NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Nacionalizam je uvijek bio zlo. Malogradjanstinom se najvise kaze o sebi, ali danas je valjda to sve vise takav trend. Čelikove vrijednosti su ipak iznad toga.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Upravo tako.
Mislim da smo i kao grad i klub (uz možda Tuzlu), raritet u BiH po tom pitanju.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ako cemo vec o novim igracima. Nama ce ih trebati sigurno na proljeće. Najkritičnije su te pozicije stopera, gdje osim Isakovica i Varde nemas pravu zamjenu, Muslic nije neki kvalitet da se ne lazemo, a Šabić nije ni igrao u zadnje vrijeme. Treba nam i bek jedan jer opet Sivac i Arnautović su standardni ali im nemas zamjenu, osim Šehića koji je spor. Salkic ako ode treba nam i vezni, vidjeti ima li neko iz Fortune, Nemile ko bi nam odgovarao. Huzbasic ako dođe biti ce dobro pojačanje sigurno.
Sa ovom ekipom mislim da mozemo ostvariti cilj ove sezone, ali za Prvu Federalnu vec trebaju pojacanja. Ja cisto sumnjam da ce svi igraci ostati na okupu i sljedece godine. Na strunom stabu je da nađe najbolja rjesenja sto vjerujem da ce i uraditi.
Radnik ispao kao super tim za 1/8. Napuniti stadion poslije pauze, podrzati momke i proci u tu 1/4 koju smo zadnji put igrali 2014.godine, sigurno da bi prolazak dalje bi jos jedan u nizu uspjeha koje su postigli ovi momci.
Sa ovom ekipom mislim da mozemo ostvariti cilj ove sezone, ali za Prvu Federalnu vec trebaju pojacanja. Ja cisto sumnjam da ce svi igraci ostati na okupu i sljedece godine. Na strunom stabu je da nađe najbolja rjesenja sto vjerujem da ce i uraditi.
Radnik ispao kao super tim za 1/8. Napuniti stadion poslije pauze, podrzati momke i proci u tu 1/4 koju smo zadnji put igrali 2014.godine, sigurno da bi prolazak dalje bi jos jedan u nizu uspjeha koje su postigli ovi momci.
Radnik protivnik po mjeri...Odigrat muški,naložiti raju i minimum 20 000 km da se zaradi od karti! ČESTITKE IGRAČIMA,STRUČNOM ŠTABU,UPRAVI,ROBIJAŠIMA I SIMPATIZERIMA KLUBA NA OSVOJENM PRVOM MJESTU jer SVI SMO MI ZAJEDNO ČELIK!!! Momci sad nek se malo odmore stručni štab i uprava...Pauza je duga,al šta je tu je! Koliko je samo jedna prava utakmica dala pouzdanja i krila našim momcima to je nevjerovatno.Prolaz protiv Sarajeva je osokolio naše igrače i dao veliki vjetar u ledja u nastavku prvenstva. Zato itekako smatram da bi trebali svu snagu,želju,znanje i htijenje uložiti da se prodje i Radnik,jer se poslije takvih velikih utakmica dobije puno više nego li kroz pola ligaških utakmica!
::::SAMO ČELIK::::
Protiv Radnika ce ti 99% cijeli stadion pjevat himnu "Zemljo tisucljetna.." jbg moras pravit neki nabojat.. ako nam ne bude islo, sjevnut ce i koje dobacivanje i tako.. sve je to Bosna..

-
- Kontakt:
Druze kakve veze ima "Zemljo tisucljetna.." sa nacionalizmom? Kakav naboj na silu, pa ako ti dovoljan naboj nije da prodjes medju 8 najboljih ekipa u ligi, ja ne znam sta ti onda treba ...FliX je napisao/la: ↑21 nov 2022, 21:40Protiv Radnika ce ti 99% cijeli stadion pjevat himnu "Zemljo tisucljetna.." jbg moras pravit neki nabojat.. ako nam ne bude islo, sjevnut ce i koje dobacivanje i tako.. sve je to Bosna..
![]()
-
- Kontakt:
Izvini ali lupaš velike gluposti.FliX je napisao/la: ↑21 nov 2022, 21:40Protiv Radnika ce ti 99% cijeli stadion pjevat himnu "Zemljo tisucljetna.." jbg moras pravit neki nabojat.. ako nam ne bude islo, sjevnut ce i koje dobacivanje i tako.. sve je to Bosna..
![]()
E svasta, himna koja govori o ljubavi prema svojoj zemlji nacionalizam... To sto oni mrze tu istu zemlju ne znaci da nam mogu zabraniti da je volimo.FliX je napisao/la: ↑21 nov 2022, 21:40Protiv Radnika ce ti 99% cijeli stadion pjevat himnu "Zemljo tisucljetna.." jbg moras pravit neki nabojat.. ako nam ne bude islo, sjevnut ce i koje dobacivanje i tako.. sve je to Bosna..
