KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

hz1987
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la hz1987 » 06 maj 2010, 09:33

Pašalić je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Koliko god mene kao navijaca mog voljenog kluba boljelo sto je ovakva situacija, znam da cu za Bosnu navijati istim zarom pa i da bude igrala u nekoj od Osnovnih skola po Sarajevu. Ono sto znam je da sigurno necu kalkulisati niti znam kako bih kalukulisao: "Da li vrijedi navijati za Bosnu?"
Bosna se raspasti nece, to je definitivno, a sta ce biti ostaje da vidimo u danima koji slijede.
AFERIM. I ja tako mislim, jednostavno bordo boja je od rođenja boja moje krvi, to je nešto kao naučiti hodati, govoriti, plivati i to se ne zaboravlja, jednostavno je tako.
Što se tiče suđenja, ono je bilo kriminalno naročito Drmića i Obradovića, ali koja koincidencija počeli su "šiljiti" tek kada se "tata" spustio na parket.
KK Bosna je u srcu i tu nema spora, ali dok je ova Uprava na čelu, moraš se pomiriti sa činjenicom da KK Bosne nema, već samo manipulacije njenim imenom preko indijanaca koji su u Upravi. S druge strane, da pitam sve vas ovdje redom, da li bi Nihad Imamović ovakve rezultate trpio u svojoj oazi ASA auto?
Očito da su viši interesi u igri, mutne radnje i to ne podržavam pa da mi se klub i po babi zove!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 maj 2010, 11:21

Izgubili smo, ali ko zna mozda je bolje da smo sinoc izgubili, a ne da smo usli u finale, dobili pozivnicu i onda opet Jovo nanovo. Sve isto da bude, direktor i predsjednik da imaju bombasticne najave tokom i prije sezone, itd. Mi smo sinoc odigrali mozda i najbolje poluvrijeme u ovoj ligi 6, Igokea je dobila, na tome im treba cestitati, nikakve sudije, nista me ne zanima, jer nikada ja licno ne pricam o njima. Sta sada dalje, veliko je pitanje? To treba predsjednik da odluci, u biti vrlo je jednostavno, jer on je covjek koji je usao u Bosnu, vratio je malkice na staze stare slave, ali vjestacki, bilo je pitanje samo kada ce taj balon da pukne, ustvari taj balon je pukao kada smo izgubili od Sirokog u finalu, medjutim tada se pojavio ULEB i kratkorocni spas. Ali, jedno moraju da shvate niko nije nezamjenljiv, jednostavno nakon ovog fijaska moraju da odu, pa radije Bosna igrala domacu ligu sa juniorima, ali moraju da odu, i pruze sansu nekom drugom da pokusaju nesto da naprave. Razmisljajuci sinoc nakon utakmice, o onom cd - u koji je Bosna pravila o sebi, kada vrli direktor Konakovic kaze da Bosnu prati armija navijaca, da smo brand, da klinci pocinju da treniraju kosarku zbog nas, sada mi sve to izgleda smijesno. Najzasluzniji za taj povratak Bosne je bio Neno Markovic, da nije njega bila ne bi se Bosna sekunde vratila, jer on je bio covjek koji je Bosnu vratio, i kada je preuzeo Bosnu, da mu je pruzena podrska poslije finala sa Sirokim i da su mu dali odrijesene ruke siguran sam da bi sada vec imali 2 - 3 igraca koje bi Bosna stvorila, i koji bi vec sada donijeli Bosni solidan broj novaca od obestecenja, sistem se ne stvara preko noci ali bi ipak ako nista imali neki solidan temelj i neku solidnu odskocnu dasku. Kako se igraci dovode, kako se tim sklapa, to niko ne zna, osim njih par "strucnjaka" koji to znaju. Uopce imena nisu bitna, ali jednostavno nikada se ne radi ciljano. Dvije godine prije dovodimo zamisli ovo najjacu poziciju u ekipi duplas sa Burellom, a ostajes bez centra, sa Suljagicem i Zimom na centru, da li to rade ozbiljne ekipe, apsolutno ne. Ima ovdje jednostavno previse faktora i svega drugog, potrebno je da protekne malo vremena da se sve slegne, mada sam ja i dalje ubijedjen da ova "ekipa" sto je na vrhu jednostavno nece ici odavde, barem do izbora, cak ni poslije njih ja sam ubijedjen, jer njima odgovara ovo stanje. Nema revizije poslovanja, nema revizije ugovora, mesetari se, prave od Bosne seosku prciju. Iluzorno je pricati ista o sinosnjoj utakmici. Vjerovatno ce da svi odu od ovih igraca, ja realno bih samo zadrzao Bozu i evenutalno malog Sarajliju, jer Hajric ce sigurno ici negdje vani (spominjala se Italija). Ako bi Ivan bio raspolozen da ostane, ali sada pretesko posto ce da se igra samo domace prvenstvo onda i njega. Sto se tice ovih juniora ja koliko znam Camac i Klinac raskidaju ugovore, Neso ide preko. Demica i Buzu ubaciti u prvi tim, ako ne budu nista ni oni pokazali na pripremama posudba negdje. Takodjer isto se odnosi i na malog Amina i centra Ernada. Imati u ekipi jedno tri - cetiri mlada igraca, davati im sansu konstantno po 20+ minuta, polusezonu ako ne pokazuju nista onda naravno raskidanje ugovora, a ne ovako citavo vrijeme se prica da ne znaju, a niko ne dobija sansu, ja se kladim da je neko dobio sansu kao Muha npr. da bi nesto napravio. Uostalom u narednim danima ce nesto vise da se zna, ustvari ne da se zna, nego cemo sada da po avazu citamo ublehe gospode...

