AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 11 jan 2021, 10:38

Otkud ti brate, nisi odavno svratio :thumbup:
Pazi, mi jos nismo osigurali ni top 4 sto je primarni cilj,al šteta bi bilo ne pojačati ekipu i iskoristi ukazanu priliku.
Kao što neko od naših napisa, bitne su nadolazeće tekme protiv direktnih rivala, a nakon toga ćemo vidjeti.
Il Club più titolato al mondo!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 11 jan 2021, 10:42

Januar
Milana cekaju; Cagliari, Atalanta, Bologna

rivali:
Lazio-Roma
Inter-Juve
Juve-Napoli
Atalanta-Lazio

Februar
Milana cekaju; Crotone, Spezia, Inter, Roma

rivali:
Juve-Roma
Napoli-Juve
Inter-Lazio
Atalanta-Napoli

Tokom februara bi Juve vec mogao otpasti kao kandidat za scudetto, a Nazio i Atalanta izgubiti sve nade za top 4 plasman, mimo ovog nezgodnog rasporeda sve 3 ekipe igraju i CL u februaru, gdje ih cekaju pakleni Porto, Real Madrid i Bayern. Zato je jos veca steta sto je Inter ispao iz CL, cak ni EL nece igrati. Milanu je dakle bitnije uzimati poene i pobrkat racune direktnim rivalima Atalanta, Inter i Roma, nego da uzmu svih 12p vs ove cetiri manje ekipe.
Ako je

opcija A) Uzeti 12p vs Cagliari,Bologna,Crotone,Spezia + recimo 4p vs Atalanta, Inter, Roma = 16p

opcija B) Uzeti 6p vs Cagliari,Bologna,Crotone,Spezia + recimo 6p vs Atalanta, Inter, Roma = 12p

opcija C) Uzeti 2p vs Cagliari,Bologna,Crotone,Spezia + recimo 9p vs Atalanta, Inter, Roma = 11p

Najvjerovatnije je ova zadnja opcija jednako dobra kao prva opcija, iako ukupno daje 5p manje :? Dalje, sve ove medjusobne derbije rivala, idealan ishod nule ili vam ga X, na taj nacin obe ekipe gube 2p, odnosno uzmu svega trecinu od mogucih poena. Ako vec neko mora dobiti, bolje je da Inter i Juve pobjedjuju, jer su oni najjaci po svemu, a imaju i sirinu, jednostavno su gradjene ekipe za Scudetta. Kao takve su mnogo jace od Milana na papiru, sto se jasno vidi cim su desetkovane ekipe. Kao sto smo vidjeli Milan-Juve, mi nemamo sirine niti koga ubaciti ako nam fali 4-5 igraca. Juventusu ako fali 4-5 igraca, oni hladno ubace mladog amera i Kulusevskog, koji rijese utakmicu u njihovu korist. Dok Milan u takvoj situaciji ima Maldinija Jr i Colomba, koji nisu u stanju nikakvu razliku napraviti, samo su downgrade...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 11 jan 2021, 10:45

muxa je napisao/la:
11 jan 2021, 10:38
Otkud ti brate, nisi odavno svratio :thumbup:
Pazi, mi jos nismo osigurali ni top 4 sto je primarni cilj,al šteta bi bilo ne pojačati ekipu i iskoristi ukazanu priliku.
Kao što neko od naših napisa, bitne su nadolazeće tekme protiv direktnih rivala, a nakon toga ćemo vidjeti.
Malo ''ćirnuo'' da vidim šta ima u Fossi Leoni ;)

Ma bitan je svaki bod, bukvalno je 5-6 ekipa tu negdje, sedam bodova može biti veliki zaostatak, ali nije da se ne može nadoknaditi. Ne djeluje mi sad-zasad Juve da može do kraja to kanalisati, iako ima najširi roster, sa vašim konama. :mrgreen:

Volio bih da uzmu deseti u nizu, ali ako već ne bude moglo neka to bude Pioli i družina.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 jan 2021, 11:13

Širina rostera je ono što mene brine kod nas. Evo vidiš kad smo protiv vas igrali to se bas osjetilo jer nemaš adekvatne zamjene. Inter i vi ste tu najbolji, al opet Inter ima tvrdoglavog Conte a vi zelenog Pirla. Atalanta također lagano ulazi u formu.
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 jan 2021, 12:18

Zenga je napisao/la:
11 jan 2021, 10:42
Januar
Milana cekaju; Cagliari, Atalanta, Bologna

rivali:
Lazio-Roma
Inter-Juve
Juve-Napoli
Atalanta-Lazio

Februar
Milana cekaju; Crotone, Spezia, Inter, Roma

rivali:
Juve-Roma
Napoli-Juve
Inter-Lazio
Atalanta-Napoli

Tokom februara bi Juve vec mogao otpasti kao kandidat za scudetto, a Nazio i Atalanta izgubiti sve nade za top 4 plasman, mimo ovog nezgodnog rasporeda sve 3 ekipe igraju i CL u februaru, gdje ih cekaju pakleni Porto, Real Madrid i Bayern. Zato je jos veca steta sto je Inter ispao iz CL, cak ni EL nece igrati. Milanu je dakle bitnije uzimati poene i pobrkat racune direktnim rivalima Atalanta, Inter i Roma, nego da uzmu svih 12p vs ove cetiri manje ekipe.
Ako je

opcija A) Uzeti 12p vs Cagliari,Bologna,Crotone,Spezia + recimo 4p vs Atalanta, Inter, Roma = 16p

opcija B) Uzeti 6p vs Cagliari,Bologna,Crotone,Spezia + recimo 6p vs Atalanta, Inter, Roma = 12p

opcija C) Uzeti 2p vs Cagliari,Bologna,Crotone,Spezia + recimo 9p vs Atalanta, Inter, Roma = 11p