![]()
Druze ti si ocigledno zalutao ovdje, zadnje postove samo pises o nacionalizmu nekom i dobacivanju sa tribina, kakve to veze sa Čelikom ima?FliX je napisao/la: ↑21 nov 2022, 21:40Protiv Radnika ce ti 99% cijeli stadion pjevat himnu "Zemljo tisucljetna.." jbg moras pravit neki nabojat.. ako nam ne bude islo, sjevnut ce i koje dobacivanje i tako.. sve je to Bosna..
![]()
-
- Kontakt:
Vardo na štoperu otkrivljenje polusezone. Ne treba siliti s pojačanjima. Nemojte da zaboravimo naše prioritete. DEBLOKADA RAČUNA!
Zadržati ove igrače, vidjeti ima li kvaliteta u juniorima koji su na polusezoni u boljoj situaciji nego što je bila generacija Durmiš, Međuseljac, Arnautović..
Na kraju krajeva što se toga tiče ne sumnjam ni sekunde u upravu. Do sad je svako pojačanje bilo pun pogodak!
Zadržati ove igrače, vidjeti ima li kvaliteta u juniorima koji su na polusezoni u boljoj situaciji nego što je bila generacija Durmiš, Međuseljac, Arnautović..
Na kraju krajeva što se toga tiče ne sumnjam ni sekunde u upravu. Do sad je svako pojačanje bilo pun pogodak!
- Zenicanin988
- Kontakt:
Radnik se glat prolazi. Ja sam ubjedjen u to. Gledao sam sve tekme Celika ove polusezone, sto uzivo, sto preko yt, vidio sam cistu dominaciju Celika u svim tekmama, ukljucujuci i Goska, a protiv Sarajeva ravnopravno drugo poluvrijeme(kad su skontali da mogu). Tako da sam ubjedjen u glat prolaz protiv Radnika.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Da sve ne citiram koji su me citirali, slika govori hiljadu rijeci, a klip jos vise.. ovako nesto ocekujem i protiv Radnika..

Za gluposti se ne izvinjava, meni je iskreno jadno ovo citati, pa cak i da je zajebancija ili trolanje. Drago mi je kad cujem da se ljudi ne slazu s necim sto je u srzi lose. Negdje se ovakve stvari, pa ne samo tolerisu nego cak i uzdizu, ali u zdravoj sredini uvijek takve stvari treba osudjivati. Okrece pricu od nacionalistickog prozivanja pa se kao vadi na himnu. Vec koji put gura slicno. Nazalost u ovo vrijeme desnica je generalno u zamahu. Patriotizam i ljubav prema drzavi ne treba mijesati u ovu pricu, jer to je skroz nesto drugo i ne treba da ikog vrijedja. Svako ima pravo da voli svoju drzavu i pri tom ne vrijedja druge i to je nesto lijepo kad je tako i iskreno. Normalan bh. patriotizam podrazumijeva multietnicnu pricu, a normalna Bosna i Hercegovina je upravo sve ono sto nacionalizam nije. Posebno se Zenica nije nikad isticala po tom nego bas suprotno. Ipak, vjerovatno uvijek ima i onih koji zele da je drugacije, valjda takvi zele da i Zenica bude vukojebina poput brojnih mjesta koje slicne gluposti njeguju. Ako hoces biti isti, budi, ali sebi si takav. To ne smije biti i Zenica. Na Bilinom su pojedinci mozda i znali rijetko i imati takve ispade da neko lane neku glupost, ali ne pamtim da sam cuo nacionalisticke ispade od iole vece grupe ljudi, mase, slicno skandiranje neke tribine ili uopste takve pjesme. Ni priblizno da se nesto takvo desava kao u nekim drugim gradovima i sredinama i to treba tako i da ostane.RubikovaKocka je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:17Izvini ali lupaš velike gluposti.
Zenica je svoj progres ostvarila u sklopu multietnicne price, razvila se u fin grad. U Zenici cujes i ezan i zvona kao nesto sasvim normalno. U Zenici se cestitaju i Bajram i Bozici onako javno. Bas kao i 1. maj i Nova godina. Čelik su osnovali i Zdenko Mazanek i Mehmed Harmandić i Rašo Bačevina. Golove su davali i Mehmed Buza i Mato Gavran i Rade Radulovic. Na akademiji za 70 godina su bili i pokojni Momcilo Vujacic i rahmetli Rizo Rizamulic i pokojni Mirko Staka. Robijase su osnovali i bodrili, te i dan danas to rade likovi razlicitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. Naravno, ne moze to biti kao nekad prije rata sad kad su okolnosti sjebane, posljedice cine svoje, jer sve je otislo u qrac. Djeci koja su poslije rata rodjena politicari, mediji i razne ojebine koje zloupotrebljavaju religije ispiraju mozak i truju ih u ovim vremenima da je stanje gore nego odmah iza rata, ali ono sto je sigurno je to da Čelik i dan danas bodre, te pomazu svi dobri ljudi razlicitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. Da nije tako, zivot dajem da klub ne bi opstao. Čelik mora uvijek ostati otvoren klub, jer sve drugo bi bilo vjestacki nakaradno i dodatno osiromasilo ionako ovo malo jada sto nam je ostalo. Bilino ne treba prljati nakaradnim skandiranjima. Ne zelim da licno vrijedjam niti mi je cilj, ali mi je uvijek ruzno cuti kad se nadje tako neka seljacka prica kao taj nacionalizam, to je Bosna, nije druze nego je ta prica koju spominjes goli qrac. U redu, trenutno drzava nazalost jest u qrcu, ali ona istinska prava Bosna, Zenica i Čelik su uvijek iznad toga. Ko prihvata one lose stvari, sebi ih prihvata i svako ima apsolutno pravo da to pushi, ali to normalna Zenica nije i nadam se da nece nikad ni biti i da ce uvijek znati cuvati svoje normalne gradske vrijednosti i biti kontra bilo kojeg oblika nacionalizma.
