Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

effe_sa
Kontakt:

Re: Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Post Postao/la effe_sa » 30 maj 2010, 00:51

prvo poluvrijeme smo igrali dobro....po meni pape nije trebao izmijeniti spahica i previse je eksperimentirao...jeste da je to bila samo prijateljska utakmica, al nama je svaka utakmica vazna za rejting...ipak bolje da se jos jednom vidjelo a cak i ono sto smo skoro svi znali da mravac nije dovoljan kvalitet za odbrane....spahic je super drzao odbranu dok je igrao...jednostavno neki su nasi igraci u drugom poluvremenu skroz pali...i miske je danas bio ispod svog nivoa....lijep pogodak salihovica i prvi pogodak zeca u reprezentaciji su pozitivni aspekti ove utakmice sto se nase reprezentacije tice
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 30 maj 2010, 00:51

ibrakadabra je napisao/la:PAPE OUT-SIR AMAR IN
Pa ne radi Brkovic u UEFI :mrgreen:

Sto se repke tice,ja ne znam sta vi vise ocekujete.Mi nemamo odbranu kako treba,a odbrana je po mom nesto najvaznije.Mislim da jedini spas vidim u Sasi Papcu. ;)
NON MOLLARE MAI

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 30 maj 2010, 00:51

no comment je napisao/la:Ja sam jako zabrinut sto se tice utakmice sa Njemackom repkom.

Danas se moglo uvidjeti da nam fali 3-5 vrhunskih igraca, u sustini je problem sto smo digli Bosnu iz pepela do neba, na utakmice stize vise navijaca nego kada igra Brazil i nakraju zavlada veliko razocarenje.

Ja mislim da nije uopste bio problem u treneru a isto tako nije bio problem u igracima, moje misljenje je. da su igrali onoliko koliko oni mogu, probali, borili su se sve i jedan, ali ljudi moji, ja mislim da se mi moramo pomiriti sa tim da da nismo to sto bi mozda htjeli da budemo. Igre protiv Rijeke, Irana, Turske, Portugala su to isto pokazale, mi nismo u stanju kreirati bilo kakvu igru. Protiv Gane je igra bila jako lose, kombinovanje lose, kreativnost losa, fizicka sprema osrednja ali individualna klasa je u tom slucaju odlucila u nasu koristi, medutim danas se ponovo vidjelo da individualna klasa moze rjesiti mozda nekoliko utakmica, a da ostale, odlucuje nacin igre i upravo tu i lezi problem.

BiH ima 2-3 vrhunska igraca na terenu, ostalo su prosjecni igraci, igraci koji su rezerva u svojim klubovima i ti isti klubovi nisu pretezno poznati a ni previse jaki, ostali igraju u losim klubovima, bukvalno u losim klubovima i to u sustini i jesu losi igraci.

Bosni i Hercegovini fale barem 3 vrshunska odbrambena igraca i barem 2 vrhunska igraca na sredini terena. to je nasa cinjenica. Vidio sam danas igru Njemacke repke, strasno, tim je brz, motivisan, jak, spretan, neumoran, i Cacau je svjetski igrac, a u srijedu ce igrati u najjacem sastavu.

Sto se tice tog dvojoba jako sam skeptican, nemamo dovoljan kvalitet i to se vidjelo danas, nismo imali nikakvu igru, nismo imali nikakve sanse, Svedska ekipa uz malo srece mogla je zabiti barem jos 3 gola, Begovic je sjajno branio i skinuo barem 2 sto postotne prilike. BiH nije djelovala ni u jednom segmentu igre dostojna protivniku, Svedska je bila brza, spretnija, rutinirana a Njemacka je jos za klasu u tim segmentima jaca od Svedske.

Nebi danas ulazio u analizu pojedinih igraca, nemam vise ni snage ni morala nakon zadnjih 15 godina, ali sve u svemu mi moramo prvenstveno shvatiti cinjenice koliko one bolne bile, da je BiH prosjecna u fudbalskom svijetu, ocekivanja se moraju smanjiti inace ce razocarenje biti ogromno.

