi.
Republika Zenica
Pa ljudi moji neuspjeh U-19 repke je Karaciceva greska u selektiranju igraca, pa jestel vi vidjeli samo ovih nasi golmana a niko se nije sjetio pozvati Pirica, a da nepricamo o desnom beku (dobijem cir kad vidim ovog Muharemovica) a Omerbasica nema na spisku, pa gdje su tu jos Radovac, Burekovic itd. Sve ovo je rezultat lose selekcije igraca!
ma sta je bitno ko je pravio selakciju i da je vlado koga bi mogao zvat,koji su to igraci koji su prekaljeni i kvalitetni,da jesu do sad bi se plasirali na neko prvenstvo
Nakon katastrofe u kvalifikacijama ovi U 19 za nagradu dobili malo Turske i guzovace dnevnica i opreme,i ko fol sttrucni stab dvije tarabe Sakib i Toni,a Vlado ni kriv ni duzan se izblamirao !!!!Jos da slucajno ne pozvase Bajica ne bi ni gola zabili!!!!Miske10 je napisao/la:Pa to i jeste problem,kvalifikacije i plus ova blamaza.To su isti igraci.Ko to jos sa igracem vise dozivljava debakle?Jedino mozda San Marino.Cartman je napisao/la:Uozbiljite se, ovo je bio bezveze turnir bez ikakvih priprema i ozbiljnog rada. Sramota su rezultati U19 repke iz elitne runde kvalifikacija, ovo je cisti trening.
- legenda reala
- Kontakt:
Ovaj turnir je još jednom pokazao ko je naš najveći talenat, a to je Armin Ćerimagić, samo da pozdravim MrMuscula
bez njega to nije ista reprezentacija

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ako i nema kvaliteta mora biti srca.Gledao sam utakmicu protiv Austrije u kvalifikacijama,pa to je najveca bruka koju sam u zivotu vidio,neozbiljnost,nezainteresovanost,nonsalantnost.Ja da sam im bio selektor vecina njih bi odmah poslije utakmice isla kuci,a ja kao selektor podnio ostavku i napisao javno izvinjenje svim gradjanima BiH.ciza je napisao/la:ma sta je bitno ko je pravio selakciju i da je vlado koga bi mogao zvat,koji su to igraci koji su prekaljeni i kvalitetni,da jesu do sad bi se plasirali na neko prvenstvo