Radnicka klasa je cijenila komad kruha, cigaru, pivo s drugarima, lijepu rijec, finu zajebanciju i posten rad bez obzira koje ti je ime i prezime. I nasi lopovi i saneri uz malo vise kruha mimo postenog rada su takvi. Il' si raja il' si supak, uvijek bilo i bice. Generalno u drzavi, najlakse je danas gurati govor mrznje, pa lanuti cetnik, ustasa, balija i time ici na mlin politickoj bagri koja profitira na takvoj retorici, ali treba ostati normalan i iznad toga, jer nista dobro od tog nema. Zbog takve propagande i pranja mozga drzava je sve jadnija, grad dozivljava egzodus, mladi ljudi odlaze, ti kapaciteti su izgubljeni, dok neki gubari i mediokriteti to kapitaliziraju. I takve stvari podrzavati nije patriotizam nego zivjeti u zabludi i biti ovca. Posebno kad je Čelik u pitanju, mora biti daleko iznad toga, jer takva mu je tradicija. Čelik je vise cak i od nacionalnosti, a kamoli od nacionalizma, jer Čelik je prije svega zenički! Zenička škola i priča moraju uvijek ostati daleko vise od seljakluka, iznad malogradjanstine nego da je to kao sto i jest jedna skromnost i dobrota za sve sto je normalno i puna usta Zenice bas takve. Svako od nas ima izbor da tome ili doprinosi na jedan lijep nacin ili stavlja ljagu na sve ono sto Čelik predstavlja, pa bujrum neka svako izvoli za sebe. Nazalost, doslo je vrijeme kad mnogi prljaju Zenicu svojim (ne)djelima, ali ko voli Čelik kao svog oca onda mu je Zenica majka i to se mora i voljeti i postovati. Svako ima svoje pravo, ali ipak Čelik kao institucija, simbol, reprezent odnosno kao dusa i srce grada zasluzuje da se dobro pazi na koji nacin ga se predstavlja i da to uvijek bude u najljepsem svjetlu kad su njegove vrijednosti u pitanju. Čelik je identitet grada i svetinja! Neko na kraju svega kaze amin, neko amen, a opet mnogi pocinju i zavrsavaju sa limVo likČe! moSa likČe!
To je nasa tradicija i nek to tako zauvijek u Zenici i ostane.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
U narednih mjesec dana ocekujem imenovanje direkgora kluba i Skupstinu redovnu, nesto.govore tamo polovinom decembra da bi trebala biti. Poslije Nove godine pocetak priprema, zadrzavanje kostura, pojedine igrace poslat na poaudbu, dovest dvojicu pojacanja desnog beka i stopera, dobre pripreme i gazenje protivnika na proljece
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Treba organizovati neku prijateljsku utakmicu s nekim jakim protivnikom dok traje Svjetsko prvenstvo
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
- prisonbreak
- Kontakt:
Odlicna stvar bi to bila.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
-
- Kontakt:
Nema nista od toga danas jos nasi imaju trening i onda pauza do pocetka januara
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Nepotrebno. Da je ne znam ti koji protivnik ne bi se premašio neki broj gledatelja u odnosu na prvenstvene utakmice. Hladno vrijeme, loši tereni, kišovito vrijeme, završetak sezone, prijateljska bez nekog značaja (rođendan i sl.), neće privući ljude na stadion.
Svakako mislim da su igrači dovoljno utakmica odigrali, pogotovo u mjesecu oktobru, i da su iznijeli dobro ovu sezonu. Sada neka im slijedi odmor maksimalno 14 dana, kao što svaki profesionalac ima iako igraju duplo više utakmica nego mi u Drugoj ligi CEntar, pa onda početak individualnih treninga do nove godine i poslije nove godine početak intenzivnih priprema, koje jednostavno moraju biti jer nas čeka dosta teških utakmica u drugom dijelu sezonu, a tu je i Kup.
I mi navijači, forumaši, trebamo malo odmoriti hehe

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.