Ipak, nadam se najboljem u srijedu ali realno kada razmislim neznam cemu da se nadam.
Bravo!
Eto, npr. Grčka ima "hrpu" vrhunski igrača, extra prvih 11, olus extra 'klupa.... i onog trenera..... je'l bi ono Otto Rehhagel!?
:evil:
Bosno moja poharana....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 maj 2010, 00:53

Mislim da previse stvari izvlacite iz ove jedne utakmice, jebote neki od vas nas vec otpisuju u kvalifikacijama.. :roll: Sacekajte malo, mislim da ce se vec protiv Njemacke viditi veliko poboljsanje. Izaci ce prva ekipa i svi bi trebali biti 100% motivisani, kao sto ce biti i u kvalifikacijama. Dobili bi i svede da se igralo za bodove....

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 maj 2010, 00:54

ibrakadabra je napisao/la:
drop je napisao/la:Opet cu reci ..da Bog da mi svaku prijateljsku izgubili i to doslovno, odsad pa nadalje i ubuduce, ali samo da se svaki put kvalifikujemo ili na EP ili na SP.
Mrzim prijateljske utakmice :evil: :twisted:
Mozda mozemo na europsko kada u zavrsnici budu igrale 32 ekipe a na svijetsko 64
Sacekajmo kvalifikacije buraz, pa cemo onda pricati druge price.
Pape poziva ove igrace da ih isproba u PRIJATELJSKIM utakmicama (zato i služe ovakve utakmice na kraju)- to jedno.
Drugo, poziva ih sad u prijateljskim da mu nebi placeni novinari (podmazani od raznih menagera da pišu hvalospjeve o njihovim pulenima) sutra nebi kenjali u stilu "Što ne igra ovaj ili onaj".
Zadnja izmjena: drop, dana/u 30 maj 2010, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 maj 2010, 00:55

Imamo mi dobre sanse u kvalifikacijama, jer smo dobili katastrofalne protivnike. Svedska je puno bolja od svih osim Francuske. Ali tesko da ozbiljno zaprijetimo francuzima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 30 maj 2010, 00:55

Alen Škoro je napisao/la:

Sto se repke tice,ja ne znam sta vi vise ocekujete.Mi nemamo odbranu kako treba,a odbrana je po mom nesto najvaznije.Mislim da jedini spas vidim u Sasi Papcu. ;)
Papetu bi najbolje bilo da preuzme Sarajevo,a brko malo da zavede red u repki

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 30 maj 2010, 00:57

Prijateljska je utakmica pa rezultat pada u drugi plan. Međutim sa onakvim igracima ne napraviti ni jednu priliku citavu utakmicu je stvarno sramota. Staviti Pjanica, Misimovic i Medunjanina u pocetnih 11 bilo bi previse i protiv Malte. Svaka cast Salihovicu koji je bio standardno dobar te Pandzi i Mravcu koji su se stvarno trudili. Ostali su katastrofalni. Muratovic vise nije za repke. Dzeko neka prihvati prvu ponudu koju dobije i neka bjezi jer ako nastavi ovako igrati mogao bi postati legenda Wolfsburga.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 30 maj 2010, 00:57

calcio je napisao/la:Mislim da previse stvari izvlacite iz ove jedne utakmice, jebote neki od vas nas vec otpisuju u kvalifikacijama.. :roll: Sacekajte malo, mislim da ce se vec protiv Njemacke viditi veliko poboljsanje. Izaci ce prva ekipa i svi bi trebali biti 100% motivisani, kao sto ce biti i u kvalifikacijama. Dobili bi i svede da se igralo za bodove....
Eh neka se i ti i ja u necemu slazemo.Susic je lijepo rekao da ce neki imati priliku da potvrde poziv u reprezentaciju a da ce nakon ove akcije dvojica najvjerovatnije otpasti.Jedan od njih je Pandza najvjeroovatnije,mada momku za pozrtvovnost skidam kapu,ali nema kvalitet ,to je cinjenica,takodje mislim da ce i mali ALispahic ponovo na hladjenje.
BosnaE

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 30 maj 2010, 00:57

Ocekujemo da sa duplo boljim igracima pobjedimo svedske polovnjake... jel puno?
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 30 maj 2010, 00:58