@mirzza, ostavio sam Sehu za kraj, zato sto je kapiten i zato sto ima i on dosta udjela u ovom fijasku. Ja stvarno postujem sve sto je on dao za Bosnu, sto se borio. Kao prvo kada je Ikona bio kapiten smirivao je ekipu, i za strajk i za sve ostalo, ovaj je odmah poletio iako su imali katastrofalne rezultate. Nisam gledao prvu utakmicu protiv Igosa ovdje, kada je citava ekipa bila losa, postigao je 11 poena, sinoc 0. Sto znaci da nije ni bas u prvoj tekmi imao neko bog zna kakvo izdanje, ali ne zelim da komentiram ono sto nisam gledao. I poslije Sirokog kada je zabio 26 poena, ja sam rekao da mu ne bi dao zadnje suteve na kraju, i dalje stojim pri tome, nije on vise mlad neiskusan, on ima 23 godine, trebao je da povuce ekipu itekako. Sinoc je kljucni sut izblokiran, ja sam siguran da je Ikona ondje bio da bi bez problema to stavio....

Ko je bio uz Bosnu bit ce uvijek i kraj price.....
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 06 maj 2010, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 maj 2010, 11:26

deniso je napisao/la:Šehović, Sarajlija, Đurasović 6, Čamdžić, Avdić, Bajić 6, Radonjić, Pašalić, Milošević 16, Kojadinović 13, Rakočević 23, Jovanović 8. Trener: Dejan Parežanin.

Kapiten,veliko razočarenje večeras, potvrdilo se ono što su pojedinci govorili da kada je gusto bježi od odgovornosti.
Jednostavno rijetki su igraci kao Seha, kada citavoj ekipi ide dobro, ne dobro evo solidno onda Seha igra previse lose. Kada nikome ne ide on igra odlicno, vuce ekipu, ali opet nema snage da napravi prevagu...

Ostalo je samo ime.....

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 06 maj 2010, 11:44

Vidim pojedinci nakon lose sezone se pitaju da li vrijedi navijati za Bosnu? Strasno

Sta bih ja rekao cekam na trofej 12 godina, ali sa klubom si u dobru i zlu...

