Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

hoshafka
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la hoshafka » 06 dec 2013, 13:08

DANTES je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
hoshafka je napisao/la:ljudi su prije bili mnogo veći pa su mogli i piramide napravit :mrgreen:
one kugle po planeti sto danas ne znamo ko ih je pravio i zbog cega su ustvari klikeri proslih ljudi :mrgreen:
hahahahaha ovo klikeri je tako dvosmisleno
meni nije bilo, ne znam šta je s tobom :lol: :lol:
Pustiću sunce da topi ljubav!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 dec 2013, 13:51

[youtube][/youtube]
jedna dobra gigantomajka 8-)

[youtube][/youtube]
jos jedna.

to su normalni, a ovo su oni bolesni :oops:
[youtube][/youtube]

nego, vjeruje li neko u ova njesra :?

[youtube][/youtube]
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 06 dec 2013, 14:57

ovaj zadnji klip nešto je najgluplje što sam pogledao u zadnje vrijeme

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 06 dec 2013, 14:58

secer je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Nismo ništa obradili.
Ima li kakvih teorija o jednoj od najvećih misterija,tko je Jack Trbosjek?
ima. bio neki dokumentarac u kojem su skontali da se radi o nekom americkom hirurgu.
helem, cim je doticni napustio englesku, namh su prestala ubistva.

nego, sta je sa ovim :?

slika

slika

slika

nismo spomenuli gigantizam.
Što se tiče s vjerske strane. Spominje se da su ljudi prije bili visoki "kao nekoliko palmi.." e sad..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 dec 2013, 15:02

pa sta su onda nekad palme bile, maslacci? :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 06 dec 2013, 15:59

pa i palme su prije bile veće, mislim sve je bilo veće :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 dec 2013, 17:20

hoshafka je napisao/la:pa i palme su prije bile veće, mislim sve je bilo veće :mrgreen:
hm definitivno sam u čudnoj fazi... i ovo sam drugačije shvatio
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 06 dec 2013, 18:45

Da ti se nije smanjio :mrgreen:
Zadnja izmjena: Dex, dana/u 06 dec 2013, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 06 dec 2013, 18:56

onda ovo apsolutno objašnjava priču iz biblije gdje David ubija Golijata, koji je bio gigant rastom :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 06 dec 2013, 19:05

DANTES je napisao/la:
hoshafka je napisao/la:pa i palme su prije bile veće, mislim sve je bilo veće :mrgreen:
hm definitivno sam u čudnoj fazi... i ovo sam drugačije shvatio
hahaha dobar

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 06 dec 2013, 19:26

Najveća misterija je Platini, mislim da niko ne zna kako je moguće da ovako ofirno gura svoje francuziće, i to bez ikakvih posljedica. Čovjek vara pred cijelim dunjalukom, a niko ništa mu ne može. :mrgreen:
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 06 dec 2013, 20:26

Kao i čovjekov životni vijek, i čovjek se smanjuje ( što se tiče visine ). Nekad su ljudi zivjeli po nekoliko stotina godina...
francobaresi je napisao/la:Najveća misterija je Platini, mislim da niko ne zna kako je moguće da ovako ofirno gura svoje francuziće, i to bez ikakvih posljedica. Čovjek vara pred cijelim dunjalukom, a niko ništa mu ne može. :mrgreen:
+1
Eno izmislio čovjek na SP time-out :lol:
Jos malo pa će biti 3 kornera - penal
Zadnja izmjena: gio10, dana/u 06 dec 2013, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
Ja te volim, volim Željo..

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 06 dec 2013, 20:28

Što se vjerske strane tiče znam da je po vjerskom predanju Adem/am, bio visok 60 lakata, znači visok je bio pravo.
Prema tome, kad pomnožimo date mjere 60 x 0,5236 m = 31,416 metara.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 dec 2013, 20:30

ovde nema mjesta za vjersku stranu, nepotrebna je
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 07 dec 2013, 01:11

http://www.strogopovjerljivo.com/13/dre ... a-610.html
http://www.strogopovjerljivo.com/13/afr ... a-611.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.strogopovjerljivo.com/13/taj ... a-615.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.strogopovjerljivo.com/13/otv ... k-613.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:?
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 dec 2013, 02:35

Dex je napisao/la:Da ti se nije smanjio :mrgreen:
daleko bilo (ako mene pitaš)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 dec 2013, 02:45

Evo na CBS ima emisija o misterijima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 dec 2013, 12:31

Giant Alien Planet Discovered in Most Distant Orbit Ever Seen

By Denise Chow, Staff Writer December 6, 2013 12:17 PM

An enormous alien planet — one that is 11 times more massive than Jupiter — was discovered in the most distant orbit yet found around a single parent star.