Papetu bi najbolje bilo da preuzme Sarajevo,a brko malo da zavede red u repki

Zuris kralju ;)
NON MOLLARE MAI

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 30 maj 2010, 01:01

Keane_Roy je napisao/la:Prijateljska je utakmica pa rezultat pada u drugi plan. Međutim sa onakvim igracima ne napraviti ni jednu priliku citavu utakmicu je stvarno sramota. Staviti Pjanica, Misimovic i Medunjanina u pocetnih 11 bilo bi previse i protiv Malte. Svaka cast Salihovicu koji je bio standardno dobar te Pandzi i Mravcu koji su se stvarno trudili. Ostali su katastrofalni. Muratovic vise nije za repke. Dzeko neka prihvati prvu ponudu koju dobije i neka bjezi jer ako nastavi ovako igrati mogao bi postati legenda Wolfsburga.
Nije džeko kriv sto svedska ima boljeg trenera.Skontao covijek odakle im prijeti najveca opasnost uz Džeku su cijelo vrijeme bila trojica sveda a kakvi su nam bili ostali moglo ih je biti i sest ovi opet ne bi nista napravili.Miske,pjana,medunjanin vise smetaju jedan drugom.Muratovic nek igra u fisu.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 maj 2010, 01:03

Trigger je napisao/la:Bravo!
Eto, npr. Grčka ima "hrpu" vrhunski igrača, extra prvih 11, olus extra 'klupa.... i onog trenera..... je'l bi ono Otto Rehhagel!? :evil:
Grcka, Slovacka, Slovenija, Svicarska - pa sve te nacije imaju slabije igrace od BiH al' zato imaju puno jaci kolektiv. Disciplina, zalaganje, volja, motivacija su na jednom ne zavidnom nivou u BH repci. Ciro je dosta toga popravio sto se tice toga al' je i on imao svojih mana.

Pape je tek preuzeo, polako moji ljudi. Gana i Svedska su veoma snazne repke, nije realno ocekivati neku aman igru kao ni rezultate protiv takvih repki.

Pozitivno: Zec je zabio gol, Salihovic ga je opet iz slobodnjaka zabio (lose su mu isli ove sezone), BiH je zabila 2 gola iz bukvalno nicega, bez ikakve igre ! Svedi su dali bezze gol iz ofsajda.

OGROMAN kiks Papeta: poceti 2.poluvrijeme sa veznim redom: Alispahic-Medunjanin-Miske-Pjanic :shock:
Znaci 4 iskljucivo ofanzivna veznjaka, nidje veze. Pa svi su znali da slijedi VELIKI belaj....

Trebaju nam defanzivni vezni, bez njih necemo ni jednu bolju repku dobiti. Znaci Rahimic/Muratovic mogu plafon 45 min odigrati, Salihovic bi mogao odigrati solidno al' njega nema pola kvalifikacija. Jahic je ranije igrao tu i trebalo bi ga opet gurnuti u veznu liniju. Na Bajramovica vise i niko ne racuna, njega su povrede dokrajcile izgleda, nazalost. Covjek velikog srca i odlican fudbaler !

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 30 maj 2010, 01:03

Isnar je napisao/la:

Ocekujemo da sa duplo boljim igracima pobjedimo svedske polovnjake... jel puno?

Kojim duplo boljim igracima bolan :?
NON MOLLARE MAI

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 30 maj 2010, 01:05

Keane_Roy je napisao/la:Prijateljska je utakmica pa rezultat pada u drugi plan. Međutim sa onakvim igracima ne napraviti ni jednu priliku citavu utakmicu je stvarno sramota. Staviti Pjanica, Misimovic i Medunjanina u pocetnih 11 bilo bi previse i protiv Malte. Svaka cast Salihovicu koji je bio standardno dobar te Pandzi i Mravcu koji su se stvarno trudili. Ostali su katastrofalni. Muratovic vise nije za repke. Dzeko neka prihvati prvu ponudu koju dobije i neka bjezi jer ako nastavi ovako igrati mogao bi postati legenda Wolfsburga.
Nije džeko kriv sto svedska ima boljeg trenera.Skontao covijek odakle im prijeti najveca opasnost uz Džeku su cijelo vrijeme bila trojica sveda a kakvi su nam bili ostali moglo ih je biti i sest ovi opet ne bi nista napravili.Miske,pjana,medunjanin vise smetaju jedan drugom.Muratovic nek igra u fisu.
Nek su svi krivi samo nek Dzeko nije. Daj ba pustite tu suplju vise. Covjek se nije znao sastaviti s loptom danas i gotova prica. Nista ostali nisu vise krivi od njega. Naprotiv ako je ta nasa najveca zvijezda, pa onda treba najvise da povuce da bi sluzio kao primjer ostalim.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 maj 2010, 01:05