Iskreno ovo vam je mozda i bolje da krenete od nule i rascistite sa nekim problemima
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 06 maj 2010, 11:53

@neno slazem se sa vecinom, posebno oko Markovica i podrske, ali eto jbg Menso je prema amaterima trenersko ime za nasu legendu jbg, mislim po Nenada je bolje sto je sve tako ispalo i tesko ce se ikad vratiti u KK Bosnu dok je ova ekipa na vlasti.
Za Sehu nisam rekao da nema udjela, kapiten je i naravno da ima i njegovog masla u svemu tome. Ikona sa 23 godine ne bi mogao meda a kamoli da sinoc rijesi tekmu, cak ni onaj Ikona od prije dvije godine ne bi ono sinoc rijesio. Ova Bosna je dotakla dno i vecina vidi jedini izlaz svi napolje juniori unutra i to je to.
Vjestacki balon od sapunice je pukao, svaka cast na opisu.
Cuva Bog Zelju svog!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 06 maj 2010, 11:58

BrigateBL je napisao/la:Vidim pojedinci nakon lose sezone se pitaju da li vrijedi navijati za Bosnu? Strasno

Iskreno ovo vam je mozda i bolje da krenete od nule i rascistite sa nekim problemima

A mi iz Tuzle isto tako smo daleko pa opet i u dobru i u zlu doduse mi cekamo od 1997 :) Ali jbga sta se moze kakav je takav je moj je klub ..
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 06 maj 2010, 12:12

BrigateBL je napisao/la:Vidim pojedinci nakon lose sezone se pitaju da li vrijedi navijati za Bosnu? Strasno

Nažalost puno je tih pojedinaca. Al ja mislim ipak da je riječ o revoltu kod ovih ljudi izazvanom lošim vođstvom i politikom našeg kluba. Bosna je u srcima mnogih ljudi, ne samo u SA nego diljem BiH. Uprave će biti i prolaziti, al Bosna će ostati i opstati, ne sumnam i ne sumnjajte.
Što se tiče ovog drugog, želim Borcu sve najbolje, ipak je to naš veliki klub i zaslužuje svoje mjesto u vrhu bh. košarke, al jbg. kada se kod nas uvijek guraju pogrešne stvari. Evo recimo, meni uopće nisu teško padali porazi od Borca (2) u ligi 6 prošle ili pretprošle godine ili kad bi nas Sloboda uzela, jer ovi klubovi imaju svoje ime. I Široki je to stigao, pa i prestigao prije svih zahvaljujući ozbiljnim ljudima, krvavom radu i entuzijazmu.
Al ove instant ekipe tipa Igokee i njenih tromjesečnih ekipa svake godine, jbg to ne mogu da svarim nikako.
Bosna i Široki guraju sezonu NLB čitave godine i potroše silne novce na ekipu da bi se nosila sa regionom, a likovi dovedu 5 igrača za prvenstvo kad su se ovi več finansijski ispucali i zabilježe rezultat. To je po meni nepravedno, bez obzira ko u kojoj poziciji bio. Uh, ja oduži ovo... Valjda se nešto i promijeni

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 06 maj 2010, 12:19

TaRgEt_ je napisao/la:

A mi iz Tuzle isto tako smo daleko pa opet i u dobru i u zlu doduse mi cekamo od 1997 :) Ali jbga sta se moze kakav je takav je moj je klub ..
Jbg. jarane, ja skoro napisah da sanjam finale Bosna-Sloboda (tradicija iz ex Yu perioda), pa sam imao milion reakcija iz ostalih sredina (kao samo ti sanjaj). Očito sada, al sada definitivno pušu neki drugi vjetrovi. Al doći će to na svoje mjesto kad tad, ja kontam svakako.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 06 maj 2010, 12:28

Zavrsi se i ova farsa i opet da ponovim nesto sto sam prije par stranica napisao

U neku mi je ruku i drago ovo da opet mogu ici na utakmice Bosne sa uzitkom i da gledam i navijam bez da se sekiram jel kakav sminkercic namirisani ili kakva manekenka sa 100 tona sminke pored mene i smeta jooj malo galame

Ocigledno je da je nama sudjeno da mi padamo i dizemo se iz Zetre i fatamo neke nove sanse i prilike :mrgreen:

Ko je volio i bodrio Bosnu u NLB i u ULEB-u on ce je bodriti i dalje i dolaziti gledati u domacem prvenstvu,ko nije i ne mora i ne treba nam

Aufidrzen sminkeri i manekenke :P

Za nadati se da ce se nakon ovoga stvari u i oko KK Bosne rascistiti i poceti da dolaze na svoje ;)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 06 maj 2010, 12:37

Pašalić je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

Jbg. jarane, ja skoro napisah da sanjam finale Bosna-Sloboda (tradicija iz ex Yu perioda), pa sam imao milion reakcija iz ostalih sredina (kao samo ti sanjaj). Očito sada, al sada definitivno pušu neki drugi vjetrovi. Al doći će to na svoje mjesto kad tad, ja kontam svakako.

