Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la bombaysaphire » 01 feb 2021, 20:52

InatSilanBosanski je napisao/la:
01 feb 2021, 20:34
moze preporuka nekih dobrih guma? i ljetnih i zimskih.
Continental . :thumbup:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 feb 2021, 21:15

alan_kardec je napisao/la:
01 feb 2021, 18:53
AshburtonG je napisao/la:
01 feb 2021, 18:16
Odes u direkciju, prilozis im izvjestaj sa mjesta udesa(kopiju, da ne bi bilo poslije nema u sistemu, kod policije, pa popusis na foru), te im citiras clanak zakona, koji to jasno definise. Vjerovatno ce shvatit da nisi levat, kad vide da znas o cemu pricas i da kulturno trazis da te ne uznemiravaju vise. Inace, dok ne budes dobio poziv sa suda, na te njihove pokusaje slobodno mozes ostat gluh.
ma kakav crni sud, pa neće mi starog valjda zbog ovoga predati na sud :urnebes: :urnebes:
stvar je jasna ko dan.

Asteriks je napisao/la:
01 feb 2021, 18:39
Sluzbenik je skladno ZOBs procijenio kaznu 150 iako je mogao i vise, kao sto sam gore noveo. Gotova prica.

Da je dokazana steta onda bi ovaj imao pravo traziti od svog osiguranja npr. zamjenu branika, farova te isplatu cijelog iznosa.

To sto ovi ciljaju nema osnove za pokretanje procesa. Da dodju zapljeniti imovinu trebaju rjesenje a samo cuvajte i po potrebi prilozite placenu kaznu gdje stoji broj datog slucaja za koji je uredno sastavljen zapisnik.

Mozes skoknuti i do direkcije mada bi ja to max iskulirao.

Ma evo kuliram ih već duže od godine, ali ljudi neće da sjašu sa grbače. Izgleda ću morati otići do njih. Meni nije frka jer su mi ljudi objasnili kako i šta, međutim roditelji mi se bezveze sekiraju svaki put kad koverat stigne. Zbog čega, ni zbog čega.

Sad nemam vremena, spremam se na posao, a baš ću sutra ovdje postaviti slike koje je ovaj lik napravio u svom osigranju i priložio ih u zahtjevu za naknadu "štete", da se malo ismijete za šta su ovi debili isplatili 3000 čovjeku :oops: :urnebes: :urnebes:
Dobro ajde, možda nisu tri milje, pokušavaju da se ograde preko mojih leđa... nije ni bitno, bmk.
Pa to ti i kazem. Uopce ne moras odgovarat na njihova pisma i "ponude" za rjesavanje konflikta. Ako te oni fakat tuze, onda si se obavezan odazvat sudu, mada ces ih tu uzet lopatom. Ovo je samo pucanj u prazno, pa ko se upeca upeca.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 01 feb 2021, 21:22

Pa i da je normalan udes, da je on stvarno imao štete, opet marke ti ne mogu naplatiti nego dići policu iduće godine mislim za 15%

Pa zato i osiguravas auto svake godine, nećeš iz svog džepa plaćati štete :mrgreen:

To hajde što je varanje, ali to je bas bezobrazluk teški
Koje osiguranje je u pitanju?
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 01 feb 2021, 22:13

01 feb 2021, 21:15
alan_kardec je napisao/la:
01 feb 2021, 18:53
01 feb 2021, 18:16
Odes u direkciju, prilozis im izvjestaj sa mjesta udesa(kopiju, da ne bi bilo poslije nema u sistemu, kod policije, pa popusis na foru), te im citiras clanak zakona, koji to jasno definise. Vjerovatno ce shvatit da nisi levat, kad vide da znas o cemu pricas i da kulturno trazis da te ne uznemiravaju vise. Inace, dok ne budes dobio poziv sa suda, na te njihove pokusaje slobodno mozes ostat gluh.
ma kakav crni sud, pa neće mi starog valjda zbog ovoga predati na sud :urnebes: :urnebes:
stvar je jasna ko dan.

Asteriks je napisao/la:
01 feb 2021, 18:39
Sluzbenik je skladno ZOBs procijenio kaznu 150 iako je mogao i vise, kao sto sam gore noveo. Gotova prica.

Da je dokazana steta onda bi ovaj imao pravo traziti od svog osiguranja npr. zamjenu branika, farova te isplatu cijelog iznosa.

