FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Borogovac i Salihović pojačavaju Slobodu?
Iako je prvi dio sezone u Premijer ligi tek završen, već su počele priče o mogućim pojačanjima i odlascima. Jedan od timova koji bi u drugi dio sezone trebao ući sa znatno drugačijim sastavom je tuzlanska Sloboda.
Tuzlaci će na proljeće biti jači za Alena Mešanovića i Stanišu Nikolića koji bi trebao dobiti papire iz Slovačke, Nikolić je dobro poznato ime u Premijer ligi, sa dosta uspjeha nosio je dres Slobode i mostarskog Zrinjskog nakon čega je pronašao angažman u slovačkom DAC-u 19047. Osim dvojice pomenutih, Sloboda će na proljeće biti jača i za Tarika Okanovića koji je prvi dio sezone propustio zbog teške povrede koju je zadobio na kraju prošle sezone.
No, tu nije kraj, prema informacijama do kojih dolazi naš portal, u Slobodi igrački kadar žele osnažiti dvojcem iz živiničkog Slavena, Semirom Borogovcem i Mirnesom Salihovićem, dvojicom igrača koji su fudbalsko znanje stekli upravo u omladinskom pogonu Slobode.
Borogovac je ljetos već bio na probi u Slobodi i zadovoljio je stručni štab ali zbog nesporazuma oko uslova, nije došlo do potpisa ugovora. Ovaj 22-godišni lijevonogi fudbaler može igrati na više pozicija ali je u Slavenu najstandardniji na poziciji lijevog bočnog igrača i jedan je od najboljih igrača živiničkog tima.
Mirnes Salihović prošle sezone nosio je dres mostarskog Veleža sa dosta uspjeha ali je kao i većina igrača po završetku sezone napustio Velež i vratio se u Slaven. S obzirom da se radi o kvalitetnom i ubojitom napadaču, posrtoji mogućnost da od naredne sezone nosi dres Slobode.
Da uistinu postoji interes za ovu dvojicu igrača, potvrdio nam je i šef stručnog štaba Slobode, Denis Salihović.
Borogovac i Salihović su igrači koji su prošli kroz moje ruke što bi se reklo, trenirao sam ih u mlađim kategorijama i to su prije svega pravi momci a tek onda sportisti. Radi se o zaista kvalitetnim igračima koji zaslužuju igrati u višem rangu. Odlično sam upoznat sa njihovim kvalitetama, s obzirom da će mi trebati igrač na lijevom beku, volio bih da nas pojača Borogovac koji je izuzetno talentovan igrač ali ćemo pokušati dovesti i Mirnesa Salihovića čime bi naš napad na proljeće bio još ubojitiji, kazao nam je Denis Sadiković.
Treba istaći da je Slobodu za sada napustio samo Jusuf Dajić koji navodno ima inostrani angažman, u slučaju da ne uspije ostvariti transfer, moguće je da se Dajić vrati na Tušanj.
Iako je prvi dio sezone u Premijer ligi tek završen, već su počele priče o mogućim pojačanjima i odlascima. Jedan od timova koji bi u drugi dio sezone trebao ući sa znatno drugačijim sastavom je tuzlanska Sloboda.
Tuzlaci će na proljeće biti jači za Alena Mešanovića i Stanišu Nikolića koji bi trebao dobiti papire iz Slovačke, Nikolić je dobro poznato ime u Premijer ligi, sa dosta uspjeha nosio je dres Slobode i mostarskog Zrinjskog nakon čega je pronašao angažman u slovačkom DAC-u 19047. Osim dvojice pomenutih, Sloboda će na proljeće biti jača i za Tarika Okanovića koji je prvi dio sezone propustio zbog teške povrede koju je zadobio na kraju prošle sezone.
No, tu nije kraj, prema informacijama do kojih dolazi naš portal, u Slobodi igrački kadar žele osnažiti dvojcem iz živiničkog Slavena, Semirom Borogovcem i Mirnesom Salihovićem, dvojicom igrača koji su fudbalsko znanje stekli upravo u omladinskom pogonu Slobode.
Borogovac je ljetos već bio na probi u Slobodi i zadovoljio je stručni štab ali zbog nesporazuma oko uslova, nije došlo do potpisa ugovora. Ovaj 22-godišni lijevonogi fudbaler može igrati na više pozicija ali je u Slavenu najstandardniji na poziciji lijevog bočnog igrača i jedan je od najboljih igrača živiničkog tima.
Mirnes Salihović prošle sezone nosio je dres mostarskog Veleža sa dosta uspjeha ali je kao i većina igrača po završetku sezone napustio Velež i vratio se u Slaven. S obzirom da se radi o kvalitetnom i ubojitom napadaču, posrtoji mogućnost da od naredne sezone nosi dres Slobode.
Da uistinu postoji interes za ovu dvojicu igrača, potvrdio nam je i šef stručnog štaba Slobode, Denis Salihović.
Borogovac i Salihović su igrači koji su prošli kroz moje ruke što bi se reklo, trenirao sam ih u mlađim kategorijama i to su prije svega pravi momci a tek onda sportisti. Radi se o zaista kvalitetnim igračima koji zaslužuju igrati u višem rangu. Odlično sam upoznat sa njihovim kvalitetama, s obzirom da će mi trebati igrač na lijevom beku, volio bih da nas pojača Borogovac koji je izuzetno talentovan igrač ali ćemo pokušati dovesti i Mirnesa Salihovića čime bi naš napad na proljeće bio još ubojitiji, kazao nam je Denis Sadiković.
Treba istaći da je Slobodu za sada napustio samo Jusuf Dajić koji navodno ima inostrani angažman, u slučaju da ne uspije ostvariti transfer, moguće je da se Dajić vrati na Tušanj.
Nek se ne vraca dacemo mu hrenovki i nek ide u Sarajevo