Pusti ba te ti reakcije i tako to batali zna se koje sta ovdje :D Ali sljedece sezone makar cemo privuci publiku sa jednim igracem :) Bice fino ponovo ga vidjeti :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 06 maj 2010, 13:43

nisam se puno javljao, evo jedan kratki post na kraju sezone...mada neću ništa novo reći...

kk bosna je samo odraz većeg konteksta - uprava kluba je odraz vlasti, igrači odraz naroda.
zato sam pesimist glede budućnosti...biće to samo bijedno tavorenje, ova uprava neće/ne može/ne zna bolje. sistema nema, i ne treba ga očekivati...ne vjerujem ni da će rez tipa neigranja u NLB ligi donijet nešto bolje, sve i da dođe druga uprava, jer će je, u najboljem slučaju, naslijediti poštena & nemoćna uprava, jer teško će naći nekog da finansira, kad nema zakona, nema ničeg...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 06 maj 2010, 14:11

frenki je napisao/la:nisam se puno javljao, evo jedan kratki post na kraju sezone...mada neću ništa novo reći...

kk bosna je samo odraz većeg konteksta - uprava kluba je odraz vlasti, igrači odraz naroda.
zato sam pesimist glede budućnosti...biće to samo bijedno tavorenje, ova uprava neće/ne može/ne zna bolje. sistema nema, i ne treba ga očekivati...ne vjerujem ni da će rez tipa neigranja u NLB ligi donijet nešto bolje, sve i da dođe druga uprava, jer će je, u najboljem slučaju, naslijediti poštena & nemoćna uprava, jer teško će naći nekog da finansira, kad nema zakona, nema ničeg...

e vidis, i ma tu jedna caka
da bi neko novi dosao, za pocetak mora uci finansijska policija, jer neces preuzeti bezglavo dugove prethodnika kao zdravo za gotovo, jer imaju mehanizmi naplate dugova, oprastanja dugova itd...
1. znaci popisati trenutno stanje, da nova uprava naslijedi dugove ali ne bude i odgovorna za iste, ali isto tako da se ne goni krivicno zbog starih dugova, vec pravi krivci, a postoje mehanizmi odgode isplate duga, sanacija duga, oprastanje dijela duga, krediti itd...

2. uporedo nova uprava treba da donese 4+4 godisnji plan razvoja i viziju projekta, te sportske akademije, finansiranja, dinamike ulaganja, razvoja i povezivanja sa starim legendama sirom svijeta. Niko ne daje pare na lijepe oci, vec kad vidi ozbiljan pristup i rijeci pretocena u djela. Prvu sezonu bi bilo tesko, ali u skladu sa sredstvima kad se ispuni prvi dio plana, onda je lakse i sredstva traziti.

3. nije jedini sponzor bh telecom i asa auto, evo za pocetak cu ti pobrojati neke firme koje bi vjerovatno bile spremne u ulaganje kk bosne, ako imas spreman plan razvoja i povlastice za pocetak saradnje (banka - za kredite / bilo koja, elektroprivreda, m:tel ili eronet, coca-cola, fds, teloptic, sarajevska pivara, bunjo/ako moze asa, bosnalijek, a ima tu i stranih kompanija kojima ne bi bilo mrsko ulagati kao sto su podravka, argeta, agrokor, zepter... itd i itd...). Ne mora biti samo domaci sponzor - prosiri vidike, a tu je i grad - davao je grad lovu i ovim lopovima, samo bez pravog projekta i razvoja covjek nije ubjedljiv da izvuce jos love. Eto, da si ti ministar i da hoces da das Bosni 150.000KM i oprostis dio duga od 150.000KM - da li bi to dao ovoj nasoj danasnjoj Upravi? Pa naravno da ne bi, kad i sam u podsvijesti znas da je to bacen novac!!!

4. bosne je bilo i prije ovih mamlaza, bice i poslije, samo kako ih vise rastjerati iz tih fotelja, kao i one sto ko tigrovi servane oko kluba i ganjanju oni klasicnu šićar politiku, daj i meni zrno pogace, a da ne govorim o mutnim radnjama o kojim niko ne zna ni velicinu protoka sredstava, velicinu duga...