Poraz kakav god da je boli. Ova utakmica se morala rijesiti u svoju korist, jer smo sigurno kvalitetnija i bolja reprezentacija od Svedske. Steta, ponajvise zbog navijaca kojih je bilo mnogo vise neko Svedjana, ali sta je tu je. Prijateljska utakmica i nije toliko vazna, stoga mozda ovaj poraz potpomogne otklanjanju gresaka koje se ne smiju ponavljati u kvalifikacionim utakmicama.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 30 maj 2010, 01:06

Jeste bilo je 3 igraca oko Dzeka a on se slomio trcajuci da im pobjegne :)
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 30 maj 2010, 01:07

Alen Škoro je napisao/la: Kojim duplo boljim igracima bolan :?
Zna se kojim... a zna se i kojim, a koji iz poznatog razloga nisu pozvani... sve se zna a svi se prave grbavi... za danasnji poraz je kriv selektor i iskljucivo selektor koji je izabrao (pojedine) igrace koji ne bi mogli igrati ni na ovom FIS kupu... cuj poraz, ovo je blamaza, nasmijala nam se svedska puna supljaka, neki Bajrami nicim izazvan pravi dar mar po nasoj odbrani... ma bjezi... :arrow:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 30 maj 2010, 01:07

Adinjo je napisao/la:
Nek su svi krivi samo nek Dzeko nije. Daj ba pustite tu suplju vise. Covjek se nije znao sastaviti s loptom danas i gotova prica. Nista ostali nisu vise krivi od njega. Naprotiv ako je ta nasa najveca zvijezda, pa onda treba najvise da povuce da bi sluzio kao primjer ostalim.
BIH je ko wolsburg,nemoze džeko dati koliko ovi mogu primiti

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 30 maj 2010, 01:07

Zenga je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Bravo!
Eto, npr. Grčka ima "hrpu" vrhunski igrača, extra prvih 11, olus extra 'klupa.... i onog trenera..... je'l bi ono Otto Rehhagel!? :evil:
Grcka, Slovacka, Slovenija, Svicarska - pa sve te nacije imaju slabije igrace od BiH al' zato imaju puno jaci kolektiv. Disciplina, zalaganje, volja, motivacija su na jednom ne zavidnom nivou u BH repci. Ciro je dosta toga popravio sto se tice toga al' je i on imao svojih mana.

Pape je tek preuzeo, polako moji ljudi. Gana i Svedska su veoma snazne repke, nije realno ocekivati neku aman igru kao ni rezultate protiv takvih repki.

Pozitivno: Zec je zabio gol, Salihovic ga je opet iz slobodnjaka zabio (lose su mu isli ove sezone), BiH je zabila 2 gola iz bukvalno nicega, bez ikakve igre ! Svedi su dali bezze gol iz ofsajda.

OGROMAN kiks Papeta: poceti 2.poluvrijeme sa veznim redom: Alispahic-Medunjanin-Miske-Pjanic :shock:
Znaci 4 iskljucivo ofanzivna veznjaka, nidje veze. Pa svi su znali da slijedi VELIKI belaj....

Trebaju nam defanzivni vezni, bez njih necemo ni jednu bolju repku dobiti. Znaci Rahimic/Muratovic mogu plafon 45 min odigrati, Salihovic bi mogao odigrati solidno al' njega nema pola kvalifikacija. Jahic je ranije igrao tu i trebalo bi ga opet gurnuti u veznu liniju. Na Bajramovica vise i niko ne racuna, njega su povrede dokrajcile izgleda, nazalost. Covjek velikog srca i odlican fudbaler !

Ama, slažem se, haman sa svakim sto ovdje bilo sta napisa!
Važno je da je Pape zadovoljan - pa ljudi moji on još upoznaje naše igrače...trebaće još vremena, ihihiii :mrgreen:
Bosno moja poharana....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.