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Njih dvojica bi bila dobra pojacanja za klub,jer se radi o nasoj djeci,koje je trenirao Sadikovic.Steta samo sto Borogovac nije od pocetka sa ekipom,al valjda se prikljuce u proljetnom dijelu on i Salihovic.Dobra je vijesti oko Dajica,ako ne uspije inostrani angazman,vraca se na Tusanj,ali ostaje da vidimo.
Znal neko kako je Sloboda igrala na Bajramskom turniru ??
Znal neko kako je Sloboda igrala na Bajramskom turniru ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Borgi je dobar da pojaca konkurenciju na beku ,a ovaj Salihovic nije li to onaj sto je Taretu nogu slomio
..kako li ce ga primit njive i C tribina
, to moze bit kontraproduktivno ako je to taj, a sve mi se cini da jeste, a onda tu su i Alen, Smajlovic, Bekic, Mujic, ne svidja mi se da gomilamo napadace,a opet ko god od njih da ode steta bi bilo jer bolji su od Salihovica bar po meni

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Raja imal ko finu sliku Nikolica slucajno
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Sloboda izgubila od Slavije 4:1,tako da ce za 3 mjesto igrati Slavija i Zeljeznicar.
i ne bi Sarajevo Zeljo finale
nece zaraditi Braco love 

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Ma namjestice on da igraju Sarajevo - Zeljeznicar,ko ce doci gledad Olimpic i Sarajevo,vise ce love zaradit za ovaj prvi mec nego za ovaj drugi,kod nas ni Bajramski turnir nije legalanTaRgEt_ je napisao/la:i ne bi Sarajevo Zeljo finale![]()
nece zaraditi Braco love

harry_90 je napisao/la:Ma namjestice on da igraju Sarajevo - Zeljeznicar,ko ce doci gledad Olimpic i Sarajevo,vise ce love zaradit za ovaj prvi mec nego za ovaj drugi,kod nas ni Bajramski turnir nije legalanTaRgEt_ je napisao/la:i ne bi Sarajevo Zeljo finale![]()
nece zaraditi Braco love
Kada je kod nas sta legalno pa kada u radnju odes da platis prodavacica gleda da te zakine za bon ili pola marke , kada placas struju naplate vise a da Bajramski turnir bude legalan

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Upravu si za sve..a za tekmu najvjerovatnije necu ici.TaRgEt_ je napisao/la:harry_90 je napisao/la:Ma namjestice on da igraju Sarajevo - Zeljeznicar,ko ce doci gledad Olimpic i Sarajevo,vise ce love zaradit za ovaj prvi mec nego za ovaj drugi,kod nas ni Bajramski turnir nije legalanTaRgEt_ je napisao/la:i ne bi Sarajevo Zeljo finale![]()
nece zaraditi Braco love
Kada je kod nas sta legalno pa kada u radnju odes da platis prodavacica gleda da te zakine za bon ili pola marke , kada placas struju naplate vise a da Bajramski turnir bude legalana tebe
Hocemo u nedelju na utakmicu KK ?
- SaltCityAttack
- Kontakt:
]ultrasstyle_tz je napisao/la:Borgi je dobar da pojaca konkurenciju na beku ,a ovaj Salihovic nije li to onaj sto je Taretu nogu slomio..kako li ce ga primit njive i C tribina
, to moze bit kontraproduktivno ako je to taj, a sve mi se cini da jeste, a onda tu su i Alen, Smajlovic, Bekic, Mujic, ne svidja mi se da gomilamo napadace,a opet ko god od njih da ode steta bi bilo jer bolji su od Salihovica bar po meni
upravo je Slihovic slomio nogu Taretu... ebiga sta je tu je treba nam jos jedan takav kostolomac u ekipi da imamo na forumu vecu posjetu, kada budu kritikovali igru i nacin na koji Sloboda igra

sjecas li se neko od vas one godine, kada Sadikovicu slomise nogu?....Neznam tanco godinu mislim 1996-7, ali nogu mu je tada slomio igrac Jedinstva iz Bihaca , tadasnji reprezetativac Mehadzic.... majkemi na tribinama se culo kada ga je Mehadzic naseg Sadikovica na volej docekao