5. Znaci, doveli su bosnu u situaciju da ovisi o jednom covjeku vec 10 sezona, a taj isti otkako je u bosni, ne moze bosna izaci iz duga pa pred gasenje ko fol dodje ko spasitelj i tako iz sezone u sezonu! ispade nema nihada, nema bosne! jasta radi. ako oni misle da treba kljuc u bravu, nek ga vise stave, nek vise ne palamude. ima ko otkljucati bosnu cim oni odu.

6. eto, da sam ja predsjednik kk bosne prvo sto bih pokrenu je:
a) transparentnost - objaviti javno dug bosne i okupiti ljude i napraviti projekat koji ce pratiti dinamiku ulozeno/stvoreno
b) rastjerati sve neradnike u upravi, kao i sazvati skupstinu da se izabere novi upravni odbor
c) pozvati legende i novu upravu i saciniti cetvorogodisnji plan razvoja bosne (paralelno omladinski pogon i prvi tim)
d) nakon usvojenog plana i dinamike razvoja pozvati sve sponzore i ponuditi benificije onima koji su spremi ulagati
e) ostvari saradnju sa svim klubovima koje legende preporuce, i dovesti igrace iz tih velikih klubova na koje oni tu sezonu ne racunaju (od spanskih, grckih, talijanski klubova....itd)
f) besplatan ulaz za sve navijace na bilo koje utakmice bosne
g) u dogovoru s gradom rijesiti pitanje dvorane - obezbjediti besplatno sve za pocetak na mojmilu i sl...
h) edukacija strucnog kadra, definisanje strukture odlucivanja, saradnje sa medijima itd...

ima tu price i price kako bosna moze bez nihada i ostalih... moze se, sve se moze i nije tako crno, crno je samo ako ovi ostanu na celu bosne! ovi su davno dotakli dno, da su poceli duboko, duboko kopati ispod dna!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 06 maj 2010, 14:41

frenki je napisao/la:nisam se puno javljao, evo jedan kratki post na kraju sezone...mada neću ništa novo reći...

Mislim da si u pravu za vecinu stvari. Nema napretka u ovako neuredjenoj zemlji,jer u svakoj sferi zivota isplivaju oni najgori.Mozes dostici neki nivo i onda stop. Kakav napredak bez navijaca koji su bukvalno otjerani,neko rece ne trebaju nam sminkeri,manekenke.ne bih se slozio,navijaju za jedan klub i rokeri i sminkeri i papci i narodnjaci i gospoda i klosari.Svi su potrebni,ja ne znam ko su pravi navijaci,volio bih da mi neko objasni.Ja ih nisam vidio jos od ,,otkaza,, HZ,jer u Zetri jedva da se cuo posten aplauz od tada ,a o navijanju da ne pricam. Drugo, klubovi sa ovih prostora su uvijek pravili igrace,nikad kupovali za razliku od spanaca i dr. koji to rade i danas jer imaju pare. Znaci sve snage usmjeriti na omladinski pogon,pa prije godinu dana su na turnirima derali i Real i FMP i Partizan,a opet ne valjaju.Ne bih rekao,nego jednostavno nemaju sansu da igraju i niko se ne brine oko njihovog napredka. Trece,spominju se legende.Vidio sam sta je bilo sa jednom od najvecih, Nenom.Nije ga samo uprava otjerala,nego nije imao ni podrsku od navijaca,to se vidjelo i na forumima.Ikonicu su se brojale pare ko da ih neko ovdje daje iz svog dzepa,pa kad je otisao onda kao zalimo. Niko se ne moze boriti za Bosnin dres kao domaci Igraci,to se vidjelo ove sezone,za 90 % njih je bilo svejedno da li igraju u Bordo,zelenom ili zutom dresu,Cilj su ispunili-uzeli su pare....Na kraju kakvo drustvo takav i sport (pokvareno,nacionalisticko,lopovsko,bezidejno.....)