To sto ovi ciljaju nema osnove za pokretanje procesa. Da dodju zapljeniti imovinu trebaju rjesenje a samo cuvajte i po potrebi prilozite placenu kaznu gdje stoji broj datog slucaja za koji je uredno sastavljen zapisnik.

Mozes skoknuti i do direkcije mada bi ja to max iskulirao.

Ma evo kuliram ih već duže od godine, ali ljudi neće da sjašu sa grbače. Izgleda ću morati otići do njih. Meni nije frka jer su mi ljudi objasnili kako i šta, međutim roditelji mi se bezveze sekiraju svaki put kad koverat stigne. Zbog čega, ni zbog čega.

Sad nemam vremena, spremam se na posao, a baš ću sutra ovdje postaviti slike koje je ovaj lik napravio u svom osigranju i priložio ih u zahtjevu za naknadu "štete", da se malo ismijete za šta su ovi debili isplatili 3000 čovjeku :oops: :urnebes: :urnebes:
Dobro ajde, možda nisu tri milje, pokušavaju da se ograde preko mojih leđa... nije ni bitno, bmk.
Pa to ti i kazem. Uopce ne moras odgovarat na njihova pisma i "ponude" za rjesavanje konflikta. Ako te oni fakat tuze, onda si se obavezan odazvat sudu, mada ces ih tu uzet lopatom. Ovo je samo pucanj u prazno, pa ko se upeca upeca.

I ne odgovaram, prvi put kad je stigao koverat, konsultovao sam se vještakom saobraćajne struke, konsultovao se sa advokaticom, i sa još masu 'običnog' svijeta, ljudi kažu ne budi budala, nema ništa od toga. I za mene je to završeno.
Al problem mi je što se moji uzbuđuju bezveze, džaba što im objašnjavam svaki put. A vala su i meni počeli ići na qrac, iskulirao sam te tri puta, pa popusti više, džaba...

Azpi je napisao/la:
01 feb 2021, 21:22
Pa i da je normalan udes, da je on stvarno imao štete, opet marke ti ne mogu naplatiti nego dići policu iduće godine mislim za 15%

Pa zato i osiguravas auto svake godine, nećeš iz svog džepa plaćati štete :mrgreen:

To hajde što je varanje, ali to je bas bezobrazluk teški
Koje osiguranje je u pitanju?
Ne mogu samo podići polisu 15% kad se stari udaljio sa mjesta udesa, jbga. U tom slučaju osiguranje ne pokriva ništa, stari je kriv. I oni se sad fataju za to što se stari udaljio, a to što policija nije utvrdila nikakvu štetu na vozilima... to nikom ništa, kontaju valjda mogu... E mogu me povući za qrac...
Meni samo nije jasno na osnovu čega su oni liku isplatili 3000, pa valjda uz zahtjev za isplatu štete idu i slike sa mjesta udesa, zapisnik sa uviđaja. .. Mogo bi ovo lako biti neki kriminal... Nije mogao bi, nego jeste :mrgreen:

Sarajevo Zoil osiguranje, to mi je od starog osiguranje, ti debili su isplatili ovom liku, a kod njega je Nešković osiguranje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 01 feb 2021, 22:28

Čim je to Neskovic to je neki kriminal
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 feb 2021, 22:39

(Pravo društva za osiguranje na subrogaciju)

(1) Društvo za osiguranje, koje je oštećenoj osobi nadoknadilo štetu, ima pravo na naknadu isplaćenog iznosa štete i stvarnih i opravdanih troškova od osobe odgovorne za štetu u slučajevima ako je:
a) vozač koristio vozilo u svrhu za koju nije namijenjeno,
b) vozač koristio vozilo, a nije stekao odgovarajuću vozačku dozvolu, osim ako je to kandidat koji se obučava za polaganje vozačkog ispita za vozača, uz poštivanje svih propisa kojim se uređuje obuka za vozača,
c) vozač koristio vozilo za vrijeme trajanja izrečenih mjera sigurnosti, odnosno zaštitnih mjera u prometu (potpuna ili djelomična zabrana upravljanja vozilom i slično),
d) vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola iznad propisane granice sukladno s propisima o sigurnosti prometa na cestama BiH, opojnih droga, psihoaktivnih lijekova ili drugih psihoaktivnih tvari, odbio je alko-test, odnosno test na prisutnost opojnih droga, psihoaktivnih lijekova ili drugih psihoaktivnih tvari,
e) vozač upotrebom vozila prouzrokovao štetu namjerno,
f) vozač pobjegao s mjesta štetnog događaja
Stos je u tome da nije bilo stete, a dokaz za to je zapisnik.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 feb 2021, 07:24