Najvjerovatnije je ova zadnja opcija jednako dobra kao prva opcija, iako ukupno daje 5p manje :? Dalje, sve ove medjusobne derbije rivala, idealan ishod nule ili vam ga X, na taj nacin obe ekipe gube 2p, odnosno uzmu svega trecinu od mogucih poena. Ako vec neko mora dobiti, bolje je da Inter i Juve pobjedjuju, jer su oni najjaci po svemu, a imaju i sirinu, jednostavno su gradjene ekipe za Scudetta. Kao takve su mnogo jace od Milana na papiru, sto se jasno vidi cim su desetkovane ekipe. Kao sto smo vidjeli Milan-Juve, mi nemamo sirine niti koga ubaciti ako nam fali 4-5 igraca. Juventusu ako fali 4-5 igraca, oni hladno ubace mladog amera i Kulusevskog, koji rijese utakmicu u njihovu korist. Dok Milan u takvoj situaciji ima Maldinija Jr i Colomba, koji nisu u stanju nikakvu razliku napraviti, samo su downgrade...
Brate mani se te matematike bitno je da svaku utakmicu idu na pobjedu nebitno je li protiv Intera ili Specije.Poslije 25-og kola će se iskrastilisati stvari i znat ce se 90% ishod prvenstva.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 jan 2021, 12:28

ArtVandelay je napisao/la:
11 jan 2021, 09:35
Drugovi milanezi, šta vi kažete na to da Maldini & co dovedu našeg Ermedina Demirovića?
Na osnovu čega brate ? Naš je , ali na osnovu čega bi ga doveli ?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 jan 2021, 13:10

muxa je napisao/la:
11 jan 2021, 11:13
Širina rostera je ono što mene brine kod nas. Evo vidiš kad smo protiv vas igrali to se bas osjetilo jer nemaš adekvatne zamjene. Inter i vi ste tu najbolji, al opet Inter ima tvrdoglavog Conte a vi zelenog Pirla. Atalanta također lagano ulazi u formu.
Mnogo je prijatelju 7 igraca da fali pa i juve i inter bi imali velikh problema da im fali toliko

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 jan 2021, 13:14

ronaldo99 je napisao/la:
11 jan 2021, 13:10
muxa je napisao/la:
11 jan 2021, 11:13
Mnogo je prijatelju 7 igraca da fali pa i juve i inter bi imali velikh problema da im fali toliko
Milan je krenuo dosta ranije od konkurencije s utakmicama, zbog pretkola EL, i to je imalo dosta utjecaja.Ja mislim da ce do polovine februara svi igraci biti dostupni sto ce biti super.
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 11 jan 2021, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 jan 2021, 13:17

Mi kad budemo (valjda hocemo) imali sve igrace na raspolaganju mi se mozemo nositi sa sve ijednom ekipom u prvenstvu bez problema.

Na ljeto dovesti 2-3 ciljana pojacanja radi LP (nadam se da cemo upasti) i zadrzati ppstojece igrace,i sa njima mozemo samo biti jos bolji,jer ovi momci ce samo napredovati u to sam siguran,imamo daleko najmladju ekipu

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 11 jan 2021, 14:34

ArtVandelay je napisao/la:
11 jan 2021, 09:35
Drugovi milanezi, šta vi kažete na to da Maldini & co dovedu našeg Ermedina Demirovića?
Nije on druže kalibar za ovaj Milan, barem ne još.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 jan 2021, 14:53

Conti izgleda blizu odlaska u Fiorentinu. Što bi značilo da će Kalulu uskoro biti korišten i kao bek. Što je zapravo njegova primarna pozicija i ako pokazuje kvalitet i kao stoper.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 11 jan 2021, 15:02

Pozajmica ili ?
Ja bih im ga dao džaba plus poslao još 1 mil. u kešu kao zahvalu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 jan 2021, 15:29

Duarte pozajmica i opcija otkupa. A za Contia nema još konkretnijih informacija.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 jan 2021, 15:52

Dobra vijest je da je Tonali jutros normalno trenirao i da ce sutra igrati od prve minute.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 jan 2021, 16:27

Hakan svakom novom objavom na instagramu bukvalno potvrđuje da on ostaje DESETKA ove ekipe i u narednim sezonama.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 11 jan 2021, 16:31

Kakvu ce gresku sa Contijem napraviti..al hajd dobro. Vjv i on zeli vise da igra, pogotovo jer je na RB i Dalot ispred njega. Misljena sam sa i pored odlaska Contija,Dalot ima prednost nad Kaluluom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 jan 2021, 16:36

Romagnoli13 je napisao/la:
11 jan 2021, 14:53
Conti izgleda blizu odlaska u Fiorentinu. Što bi značilo da će Kalulu uskoro biti korišten i kao bek. Što je zapravo njegova primarna pozicija i ako pokazuje kvalitet i kao stoper.
Conti ionako ne igra nikako pa se Kalulu ne koristi kao bek, jer se forsira Dalot. Mozda u nekoj ekstremnoj situaciji se ubaci Kalulerica na beka, ali vrlo rijetko ce to biti ako je suditi po dosadasnjem Piolijevom vodjenju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 jan 2021, 16:37

Ma on i Gigio bi valjda ove sedmice trebali staviti potpis na novi ugovor.

Onda ce se raditi na produzenju ugovora Benaseru,Kessiu,Calabriji i Romangoliju

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 jan 2021, 18:00

Tatarusanu; Kalulu, Musacchio, Romagnoli, Dalot; Tonali, Calabria; Castillejo, Brahim, Hauge; Leao

Mogući sastav za sutra.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 11 jan 2021, 18:04

Od Tonalija i Haugea imam velika očekivanja u ovoj utakmici.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.