Plakich
Kontakt:

Post Postao/la Plakich » 06 maj 2010, 15:20

Sve ovo gore sto je receno je tacno , al vidjet cemo , lagano je pricati da ce te gledati i navijati za bosnu a pola ljudi ovdje koji to kazu ne dolaze na utakmice...Jadno je da odes na tekmu koja ti odlucuje sezonu i u zetri bude 400 ljudi , pa vise je ljudi u ratu dolazilo da gleda ligu i slicno...I to pola gledalaca su djeca koja se loze na kosarku a ostalo dede koje se sjecaju i one sjajne generacije mirze delibasica i ostalih...Sta se desilo sa onim reklamama po gradu kada si jedva cekao da ides gledati bosnu , kad je atmosfera bila odlicna...Desili su se svakojaki lopovi i krpelji koji su sve uzeli do zadnjeg feninga pa sad vise ne mozes platit dva plakata da se zna da je tekma....Daj Boze da se sta promjeni al bez jake finansiske injekcije necemo mi daleko...Koliko god to bilo surovo i ne sportski pare igraju glavnu rijec i one su glavni pokretac svega jer prosli je vrijeme kad su ljudi igrali iz ljubavi.....FOREVER BOSNA!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 maj 2010, 16:08

ja znam da sam one sezone gledao i vogoscu cak, a kamo li koga drugog :) :) :) :)

Ostalo je samo ime.....

Plakich
Kontakt:

Post Postao/la Plakich » 06 maj 2010, 16:25

neno#4 je napisao/la:ja znam da sam one sezone gledao i vogoscu cak, a kamo li koga drugog :) :) :) :)
Vjerujmi da sam se nagledao i tih tekmi a1 i a2 lige vise nego premijera al jbg kad bude isto ljudi kakanj triland u kaknju i bosna igokea u sarajevu...onda znas da nesto nije uredu ... :lol:

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 06 maj 2010, 20:40

Ne bih htio stavljati sol na ranu ali na ovo što se sada desilo KKB puno je utjecao vaš sarajevski mentalitet tj. samo mi vrijedimo ostalo je kur...a...c , nisam jednom pročitao :
- omalovažavanje HKK Širokog
- omalovažavanje Slobode
- omalovažavanje Igokee
- priče o tome da je KKB EU prvak 79 i shodno tome uvijek najbolji
- skrivanje od istine a to je da KKB nije proizvela igrač od pitaj Boga kada
- da se igračima već 2 godine duguje po dosta plaća
- da se ništa ne radi sistematski
- optuživalo se DŽindu-Đindu ili kako li se već zove za izbacivanje iz Skenderije ( doma KK Bosne) a ne videći krivicu unutar kluba nego u nekom drugom
- u klubu vam se dešavaju afere Mahalbašić.Konaković-Miško i opet ispade kriv kao Mahalbašićev menadžer
- da već drugu sezonu u SA nikoga ne zanima KKB
- da prva petorka već dosta dugo je iz Srbije ( nedaj Bože nešto protiv Srba) ali klub renomea KKB ( očito davno bilo ) bi trebao pokupiti sve najbolje iz Bosne a ne polovnjake iz Beobasketa
- baziranje na priči kako su svi umjetne tvorevine i da će propast jako brzo a samo KKB tim s tradicijom i kao takva će opstati
- prije svake sezone isticanje nerealnih ciljeva bez ikakvog pokrića
- previsoki ugovori za kvalitet igrača ( primjer Zlaje koji u kaijeri nije igrao nigdje van BH 1.lige) a ove sezone sa svojim ugovorom bi naplaćeniji igrač Širokog :o naravno da igra kod nas

Moglo bi se ovako nabrajti pola dana ali em što bi bilo dosadno a možda i bezobrazno od mene koji navija za suparničku ekipu .
Meni je iskreno žao što finale nije s KKB jer meni pobjediti KKB ili bilo koga drugog je NEUSPOREDIVO tj. igrati tekmu s KKB ili bilo kim drugim također neusporedivo , jer pored svega ružnog u BH sportu u ovih zadnjih 12-13 godina pojavio se jedan istinski derbi i istinski događaj koji je prevazišao sve negativnosti bosanskohercegovačkog sporta i izdigao se iznad toga .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 maj 2010, 21:07

TaRgEt_ je napisao/la:
Pašalić je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

