Continental .InatSilanBosanski je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:34moze preporuka nekih dobrih guma? i ljetnih i zimskih.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Continental .InatSilanBosanski je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:34moze preporuka nekih dobrih guma? i ljetnih i zimskih.
Pa to ti i kazem. Uopce ne moras odgovarat na njihova pisma i "ponude" za rjesavanje konflikta. Ako te oni fakat tuze, onda si se obavezan odazvat sudu, mada ces ih tu uzet lopatom. Ovo je samo pucanj u prazno, pa ko se upeca upeca.
AshburtonG je napisao/la: ↑01 feb 2021, 21:15Pa to ti i kazem. Uopce ne moras odgovarat na njihova pisma i "ponude" za rjesavanje konflikta. Ako te oni fakat tuze, onda si se obavezan odazvat sudu, mada ces ih tu uzet lopatom. Ovo je samo pucanj u prazno, pa ko se upeca upeca.
Ne mogu samo podići polisu 15% kad se stari udaljio sa mjesta udesa, jbga. U tom slučaju osiguranje ne pokriva ništa, stari je kriv. I oni se sad fataju za to što se stari udaljio, a to što policija nije utvrdila nikakvu štetu na vozilima... to nikom ništa, kontaju valjda mogu... E mogu me povući za qrac...Azpi je napisao/la: ↑01 feb 2021, 21:22Pa i da je normalan udes, da je on stvarno imao štete, opet marke ti ne mogu naplatiti nego dići policu iduće godine mislim za 15%
Pa zato i osiguravas auto svake godine, nećeš iz svog džepa plaćati štete
To hajde što je varanje, ali to je bas bezobrazluk teški
Koje osiguranje je u pitanju?
Stos je u tome da nije bilo stete, a dokaz za to je zapisnik.(Pravo društva za osiguranje na subrogaciju)
(1) Društvo za osiguranje, koje je oštećenoj osobi nadoknadilo štetu, ima pravo na naknadu isplaćenog iznosa štete i stvarnih i opravdanih troškova od osobe odgovorne za štetu u slučajevima ako je:
a) vozač koristio vozilo u svrhu za koju nije namijenjeno,
b) vozač koristio vozilo, a nije stekao odgovarajuću vozačku dozvolu, osim ako je to kandidat koji se obučava za polaganje vozačkog ispita za vozača, uz poštivanje svih propisa kojim se uređuje obuka za vozača,
c) vozač koristio vozilo za vrijeme trajanja izrečenih mjera sigurnosti, odnosno zaštitnih mjera u prometu (potpuna ili djelomična zabrana upravljanja vozilom i slično),
d) vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola iznad propisane granice sukladno s propisima o sigurnosti prometa na cestama BiH, opojnih droga, psihoaktivnih lijekova ili drugih psihoaktivnih tvari, odbio je alko-test, odnosno test na prisutnost opojnih droga, psihoaktivnih lijekova ili drugih psihoaktivnih tvari,
e) vozač upotrebom vozila prouzrokovao štetu namjerno,
f) vozač pobjegao s mjesta štetnog događaja
Ja mijenjao, ocigledno, inace bi sad kod majstora sjedio
Napisao sam ti , BIHAMK .
Vezano za dizelasa - prije ugradnje filter se napuni gorivom i prikljuci na dovod iz rezervoara. Pumpicom se izvlaci zrak zatim spoji se na odvod. Onda se otpuste cjevčice visokog pritiska nakon cega je potrebno malo verglati da izadju mjehurici zraka. Cjevčice se vrate, privrste da bi na kraju normalno pokrenuo motor.
@VelaHavleAsteriks je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:03Vezano za dizelasa - prije ugradnje filter se napuni gorivom i prikljuci na dovod iz rezervoara. Pumpicom se izvlaci zrak zatim spoji se na odvod. Onda se otpuste cjevčice visokog pritiska nakon cega je potrebno malo verglati da izadju mjehurici zraka. Cjevčice se vrate, privrste da bi na kraju normalno pokrenuo motor.
Slab akumulator , moguće da u ovim hladnim danima akumulator oslabi što indicira slične probleme koje si naveo.zenica159 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 23:24Pozdrav, na Passatu B6 imam ovakav bord kompjuter(https://i.gyazo.com/b58f1a8bf9487b6c8c7 ... 87dd52.png) i sad kad upalim auto upali se i on ali se skroz slabo vidi, preko dana nikako a navece kad se dobro zagledam vidim da radi, pa se upali skroz kad se auto zagrije poslije 15ak minuta i poslije toga radi najnormalnije. Do cega bi to moglo biti ?
Trenutno korisnika/ca: jozinho, kraljttbvb i 6 gostiju.