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
sjecas li se neko od vas one godine, kada Sadikovicu slomise nogu?....Neznam tanco godinu mislim 1996-7, ali nogu mu je tada slomio igrac Jedinstva iz Bihaca , tadasnji reprezetativac Mehadzic.... majkemi na tribinama se culo kada ga je Mehadzic naseg Sadikovica na volej docekao
...od tad Sadikovic vise i ne igra, jer je slomio nogu na dva dijela...pokusao se vratiti, ali na prvom treningu je vec ponovo obnovio povredu ebiga
[/quote]
sjecam se ja, strasan momenat na trenutak tribinama zavlada muk, (tek kasnije su krenule psovke svih "kalibara":)) ...obojica su uklizali za loptom ali et nas sadikovic izvuce deblji kraj, i uvijek kada vidim na TV-u slicne "startove" sjetim se tog detalja.

sjecam se ja, strasan momenat na trenutak tribinama zavlada muk, (tek kasnije su krenule psovke svih "kalibara":)) ...obojica su uklizali za loptom ali et nas sadikovic izvuce deblji kraj, i uvijek kada vidim na TV-u slicne "startove" sjetim se tog detalja.
- Probisvjet
- Kontakt:
Lom kosti cuo se na cijelom stadionu! Mislim da nije ono bio namjeran start na Sadikovica. Obojica su isli na loptu. Sadikovic je isao malo blaze i to mu se dogodilo.
Inace Sadikovic je vazio za veliku nadu YU nogometa!
Inace Sadikovic je vazio za veliku nadu YU nogometa!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- marseille_unique
- Kontakt:
dobar poso denise reko sam odmah bio da ces napraviti dobar rezultat, samo da te ti iz uprave ne zeznu
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
[youtube][/youtube]
SEMIR BOROGOVAC Ovaj bi nam dobro dosao igrac je stvarno je momak extra...
SEMIR BOROGOVAC Ovaj bi nam dobro dosao igrac je stvarno je momak extra...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Ja mislim da ce momak doci da nastupa za svoj klub,pred pocetak sezone je trebao da potpise,ali oko ugovora je ispao problem,tako da nije mogao nastuit za Slobodu.
- Probisvjet
- Kontakt:
Ako je normalan bolje mu je doci i igrati u Slobodi za manje para jer lakse se prodati vani! Na njive iz inostranstva niko ne obraca paznju!
Na kantonu ima sigurno mnogo dobrih i perspektivnih igraca koje bi mogli vrbovati!
Na kantonu ima sigurno mnogo dobrih i perspektivnih igraca koje bi mogli vrbovati!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Lijepo bi bilo da se Borgiju ispuni želja da zaigra za Slobodu i da se oduži navijačima koji su ga punih osam godina bodrili i uživali u njegovim majstorijama,dok je prolazio kroz sve Slobodine selekcije.Obzirom da je konačno na trenersko mjesto došao Denis,prava ličnost i čija je orjentacija vratiti Slobodinu djecu,ne sumnjam da Borgi neće prihvatiti Denisov poziv.Naravno iz te generacije ima još momaka koje treba vratiti u život i dati im šansu.
Ono što je veoma bitno da su ga treneri u zadnje vrijeme koristili na lijevom bočnom,čisto iz potrebe,Borgi je profesionalac koji je i te zadatke odlično obavljao. A da ne govorimo kakav je majstor za slobodnjake...Nadajmo se da će Slobodina struka brzo reagovati i vratiti Borgija gdje mu je mjesto..
Ono što je veoma bitno da su ga treneri u zadnje vrijeme koristili na lijevom bočnom,čisto iz potrebe,Borgi je profesionalac koji je i te zadatke odlično obavljao. A da ne govorimo kakav je majstor za slobodnjake...Nadajmo se da će Slobodina struka brzo reagovati i vratiti Borgija gdje mu je mjesto..
Ponedjeljak. 29 Novembar u 13:00 sati na stadionu Josik u Lukavcu igra se prijateljska utakmica:
FK SLOBODA - REPREZENTACIJA TK
FK SLOBODA - REPREZENTACIJA TK
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.