Pusti ba te ti reakcije i tako to batali zna se koje sta ovdje :D Ali sljedece sezone makar cemo privuci publiku sa jednim igracem :) Bice fino ponovo ga vidjeti :D
pa i vakat mu je sa njegovih 40 i nesto godina, da su bogdom njega u bosnu ove sezone doveli

a sto se tice navijanja naravno da cu i dalje pratiti bosnu bez obzira na sve
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 maj 2010, 21:47

Za razliku od neki ja sam uvijek branio Bosnu bez obzira na neuspjeh.KK Bosna nije krahirala sinoć niti godinu ranije.Ona je krahirala onog dana kad su neki počeli sa pričom kako ćemo praviti dvoranu,kako ćemo se kupati u novcu, igrati Euroligu za 2-3 godina,organizovati Final Four Eurolige i slične insinuacije.Godine smo potrošili bacajući novac na sumnjive igrače,mijenjali smo i više od 20 igrača tokom sezone svjesno okrećući leđa vlastitim talentima koji su zbog nedostataka podrške završavali karijere čim bi prevazišli juniorski uzrast.Da nije bilo velikodušnog Halilovića ,KK Bosna od poslje rata ne bi prodala nijednog igrača (mlađi Šehović- sića,Đedović- sića u odnosu na potencijala samog igrača).Kk Bosna je krenula na otvoreno more sa malim čamce bez ikakve opreme i potop je bio neminovan.Sinoćni poraz je nešto najbolje što se ovom klubu moglo desiti.Otrežnjenje!Liga 12 će dobro doći da se napokon da prilika talentima kojim ni silni trofeji i osvojeni međunarodni turniri nisu bili dovoljna preporuka.Konačno se treba razgraničiti sa vazalskim položajem u kojem se Bosna nalazi zbog ljudi kao što su Ražnjatović i njegovih jataka u KK Bosni.Napokon ćemo se otarasiti igrača koji cijelu godinu sabotiraju Bosnu igrajući se sa ugledom kluba i dovodeći je u poziciju da postane amaterski kolektiv.Konačno će ja se nadam neki odgovorati za sijaset katastrofalnih pogrešaka kako u finansiranju tako i u haotičnom biranju rostera kojeg su činili pojedinci čiji nemoral je bio izraženiji od njihovih igara na parketu.I na kraju krajeva grad Sarajevo treba da shvati da Kk Bosna pripada njema i postoji zbog njega .Gubiti 50 razlike od Zadra je sramota taman da se radi i o NBA klubu.Kk Bosna neće propasti i nestati, ali je postalo previše da se nakon svake 2-3 godine vraćamo na početak.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 06 maj 2010, 22:18

A mi iz Tuzle isto tako smo daleko pa opet i u dobru i u zlu doduse mi cekamo od 1997 :) Ali jbga sta se moze kakav je takav je moj je klub ..[/quote]
Jbg. jarane, ja skoro napisah da sanjam finale Bosna-Sloboda (tradicija iz ex Yu perioda), pa sam imao milion reakcija iz ostalih sredina (kao samo ti sanjaj). Očito sada, al sada definitivno pušu neki drugi vjetrovi. Al doći će to na svoje mjesto kad tad, ja kontam svakako.[/quote]

Pusti ba te ti reakcije i tako to batali zna se koje sta ovdje :D Ali sljedece sezone makar cemo privuci publiku sa jednim igracem :) Bice fino ponovo ga vidjeti :D[/quote]
pa i vakat mu je sa njegovih 40 i nesto godina, da su bogdom njega u bosnu ove sezone doveli

a sto se tice navijanja naravno da cu i dalje pratiti bosnu bez obzira na sve[/quote]

Nije Mrsic Nermine taj se nece vratiti zbog nekih stvari mada kada bi se Mrsa vratio gdje bi nam bio kraj :D jedan drugi je upitanju mladji od Mrsica a isto veliko ime, nacelan je dogovor pao vidjecemo ostalo .... uglavnom ako dodje makar ce gledaoci zbog njega dolaziti na utakmicu ... a nemoj Mrse Mrsa jos uvijek valja i ima 39 a igra ko momak :) i da Tuzlak je i on :D
Zadnja izmjena: TaRgEt_, dana/u 06 maj 2010, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.