The newfound exoplanet, dubbed HD 106906 b, dwarfs any planetary body in the solar system, and circles its star at a distance that is 650 times the average distance between the Earth and the sun. The existence of such a massive and distantly orbiting planet raises new questions about how these bizarre worlds are formed, the researchers said.

"This system is especially fascinating because no model of either planet or star formation fully explains what we see," study lead researcher Vanessa Bailey, a fifth-year graduate student in the University of Arizona's department of astronomy, said in a statement. [The Strangest Alien Planets (Gallery)]

In the most commonly accepted theories of planet formation, it is thought that planets that orbit close to their parent star, such as Earth, began as small, asteroid-type bodies that clumped together in the primordial disk of gas and dust around the burgeoning star. Yet, this process operates too slowly to explain how giant planets form far away from their star, the researcher said.

Alternative hypotheses have suggested that distant giant planets may form in ways similar to mini binary star systems, Bailey said.

"A binary star system can be formed when two adjacent clumps of gas collapse more or less independently to form stars, and these stars are close enough to each other to exert a mutual gravitation attraction and bind them together in an orbit," she explained.

In the HD 106906 system, the star and planet may have collapsed independently, but the materials that clumped together to form the planet were insufficient for it to grow large enough to ignite into a new star, Bailey said.

But, there are still problems with this scenario. For one, difference between the masses of two stars in a binary system is typically no more than a ratio of 10 to 1.

"In our case, the mass ratio is more than 100-to-1," Bailey said. "This extreme mass ratio is not predicted from binary star formation theories — just like planet formation theory predicts that we cannot form planets so far from the host star."

Researchers are also keen to study the new planet, because leftover material from when the planet and star formed can still be detected.

"Systems like this one, where we have additional information about the environment in which the planet resides, have the potential to help us disentangle the various formation models," Bailey said. "Future observations of the planet's orbital motion and the primary star's debris disk may help answer that question."

The planet HD 106906 b is only 13 million years old, and is still glowing from the residual heat from its formation," the researchers said. By comparison, Earth formed 4.5 billion years ago, which makes it roughly 350 times older than the newfound exoplanet.

The planet was found using a thermal infrared camera mounted on the Magellan telescope in the Atacama Desert in Chile. The researchers used data from the Hubble Space Telescope to confirm their discovery.

The study, which has been accepted for publication in a future issue of The Astrophysical Journal Letters, could lead to a better understanding of distantly orbiting exoplanets.

"Every new directly detected planet pushes our understanding of how and where planets can form," study co-investigator Tiffany Meshkat, a graduate student at Leiden Observatory in the Netherlands, said in a statement. "Discoveries like HD 106906 b provide us with a deeper understanding of the diversity of other planetary systems."

slika

This is a discovery image of planet HD 106906 b in thermal infrared light. The planet is more than 20 times farther away from its star than Neptune is from the sun.
...Život za Široki...

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 08 dec 2013, 12:59

Planeta ista Gallifrey
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 08 dec 2013, 23:53

Nevjerovatno otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

260 metara od ulaza u podzemni labirint otkriven je misteriozni artefakt ! Istraživanje Bosanske piramide Sunca postaje jedan od uzbudljivijih aktuelnih arheoloških projekata današnjice! Na službenoj web stranici Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” objavljen je izvještaj arheološkog menadžera Fondacije za 2013. godinu Tima Moona s Novog Zelanda. U njemu Moon detaljno opisuje proces pronalaska i radiokarbonskog datiranja fosiliziranog lista pronađenog između dva reda betonskih blokova na Bosanskoj piramidi Sunca, koji je odredio starost piramide od 29.200 (+/- 400) godina. No, ono bitnije, nedavno je otkriven jedan zagonetni predmet duboko u praistorijskim podzemnim tunelima Ravne. Nakon obrade je utvrđeno kako je riječ o ergonomski napravljenom objektu koji perfektno pristaje u ljudsku ruku. Uočljiva je primijenjena simetrija prilikom njegove izrade te simboli koji za sada još nisu dešifrirani.

slika

prahistorijski bosanski bokser 8-) :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.