Brokula je napisao/la:
01 feb 2021, 18:31
Danas zamijenio filter goriva, i auto nece da upali sad. U cemu je problem?
Ko je mijenjao ti ili majstor neki :mrgreen:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 feb 2021, 10:21

jelle je napisao/la:
02 feb 2021, 07:24
Brokula je napisao/la:
Ja mijenjao, ocigledno, inace bi sad kod majstora sjedio :mrgreen:
Izgleda niko ne zna :yawn:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 feb 2021, 10:24

Brokula je napisao/la:
02 feb 2021, 10:21
jelle je napisao/la:
02 feb 2021, 07:24
Brokula je napisao/la:
Ja mijenjao, ocigledno, inace bi sad kod majstora sjedio :mrgreen:
Izgleda niko ne zna :yawn:
Napisao sam ti , BIHAMK .
A kako neće da upali , je li vergla ili čuješ samo ono tik ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 feb 2021, 10:28

Ma vergla samo. Mislim da mi je nekad neko govorio da se zna desit nakon zamjene fitlera goriva to, da nece da upali, i da ima neki nacin kako da se upali al sam zaboravio jbg :mrgreen:

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 feb 2021, 10:57

Nesto si zajebao ...ocigledno da gorivo nece u motor :mrgreen:

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 02 feb 2021, 11:39

Pa neće da ti povuče gorivo, kako riješiti ne znam uvijek mi ga majstor zamjeni :mrgreen:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 feb 2021, 11:43

Brokula je napisao/la:
02 feb 2021, 10:28
Ma vergla samo. Mislim da mi je nekad neko govorio da se zna desit nakon zamjene fitlera goriva to, da nece da upali, i da ima neki nacin kako da se upali al sam zaboravio jbg :mrgreen:
Ima sprejem direktno u usis :mrgreen:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 feb 2021, 12:04

Sve majstori, tema aktivna 24/7 :P

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 feb 2021, 14:03

Brokula je napisao/la:
Vezano za dizelasa - prije ugradnje filter se napuni gorivom i prikljuci na dovod iz rezervoara. Pumpicom se izvlaci zrak zatim spoji se na odvod. Onda se otpuste cjevčice visokog pritiska nakon cega je potrebno malo verglati da izadju mjehurici zraka. Cjevčice se vrate, privrste da bi na kraju normalno pokrenuo motor.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 feb 2021, 14:52

Upalio :kafa:

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 02 feb 2021, 19:46

Asteriks je napisao/la:
02 feb 2021, 14:03
Brokula je napisao/la:
Vezano za dizelasa - prije ugradnje filter se napuni gorivom i prikljuci na dovod iz rezervoara. Pumpicom se izvlaci zrak zatim spoji se na odvod. Onda se otpuste cjevčice visokog pritiska nakon cega je potrebno malo verglati da izadju mjehurici zraka. Cjevčice se vrate, privrste da bi na kraju normalno pokrenuo motor.
@VelaHavle 😉

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 04 feb 2021, 23:24

Pozdrav, na Passatu B6 imam ovakav bord kompjuter(https://i.gyazo.com/b58f1a8bf9487b6c8c7 ... 87dd52.png) i sad kad upalim auto upali se i on ali se skroz slabo vidi, preko dana nikako a navece kad se dobro zagledam vidim da radi, pa se upali skroz kad se auto zagrije poslije 15ak minuta i poslije toga radi najnormalnije. Do cega bi to moglo biti ?

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 05 feb 2021, 00:02

zenica159 je napisao/la:
04 feb 2021, 23:24
Pozdrav, na Passatu B6 imam ovakav bord kompjuter(https://i.gyazo.com/b58f1a8bf9487b6c8c7 ... 87dd52.png) i sad kad upalim auto upali se i on ali se skroz slabo vidi, preko dana nikako a navece kad se dobro zagledam vidim da radi, pa se upali skroz kad se auto zagrije poslije 15ak minuta i poslije toga radi najnormalnije. Do cega bi to moglo biti ?
Slab akumulator , moguće da u ovim hladnim danima akumulator oslabi što indicira slične probleme koje si naveo.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jozinho, kraljttbvb i 6 gostiju.